- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
2 sim kartyas valtozatot vesz belole, lattam mar, hogy ird ide.
1 oraval kevesebb a sot ido mint masoknal (ez idegesit csak). Hc mobil hasznalo vagyok, bar appok szempontjabol egyszeru vagyok, mint a faek
Nem hiszem, hogy hw hiba lenne. Nincs fc, nincs semmi ami ne mukodne...
Holnap fogom tudni letesztelni milyen a 2 fr utani sot, utana meg 1 lehetoseg, hogy ujra rakom a romot. Ha utana is ugyan ez lesz akkor feladom
4 oras sot-al mar elegedett lennek, de a talan 3 ora ugy, hogy nem is jatszom az kicsit kiabrandito egyenlore.
Ami fura, hogy eleg soxor felmelegszik a keszulek, a snapi 810 hez kepest tobbszor es nem erzem, hogy kevesbe erne el azt a melegseget. Osszesegeben viszont nagyon eleve ett vagyok a telefonnal. Gyors es szep
Lg 4x, optimus lte, g, g2, flex 2 hasznaltam es ar ertekben mindig is elegedett voltam az lg vel. Megjelenes koveto fel ev eltelte utani arazast nezve
Valoszinu fel-1 evig ez is kitart majd. Csak az akksi ido ami bosszant. Par csucsmobil iranyaba kitekintettem es mindig az lg nel kottem ki hosszabb tavon.
Szerintem az idei ev utan mar akkorat felfejlodott a piac, hogy nagy kulonbsegek mar nem lesznek hasznalhatosagot tekintve, ami a gyorsasagot, kijelzo minoseget illeti. Legalabbis szerintem a kijelzo, memoria, proci, fenykepezo elerte azt a szintet, hogy mar nem nagyon tudnak olyat alkotni akksin kivul amiert erdemes lenne felevente, evente valtani.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2192 üzenetére
Nem hinném, hogy az lenne a gubanc.
Nekem a V10 az első telefonom, amiben állandóan be van kapcsolva a GPS, úgy, hogy a Hely / Alacsony energiabecslésű hely: bekapcsolva van. Szinte hihetetlen, de nem vettem észre releváns fogyasztás növekedést ahhoz képest, mint amikor nem volt bekapcsolva. (Megdöbbentő, de így van.)
Csak még pár egy kérdés:
1. Milyen típusú a készüléked? (H960A / H961N)
2. Ország kód? (pl. CZE, ROM, stb.)
3. Gyártási dátum? (dobozon: S/N: első három kód)
4. Újonnan vetted?Csak hogy legyen már konkretizálva a készüléked.
-
Hat lehet sikerult megtalanom az soxor aktivalodo gps okat/talan a merulest is/. A quickmemo+ gyari alkalmazasa futtatasa allandoan aktivalja nalam a gps-t es mivel napi rendszeresseggel hasznalom lehet valtanom kellene mas jegyzetre.
-
tothak
tag
Az a helyzet, hogy felsorolt lehetséges hibák nálam nem lettek erősebbek
Már alapból is küzdöttem azzal a problémával, hogy nem veszi elsőre akár a Knock on-t, akár az ujjlenyomatot.Nem néztem most utána, hogy milyen gyakori ez a hiba, de nem találkoztam vele azelőtt, hogy most említetted volna, pedig elég gyakran babrálok a Hidden menu-ben mostanság
-
Taci
addikt
Tegnap jártam a G5-topikban, és ott is feljött ez a rejtett menüs kérdés, és utánanéztem, és találtam olyan oldalakat is ezzel kapcsolatban (pont V10-nél), hogy pont ebbe az LDB-s részbe való belépés (módosítás, mentés nélkül is) galibákat okoz (itt konkrétan a dupla koppintásos ébresztést öli meg): [link]
Lehet, a fele sem igaz, de azért csak óvatosan vele! -
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2186 üzenetére
Nem biztos, de lehet, hogy van egy megoldásom a problémára. Jelenleg még tesztelés alatt van a dolog, úgyhogy tényleg nem tudok biztosat mondani. Ellenben javaslom, hogy próblád ki Te is (rosszabb biztos, hogy nem lesz tőle a helyzet
).
Szóval a lényeg, hogy első körben be kell lépni a Hidden menu-be. Ennek módja a (gyári) tárcsázóba a *#546368#*960# kód beírása. Innentől a következő útvonal kell neked:
SVC Menu -> LDB -> LDB Setting kikapcsolása.Ezt még annó az LG G3-nál tanultam, ott jelentősen javított a helyzeten. Tudni kell, hogy ezzel a módszerrel az LG háttérben való adatgyűjtését és annak visszaküldését kapcsolod ki. (Ez elvileg minden folyamattól független, rejtett dolog, ellenben a telefon első indításakor beleegyeztél abba, hogy az LG ezt tegye.)
Egy próbát megér
-
Picit merges lettem, 2 fr-t nyomok. Esetleg az ujjlenyomat olvaso lehet ami irrealis modon fogyaszthat? A flex2 utan ez az 1 ujdonsag amit hasznalok egy telefonban.
-
Hat azert vettem a telefontm hogy hasznaljam, ha a chat progit se rakom ra akkor telefon se kell, de ketlem, hogy csak nalam lenne rossz a messenger. Talan ma este lesz idom ujra fr-t nyomni a telefonra. Az a baj munka eszkoz is es nem igazan van arra idom, hogy ujra belakjam meg ha csak 1 ora is. Amugy mint lathatod a kb fele fogyszstas android rendszer, keszenleti allapot... Ebbeol nem derul ki mi akadhatd be. Chrome, gmail, viber, whatup, messenger. Gps offlineba raktam, mert napi tobbszor sokaig porgeti a gps-t. Indokolatlanul, mert gyakorlatilag 3 orankent frissul az idojaras es nagyon mas nem hiszem, hogy hasznalna. A syncronizalas eseten szinten mindent letiltottam a googleben. Lehet a sokadik fr lesz a segitseg. Az jo jel, hogy masnak ilyen problemaja nincs.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2181 üzenetére
Ui.: Ha jól emlékszem, miután volt egy FR -> újra telepítés -> FR, a csökkentett módban való újraindítást is nézted már, és úgy is járattad egy napig, hogy megbizonyosodj arról, hogy egyik app. sem akad. (Vagy először nem is telepítettél fel semmit, és úgy tesztelted a készüléket legalább egy napig.)
Ugye? -
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2181 üzenetére
Bevallom, engem személyesen annyira nem izgatott eddig ez a téma, hogy ezt még csak nem is próbáltam.
Ebből is látszik, hogy még mindig van mit tesztelnem, nyomkodnom a V10-en. (Csak most kissé belemerültem a Hi-Fi teszt projektbe, illetve őszintén szólva, a Hi-Fi az jobban megdobogtatja a szívem, mint a kijelzőidő, ami nálam - mint írtam - eddig tök rendben volt. De most már biz' Isten nézegetni fogom ezt is, feltéve ha eszemben lesz.
)
Mivel szinte mindent kipróbáltál már szoftveres téren, lehetséges, hogy valamilyen hardveres probléma lesz a telefonnal. (Akkumulátor?)
Úgy tűnik, előbb utóbb - a megfelelő képernyőmentésekkel a "zsebedben" - elkerülhetetlenné válik az, hogy besétálj az LG márkaszervizébe egy baráti kézfogás erejéig - is.
-
Ra kattintottam a kepernyore es megneztem a futott idot, ehez nem kellett beszorozni semmit (engem bant A legjobban, hogy energiatakarekos modban tudott kozel 4en orat..)
E2E4: ha jo lenne az akksi ido, nem tudnek panaszkodni a telefonra, de mivel 12 orakat vaan ugy hogy nem vagyok konnektor kozelben es a mobil tolto hordozasa se mindig megoldott, igy jo ha a telefon tovabb birna.
A hifi jo, de sajnos nemtudom kihasznalni ugy ahogy kellene.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2179 üzenetére
Jajj Istenem! Ilyen képernyőkép "cunamit" utoljára a G4 topikban láttam. Itt nem nagyon vagyunk ehhez hozzászokva.
Persze elfogadom azt, amiről írsz, bár olyat nem tapasztaltam, de gyanítom, hogy más sem sűrűn.
Egy kérdés: "4 orahoz kozeli sot" ezt az értéket honnan vetted? (A 4 óra amúgy jó lenne, de normál, és nem energiatakarékos üzemmódban.)
Az "Akkumulátor használata" / "Képernyő %"-nál lévő értékkel szoroztad be az "Akkumulátorral való használat"-nál lévő idő értéket? (Csak hogy tiszta legyen.)
-
-
E2E4
aktív tag
A téma-összefoglaló elején, egy zárójeles OFF-topikos megjegyzésben, egy link lett elhelyezve arra vonatkozóan, hogy az LG-nél a G5 iránya nem találkozott a vásárlók igényeivel.
Tehát jelenleg a G4 után a V10 az egyetlen alternatíva az előrelépésre, "házon belül".
Legalábbis addig, amíg még kapható!...(Ezt persze a toipk rezidens tagjai eddig is tudták, tehát ez a megjegyzés csak az újonnan idelátogatóknak szól.
)
A vaktesztes topikba is érdemes beleolvasni. Eléggé felgyorsultak ott is az események.
TG
-
E2E4
aktív tag
válasz
stemplar07 #2176 üzenetére
Örülnék, ha részt tudnál venni, pláne az említett két jó fülessel. (Találgatok... Audio Technica?
)
Neked mikor lenne jó? (Egyeztessünk privátban.)Nem biztos, hogy most azonnal lesz, de már alakul a létszám. Ha bekukkantasz a topikba, láthatod, hogy egy elég komoly "high-end" füles is felbukkanhat.
-
E2E4
aktív tag
A téma-összefoglaló relevánsan frissült.
Kiegészítések kerültek az alábbi fejezetekbe:
- 1.8 Hi-Fi audio
- 4. VÁSÁRLÁS / GARANCIATopikgazda
-
E2E4
aktív tag
válasz
Outblast #2173 üzenetére
OFF-topikba tettem a hozzászólásodat. Kérlek, hogy legközelebb az ilyen - nem közérdekű - hozzászólást eleve abba írd.
Köszönöm.Ui.: Több ilyen késeses sztorit olvasni a mobilkereskedésről ezen a fórumon. Most már bírd ki, hamarosan te is "teljes értékű" V10 tag leszel...
-
Outblast
tag
Tegnap megrendeltem a telefont a mobilkereskedéstől, kb fél óra múlva hívtak is és mondták, hogy szerdán meg is hozza nekem a futár. Na mondom szuper akkor lesz egy kis időm ismerkedni vele, mert csütörtökön kell mennem csak dolgozni este 6ra. Erre ma felhínak, hogy valami technikai hiba volt a raktárban így csak csütörtökön kapom meg
Remélem 17:00ig kihozzák mert utána mennem kell dolgozni...
-
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2171 üzenetére
Az a helyzet, hogy ezt sajnos meg tudom érteni.
Ellenben 6.0 jelenleg csak a V20a van tudomásom és kereséseim szerint. A másik variáció a V10a, de nem vagyok biztos benne így hirtelen, hogy a V20a után simán fel fog-e menni. (Más LG telefonoknál van egy ilyen megoldás, hogy blokkolva van a diwngrade.)
-
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2163 üzenetére
Én részemről a Google Chrome mellett maradtam, mert minden jelszavam és form-om ebben van, ráadásul ez (is) platformfüggetlen, úgyhogy bárhol folytathatom a böngészést. Régebben a Dolphin Browser volt még nagy kedvencem, mert annak joo voltak a kiegészítői. De kb ennyi. A többi engem nem győzött meg arról, hogy az én felhasználói szokásaimnak megfelel.
-
Na ujra rakom a telefont... A gps tobbet eszik, mint a chrome. Fogyasztas: kijelzo, android rendszer (38 percet ment a gps az elmult 2 oraban..) es a chrome... Pluszban irrealisan melegszik a telefon es a gps jel tok gyakran bekapcsol, mikor semmi ilyen progit nem inditok el... Ennyiszer meg nem lattam automatikisan megjelentive a gps jelet, mint ennel a telefonnal.Eur v20a, ezen kivul nincs mas rom eu-s keszulekre ugye?
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #2165 üzenetére
Kérlek, hogy jelentkezz a megfelelő topikban.
Köszönöm. -
zoleeno1
veterán
Amennyiben megfelelő számban össze jönnek a tesztelők (de nem csak a "lehet elmegy"-ek), felőlem egyik 7végén megejthetjük. Csak jó előre tudnom kéne mikor. Hétköznap nekem meló miatt tuti kilőve. De azt tényleg hangsúlyozni szeretném, hogy legyen meg a megfelelő létszám, mert én csak ezért mennék fel Pestre, amúgy kb semmi dolgom ott
u.i.: ja és nekem a telón kívül semmi kütyüm sincs, úgy kalkulálj
-
E2E4
aktív tag
[Hi-Fi on]
Bevezető:
Ezt a témát egy hozzászólásra reagálva írom meg. Egyik fórumtársunk szakmaiságot nélkülöző hozzászólása tulajdonképpen kapóra jött, és azt mutatja, hogy még mindig mennyire tisztázatlan a téma. (Ezt sok esetben tapasztalom.) A témát egyébként is ki szerettem volna fejteni.
A hozzászóló nevét sem idézem, (sőt, még véletlenül sem szeretném megbántani ezzel) mivel az általa leírtak jól reprezentálják az az általános tájékozatlanságot, amit a témában járatlanok gondolnak, s ez esetben kinyilvánítanak, mint általuk valóságosnak vélt igazat.
Megpróbálok tiszta vizet önteni a pohárba. Remélem, sikerülni fog.Mostanában többször voltam komolyzenei koncerten.És azt vettem észre hogy az eredeti ,élő,közel sem szól olyan jól mint egy normál minőségű felvétel egy átlag fülessel.
Lehetséges, hogy a koncertbeli tapasztalatod azért adódott, mert:
a.) Nem megfelelő akusztikájú térben, nem megfelelő kihangosítás volt a koncerten
b,) Olyan helyen ültél, ahol kedvezőtlen volt az interferencia a kedvezőtlen akusztika miatt
(Koncertre járók az első sor közepére esküsznek, hogy ott a legjobb a zenei élmény.)szvsz a lejátszók már előrébb vannak mint a valóság
Ez hatalmas tévedés. Nincs így és soha nem is lesz így, legalábbis addig, amíg a jelenlegi elektronikus eszközökkel történik a zene rögzítése és lejátszása. Ugyanis minden elektronikai hangkeltő eszköz csak reprodukálni próbálja a valóságot, de a technológiai sajátosság miatt az soha nem lehet 100%-os. (Lásd téma-összefoglaló, Hi-Fi audio fejezet bevezetőjét.)Könnyen elképzelhető, hogy olyan zenei fájlokat hallasz, amelyek agyon vannak masterolva (lsd. hangerőháború). Ezek a manipulált hanganyagok ugyan hangosabban szólhatnak, mint az eredeti, de cserébe eltűnik belőle a dinamika, torzul a hangtér (vagy akár szinte el is tűnik) és csak annyi lesz a végeredmény, hogy nagyobb hangerő hallható, összemosottabb zenei alkotóelemekkel. A "jobban szól" ez esetben csupán egyenlő "hangosabban szól"-al. De ennek semmi köze nincs a minőséghez, mivel a zene természetellenessé válik, tehát egyre "messzebb" kerül a valóságtól.
