Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
simico
aktív tag
Budapest XIII. kerület Árbóc utcában mindkét irányba hibás a hangbemondás, pont az ellenkezőjét mondja mint amerre (amelyik sávba) tartani kell. A Váci út felől az Esztergomi út felé azt mondja be, hogy "tarts balra", holott jobbra kell tartani (a bal sáv az irodaház mélygarázsának rámpájára visz). Ellenirányban meg az Esztergomiról a Váci út - Róbert Károly útirányba menve kb. mélygarázs Váci úthoz közelebbi rámpája mellett haladva tarts jobbrát mond, holott pont balra kell tartani (és sávot váltani) a Vácira balra kanyarodáshoz (jobbra tartás esetén a Vácira jobbra kanyarodó sávban marad az ember és a Róbert Károly ugye pont az ellenkező irányban van).
Más.
Megosztották velem az utazást, az illető célhoz érkezése előtt kaptam egy mókás értesítést a Waze-től: "A barátod uskoro dolazi"Kicsit csiszolni kell még ezt.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Winner_hun #17048 üzenetére
Ezeket az időkorlátos dolgokat tudja kezelne a Waze? Ráadásul helyi idő szerint?
-
viktorhu
veterán
válasz
lacentos #17045 üzenetére
Ez a nincs hálózati kapcsolat egy nagyon régi feature. Ha a tervezéskor nem tud netre csatlakozni (pl. pont eléri még az otthoni wifit a parkolóból, de adatforgalmazni már nem tud rajta), akkor utána nagyon nehezen talál vissza a netre a waze. Ilyenkor offline tervez, és érkezési idő sincsen.
-
sysrq
őstag
Sziasztok!
Ma vitt a Nagy Lajos Királyon az Őrs felé és azt mutatta forduljak balra a Fogarasira, de azt tábla tiltja.
Valaki szerkeszti itt a térképet, vagy tudja hol/kinek kell jelezni? -
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem waze specifikus a kérdésem, de tudtok olyan navigációs eszközt/térképet, ami ismeri a helyrajziszámokat?
Előre is kösz -
-
fant0mi
őstag
válasz
Szirtimorc #17039 üzenetére
Android függő.
Ha lehúzod a redőnyt, akkor látszik az értesítés. Ezt kicsit félrehúzod, előjön a fogaskerék, ott valahol kiszeded a silent notification opciót -
Szirtimorc
senior tag
Hogy lehet beállítani, hogy ha fut a Waze, akkor a felső sorban (értesítési terület) jelezze? Eddig így volt, de pár hete eltűnt onnan.
-
lacentos
tag
Van valami gond a navival? Már a múlt hét végefelé sem engedett eseményt jelenteni.
Be vagyok jelentkezve. -
Somatom
veterán
Srácok! Ez valami vicc? Nem használom a Waze -t, de mivel most forgalomtól függő az útvonalam, ezért terveztettem vele egyet. Ezt dobta:
Screenshot 1
Screenshot 2
Ezzel híradóba kerülnék. -
Faby
senior tag
válasz
Nikaré #17021 üzenetére
Horvátokhoz érdemes ENC kütyüt bérelni
Én tőlük kölcsönöztem 2-3 alkalommal, de rákeresve talász még páratA lényege, hogy mint a kamionok útdíj eszköze, ez is elektronikusan rögzíti a kapun áthaladást, és utólag (iiletve előleget kell befizetni, de utólag számolsz el) fizeted az úthasználatot.
Külön sávon tudsz a kapuknál menni, jóval kisebb (vagy egyáltalán nincs) a torlódás, nincs jegyhúzás felhajtáskor, fizetés lehajtáskor, csak szépen egyenletes tempóval áthaladsz.
A zágrábi őrületet sikeresen megúsztam mindig ezzel.Javaslom.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Nikaré #17021 üzenetére
Nincs, mivel ott autópálya szakaszonként kell fizetni.
Szerbia szintén.
De pl Szlovénia, Szlovákia és Bulgária előre vásárlós.
Előbbi kettő határon vagy előtte akár itthon, utóbbi határátkelőn vehető belépéskor (Bulgáriában általános útdíj van, ami nem csak autópályára vonatkozik.) -
trebrona
nagyúr
válasz
janosibaja #17019 üzenetére
Nincs mit. Egyébként online meg tudod venni a matricákat.
Cseh: https://edalnice.cz/hu/egyszeru-vasarlas/index.html#/eshop/order
Szlovák: https://eznamka.sk/selfcare/purchase -
trebrona
nagyúr
válasz
janosibaja #17017 üzenetére
AktiválniBekapcsolni a matricákat. Attól, hogy még nem vetted meg, tervezni lehet vele. -
janosibaja
őstag
Sziasztok, nagyon megköszönném a gyors segítséget. Holnap hajnalban indulunk több országon át egy európai városba (Szlovákián és Csehországon keresztül) és a Waze 8,5 órás útvonalat ír, a Google Térkép pedig 4,5 órásat. A baromi eltérés vélhetően abból adódik, hogy már most hozzá kéne adom azokat a matricákat, amiket még nem tudok megvenni és akkor végigengedne a fizetős autópályákon. Nem szeretem a Térkép felületét, a Waze-hoz szoktam, de képtelen vagyok rábírni egy megfelelő útvonaltervre, holott kikapcsoltam a "Fizetős utak elkerülése" az "Autópályák elkerülése" opciókat!
Mit kéne tennem, hogy megkapjam a fizetős útvonaltervezést? -
nullpoint
őstag
A lényeges elemeket mindig a kétszázadik almenüből érdemes elérni, ez teljesen rendben van.
-
válasz
nullpoint #17012 üzenetére
Kipróbáltam, tényleg működik.
Viszont erre az életben sem jöttem volna rá magamtól, sőt, mire legközelebb megint keresni kell, addigra tutira elfelejtem.
Szóval valami logikusabb megoldás kellene, pl. az, hogy ha már van kereső, akkor az mindjárt az első oldal tetején legyen megtalálható
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Donki Hóte #17009 üzenetére
A múlt héten ezt én is beszoptam!
Ez hasonló elcs...ett UI megvalósítás, mint a GMail alkalmazás Beállítások pontja, ami a Címkék alatt jelenik meg.
Nálam van kb. 200 címke. Mekkora "mellényúlás" lett volna fölülre tenni a Beállítást.
-
nullpoint
őstag
Letekertek a lista aljára, ott az összes megjelenítése, és akkor lesz fent egy kereső.
Mire rájöttem én is játszottam olyat hogy 5 féle megyematrica.
-
-
fant0mi
őstag
válasz
Donki Hóte #17009 üzenetére
A megyeiek e-matrica* néven futnak.
Az országos Vignette HU, igazodva több más ország országos matricájának elnevezéséhez (pl. Vignette AT, Vignette CZ).
A megyeiek a sor végén vannak, az országos meg ott, ahol a többi országos. Mondjuk egy kereső mező tényleg nem ártana. -
Basszus, a hétvégén nem találtam a magyar országos autópálya matricát a listában.
Már tök ideges voltam, ezért inkább benyomtam 6-7 megyei matricát, amely megyék útba estek
Aztán már nyugodtabb körülmények között megtaláltam, a sok e-vignette után jött egy E-vignette, na az volt az országos matrica
Ezúton is üdvözlöm azt a fejlesztőt, aki kitalálta, hogy a megyei matricák a lista elején legyenek, az országos pedig a kb. 600 elemű listából a 180. helyen legyen
-
fant0mi
őstag
válasz
Corsa02 #17007 üzenetére
Odamész az új út egyik végére, sárga gomb, térképhiba, hengerlés, aztán elgurulsz az utca másik végéig. Ekkor meglesz az új útvonal nyers nyomvonala. Ez akkor fontos, ha mondjuk nem látszik a google műholdképen még a nyomvonal.
Nyomsz egy sárga gomb, térképhiba, térképhiba jelentését, aztán ott a megjegyzés menüben leírod, hogy mi a helyzet (magyarul nyugodtan lehet).
De még ide is leírhatod, hogy Bakonybolháson a Jézus Szíve utcából nyitottak egy új utcát erre meg erre, ez a neve, blabla... -
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Ahol lakom lett egy új utca, új épületekkel, házszámokkal. Ezt már decemberben jeleztem a Google felé, de semmi nem történt. A Waze irányába ezt hogyan lehet jelezni, hogy felkerüljön a térképre?
Köszi
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
RudiLicenc #17005 üzenetére
Én kábellel használom és így nincs az, ami nálad gond.
-
válasz
leslieke #17004 üzenetére
Nem tudom mi lehet a baja, pedig úgy imádom és kényelmes használni, de ez az őrületbe kerget.
Egyébként néha olyan is van, hogy a fentieknek megfelelően rosszul mutatja a pozíciót, de utána pár másodperc múlva észhez tér magától. Illetve eszembe jutott olyan eset is, hogy út közben veszti el a fonalat, és csak akkor tér észhez, hogyha feloldom a telefont. Nem is kell felnyitni, csak a Face ID legyen meg, és működik megint.
Lehet, hogy az a gond, hogy Wireless CarPlayt használok?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
RudiLicenc #17003 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond. Jól mutatja a pozíciót akkor is, ha kilőttem előtte az appot, meg akkor is ha nem.
-
Sziasztok!
Aki CarPlay-jel használja a Wazet…
Más is tapasztalja, hogy csatlakozás után a Waze régi pozíciót mutat a Dashboardon vagy akár megnyitva az appot is? Pontatlan, kék pöttyként jelez, ami nem frissül, úgy marad ameddig én manuálisan a telefonon nem zárom be, majd nyitom meg újra a Wazet. Ekkor mindig jó, de ha csak reggel elindulok, akkor néha ez történik. Ilyenkor egyébként “Nem regisztrált” felhasználóként mutat engem, pedig be kéne lennem jelentkezve. Újraindítás után persze ez is megjavul.
Elég régóta van ez a problémám, de nem tudom megoldani sehogy.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest