Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12951) axioma válasza Szili17 (#12950) üzenetére


axioma
veterán

Koszi az infot. Majd tesztelem, mennyi es milyen toltorol tud. De akkor mar tenyleg semmi akadalya nem kene legyen hogy elektromos hajtasu autot jeloljek :) (En most LPG-re raktam, akkor ritkan sikongat hogy utba esik egy benzinkut.)
A Plugshare elonye, hogy egyreszt ez az alapfunkcioja igy a toltokrol sok infot ad pl. kozterulet vagy parkolas, fizetos vagy ingyenes, foto a kornyekrol hogy hol es milyen kinezetu az oszlop amit keresni kell, kell-e valami ahhoz hogy inditsd. Masreszt a kozossegbol aki hasznalja, az bejelentkezik mikor elfoglalja, es lehet hagyni allapotuzenetet is. Pl. hogy tegnap a kettobol csak az egyik mukodott, es ott leszek 3 orat, akkor mas nem jon addig oda. Masreszt elvileg ha megadod a kocsi tipusat, akkor az azt tolteni alkalmas kutakra szurne, de ez a funkcio nem latszik mukodni, Ampera-nak csak TypeII jo, de siman hozta a csak quickcharge egyenaramu toltoket is.

[ Szerkesztve ]

(#12952) szanozs


szanozs
aktív tag

Sziasztok! A waze-t akarom használni android auto-val. Frissen telepített mindkét program. Csatlakoztatva a telefont el is indul a program. Keresni, tervezni tudok, de navigálni már nem tud valamiért. Az utolsó ismert pontot mutatja a kijelzőn, hiába haladok az autóval. Olyan mintha nem venné a GPS jeleket. De ha átváltok a Google térképre azonnal felismeri a pozícióm és navigál is.
Az előző telefonommal sokat "romolgattam". És ez a jelenség ott is fenn állt. Igaz akkor volt olyan állapot is mikor tökéletesen működött, akár egy olyan rommal amivel korábban nem. Olyan random szerűen. Most az új telefonnal már két romot is próbáltam és mindkettővel ez helyzet. Az összes jogosultságot megadtam amit a program kér. Mit lehetne még kipróbálni, beállítani, hogy működjön.
Az autó ugyan az. :D

[ Szerkesztve ]

(#12953) simico


simico
aktív tag

Ma reggel rendesen meglepett a tegnap esti frissítés után. Nem illesztette az útra a nyilat és nem állította irányba sem. Azaz az út mellett volt a nyíl és onnan enyhén ment vissza a nyomvonal az útra, a nyíl hegye meg nem a haladási irányba mutatott. Restart után már csak a hálózat nem található baromságot játszotta, ezzel az elmúlt egy hétben minden nap szivat, kezdem már qrvára unni.

(#12954) sharp4 válasza simico (#12953) üzenetére


sharp4
őstag

Akkor ne használd.. Ott a Google Maps..

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#12955) viktorhu válasza Szili17 (#12950) üzenetére


viktorhu
veterán

Tényleg, annak mi lehet az oka, hogy a Waze az egyetlen térképes app, ami nem tud átvenni címet a booking.com alkalmazástól?

Amikor utazom, akkor a következő hotelt csak megnyitom a bookingban, rákattintok a térkép ikonra, és...

És itt jön az, hogy nem választhatom a Waze-t.

Mármint választhatom, de egy listát fogok kapni totál irreleváns keresési eredményekkel. Vagy választom a google mapset, a here we go-t, vagy mondjuk tömegközlekedéshez a moovit-ot, és érdekes módon gond nélkül odavezetnek a hotelhez (koordinátát is küld a booking.com, szóval azok az alkalmazások is megmutatják a hotel helyét, amelyek nem rendelkeznek az adott térség térképével).

(#12956) lacentos


lacentos
aktív tag

Sziasztok. A múlt heti frissítés óta van olyan jelenségem,hogy menet közben feljön az ablak veszély az úton
mondjuk 520m félre állt autó.
Nos ugyan ezt írja tovább haladás közben vagyis amikor oda érek akkor is az 520m szerepel.Nincs visszaszámlálás. Nálatok is van hasonló ? :((

(#12957) dionaea


dionaea
őstag

Lassan lassan

link

(#12958) Szili17 válasza dionaea (#12957) üzenetére


Szili17
aktív tag

Lassan, lassan a Maps felzárkózik olyan tekintetben amiben ő van elmaradva évek óta? Ezt akartad mondani? :D

Én 1 dolog miatt félek. Be fognak jelenteni mindenféle szemetet fix sebességmérőnek (mint a traffihunteren) és arra fognak hivatkozni a kevésbé tájékozott emberek, hogy "de az traffipax mert a Google Mapsben is ott van", akkor is, ha valójában nem az. :(

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#12959) dionaea válasza Szili17 (#12958) üzenetére


dionaea
őstag

Egyelőre meg kell várni mi lesz belőle. De a Waze amit mostanában tol az elég gyenge. Nincs hálózat sokszor, lassú, nem tervez mert ajjaj, Megvárja míg dugóba kerülök utána jelez... Így nem kell károgni előre meg kell várni mi lesz. Én várom de ha a Waze jól működne nem várnám ennyire hidd el.

(#12960) Dr V válasza Szili17 (#12958) üzenetére


Dr V
őstag

Több év alatt képtelenek megoldani, h pontosan mutassa a helyemet, ne 3s késéssel, telefontól függetlenül. Maps, Igo jól mutatja azonos körülmények között.

(#12961) Márton válasza Dr V (#12960) üzenetére


Márton
nagyúr

Ha bemond egy utasítást, elmegy a viber hangja, ha épp beszélek.
Ez normális?
Landscape módban nem mutatja a dugóban hol járok, elfordítom portré módban, megjelenik baloldalt.
Nem tudja kikapcsolni a képernyőt úgy, hogy ne záródjon, ne kelljen feloldani (Bikecomputer tudja)
Sebességmérőt nem akarom látni, csak ha túlléptem a beállított határt: nem tudja.
Szóval lenne még itt fejlesztenivaló.. De reklámok megálláskor vannak :K

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#12962) Donki Hóte válasza Dr V (#12960) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ez érdekes, mert nekem pont az iGO jár 2-3 másodperccel a valóság mögött és a waze mutatja hajszálpontosan a pozíciómat :R

(Persze az iGO-nak is van előnye, az meg sokkal jobban mutatja a besorolásra vonatkozó előrejelzést, illetve az iGO pontosan olyan útjelző táblát mutat a képernyőn, mint amilyet a valóságban látsz az út mellé/fölé kifüggesztve.)

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#12963) zeon.hu válasza Donki Hóte (#12962) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Azért annak is vannak hibái, pl friss térkép.
Nálam 2018. Q4 van (Here térkép), az se túl friss.

Egyébként igo, here, waze hármasból nagyon jó navit lehetne gyúrni.

#?*@&!

(#12964) Rick4 válasza Donki Hóte (#12962) üzenetére


Rick4
félisten

Mondjuk pont a besorolással szívtam a minap az M3 bevezetőnél, tarts balra, arra is tartottam, csak túl balra, el is vitt egy 2.5km-es kerülőre. :D
Igonál a sávinfó tényleg a legkorrektebb megoldás, ami létezik, itt is lehetne használni..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12965) ratobi


ratobi
senior tag

Sziasztok,
Arra van lehetőség, hogy a navi hangját egy Bluetooth headset-re átrakjam? Nem a stereo, hanem csak a sima egy füles. Nem jövök rá hogy lehet...

(#12966) fant0mi válasza ratobi (#12965) üzenetére


fant0mi
addikt

Beallitasok, hang
Hangok lejatszasa a hangszoron opciot ki kell kapcsolni.
Egyebkent nem mindegyik headset kepes a navi hangjat atvinni. Nekem ketto is van, az olcsobbik csak a telefonbeszelgetest tudja.

(#12967) ratobi válasza fant0mi (#12966) üzenetére


ratobi
senior tag

Akkor enyém sem tudja.. Mert ezt próbáltam. Melyik ami tudja?

(#12968) fant0mi válasza ratobi (#12967) üzenetére


fant0mi
addikt

Valamilyen Plantronics, kb 10e ft volt.
Olyan kifejezest keress, hogy A2DP vagy aptx ha ezek valamelyiket tudja, akkor rendben lesz.

[ Szerkesztve ]

(#12969) ratobi válasza fant0mi (#12968) üzenetére


ratobi
senior tag

Köszönöm.

(#12970) Winner_hun válasza Rick4 (#12964) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ha ott mást mond akkor nem rontod el?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#12971) Rick4 válasza Winner_hun (#12970) üzenetére


Rick4
félisten

Ha ott kirak egy kis képet, hogy a 6 sávból melyik kettő jó nekem, (mint az igo sávinfója) akkor mondhat amit akar.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12972) Winner_hun válasza Rick4 (#12971) üzenetére


Winner_hun
félisten

De nem rak ki, ezért úgy kell megoldani ahogy lehetséges. Ha szerinted lehet jobb akkor mondd, megnézzük és ha jogos, megcsináljuk;)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#12973) Rick4 válasza Winner_hun (#12972) üzenetére


Rick4
félisten

Igo esetében a program tisztában van azzal, melyik sáv visz a megfelelő irányba, és amikor közeledik egy ilyen kereszteződés, elágazás, akkor bedob 10 másodpercre egy képet, hogy a meglévő 4-5-6 sávból nekem melyikbe érdemes sorolni. Ez egy statikus kép, ami az adott helynek megfelelő módon jelez.

Pl a Westend előtti elhaladás után a nagy kereszteződésnél is lehetne egy ilyen, pont elég életszerű a példa, el lehet fordulni jobbra a Ferdinánd hídon, kicsit balra a Váci útra, meg ugye ott a kicsit jobbra haladva megkerülöd a Lehet teret, de 50 m múlva ismét kettéválik az út, a két baloldali sávban mehetsz a Victor Hugo u felé a tér körül, a két jobbosból a Lehet út felé. Na ott pl a tarts jobbra konkrétan totál megtévesztő.. Mennék a Pannónia utcába a Victor Hugo utcán keresztül, westend előtt szépen bemondja, hogy tarts jobbra, jobbra tartok, és már nincs is hova visszamenni, mert az két jobbos sáv a Lehel u felé visz, a két balos hiába menne arra, amerre nekem menni kellene, nincs idő, nincs hely visszasorolni. Egyszer csak trallala, újratervezés... Egyszóval a jobbra tartás átverés volt, pont múlt héten történt meg a dolog..... Nyilván nézhetném a kijelzőt, memorizálhatnám a térképet, kanyarokat, és ugyan a waze mindent visz, egy ideje csak ezt használom, de ez a sávinfó funkció néha igencsak jól jönne.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12974) fant0mi válasza Rick4 (#12973) üzenetére


fant0mi
addikt

De megis, akkor mit mondjon a Lehel teren?
Van fordulj balra, tarts balra, tarts jobbra, fordulj jobbra. Szerintem tok logikus a mostani rendszer, ebbol ennyit lehet kihozni.
Ra kell pillantani a kijelzore es tovabb kell latni az orrunknal. A mesterseges intelligencia nem helyettesitheti a humant.

(#12975) ratobi válasza fant0mi (#12966) üzenetére


ratobi
senior tag

Másik navival működik. Itt nem, nem értem...

(#12976) fant0mi válasza ratobi (#12975) üzenetére


fant0mi
addikt

Megneznem a hozzaferesi jogokat. Talan...

(#12977) Rick4 válasza fant0mi (#12974) üzenetére


Rick4
félisten

Nem baj, ha nem érted a szitut, leírom ismét. Nem hülyegyerek vagyok, hogy ne fognám fel előre, merre kell menni. De nekem a tarts jobbra az azt jelenti, hogy tarts jobbra, a valóságban azonban nem jobbra kellett volna irányítania, hanem a középső sávba. A csíkok mennek valamerre, ha nem balra, akkor csak jobbra létezik? Nem, az élet is, és az a rész is ennél komplikáltabb. Megpróbálhatod nekem megmagyarázni, hogy hova nézzek, de szerintem felesleges ebbe az irányba elmenni. A probléma gyökere az, hogy a navi nem tesz különbséget továbbhaladás szempontjából sávok között, nem az én lassú felfogásom. Köszi hogy elolvastad, és innentől te is egy valós probléma megoldására törekszel, nem az odamondogatásra fordítod az energiádat.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12978) viktorhu válasza Rick4 (#12977) üzenetére


viktorhu
veterán

A tarts jobbra és a fordulj jobbra között van különbség. Szerintem teljesen jó így, amíg nincs sávasszisztens a programban. Következetes, meg lehet tanulni, ábrára is rá lehet pillantani.

(#12979) Márton válasza viktorhu (#12978) üzenetére


Márton
nagyúr

én sosem értem mit kéne jobbra tartani :DDD :DDD

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#12980) Rick4 válasza viktorhu (#12978) üzenetére


Rick4
félisten

Oké, neked is leírom szívesen, hogy elmúltam 44 éves, 96 óta van jogsim, van most is pár db autóm, minden évben megyek minimum 40-50 ezret, szerencsére már nem annyit mint évekkel ezelőtt, akkor havi 6-7 ezret mentem. Akkor is, amikor még nem volt igo sem, és keménxyfedeles nyomtatott térképpel közlekedtünk, akkor is, amikor 266MHz-es procis WinCE-s pda-n nyomtam a navit, akkor is, amikor az androidon ment az igo, meg akkor is, samikor a waze először elindult a tableten.
Nem az van, hogy eltévedtem, és szeretnék hazajutni, azt megoldom navi nélkül is. Szóval nem a vezetési tudással, felfogóképességgel van baj. Ránézni is rá tudok a képernyőre, azzal sincs baj, mindez csak attól függ, hány méteren belül próbálok meg korrigálni, miért vezet félre a jobbra tartatással, azalatt az 50 m alatt hányszor kellene sávot váltanom, és hány lámpára, illetve körülöttem ülő autóra kell a képernyő helyett figyelnem, és persze van-e egyáltalán hely, ahova akkor és ott besorolhatok...
Mindez kicsit más kategória, mint a jólvanazúgy, pillancsálrá. Ez itt se nem megoldás, se nem előremutató megnyilvánulás...

Ellenben ismeretlenül is úgy sejtem, normál körülmények között az érően olvasó emberek nagy része, mint ahogy történt is, elolvasta azt a posztot amire esetleg válaszolni gondolt, és ezután megnézte google maps-en a helyet,vagy ismeri és tudja az anomáliát, ezért mások meg sem írták a hozzászólást, hogy én vagyok a hülye. Te azért megírtad. Külön köszönöm neked....

Leírom még egyszer: Nem fordultam jobbra, jobbra tartottam, mert a navigáció azt mondta, csak épp 50m múlva már balra kellett volna tartanom, és az épp 50m alatt 2 sávátlépés, miközben a másik két sávban végig voltak autók. A leírt példa egy elég tipikus esete a sávinfó hiányának, amennyiben sosem jártál még ott, nem értem, miért engem ítélsz meg, ahelyett, hogy meggyőződnél arról, egyrészt miről írtam, másrészt arról, hogy a jobbra tarts félrevezető, mert ott ahhoz, hogy a megfelelő irányba menjek, nem jobbra kell tartanom.
Elárulom, 4 sáv visz, amiből nekem csak és kizárólag balról a harmadik jó, és még az is csak úgy, hogy majd onnan is balra kell sorolnom, miután a teret megkerültem, mert a cél felé két balra kanyarodó sáv vezet, és ami a vicc, ott is csak kizárólag balról a második sáv jó, mert a balos visszafordít a westend felé, a jobbos egyenesen visz. Minden az ország nagy részében nem probléma, de biztosan akad még jópár olyan hely, ahol a tarts jobbra, meg tarts balra kevés. Még egy Hamilton szintű sofőrnek is kevés, mert az információ kevés, félrevezető.

Ne írj vissza, ha érdemben nem tudsz a problémához hozzászólni. Köszi!

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12981) viktorhu válasza Rick4 (#12980) üzenetére


viktorhu
veterán

Elég sokat járok arra, éppen azért csodálkozom, hogy mitől olyan nehéz. A sávasszisztens hiánya egy adottság, Te is tudod a fórumról, hogy évek óta szó van róla, addig viszont a rendelkezésre álló eszközökkel tud dolgozni a magyar közösség.

(#12982) axioma válasza Rick4 (#12980) üzenetére


axioma
veterán

Hat szerintem pont az a helyzet, amikor meghallod hgoy tarts jobbra, akkor megnezed a savinfot az ut melletti tablan vagy a "labad" alatt! Mert ott konkretan pont fel van festve, melyik savok mennek a 2-es ut fele. Tenyleg bonyolult hely, mostanaban parszor jottem arra a Nyugatibol, de nem mondanam hogy lehetetlen nehezsegu.

(#12983) Keem1 válasza Rick4 (#12973) üzenetére


Keem1
addikt

Amúgy az a vicc, hogy a Google Térkép (is) feldob besorolási táblát balra fent, aminél elsötétítve mutatja a neked nem jó sávokat, míg világosan, kiemelve azt, amelyikbe/amelyekbe be kell sorolnod. Én ezért csodálkozom, hogy a Waze ezt nem tudja. De tudja ellenben a félpercenkénti, fél képernyőt kitakaró "hova menj" reklámokat. :U Ezt az egyet utálom, ne akarja már helyettem eldönteni, hogy hol egyek, mit nézzek meg. Azért írtam be célpontot, mert oda akarok menni. Kár hogy nincs reklámmentes, fizetős verziója. Bár amennyi adatot tud rólunk, simán beleférne az adatokért cserébe reklámmentesség, mint a Google esetén

(#12984) fant0mi válasza Keem1 (#12983) üzenetére


fant0mi
addikt

Nem csak a ket kliens mas, hanem a terkepadatbazis is, mas a struktura. A Waze terkepe nem tudja a savinfokat (par honapja mondjuk nem neztem bele a szerkesztobe). Ha majd a szerkesztoben fel lehet venni ezeket az infokat, akkor lehet elkezdeni remenykedni, hogy a kliensben mikor elesitik. Sebesseghataroknal is igy volt.

(#12985) Komi28 válasza viktorhu (#12981) üzenetére


Komi28
senior tag

Nem kötözködök, de mivel te sokat jársz arra neked egyértelmű, hogy merre kell sorolnod. Én nem járok arra de ha használom a programot és nincs helyismeretem akkor valószinüleg elvisz engem is arra. Utánna meg lehet keringőzni, hogy visszajussak a rendesirányba. :)

(#12986) Szili17 válasza Keem1 (#12983) üzenetére


Szili17
aktív tag

Az a vicc, hogy miért beszélünk ennyit erről? Ez nem olyan dolog, hogy csak azért nincs, mert én köcsög vagyok és nem hagyom hogy ott legyen sávinfó, hanem mert nincsenek meg hozzá a feltételek hogy legyen. Majd lesz, egyszer csak. Tudni fogtok róla ti is. Addig pedig ez a vita pointless.

Az meg hogy tarts jobbra meg balra meg ilyesmi. Ezek az eszközök vannak, az hogy tarts jobbra meg balra nem azt jelenti hogy be kell menj a legbelső vagy ki kell menj a legkülső sávba, hanem úgy az irányt mondja hogy abban a kereszteződésben kb merre kéne menned. Van egy csomó ilyen esetlen kereszteződésünk, például az M3 bevezető és a Róbert Károly találkozása. Balra tartasz (a legbelsőben) hogy jobbra menj. Jobbra tartasz (a külsőben) hogy egyenesen menj és jobbra tartasz vagy a középsőben mész, hogy balra menj. Zseniális... Ennyi tudunk tenni hogy kábé mondja hogy mit várhatsz mely irányba kell menni. A forduljok egyértelműbbek ott tudod hogy kábé a szokásos 90°-ot kell kivitelezni többnyire.

Az is vicc, hogy ha valamit a Waze nem tud, de a Google igen, akkor ménemtudja nevetésges és le van írva mint egy ovisnak hogy mi az adott feature. Mi sem vagyunk fogyatékosak, tudjuk mi a sávasszisztens.
De az miért nem röhejes ahogy a Google most kezdett megjeleníteni baleseti infókat, hogy most jelenít meg sebességmérést? Annyira unalmas ez, hogy mindig valamin szenvedni meg hisztériázni kell, főleg olyan dolog miatt, amin senki aki olvassa nem tud előrelendíteni, de mint valami csapat idiótának az ember szájába van rágva, hogy "jó akkor leírom megint mer hülyevagy". Nem visz előrébb, majd akkor lesz értelme beszélni róla hogy ha meg lesz az eszköz a problémára, vagy ha olyan természetű amit meg tudunk oldani a rendelkezésünkre álló lehetőségekkel.

Amúgy a Google cuccokban is van reklám, csak ott más a megjelenítési metodika és arra találtak ellenszert az AdBlockerek személyében. Különben egy kereső, bármilyen cikk alatt a Google reklámjai vannak. Abból "mérnincsenfizetős"? :U

[ Szerkesztve ]

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#12987) Siriusb válasza Szili17 (#12986) üzenetére


Siriusb
veterán

Megnyugtatlak, máshol is ez megy. A Digi mobil topik a leglátványosabb, sormintaszerűen írja ugyanazt néhány ember, pl. kicsi a lefedettség, a sávszélesség, stb. Persze ezt mindenki tudja, azt is, hogy tesztüzem van, gyakorlatilag ingyé'. De akkor is, miért nem ilyen, meg miért nem olyan?!

(#12988) retesz147 válasza Siriusb (#12987) üzenetére


retesz147
addikt

Az a Digi topic egy agyhalál.

Xiaomi 13 eu dev...

(#12989) merqree válasza Szili17 (#12986) üzenetére


merqree
őstag

"De az miért nem röhejes ahogy a Google most kezdett megjeleníteni baleseti infókat, hogy most jelenít meg sebességmérést?"
Nekem a baleseteket eddig is mutatta (ne kérdezd mióta, mert béta csoportban voltam tegnapig), azonban sebességmérő berendezést a mai napig nem mutat (sem a térképet böngészve, sem tervezett út során)..., sőt a sebességemet sem mutatja, csak ha egy másik alkalmazást telepítek (nem fogok).

Szóval mindegyik 19 ;-)

(#12990) retesz147


retesz147
addikt

Péntek kora este beleautóztam egy hibába.
M1 Győr közelében a semmi közepén autóztam Waze szerint, pedig nem, "kőkeményen" az autópályán mentem.
Egyszer csak megszűnt a Waze-nek az autópálya, de látszik, hogy voltak rajta Wazerek, rendőrök. Net volt végig, GPS is.
A környező utakra tervezett (bal oldalt), megnövelte a menetidőt, 90-re korlátozta a sebességet.
Majd egyszer csak folytatódott az autópálya, mintha mi sem történt volna. Kb 6-7 percig tartott a dolog. De nem az volt, hogy elvesztette a térképet, hanem látszott, ahogy közeledtem, hogy vége lesz az útnak, majd egyszer csak újra lesz út. Vak folt keletkezett a térképen.
Rengetegszer használom Wazet Bp-n, meg Győr fele, de ilyennel még nem találkoztam.
Bocs a sok képért, csak így látszik, hogy mi is volt.

Itt még 130 km/h.

Itt már 90 és balra tervezett út.

Látszanak Wazerek és a rendőr.

Újra láthatáron az autópálya, de valamiért nem az elejétől tervez.


Mikor elérem a "szürke autópályát", rögtön észhez tér, tervez tovább rajta, újra 130 és a korábbi menetidő.

Ismert hiba, vagy valami újat produkáltam?
Xiaomi Mi Mix 2S legfrisebb EU DEV ROM

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 eu dev...

(#12991) Szili17 válasza retesz147 (#12990) üzenetére


Szili17
aktív tag

Az ilyen nagy fehérség térképcsempe hiba. Valamiért hiányzik, nem töltötte le és passzolom, hogy miért nem veszi észre és próbálja meg újra, hisz nyilvánvalóan van internet kapcsolat.

Már hallottam ilyenről, de velem még nem fordult elő (csak amikor nem volt normális sávszél és eleve hiányoztak a térképcsempék).
Azóta, ha most megnézed látszik az adott szakasz? Ha igen, akkor ¯\_(ツ)_/¯.
Ha még mindig rossz, akkor tud olyat, hogy a letöltött (cache-elt) térképcsempéket eldobatod és ekkor muszáj újra letöltenie amikor következőre szüksége van rá. Waze/Beállítások/Általános beállítások/Térkép frissítése

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#12992) retesz147 válasza Szili17 (#12991) üzenetére


retesz147
addikt

Köszi a választ és a magyarázatot, így értem mi volt a gond !:R
Egyedi hiba lehetett, már van az a csempe.

Xiaomi 13 eu dev...

(#12993) viktorhu válasza Komi28 (#12985) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem túl nehéz ott visszakeringőzni azért :) Pl. ha véletlenül lemész a Váci útról a Lehel út felé, mindjárt vissza is tudsz menni, és ebben is segít a navi. Én az ilyen tévesztéseket simán elengedem, hamar újratervez a waze, és újra jó felé megyek :)

(#12994) viktorhu válasza Siriusb (#12987) üzenetére


viktorhu
veterán

Az jó példa nagyon, ott tényleg most az megy, hogy ugyanazt kérdezi meg mindenki, én nem is tudom követni, mert write-only üzemmódban járnak oda az emberek, és fél óránként újra meg kell kérdezni, amit előtte már megvitattak, és utána megint megvitatják.

És igen, ez a sávasszisztens dolog is ilyen, ezért is említettem, hogy aki itt fórumtag, az már évek óta ismerheti a választ, vicces most úgy előállni vele, mintha azt várná valaki, hogy jéééé, tényleg, nem is gondoltunk ilyenre, szólunk a Google-nek, hogy tegyék bele".
-

(#12995) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Ha autópálya parkolóba/benzinkúthoz térek be, nem kéne újra terveznie az utat.
Plusz mindig megkérdezi, dugóba kerültem-e.

#?*@&!

(#12996) Winner_hun válasza zeon.hu (#12995) üzenetére


Winner_hun
félisten

Honnan tudja hogy miért tértél le a kijelölt útról? Honnan tudja, hogy mi miatt álltál meg?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#12997) leslieke válasza Winner_hun (#12996) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Mondjuk, mert ott van a térképen a benzinkút. ;)

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#12998) zeon.hu válasza Winner_hun (#12996) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Nyilván azokról beszélek, ahonnan nincs egyéb kijárat!

#?*@&!

(#12999) viktorhu válasza zeon.hu (#12995) üzenetére


viktorhu
veterán

Abból kell kiindulnia, hogy letértél a tervezett útvonalról. Lehetett véletlen is, lehetett más oka is. Ha tényleg meg akarsz állni a benzinkútnál, akkor ez nem fog zavarni, de ha benéztél egy kijáratot, akkor örülni fogsz, hogy továbbra is visz az eredeti célodhoz.

A dugót meg elég random módon kérdezi, igazi dugóban tőlem még egyszer sem kérdezte meg :)

(#13000) Donki Hóte válasza viktorhu (#12999) üzenetére


Donki Hóte
veterán

A dugót ott kérdezi meg szerintem, ahol más wazer nem megy rajtad kívül, tehát csakis a te infóid alapján tudná beazonosítani a dugót.

Legalábbis tőlem eddig olyankor kérdezte meg ezt, amikor más nem ment waze-val arrafelé és jellegzetes elindulós-megállós szituáció volt a forgalomban (de legutóbb pl. nem dugó volt, hanem egy nem túl jól működő lámpa).

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.