Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13601) MunezXBK válasza lacentos (#13600) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Nálad valami nem oké. Én transfer sofőr vagyok, havi 15.000-18.000 között megyek.

(#13602) fant0mi válasza lacentos (#13600) üzenetére


fant0mi
addikt

Ha tudod merre mesz, meg otthon wifi alatt vegigporgeted arra a terkepet, akkor leszedi a terkepcsempeket, es alig eszik valamit menet kozben. Igy lehet sporolni.
Amit irtal az eleg sok, valoszinuleg nem volt leszedve semmilyen terkepcsempe sem arra, amerre jartal.

(#13603) lacentos válasza fant0mi (#13602) üzenetére


lacentos
aktív tag

" wifi alatt vegigporgeted arra a terkepet, " ezt egy kicsit konkrétabban elmondanád ? Köszönöm.

(#13604) lacentos válasza MunezXBK (#13601) üzenetére


lacentos
aktív tag

Ez új teló RN7 előző R4x havi 1 GB volt a netem ugyan azzal a beállításokkal netezéssel,napi Waze használattal elég volt. Most meg ez szivat.

(#13605) Szili17 válasza lacentos (#13603) üzenetére


Szili17
aktív tag

Úgy működik a Waze, hogy azokat a térképcsempéket (különböző nagyításokban) "cache-eli" a telefonon amiket letölt. Amikor újratelepíted vagy olyan helyen jársz ahol a közelmúltban nem, akkor le kell tölteni őket. Nincs ilyen előre letöltés offline tárolás benne. Viszont amit letöltött azt nem cseréli le minden alkalommal mikor arra mész. Tehát ingázáshoz jó, mert ugyanazt a területet járod be. Viszont amikor külföldre vagy olyan helyre mész amerre nem jártál akkor menet közben tölti le a térképcsempéket. A végigpörgetés azt jelenti hogy megtervezed az utat otthon és szépen kézzel végigmész a tervezett úton (görgeted a térképet, húzkodod ujjal). Ekkor lejönnek a térképcsempék és nem menet közben fogja letölteni. Nem tudom ez mennyi adatot generál, én most direkt töröltem magamnál őket és kipróbálom mekkora lesz az adatforgalom.

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#13606) lacentos válasza Szili17 (#13605) üzenetére


lacentos
aktív tag

Oké köszi.

(#13607) Watt25 válasza lacentos (#13600) üzenetére


Watt25
veterán

A Waze letárolja a bejárt útvonalon a térképet, vagyis csak annyi biztos, hogy ha hasonló útvonalat jársz be általában, akkor mindenképpen szignifikánsan kisebb lesz később az elfogyasztott adatmennyiség.

Oké, nem mutatta a pH a választ, most látom, hogy elkéstem.
Többet sem írok ide. :)

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#13608) fant0mi válasza Watt25 (#13607) üzenetére


fant0mi
addikt

Nema..., pulsarxp-t is regen lattam, hat meg teged, meg marcedlit itt. :)

(#13609) Szili17 válasza Watt25 (#13607) üzenetére


Szili17
aktív tag

Nem baj az, hátha ezt elolvassák, nincs mindenkinek ingere az én hsz-eimhez. :/

Update az adathasználatról, tegnap Budapest nagy részét, illetve a tőle keletre eső részt leszedtem menet közben és ~20MB fogyott. Szerintem ennek nagy része a térkép letöltése volt, majd a napokban, ha nem felejtem el csinálok ha lehet ugyanez a szakaszon egy sima kis navis utat, kíváncsi vagyok mennyi lesz.

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#13610) Brogyi


Brogyi
senior tag

Egy kezdő kérdést engedjetek meg. A Waze melyik GPS-t használja ha AA-val van összekapcsolva?
A telefonét, vagy az autóét? Köszi.

(#13611) viktorhu válasza Brogyi (#13610) üzenetére


viktorhu
veterán

A telefonét. Az autóét a Google térkép használja.

(#13612) plömplöm válasza Szili17 (#13609) üzenetére


plömplöm
őstag

van-e erre beállítás a wazeben, hogy mekkora tárterületet használhat erre a célra? mert ha nem, akkor a következő az a sírás lesz majd itt, hogy megtöltötte a telefon memóriáját és most mind meghalunk :)

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#13613) Szili17 válasza plömplöm (#13612) üzenetére


Szili17
aktív tag

Nem tudom és azt sem hogy milyen időközönként frissíti a csempéket és milyen módszerrel.
De mindegy mit mondok meg hogy valójában hogy működik, úgyis lesz olyan akinek nem felel meg. :)

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#13614) simico válasza Szili17 (#13613) üzenetére


simico
aktív tag

Teljes mértékben elfogadhatatlan a válaszod, mélységesen fel vagyok háborodva! :DDD

Kb. másfél éve vettem a mostani telefonom, Waze első naptól napi használatban. A telefon szerint jelenleg ennyi helyet foglal: App 130 MB, Data 113 MB, Cache 1,77 MB. Nem ez fogja betelíteni a telefon tárhelyét :)

(#13615) Szili17 válasza simico (#13614) üzenetére


Szili17
aktív tag

Minden jogod megvan hozzá. :D Ilyen ez a showbiznisz. :K

Ha nem világjáró vagy akkor nem lesz rajta a telefonon egész Európa, csak azok a részek amiken ingázol. A többi meg csak találgatás, hogy ha pl lemegyek Debrecenbe akkor azokat a csempéket eldobja-e 1 hónap múlva mondjuk vagy mi lesz velük?

Inkább azt nézd meg légyszi, hogy mennyi adatot forgalmaz 1-1 út alatt (ha gondolod km-re vetítve is mehet). Már én is kíváncsi lettem, ha már felmerült mint kérdéskör.

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#13616) Dr V


Dr V
őstag

Üdv

Wayteq xtab50-es készüléken fut a waze? Neten kevés információt találtam ezzel kapcsolatban.

(#13617) viktorhu válasza Dr V (#13616) üzenetére


viktorhu
veterán

Kb. mindenen fut. Net meg gps legyen benne (vagy külső bluetooth gps). Én használtam már egészen ősi minimálmobilokkal is gond nélkül.

(#13618) Nashville


Nashville
tag

Sziasztok!

Tesztelem a navigációs appokat, melyek Android telefonon (Pie) futnának.
A Waze egyelőre nagyon stabilan fut, tetszenek benne a jelentések pl.: rendőr, balesetek, útzárak, forgalmi torlódás megjelenítés stb. Egy gondom viszont akad vele kapcsolatban, a nézet megfelelő beállítása azaz, hogy nem közelít rá a térképre a megfelelő részletességet mutatva, ha egy településre érkezek (Bp- en még nem próbáltam) pl. a kereszteződések nem kerülnek megfelelő pozícióba, a megfelelő sávváltás érdekében. A távolságokat is nehezebb így érzékelni ebben a madártávlatos nézetben.
Természetesen a Térképnézetet próbáltam 3D, Auto, 2D beállításban és az automatikus közelítést is bekapcsoltam. Ez korábban is így volt? Úgy emlékszem nem voltak ilyen gondjaim több, mint 1 éve, akkor sem sokat használtam, de a Németországi utunkon meg voltam vele elégedve.
Van valamilyen beállítás vagy mesterfogás a térkép közelítéses problémára?

(#13619) Chris0321 válasza Nashville (#13618) üzenetére


Chris0321
addikt

Hello.
Nekem így van beállítva: A térképnézet 3D; ki van kapcsolva, hogy folyamatosan észak felé nézzen; be van kapcsolva az autómatikus közelítés.
Én még csak Pesten, Csabán, Szolnokon és Debrecenben használtam de nekem elég egyértelmű volt a kijelző alapján mikor merre kell mennem, előre besorolnom. A hangutasítás szokott néha kicsit bezavarni de ha ránézek a képernyőre akkor látom mit kell tennem.

(#13620) Nashville válasza Chris0321 (#13619) üzenetére


Nashville
tag

Köszi, kipróbálom ezt a beállítást. Ezt az észak felé nézést nem gondoltam volna, mivel volt olyan navi is a kezemben, hogy a térképet manuálisan kellett fogatnom, mert nem a haladás irányába mutatta a térképet.

(#13621) Chris0321 válasza Nashville (#13620) üzenetére


Chris0321
addikt

Remélem segítettem. Az állandó észak felé nézés nálam csak egy nagyon rövid ideig volt beállítva az sem biztos, hogy ennél a navigációnál de annyira zavart, hogy ki is kapcsoltam.

(#13622) axioma


axioma
veterán

Budai alsot valaki a tegnapi futasnal ugy zarta le, hogy most is e'l... le kene szedni, a waze es gondolom google is kikerulteti tok foloslegesen [atmentunk rajta de feloldani nem tudtam]

(#13623) lacentos


lacentos
aktív tag

Még mindig az adatforgalommal kükdök a javasolt dolgokat megcsináltam ennek ellenére ma fél óra alatt 59,7Mb fogyott navi nélkül csak futtatva. Egyszerűen nem értem. :W

(#13624) merqree válasza lacentos (#13623) üzenetére


merqree
őstag

Tedd fel a 3G Watchdog nevű alkalamzást, nem kell hozzá root, és alkalmazásonként mutatni fogja ki mennyit eszik.
Kizártnak tartom, hogy ennyit egyen a waze.

(#13625) Szili17 válasza lacentos (#13623) üzenetére


Szili17
aktív tag

Na a múltkor zöldmezősen indítottam, térkép letöltéssel együtt mentem 70 km-t és fogyott 20 MB.
Aztán elfelejtettem nézni és azóta mentem még 120-at és fogyott 16 MB. Én nem tartom olyan soknak, főleg hogy mentem olyan helyen is ahol szintén kellett térképet leszednie, mert az első méréskor azt a részt nem szedte le.

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#13626) Márton válasza merqree (#13624) üzenetére


Márton
nagyúr

De ehhez miért kell külön app :F
Már a 6-os android is mutatja az adathasználatot apponként külön mobil/wifire bontva.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#13627) simico válasza Szili17 (#13615) üzenetére


simico
aktív tag

Nem csináltam részletes méréseket tartalmazó kísérletet, de érzésre nem tűnnek hosszú életűnek a letöltött csempék.

Napi (oda-vissza összesen) 73-80 km inga múlt héten 7-8 MB / nap volt. Még 31-én volt egy Veresegyház - Kelenföld - Reptér - Campona - (M0-on át) Veresegyház kör olyan utakon amerre régen jártam, az 29 MB volt. Tegnap ismét Kelenföld és vissza ugyanarra mint a 31-ikei körnél (M3 - Hungária - Szerémi, vissza ugyanerre), 16 MB. Múlt hónapban volt pár hosszabb út, sajnos azokról már nincsen adat.

(#13628) merqree válasza Márton (#13626) üzenetére


merqree
őstag

Sem japán, sem fin(n) gom(b) sincs :-)
Megszokásból szoktam mindent feltenni, de már törlöm is :respect: :R

(#13629) lacentos válasza merqree (#13624) üzenetére


lacentos
aktív tag

(#13630) ElektrikusDE


ElektrikusDE
senior tag

Ma mentem 60-70 km. távot, 108.7MB. adathasználattal.

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#13631) Nikaré válasza ElektrikusDE (#13630) üzenetére


Nikaré
őstag

Új útvonalon vagy a szokásos vonalat jártad?

(#13632) simico válasza ElektrikusDE (#13630) üzenetére


simico
aktív tag

Az elég durva. Tavaly 260 km táv rég nem járt helyen megvolt 40 MB alatt. 108 MB-ba teljes Magyarország térkép belefér...

(#13633) Nikaré válasza Márton (#13626) üzenetére


Nikaré
őstag

Én azért használtam külön appot mert azt is meg akartam nézni, hogy pontosan lefelé és felfelé mennyit forgalmaz egy-egy applikáció. Rendszerezett táblázat szerűen és nem kellett ki be lépkednem a telefon menüjében mindegyikre külön keresve. Ennyi előnye volt számomra.

(#13634) Chris0321 válasza simico (#13632) üzenetére


Chris0321
addikt

Én kétszer voltam Debrecenben, ami 80 km-re van tőlünk az elmúlt héten és még egyszer egy szomszédos városban 35 km-re (mostanában nem jártam ezeken a településeken) és az aug. 23 - szept. 22 adathasználatra előtérben 30.73 MB-ot, háttérben 145 kB-ot írt.
Még egy kérdés, a korlátlan adathasználat "kapcsolónál" mit érdemes használni ha a Telekom-nál nem számolja az adatforgalmat a Waze-nál? Jelenleg ki van kapcsolva és ha jól értem érdemes lenne bekapcsolnom.

(#13635) Atlantis


Atlantis
veterán

Hello!

Nem tudom, mennyire szokás használni az akku-kímélő módot, de az lenne a kérdésem, ez működik valakinél rendesen? Akárhogy állítgattam, nem kapcsolta le a kijelzőt..sok opció nincs, mindenféle kombinációt végigpróbáltam, de hiába. Legfrissebb verziót, Androidon, S10e-vel használtam volna.

Mit csinálok rosszul?

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#13636) Márton válasza Atlantis (#13635) üzenetére


Márton
nagyúr

Nekem sem megy, hiába indítom el manuálisan, illetve legutóbb mégis ment, levette a fényerőt, de csak ha akkuról üzemelt. Pedig nekem töltéskor is levehetné ha nincs semmi fontos, mert a mágneses Qi töltőm pont a határon van, annyit ampert eszik a teló, amennyit fogyaszt, de csak kikapcsolt képernyővel, vagy nagyon sötéten. Ha jól látom a kijelzőt, akkor már ha lassan is, de merül.
(igen, engedélyezve van a "bekapcsolva marad töltés esetén" is)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#13637) Atlantis válasza Márton (#13636) üzenetére


Atlantis
veterán

Akkor lehet nem én baltáztam el a dolgot...nálam is vezeték nélkül töltődik közben, ezt elfelejtettem írni. Lehet ez zavarja a Waze-t...

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#13638) ElektrikusDE válasza Nikaré (#13631) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

12 km. volt az új.

UI:

Régebben jóval kevesebb volt nekem is...

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#13639) canniball válasza Atlantis (#13635) üzenetére


canniball
nagyúr

Csak akkuról működik és ott is csak x% alatt.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#13640) ElektrikusDE válasza ElektrikusDE (#13638) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Egyébként tényleg megjött az étvágya:

[kép]

Napi 100-150 km. a megtett táv, részben Google nap használattal.

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#13641) Márton válasza canniball (#13639) üzenetére


Márton
nagyúr

Hmm:

Akkukímélő mód töltéskor is – Kapcsolja be, ha az Akkumulátorkímélő módot bekapcsolva szeretné tartani, miközben az eszköz töltődik.
Bekapcsolás erre az útra – Kapcsolja be, ha azt szeretné, hogy a Waze akkor is aktiválja az Akkumulátorkímélő módot, ha az akkumulátor nincs merülőben, azonban szeretne takarékoskodni a töltöttséggel.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#13642) zeon.hu válasza ElektrikusDE (#13640) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Hmm, kb 5-6000 km:
(Ok, vannak benne ismerős helyek, de sok az új)

#?*@&!

(#13643) zeon.hu válasza zeon.hu (#13642) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

#?*@&!

(#13644) fatal`


fatal`
titán

Nekem is 80 megát megevett másodika óta, pedig csak dolgozni voltam a kocsival (20km, 2-3 úton járok, de egy körzetbe esnek). Régebben mintha jóval kevesebb adattal is beérte volna.

Mondjuk ezt sem tartom olyan soknak, bőven elvagyok vele.

(#13645) Atlantis válasza canniball (#13639) üzenetére


Atlantis
veterán

Értem...akkor jó lenne egy képernyőkímélő módot is beletenniük, hogy az OLED kijelzők beégését elkerüljük. Az egész akkukímélősdi nekem csak emiatt lett volna praktikus.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#13646) lacentos


lacentos
aktív tag

Ma kipróbáltam Google térképpel 4,5Mb... :F

(#13647) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Nagyon halk lett a kimenő hangerő a hangszórón, maxra állítva is alig hallani, ki kell tennem bt-ra.
(Minden más alkalmazás rendesen szól)
Most frissítettem.

[ Szerkesztve ]

#?*@&!

(#13648) jerry311


jerry311
nagyúr

Aloha,

Fót, Nagy László utca le van zárva egy ideje.
Hogyan lehetne ezt beadni, hogy úgy is maradjon, mint a többi felújítás a környéken?

(#13649) TomBond


TomBond
aktív tag

Nektek is van ahol angol nyelvű?

Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64

(#13650) Márton válasza TomBond (#13649) üzenetére


Márton
nagyúr

Sőt, van hogy 1-2 mondatot angolul kotyog, aztán visszaáll Dórira.
Érthetetlen :o

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.