Csakhogy az ilyen manipulált hanganyagokhoz szokott fül számára valóságoshoz közeli hangkép, - ahol a zene a nagyon halk és a nagyon hangos részeket is tartalmazza, - már rossz hangzásúnak tűnik. (Ezt az érzéki csalódást természetesen jómagam is tapasztaltam.) Ezért az, hogy veszteségmentes tömörítésű (FLAC) fájlt hallgatsz, önmagában még semmit sem mond el arról, hogy milyen a zenei forrás, volt -e az agyon masterolva, vagy sem. Ha sikerül egy adott zene régebbi kiadású CD-jét (vagy begrabbelt vinyl anyagát) összehasonlítani egy újabb kiadású, "remastered" kiadvánnyal, akkor ezt magad is hallani fogod.
Nagyon nem véletlen az, hogy egyre-másra kerülnek elő azok a - gyakran vinyl rip - FLAC fájlok, amik még nem remastereltek.Nézzünk egy konkrét példát, két azonos, de különböző forrású zenei fájllal:
(1)
Előadó: Pet Shop Boys
Album: ART (2CD, UK, 07243 594837 2 6 "digitally remastered")
Év: 2003
Zene szám: Jealousy - 4 perc 15 mp
Zenei fájl: FLAC - CD rip: 44,1 kHz / 16 bit / 925 kbps; fájl mérete: 28.860 kByte(2)
Előadó: Pet Shop Boys
Album: Discography (The Complete Singles Collection) (2LP, Italy, 2-162 7979941)
Év: 1991
Zene szám: Jealousy - 4 perc 17 mp
Zenei fáj: FLAC - vinyl rip: 192 kHz / 24 Bit / 4986 kbps; fájl mérete: ~ 156.421 kByte (Számított érték a 2. lemez B oldalának egyben történő grabbelése által adódott 816.798 kByte összesített fájlméretből.)Mit látunk a 2. esetben? Nagyobb mintavételezési frekvenciát (ennek eredménye a 0-96.000 (!!!) Hz-es frekvencia átvitel, míg az emberi fül hallási tarománya csecsmő korban kb. 20-20.000 Hz!) és mintát, ami természetesen szignifikánsan nagyobb fájlméretet eredményez. Itt már bőven a nem hallható tartományban is történik mintavételezés, amit azért van, mert a már nem hallható tartományban lévő hangok felharmonikusai a hallható tartományba esnek, így a zenei képre hallható módon kihatnak. (Analóg eszközök pedig elméletileg képesek akkora frekvenciatartomány átvitelére, persze az már más kérdés, hogy maga a vinyl lemez mekkora frekvencia átvitelt képes értékelhető jelerősséggel a lemezjátszó hangszedőjének átadni. Apropó! Az analóg zene szerelmesei a mai napig állítják, hogy a vinyl lemezjátszón lejátszott zene dinamikája jóval nagyobb, mint a CD-é. Ezt jómagam is tapasztaltam. Azonban érdemes megemlíteni azt is, hogy jelen példát nézve, 1991-ben még nem volt divat a "hangerőháború", tehát nem is masteringolták agyon a hanganyagot.)
A lényeg az, hogy a két azonos szám hangképe jelentősen különbözik. Nagyjából felesleges a további elméleti értekezés. Meg kell hallgatni, és minden világos lesz.
Ezek után talán már érthető, hogy - többek között - miért szeretném megszervezni a létrehozott OFF topikban a zenei szeánszt. Mert Hi-Fi-ben a lényeg nem "fejben" (specifikáció) hanem fülben dől el.
[Hi-Fi off]
-
Milyen bongeszot hasznaltok amugy? Chroke vagy van mas amit jobban preferaltok? Csak mert nalam nagyon melegiti a keszuleket.
-
E2E4
aktív tag
Bocsánat, igazad van, figyelmetlen voltam.
Megéltem ezt is, hogy végre valaki elismer egy figyelmetlenséget és még ezért bocsánatot is kér. Csodálatos!Ha ezzel kötöm össze, akkor a vezeték nélküli részt be sem lehet kapcsolni, hangerőt sem lehet ott változtatni.
Bár nem rendelkezem a jelzett JBL SYNCHROS E50BT (?) fejhallgatóval, és a specifikációja is hallhat erről, azért elég egyszerű a helyzet:BT kapcsolat esetén: a jel a Snapdragon 808 Soc-ban lévő DAC/AMP pároson keresztül, BT adatkapcsolaton át eljut a fejhallgatóba, amikor - a BT miatt is - akkumulátoról működik az eszköz, s ilyenkor a helyi hangerőszabályzó is üzemkész.
Vonali kapcsolat esetén: a jel a Sabre DAC/AMP pároson át vezetéken eljut a fejhallgatóig, amikor a benne lévő membránok Ohmikusan vannak összekötve a V10-el. Ekkor felesleges az akkumulátoros üzem, így nem is működik úgy, valamint a hangerőt sem lehet állítani. (Az a V10-en állítható.)
10essel kötöttem össze
Hogy mivel? -
Doller
tag
Szép jó estét Mindenki!
Bocsánat, igazad van, figyelmetlen voltam. Tényleg ott van, hogy a másodlagos 2 fényerővel játszik.
A fülesre viszont annyi: ha jól emlékszem, írtatok olyat, hogy a csalás működik olyannal, amit vezetékkel is össze lehet dugni.
Ehhez van egy vezeték, a végén 3.5-es dugó. Ha ezzel kötöm össze, akkor a vezeték nélküli részt be sem lehet kapcsolni, hangerőt sem lehet ott változtatni.
Pl, amikor a 10essel kötöttem össze, rögtön megjelent a hifi ikon, plusz kapcsolni lehetett a DAC-ot. Bár az én bot fülem különbséget nem észlelt lényegeset. Ja, flac volt, nem MP3.
Nálam nem a hifi volt a lényeg, hanem, hogy jól néz ki, nagy, és ami a legfontosabb: panasz nem nagyon van rá (vagy azok az írások automatikusan törlődnek)!
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #2157 üzenetére
Végre!
zoleeno1-ben nem lehet csalódni.Én is vidéki vagyok, kb. 182 km-re vagyok Gyulától, míg Budapesttől csak 180-ra míg te 229 km-re vagy Budapesttől.
Szerintem a törzsközönség (tesztelők) Budapestiek lehetnek, ők meg a legtöbbször nagyjából csak Bp. határáig hajlandóak elmenni. (Tisztelet a kivételnek.)
Szóval nekünk kellene majd elmennünk Budapestre, ha ezt logisztikailag össze tudjuk hozni.
Szerinted fog ez menni? -
tothak
tag
Ide is szeretnék reagalni
A probléma a Google hangutasításokkal az, hogy csak angolul működnek. Elvileg amúgy 3 vagy 6 kontakthoz lehet valahogy egyedi hangutasítást beállítani, de nem tudom, hogy hogyan.
További probléma itt, hogy ahogy felvetetted, a telefont is át kell állítani angolra, úgyhogy jelenleg android fronton csak a Tasker + AutoVoice alkalmazások használatával lehet megoldani a kérdést. Ezzel viszont az a probléma, hogy közepesen heavy user ismeretekkel kel rendelkezni, hogy mindent jól be tudj állítani. (Erősen fejlesztő oldali ismeretek, sok idő és még több kitartás.)
Azon ne aggódj, hogy béna lennél. Ez se nem a Te, sem pedig más felhasználó hibája. A probléma az, hogy még angolul sem megy tökéletesen pl a hívásindítás. Pontosabban megy, de ahhoz a felhasználó lokalizációját is át kell állítani (pl US-re).
-
tothak
tag
válasz
d@minator #2155 üzenetére
Az első kérdésre azt tudom válaszolni, hogy én amikor leülök, akkor mindig kiveszem a telefont az első zsebemből, mert annó a Nexus 5 eldeformálódott az ilyen jellegű használattól. Ettől függetlenül a telefon alapvetően elfér az elsőzsebben.
A második kérdésre: ez alapvetően android sajátosság, de a válasz az, hogy igen. Bár itt hozzá kell tennem, higy ami biztosan működik az az LG Air vagy mi. Pont tegnap volt egy olyan probléma, hogy egy régi-régi Win7-es gépre akartam pendrive jelleggel képeket feltenni, de valamiért nem akarta feltelepíteni a szükséges illesztőprogramot. Sajnos ez néha előfordul. Valszeg a gép újraindítása segített volna, de nem volt kedvem azzal szórakozni, úgyhogy feltettem a képeket NAS-ra és onnan másoltam a gépre
Hármas pont: nekem nem, de én már régóta használom a hátoldali gombokat. Amúgy a Nexus 6P gyorsabb és stabilabb, de ez is teszi a dolgát szépen. Ha kocsiban vagyok, akkor úgyis mindig megy a kijelző, olyankor csak a hangerő állítás kényelmetlen.
Négy: sosem volt még i6s a birtokomban, úgyhogy erre a kérdésre sajnos nem tudok neked válaszolni. Ellenben, ha mindig van a közeledben töltési lehetőség, akkor úgyis mindegy
nekem van még egy külső akksi is, ha olyan helyre megyek
Öt: mintha találkoztam volna ilyesmivel, de ezt nem tudom biztosra mondani, majd a többiek kisegítenek
Hat: igen. Olyannyira, hogy a vásárláskor feltétel volt számomra, hogy tudja. Van továbbá Knock Cide, ami ugyanez, csak biztonságosabb
Hét: ez egy érdekes kérdés.. Én az XXL GSM-nél vettem, de alapból a mobilkereskedes.hu volt a kiszemeltem. Ezen kívül van még jópár hely, ahol még lehet venni, de nekem ők a favorit. Ellenben itt ki kell emelnem, hogy NEKEM, de ha később a vásárlás után probléma merül fel, akkor nem vállalom a felelősséget
-
Taci
addikt
Tudnátok segíteni? Kocsiban próbáltam volna használni a telefont bluetooth headsettel. Simán párosítottam, viszont amikor a headset egyetlen funkciógombját benyomtam, hogy hangutasítást adjak (legalábbis iPhone-nál ez a funkció jött elő), itt csak annyit írt ki, hogy offline van, és nem tud mit csinálni.
Korábban töltöttem le offline nyelveket, de magyar nem volt (csak angol és német). Nem szívesen állítanám át a telefon nyelvét (angolra vagy németre). Megoldható valahogy, hogy offline is tudjak hangutasítást adni, akár angol vagy német nyelven is?
Szívem szerint a névjegyekhez is hangmintákat társítanék, mint a régi Nokiás időkben, de szerintem erre semmi (gyári) lehetőség nincs.
(Offtopicba rakom a kérdést, mert nem V10-specifikus, viszont V10-en szeretném használni - ezért ide írom.
)
Köszi! (És bocs, ha bénázok, de ez egyelőre még nem egyértelmű számomra, hogyan is kellene, hogy működjön.)
-
d@minator
addikt
Tetszenek a válaszok... (#2147) sixpak elég meggyőző.
Itt közép tájon lenne felsorolva amit a szabvány tud [link] (Humidity)? Vagy hogy van ez a szabvány?
Futni szoktam és párásodnak a telefonjaim pl. i6S.
Hiszek nektek de a Sony-m pont ilyen homály volt, mint a videón ezért kérdeztem. Ők gyártják a szenzort csak a szoftvert nem tudták mellé megírni. Amúgy automatic mód amit preferálok. Úgy is kisz@rja az S7-et? Pl. a i6S-em az nagyon adaptív akár a napot is fotózhatom vele. Nem művészfotót akarok hanem gyorsan használhatókat.(#2149) tothak: Még pár kérdés:
1. Befér e farmer első zsebbe? (Note4 befért). De ez nehezebb és mindig első zsebben hordom.
2. Ha rádugom PC-re másolhatok e oda-vissza ezt azt külső program nélkül. Pl. SD-re. Iphone-hoz mindig kellett progi. Rendszergazda jog vagy internet hiányában ez kivitelezhetetlen volt (képek kivételével).
3. Fingerprint a hátoldalon nem kényelmetlen? amúgy jól olvas?
4. Üzemidőben hogy áll az i6S-hez képest?
5. Call + sms blocker van e a szoftverben? Nem szeretnék külső appot.
6. "Dupla koppos" képernyőébresztést tudja e?
7. Ha e mellett döntök akkor hol vegyem? MM-ben drága. bétel? az valamiért szimpatikus. -
E2E4
aktív tag
válasz
BigBlackDog #2152 üzenetére
Egy érzékeny műszerrel, aminek neve: fül.
A hallás valóban nem digitális, hanem "analóg".Kérhetnék esetleg tőletek megoldásokat adó, segítő hozzászólásokat is, és lehetőleg a jelzett topikba?
Vagy ez ennyire nagy kérés lenne?V10 felajánlás rajtam kívül??
-
E2E4
aktív tag
OK, de én már érzékenyen figyelek az esetleges moderálandó dolgokra.
(Lásd malphitee trollkodásos ámokfutását, aki vélhetően még a moderátornál sem tudott leállni, mivel a nevénél vastag, piros betűkkel az olvasható, hogy (* A felhasználói fiókot véglegesen felfüggesztettük. )
Szóval tessenek kérem óvatosan fogalmazni.
-
E2E4
aktív tag
A S7-et megeszi reggelire és ki is szarja, kamera terén.
Na de kedves fórum társ, hogy írhatsz ilyen moderálatlanul.A Samsung S7 egy remek telefon azoknak, akik csak Samsungokat keresnek.
Akik hajlandóak kipróbálni egy LG-t, azon belül egy V10-est, azok megtapasztalhatják azt, hogy a V10 sokkal-sokkal jobb:
- fotó készítésben
- videózásban
- Hi-Fi zenében
- ütésállóságban
- megjelenésben
- rendszerben (Mondjuk a Samsung "Taccs Vizeleténél" (szleng) nem sok rosszabb modifikált Android rendszer van. Na tessék, én sem tudom moderálni magam.)
- árban
- a szerviz hozzáállásában (Kifogás kezelés kontra szolgálatkészség)
- .... kihagytam valamit?Persze nyilván ha a Samsung S7 topikban felteszed a kérdést, akkor lehetséges, hogy majd meggyőznek az ottani hívők, hogy mirt is vedd meg az S7-et.
Javaslat: vedd kézbe minkét telefont, használd, teszteld (főleg a Hi-Fi képességet BEkapcsolt Hi-Fi üzemmódnál - ja, az csak V10-nél van.) s végül hallgass arra, aki számodra leghitelesebb, az-az önmagadra.
-
tothak
tag
válasz
d@minator #2146 üzenetére
Szia,
1. A másodlagos kijelzőn mutatja mindig az időt, bár nem olyan csilli-villi módon, mint a G5.
2. A páraállóságról külön nem tudok nyilatkozni, az biztos, hogy nekem még nem párásodott be soha. Az is tény viszont, hogy nem volt még kitéve olyan környezetnek, ahol ez be tudna következni.
3. Ennyire azért nem rosszabb a kép minősége, mint pl az S7 által készített képek. Gyanítom sokat segített volna, ha megtörlik a kamera lencséjét.
4. Nehéz kérdés. Nekem a G5 kicsi, és formára sem tetszik, a G4 árban hasonló, de nem adott annyival többet a G3 után, hogy azt válasszam, és persze a személyes beleszeretés a telefon "arcába" is sokat dobott a kérdésen, úgyhogy ebben a kérdésben én nem tudok objektíven nyilatkozniÚgy látom közben megelőztek
-
E2E4
aktív tag
válasz
d@minator #2146 üzenetére
1. Igen, ráadásul egy külön kijelzőn. (De nem úgy, mint a G5)
2. A MIL-STD-810G szabvány szerinti ütésálló a készülék. Páraállóság nem lett specifikálva.
3.Neeeem. Két eset lehetséges.
ad 1: A tesztelő nagyon sok Vodkát ivott akkor, amikor a V10-el fotózott, és valamit nagyon elbaltázott
ad 2: A Samsung fizetett hirdetését láthatták.
(Keress vissza a topikban a megosztott képek között. Ha szeretnéd, én is feltölthetek valahova ideglenesen néhány, csak automatán lőtt képet.)
4. Sem az LG G4, sem az LG G5. a V10 a jobb választás. Fogtam mindhárom készüléket, zeneileg még teszteltem is őket. (lsd. első hozzászoktatásomat a toikban.)Apropó! A Táma-összefoglaló jó barát!
-
d@minator
addikt
Sziasztok! tetszik ez a teló pár kérdésem volna elfogulatlan felhasználókhoz.
1. Mutatja e állandóan az időt ha akarom, mint a G5?
2. Ez a MIL-STD-810G szabvány...tényleg páraálló a készülék?
3. Itt egy fotózási képesség összehasonlítás a Galaxy S7-tel. [link] Tényleg ilyen homályosak (fátyolosak) a fotók? Azért kérdezem, mert a Sony Z5C-m ilyen volt.
4. LG G4 vagy G5 esetleg jobb választás lehet? Előbbi nem sokkal olcsóbb.... -
E2E4
aktív tag
válasz
Ixion77 #2144 üzenetére
A vakteszt kérdésének felvetése nem az én fejemből pattant ki, én csupán igyekszem azt megszervezni, koordinálni és amit tudok, adni hozzá, hogy többek felvetésére és kérésére végre kikelhessünk az elméleti világ pocsolyájából, és egy próbával objektív képet kapassunk erről, ezáltal egyszer s mindenkorra le lehetne zárni az összes többi ebből fakadó vitát és esetleges "troll"-kodást.
Amúgy a jelentkezők között lévő szentkuti11 feltételezhetően részt vett már pár teszten. (MobilArena.)
A kifogások és elméleti brain storming után fókuszáljunk a megoldásra!
Ha szükséges, be fogom tudni úgy állítani egy további tesztben a hangerőt úgy, hogy a "Hi-Fi be" és "Hi-Fi ki" üzemmódos V10-ek koppra egyforma hangosan fognak szólni, így kizárható lesz az, amiről írsz.
Egyéb észrevétel?Ha van, akkor kérlek, hogy további konstruktív hozzászólásodat a jelzett topikba írd.
Köszönöm. -
Ixion77
addikt
Felesleges a vakteszt több okból is.
Egyrészt ha kipróbálsz vele egy komolyabb fejhallgatót (esetemben Sennheisser HD650), akkor nem tudod nem észrevenni hogy Hifi módban normális hangerőt kapsz, míg anélkül töredékére (használhatatlanul alacsony szintre) esik a hangerő.
Másrészt meg akinek nincs gyakorlata hangminőség összehasonlításában azok 90%-a max. azt tudja megmondani hogy "valami változott", de sokszor még azt sem. Kivéve persze ha hangerő változás van (azt mindenki észreveszi, ált. úgy hogy a hangosabb a "jobb"). -
E2E4
aktív tag
Kedves topiklakók!
Az LG V10 OFF topik: Hi-Fi vakteszt fórum megszületett.
Kérek minden Hi-Fi-t használó érdeklődőt, hogy részvételi szándékát oda jelezze, illetve erősítse meg.
Köszönöm.Jómagam felajánlottam a vakteszthez - a teszt idejéig - V10-esemet, de még szükséges egy másik V10 tulaj is, aki kész felajánlani a teszt idejére a V10-esét. Ki lesz az?
Személy szerint bízom benne, hogy akad egy "régi motoros", vagy friss tulaj... Legyen már egy objektív teszt a telefonról, amit az itteni topik lakói is referenciaként használhatnak, sőt, akár bekerülhetne a hivatalos tesztbe is, amit ugye Legendd írt! Mivel az érdeklődő tesztelők között ott van szentkuti11 MobilArena házigazda is, így erre meg van minden esély.Szóval, gyorsan jöjjön a másik V10 tulaj, és hagy szóljon az a teszt!
Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
LG - nek Europa-i garancia jegy és hozzá tartozó számla IMEI számmal kell . ha külföldi, EU-s származású a telefon!
Magyarországon elégséges az ÁFÁ-s számla (lehet 0%-os is) de a számlán FEL KELL tüntetni az IMEI vagy gyári számot.
(A fenti számon már én is hívtam őket többször, és ezeket is egyeztettem már az LG Magyarország telefonos referensével. Kb. egy hete még ez volt az álláspont. Meglepődnék, ha ma már más lenne a fáma.)
-
E2E4
aktív tag
A rozsdamentes oldalél karcálló, így elvileg nem eshet baja.
Persze ez csak próba-cseresznye alapon derül ki, tartós használat mellett.Természetesen a biztos megoldás az, ha "kipárnázod".
Érdemes lehet megnézni referenciaként a gyári Quick Window flip tokot...
-
Ralfi
csendes tag
Sajna le kellet mondanom
Rendelés előtt felhívtam őket és egy hölggyel megbeszéltem mindent + a rendelésnél is beleírtam a megjegyzésbe hogy kérném az ÁFÁ-s számlán feltüntetni a telefon IMEI számát.
Nemrég hívott egy fickó a cégtől és közölte hogy nem tudják rá íni a számot
Ez így gáz mert az Lg nem javítja garanciában a telefont !
LG - nek Europa-i garancia jegy és hozzá tartozó számla IMEI számmal kell .
Az LG garanciával kapcsolatban itt mindent elmondanak +36 40 54 54 54 ingyenesen hívható !
H-P 8-18 ig ,Sz. 9-17 ig -
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2137 üzenetére
Igen sajnos az alap probléma az energiafelhasználás nyomonkövetésével, hogy elég sok olyan folyamat van, amit az android nem köt hozzá az adott alkalmazáshoz (ilyen például az, ha valamelyik alkalmazás lekérdezi a pozíciót), ezért van az, hogy az android rendszer az egyik legnagyobb fogyasztó. Viszont az is biztos, hogy valami csúnyán be van akadva. Legtöbbször amúgy pont a nagy alkalmazások rohadnak le, mint pl fb és/vagy fb messenger. Sajnos ezekkel nem tudunk mit kezdeni mezei userként, de gyakran még akkor sem, ha esetleg van root és alkalmazás a monitorozáshoz (ilyen lehet a wakelock detector), legalábbis én nem tudtam soha értelmezni, amit írt nekem az alkalmazás. További probléma még ilyen esetben, hogy gyakran annyira összevissza ágazó folyamatok vannak, hogy valamit megtagadsz az adott alkalmazásnak ami aztán emiatt más feladatot sem fog tudni ellátni. Ilyennel is találkoztam már.
Én úgy látom amúgy, hogy akiknek olyan jól bírja a telefon, azoknál főleg a fb és a messenger nincs se feltelepitve, se használva. De ugyanúgy a legtöbb üzenetküldő alkalmazás is hiányzik a telefonról. Tippem szerint kb csak a hangouts van fent, amit használnak is, és a többi kapcsolattartás a telefonálásra email-re és sms-re korlátozódik.
A böngésző ilyen esetben nem eszik lényegesen sokat, a zenehallgatás lehet még érdekes, de az is a megfelelő alkalmazással és a zenék telefonon való tartásával (tehát nem streamelt zene) kiküszöbölhető.
A játék egy eléggé szubjektív dolog, de a jó üzemidő általában az alacsony igényű játékokat feltételezi.
Hozzá kell, hogy tegyem, hogy nálam a 3 óra SOT és 6 óra üzemidő a jellemző, de én eleg aktívan használom a telefont. (Folyamatos bluetooth szinkron, semmilyen Google szarság sincs kikapcsolva, erős igényű játék, ha zene akkor stream, skype, whatsapp, viber , messenger, fb, gmail, időjáráselentőnek Weather Timeline, és még sorolhatnám.)
Nem mondhatnám, hogy meg vagyok elégedve, az üzemidővel, és engem is rohadtul zavar, hogy álló helyzetben merül a telefon, de a felhasználási szokásaim mellett be kell látnom, hogy ez egy ilyen erdő. Tény, hogy az előző telefonoknál is ilyen volt a felhasználás és ott nem merült üresjáratban így, de minden bizonnyal ennek is megvan az oka. Bár még nem tudtam, hogy pontosan mi lehet az.
-
De az appot nem mutatja, hogy futott volna a hatterben. Az meg, hogy keszenletben felsorol vagy 30 appot ami hozza fer, nem sok segitseg. Idojarasnol nem az alapot hadznalom, hanem az lg wordbol letolthetot, ami alap volt az ezelotti telokban. 3 orankent frissit, nem tunik energia zabalonak
-
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2135 üzenetére
Hmm.. érdekes.. azért kérdeztem amúgy ezeket, mert én használok mindent amit felsoroltam (Google Now, Now on Tap, okosóra ami folyamatosan kapcsolódik bluetooth-on, helymeghatározás is folyamatosan megy, ráadásul a helyelőzmények is be van kapcsolva, úgyhogy olyan 20-30 percenként lekéri a helyzetemet és szinkronizál a szerverre), de így, hogy írtad, hogy neked ezek nincsenek, nem tudom, hogy mi lehet.
Whatsapp, skype, viber, ilyenek gondolom vannak telepítve (a messengeren mellé). Csak mert még azok is lehetnek.
Illetve, ami LG sajátosság, az az időjárás alkalmazás, ami beépül a másodlagos kijelzőbe is. Az szokott még sokat küzdeni a szinkronizálással. (Na meg persze az egyéb időjárásjelentő alkalmazások)
-
Semmit. Mondjuk a drive aktiv, de ejszaka nem sok mindent csinalok, meg ugy egyalltalan nincs mit feltolteni... A fiokokban most jopar google app szinkrobjat kilottem 4 hagytam meg amit hasznalok... Zene, net, fenykepezes kevesbe, jegyzet tomb ami sokat van hasznalva.. Na megy a csevego progik. De fb helyette a slim socialt raktam fel, mert allitolag keveset fogyaszt.
-
Ralfi
csendes tag
Na ma én is meg rendeltem a JemilaGsm-nél !
Jó öreg G2 váltja le ami 2 éve hű szolgám volt .
Kíváncsian várom hogy mit fog szólni egy HD 250 linear II. füleshez ami 300 Ohm-os . -
tothak
tag
válasz
Fail3D! #2129 üzenetére
Használsz bármilyen aktivitásmérő eszközt, ami esetleg képes üzenet és/vagy hívás jelzésére?
További kérdés, hogy a Google Now be van-e kapcsolva? Ha igen, akkor a Now on Tap be van-e kapcsolva?
(A Google Now azért kérdés, mert az a háttérben sokat dolgozik, hogy a megfelelő javaslatokat tudja feldobni. Még akkor is, ha nálunk ez erősen korlátozott...)
További kérdés lehet még, hogy be van-e kapcsolva az, hogy folyamatosan szinkronizálja a Google felé a biztonsági mentéseket? (Ez azért kérdés, mert amikor legutoljára szívtam ezzel, akkor éppen az volt, hogy döglődtek a Google backup szerverek és mindig elszállt időtúllépéssel egészen addig, amíg nem sikerült a szinkronizálás.)
Most így hirtelen ennyi jut eszembe.
-
Taci
addikt
Lenne egy kérdésem:
Vettem egy flip bőr tokot, ami szerintem nagyon jól néz ki. Viszont a belseje (a műanyag rész, ahova a telefont be kell pattintani) nincs "kipárnázva", simán csak műanyag."Párnázzam" ki valamivel, vagy jó úgy az ahogy van, nem kell félnem attól, hogy a fém oldalsó rész megkarcolódik? (Emiatt nem is használtam még - sima beledugós neoprén tokban van.)
-
Bevan kapcsolva. Hasznaltan vettem, de mivel forumot olvassa az elozo tulaj gondolom igy frissitette. Ujrainditottam a telefont, bar most 2 napig nem erek ra este, hogy teszteljem a keszenleti fogyasztast... Csak irrealis szerintem is ekkora fogyasztas keszenletben, meg ha frissit is a telefon emailt.. Hivas, egyebb uzenet nem volt amit jeleznie kellett. Lg idojaras widgetet hasznalok a gyari helyett, bar ez is kevesebb infot jelenit meg mint a v10 verzioca sok kartyajaval. Pluszba, hogy chrome hasznalat melegebb a keszulek mint a flex 2 vel, eleg fura... Nem a melegseg zavar, hanem hogy ezekszerint jobban porog, melegszik, mint a sokat szidott 810..
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2126 üzenetére
Látom szerkesztetted, mikor először írtam neked, még nem volt benne ez:
de a snapi 810 hez kepest is gyakrabban melegebb ez a telo.
Micsoda?Pont azért tette bele az LG a Snapi 808-at, hogy ne "forrjon fel a telefon agyvize" a Snapi 810 miatt.
Amit írsz, az elég érdekes megtapasztalás. -
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2124 üzenetére
A rendszer 6.0, fr volt csinalva.
- 6.0 előtt és utána is?Ilyen gyors merülést én sem tapasztaltam még. (Még intenzív használat mellette (zenehallgatás high-gain üzemmódban, fotó, videó, internet, folyamatos: 4G/LTE, Wi-Fi, helymeghatározás bekapcsolt Qualcomm iZat mellett)
- GPS be van kapcsolva?
- Ha igen, Qualcomm iZat be van kapcsolva? (Szerintem legyen.) -
Nem mutat ezek kozul semmit, hogy futna. Messeger, whatup, viber fent van, de elozo telefonnal nem okozott fmgondot. Gmail ami szinkronizalhat, de szomoru lennek, ha ezeket lekene torolni, csak ezeket hasznalom szinte...
Ami kfura meg, hogy a gps jelet eleg gyakran latom, hogy bekapcsol... Jo lenne az akksi idot normalizalni. Ani erdekes meg, hogy a chromot hadznalom, de a snapi 810 hez kepest is gyakrabban melegebb ez a telo.
-
Taci
addikt
válasz
Fail3D! #2124 üzenetére
Nekem 2 napot nevetve kibír, pedig játszom is rajta. ("Játszom": pasziánsz - nincsenek nagy igényeim ezen a téren
). Nagyon pozitívan csalódtam benne.
Nézd meg, melyik app tartja "ébren" a telefont, talán valamelyik üzenetküldő app (Viber, Messenger, Facebook, Snaptchat stb.)
-
Sziasztok! Fogyasztasban tudnatok tippet adni mit tegyek? 8 ora alatt keszenletben kb 20% fogyasztott a telefon. A wifi enne ennyit? Nagyon alap progik vannak feltelepitve, 0 jatek... A rendszer 6.0, fr volt csinalva. Andorid rendszer. 44%, keszenlet 29% akksi fogyasztasbol
-
E2E4
aktív tag
Felhívás!
A FÜLhallgató topic-ban tett látogatásom alatt, felvetődött egy közösségi vak teszt lehetősége, melynek szándéka objektív képet kapni a V10 Hi-Fi üzemmódjáról. (Hogy tényleg hallani -e a különbséget, vagy csak az egész placebo.)
Jómagam felajánlottam ehhez a V10-esemet, de szükséges még másik V10 tulaj is, aki kész felajánlani a teszt idejére a V10-esét. (Persze mindketten a közelben maradnák, hogy vissza is kapjuk a készülékeinket.
)
Az azonos feltételek biztosítása miatt, legyen mindkettő V10-en:
a.) PowerAmp zenelejátszó a 703-as alpha kiegészítővel;
b.) azonos hangfájl (amit ajánlanék a tesztelőknek, az a FLAC: CD illetve vynil rip, 16 illetve 24 bit bitmélységgel) de felőlem lehet más is, több zenei stílusban, amit a tesztelő ismer és szeret, s amit kér;
c.) A high-gain kipróbálása is lehetséges, amihez szükséges 2 db azonos L-Extender illetve az átkapcsoláshoz egy impedancia illesztő. (Véletlenül 3 db L-Extendert rendeltem, amiből 2 db azonos, aranyozott csatlakozós, s persze van impedancia illesztőm is) - Tehát ezeket én biztosítani tudom;
d.) Ugyanaz a fej/vagy fülhallgató. (Praktikusan a tesztelő hozza magával a saját, hőn szeretett hangkeltő eszközét.) Minél több tesztelő lesz, annál több fej/fülhallgató kerülhet képbe.Egy ilyen teszt végre pontot tehet az elméleti szakmai értekezések végére, valamint hiteles képet adhatna a valódi hangminőségről.
Számunkra pedig lehet egy olyan hozadéka is, hogy különböző fej/fülhallgatók V10-es hangzásáról is kaphatnánk egy tiszta képet.
Aki kedvet érez ehhez, kérem jelezze felém - praktikusan privátban.
A Hi-Fi szerető Topikgazda
-
Taci
addikt
Ahogy a kollégának privátban is írtam, szerintem azt a plusz 5 ezer Ft-ot már csak a garanciális háztól-házig szállítással is megérné (főleg ha nem budapesti).
Jogos, nagyon valószínű, hogy csak az első év a gyártói garancia körébe tartozó időszak, de őszintén, ha letelik az egy év, és azután jönne egy garanciális-szerű hiba, akkor nem megéri még plusz egy évig a tudat, hogy ebben az esetben is "védve vagy", még ha talán csak "sufni-szervizes" háttérrel is?
Szerintem nagyon is megéri azt a plusz 5 ezer Ft-ot - én is ezzel rendeltem. -
mjani1172
addikt
Mivel állandóan a hangminőségről megy a vita,egy dolgot mondanék.Mostanában többször voltam komolyzenei koncerten.És azt vettem észre hogy az eredeti ,élő,közel sem szól olyan jól mint egy normál minőségű felvétel egy átlag fülessel,szvsz a lejátszók már előrébb vannak mint a valóság.
-
E2E4
aktív tag
Nem értettelek félre.
A jelzett FAQ-ban az is le van írva, hogy a másodlagos kijelzőnek miért nem állandó a fényereje. Ezért ajánlottam azt válaszul.
Röviden: hasonló a szituáció, mint a fő kijelzőnél az automata mód, annyi különbséggel, hogy ott csak két megvilágítási szint van.A hozzászólásodból ara lehetett következtetni, (legalábbis szerintem) hogy a jelzett típusú Bluetooth fülesen használnád a high gain trükköt. Csak előzékenységből felhívtam rá a figyelmedet, hogy ez így nem fog menni.
Örülök, hogy ha elolvastad és értelmezted is a téma-összefoglalót.
Ha mindenki így tenni, akkor végre eltűnhetnének a vissza-vissza térő redundáns kérdések, s a topik csak egyre újabb témákat vethetne fel. Mint egy kaland regényben. - A könyvben sem írnak le újra és újra azonos részeket, csak akkor, hogy ha nyomdahiba van. -
Doller
tag
Szia!
Félreértettél!
A fényszivárgás ott van, a kijelző típusából adódik. Tudom, olvastam.
Csak azt nem tudom, hogy a másodlagosnak miért nem állandó a fényereje.
Azzal is tisztában vagyok, hogy a high gain nem megyen bluetooth-on keresztül. Ezért, amikor elég a vezetékes mód, akkor használnám a csalásokat. Amikor a vezeték nélküli módban használom, akkor csak háttérzajnak kell szinte. -
E2E4
aktív tag
(#2098) luimapeiz "Az ipar - a mobil alkalmazások számára elérhető - legnagyobb teljesítményű audio fejhallgató vagy „vonali kimeneti” meghajtása."
Szakemberek böngészhetik a specifikációs leírást, akik pedig még így is kétkednek a minőségben, azok legalább adjanak egy esélyt, hogy meghallgassák a V10-et, bekapcsolt Hi-Fi üzemmódban.(#2105) Doller
Viszont az az érdekes, hogy kikapcsolt kijelzőnél a másodlagos nem állandó fényerőn van, hanem néha világosabb, néha tompább, a szivárgás is így változik. Nem tudom, mitől lehet, nem jöttem rá az okára..A másodlagos kijelző fényerejének változását lehet írtátok korábban, csak átfutottam rajta. A szivárgás ott van, sötétben látható...
Válasz: Téma-összefoglaló / FAQ / Akkor mi a helyzet a fényszivárgással? Az nem gyári hiba? Miért nem Super-AMOLED-ből csinálták?
(Az okot az imént zárójelben odaírtam a jelzett FAQ-hoz.)
Tegnap meg azt vettem észre mikor kivettem a zsebemből, hogy világít a vaku és fényképező módban van. Pedig kikapcsoltam a kijelzőt, a fényképezőt egész nap nem is használtam.
Lehetséges ok: zsebben történő "képernyő zár" feloldódás / fotó üzemmód bekapcsolása. (Ez akár a másodlagos kijelző "elsimításával" majd az adott helyen történő megérintésével is előidézhető.)Ha messengeren írok, néha azt csinálja, hogy mikor elküldöm az üzit és írom a következő, akkor az előzőleg elküldött utolsó szavát (vagy annak utolsó karaktereit) bedobja az elejére. Ez is egy érdekes dolog,
Szerintem ez az app anomáliája lehet. (Mi az a Messenger?) (Smile!)
3 hónapja vettem egy JBL Bt50-es fejhallgatót.
viszont csak ezt a pár ezer forintos csalást tudom majd kivitelezni.
Sajnos nem tudod.A high-gain trükk alakozására (ahogy az le is van írva a téma-összefoglalóban) Bluetooth összeköttetés mellett nincs lehetőség! Ez csak vezetékes fej/fülhallgatónál lehet opció, és a "minőségjavulás" mértéke (sőt, lehetősége*) függ az alkalmazott fej/fülhallgató típusától.
*A megnövekedett hangerőn túlmenően.
(#2109) Outblast
Válasz: Téma-összefoglaló, "4. VÁSÁRLÁS / GARANCIA" fő fejezet, ALAP 1 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA KONTRA 2 VAGY 3 ÉV KITERJESZTETT GARANCIA alfejezet.lattam akkor a 2ev az gyartoi garancia
Nem jól láttad. Egységesen egy év a gyártó garancia, az efeletti jótállás csupán forgalmazó jogkörben történik.(#2115) Aryon87
Viszont az én hsz-m is törlődött, pedig csak egy finom válaszom volt egy másik tagnak az említett tagról..
Ezzel kapcsolatban maximum megkereshetsz egy moderátort, de nem hinném, hogy ezen utólag változtathatnának. (Mint írtam, ez nem Topikgazdai hatáskör.)az a leírás miben merül ki?
Csak nagyjából átfutottam. Ami szembetűnő, az a Bang and Olufsen DAC kontra alap LG G5 kimenet specifikációs összehasonlítása. Szép, szép, de sajnos az igazolódott be, amit még anno a G5 topikba leírva vizualizáltam:
Nyilván hallható a minőségbeli különbség, de:
a.) egy plusz eszköz a zsebben - mobil használatnál, pl. utcán
b.) nagyon drága ez a Hi-Fi barát (60 ezer forint plusz költség)
c.) a telefon árával együtt, nem költséghatékony. (Egy V10 kompaktabb, (nem kell hozzá egyéb kiegészítő, mert a DAC+AMP benne van) ráadásul (noha azonos a DAC+AMP) jobb is lett a kimeneti jel (Hi-Fi), mint ami a G5-nél van. - A Head-Fi fórumon is a V10-et tartják a legjobb Hi-Fi minőségű okostelefonnak.)Mondjuk a G5-ös Hi-Fi barátnak meg van az az előnye, hogy USB-C-n lehet csatlakoztatni bármilyen okostelefonhoz, vagy akár egy PC-hez. Csak a fenti a,b,c eset ne lenne...
-
Aryon87
félisten
Viszont az én hsz-m is törlődött, pedig csak egy finom válaszom volt egy másik tagnak az említett tagról.. Egye fene, nem érdekes, csak a végén volt egy kérdésem is, igaz offként: lumiapeiz (bocs ha rosszul írom a nevet) betett korábban egy linket, ami igaz a G5 audiójára vonatkozik, és mivel itt amúgyis ebben a témakörben jártas tagok vannak, bátorkodom megkérdezni, hogy az a leírás miben merül ki? Nyekergem az angolt, a gugli fordító meg em épp a legjobb..
Mivel audió téma, így nem hinném hogy nagyon off lenne, a G5 topikban meg nem hinném hogy egyhamar kapnék választ rá.
Azért off-ba teszem a hszt.. -
E2E4
aktív tag
Tájékoztató
malphitee egyes hozzászólásainak, és az azzal kapcsolatos hozzászólások egy részének törlése, (első körben úgy látom, hogy a #2098 - #2104 közötti üzenetek) egy moderátor döntési és cselekvési jogosultságával megtörtént. Hangsúlyozom, hogy jómagam csupán kértem a moderálást, annak mikéntjéről nem én, hanem egy moderátor döntött.
Fentiek hatására a „Téma tudnivalók” frissültek. A közösség érdekében tisztelettel kérek mindenkit, hogy az abban leírtakat átolvasni és betartani szíveskedjen.
A fenti esetből jómagam is "tanultam", s ez úton is köszönöm malphitee felhasználónak is a megtapasztalást.
Tisztelettel és szolgálattal,
a Topikgazda
-
zoleeno1
veterán
válasz
Akinnyo #2112 üzenetére
Kamera: nagyon jó
Zene: Az almádat keresztbe-hosszába lenyeli (sőt az összes, jelenleg kapható mobil eszközt), erre azt soha többet nem fogod használni, ha a V10 mellett döntesz.
Méret: Nagy, de szerintem max 2 nap és megszokod. Egy kézzel is használható (legalábbis nekem megy, pedig nincs hatalmas kezem), nyilván, ha nem nagyon kicsi a kezed.Olvasd el az összefoglalót, szerintem meg fog győzni
-
Akinnyo
csendes tag
sziasztok!
telefonvásárlás előtt állok; G2-t cserélnék le, három lehetőségen gondolkodom: megvárom a nexus s1-t, vagy veszek most OP3-t vagy LG V10-et.
kamera aránylag fontos,akku is,de egyébként tök hétköznapi módon használom a telefonjaim, zenész vagyok, szóval a hangminőség abszolút érdekel, de általában az ipadem "A" mobil eszköz, amin zenét hallgatok, nyilván elég jó fejhallgatóval, meg vagyok vele elégedve eléggé.
tudom, hogy ez egy v10 fórum, de mivel tudnátok meggyőzni arról, hogy érdemes inkább ezt vennem? egy kézzel mennyire használható a cucc? A G2-t tökéletesnek éreztem méretre, sajnos most minden sokkal nagyobb, ami érdekel. -
Outblast
tag
Holnap delelott rendelem meg a telefont, a kerdesem az lenne, hogy megeri e azt a +5ezret a 2 ev jotalas a mobilkereskedesnel? Csak mert igy ha gaz van vele ugye ingyenes a garanciafutar ha kol lattam akkor a 2ev az gyartoi garancia es nem olyan kamu mint mashol hogy 1 ev gyari +1 ev szoftver.
Masik kerdesem hogy a high gain motyokat magyar webshopbol meg lehet rendelni valahonnan?
Mar alig varom hogy lecserljem a g2 minit es remelem tenyleg olyan jo lesz a v10 mint ahogy itt sokan irtatok -
-
E2E4
aktív tag
Figyelem!
malphitee moderálásáról a közösség érdekében intézkedtem. (Folyamatban...)
Jelenleg úton vagyok. Amint PC elé kerülök, a fórumtársak szakmai felvetéseire reagálni szándékozom.
További kellemes időtöltést kívanok!
A Topikgazda
-
Doller
tag
Sziasztok!
Végre kedden megkaptam a telót! Átvettem, be a szekrénybe, vissza melózni. Aztán sietve be a telenorhoz, nano sim-ért. Ott kérdezi a csaj, hogy mibe lesz. LG V10. K10. Nem, V10. Az K10, nem? Nem. Megnézheti? Természetesen, még én sem láttam, ki sincs bontva! Utána ott futkározott vele, hogy milyen jól néz ki. Gondoltam, ha akarja, melón kívül is ismerkedhet vele(m). De nem vagyok tolakodó.
Zsebbe be, S3 a táskába. Addig a Samsung simám elvolt a zsebemben, ennek a teteje nézeget.De nem baj.
Rohadt jól néz ki!
Még nem frissítettem 6.0-ra, de majd annak is eljön az ideje.
Amiket itt sokan írtak hibának a szivárgó fény, azt én is tapasztalom. De nem zavar. Viszont az az érdekes, hogy kikapcsolt kijelzőnél a másodlagos nem állandó fényerőn van, hanem néha világosabb, néha tompább, a szivárgás is így változik. Nem tudom, mitől lehet, nem jöttem rá az okára..
Tegnap meg azt vettem észre mikor kivettem a zsebemből, hogy világít a vaku és fényképező módban van. Pedig kikapcsoltam a kijelzőt, a fényképezőt egész nap nem is használtam.
Ha messengeren írok, néha azt csinálja, hogy mikor elküldöm az üzit és írom a következő, akkor az előzőleg elküldött utolsó szavát (vagy annak utolsó karaktereit) bedobja az elejére. Ez is egy érdekes dolog,
Az akksitól féltem, ahogy itt olvastam a véleményeket, de ahogy én használom, estére is 20% felett van. Ha kevesebbet kell melóznom és jobban merítem, rádugom töltőre, úgyhogy ez ok is lesz.A lényeg, hogy ez a 2 hiba volt, van (kamera ment, utolsó szót beteszi az új üzenet elejére), de valahogy kibírom!
Nem fogom emiatt haragudni rá.
A másodlagos kijelző fényerejének változását lehet írtátok korábban, csak átfutottam rajta. A szivárgás ott van, sötétben látható, de csak amíg el nem alszok vagy nem oda figyelek. Van-van. Ennyi.
Nincs értesítési led. Nem volt rossz dolog a samsungon, már messziről láttam, hogy valami történt, a villogás színéből sejtettem is az okát. Itt nem villog, közelebb kell menni.Rohadtul tetszik a teló, örülök, hogy ezt választottam.
Ebben Nektek is részetek van!
A végére, olvasva a "kellemes" beszélgetésekre reagálok: Venni kell egy jó fejhallgatót és akkor nem kell ilyen csatlakozókkal csalni s jobb hangminőségért. Igen, ez így van! De, gondolom nem én vagyok az egyetlen (ha mégis, akkor jól elcsesztem valamit), akit nem vet fel a pénz. 3 hónapja vettem egy JBL Bt50-es fejhallgatót. Jobb lett volna egy Sennheiser Momentum Wireless. De az majdnem az 5szörösébe kerül ennek. Nem engedhetem meg magamnak. A bluetooth azért előny, mert sokszor nem tudok a telefon mellett lenni közvetlenül, nem tudom zsebre tenni, stb. Tisztában vagyok vele, hogy jobb hangminőség szinte csak vezetékkel érhető el. Hiába van bot fülem, én is a jobb minőséget szeretném. Viszont csak ezt a pár ezer forintos csalást tudom majd kivitelezni. Ha úgy állnék anyagilag, akkor lenne olyan fejhallgatóm is, ami csak vezetékes, felsőkategóriás. Nem kellene plusz csatlakozó, meg semmi.
Amint láthatjuk, vannak, akik jobb anyagi lehetőségekkel rendelkeznek, jobb fejhallgatót tudtak vásárolni. De nem úgy állnak hozzá, hogy b...meg, szedd össze a pénzt, vegyél jó cuccot! Hanem próbálnak segíteni, tippet adni. Ezért nem vitatkozni kell, hanem megköszönni!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Redmi Note 10 Pro Glacier Blue 6GB RAM 128GB ROM
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest