Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:05:25

LOGOUT.hu

LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8771) bucsupeti


bucsupeti
senior tag

Sziasztok!

Most elvileg tapasztalatokat kellene írnom a CyanogenMod 10.2Nightly ROM-ról, de sajnos nem tudok még mit írni.
A helyzet az hogy sajnos a ROM összeomlott a ma reggel és egész nap félig meddig működő telefonnal voltam. A memóriakártyán fenn lévő ROM-okat próbáltam újrahúzni illetve a Firmware-t cserélgetni.

Az esetem a következő volt. Az autó beépített BT kihangosítójával már hétvégen összekapcsoltam a készüléket. Nem emlékszem hogy hétvégén beszéltem-e kihangosítón vagy sem.
Hétfőn reggel az autóban volt egy bejövő hívásom kihagosítón keresztül. Amikor felvettem akkor hirtelen búgás hallatszott csak. A rádión nem tudtam bontani a hívást, a telefonon többszöri próbálkozásra sikerült, de a Home nem jött vissza, csak egy fekete képernyő és egy üzenet hogy a telefon szolgáltatás leállt. Aztán újraindítottam a telefont. Működött, de a BT kapcsolat ugyan azt produkálta.
Benn a munkahelyemen megpróbáltam újrahúzni a CM 10.2-t. Wipe-ok után azt írta hogy leállt a billentyűzet (Unfortunately Android Keyboard (Aosp) Stopped). Ez többszöri kísélet, új/régi firmware cserélgetés és GAPPS telepítések után végül a frisebb 09.28-i 10.2 Nightly-val elindult. Tartott az öröm az első BT hívásig, mert ugyan úgy tönkrevágta az egészet, de sehogy nem sikerült visszaállítanom, úgyhogy billentyűzet nélkül csupán a telefonszolgáltatások kezelésére alkalmas eszközöm volt.
Most hazaérve visszaraktam agyári rom mentést. Ezzel minden helyreállt, működik a BT kihangosító is. Egy a lényeg. Valószínű a ROM-ban van a hiba. Minden működik egyébként csak a BT kihangosító vágja agyon az egész ROM-ot.

A neten néztem ezt az Unfortunately Android Keyboard (Aosp) Stopped hibaüzenetet. Azt írják hogy a billentyűzet app-ot kell resetelni (törölni az adatait, meg a cache-t) de nem hozta helyre. Ha esetleg tudtok ezzel kapcsolatban valamit annak örülnék.

Most kisérletezgetni fogok más ROM-okkal is. Kipróbálom a 10.1 Stable-t is. Hátha. Korábbi készülékeimen CyanogenMod-okat használtam megelégedéssel. Örülnék neki ha ismét ezeket tudnám használni.

(Egyébként a saját véleményem hogy a BL nyitás, rootolás és romolás szerintem sokkal egyszerűbb műveletek mint a hivatalos frissítések véghezvitele. Az egész művelet nem tart 5 percig és utána pillanatok alatt bármilyen ROM-ot, vagy mentést vissza lehet állítani.)

Egyelőre itt tartok. Majd írok ha van valami tapasztalat....

"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.