Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8001) junkpod


junkpod
nagyúr

Használ valaki Samsung J3 telón waze-t?
Két gondom van: néha merevre fagy, hangnavigacional bemondja hogy 200 méter mulva, máj 2mp szünet és csak utána mondja, hogy fordulj balra...
Van ezekre orvosság?

Box's don't touch!

(#8002) cdfrank válasza Szili17 (#7985) üzenetére


cdfrank
csendes tag

Szia! Köszi az infót, ez így teljesen logikus...:-) Köszi a javítást is. Ez az első és eddig utolsó ilyen, de ez alapján majd megnézek még egy két parkolóházas úti célt, hátha máshol is előfordul.

(#8003) havri1


havri1
félisten

Üdv!

Azt meg lehet csinálni, hogy pc-n weben megszerkesztek/megtervezek egy útvonalat (több köztes pont, fix útvonal), és azt egy az egyben átküldöm valahogy a mobilra? Akár ugyanarra az accra, akár másikra?
Link/email nem jó, mert telepíteni akarja a waze-t, ami telepítve van..
:R

Ugyanis a nyaralást a waze nem jól tervezi, kertek alatt kis utcákon visz, amikor ott a főútvonal..borzasztóan beszívtuk tavaly. És nem változott még most sem, címre ismét a legszarabb úton visz a célig. Ezt korrigálnám.

Mobilon nem is talál most útvonalat oda :(

[ Szerkesztve ]

havri

(#8004) havri1 válasza havri1 (#8003) üzenetére


havri1
félisten

Na, én bénáztam el a dolgot, mert telepítés után valamiért az összes fizetős utat, autópályát elkerülte volna. Ezeket engedélyezve már megtalálja. Viszont! Mobilon a kis kertek alatti keskeny úton tervez, de ha weben teszem ugyanezt, akkor jól tervezi, a főúton. Mit rontok el? Valami rosszul van beállítva a mobilalkalmazásban?

Szemléltetem: Lila amit tervez a webes, és jó. Piros amit az androidos tervez, kertek alatt, nem jó.

mobilos kép:

[ Szerkesztve ]

havri

(#8005) fant0mi válasza havri1 (#8004) üzenetére


fant0mi
addikt

Utvonal tipusa: gyorsabb
Foldutak: hosszuak elkerulese vagy nincs engedelyezve.

A routing szerveroldali folyamat, szoval a kliensben kene keresni az okot. Szerintem.

Illetve a Kevesebb bonyolult keresztezodest is erdemes ki,bekapcsolgatni, hatha a foutrol a kempingbe van egy ilyen es amiatt hagyja ki.

[ Szerkesztve ]

(#8006) havri1 válasza fant0mi (#8005) üzenetére


havri1
félisten

És igen! A bonyolult kereszteződés engedélyezése úgy néz ki már a fűtúon visz.
Köszönöm!
Arra nincs lehetőség, hogy a megyematricák határait itthon valahogy jelezze? Nagy segítség lenne, h apl megadhatom, hogy xy matrica megvan, azokon tervezhet nyugodtan.

Látom nincs erre lehetőség.

:R

[ Szerkesztve ]

havri

(#8007) havri1


havri1
félisten

Még egy kérdés és eltűnök :DDD
Szóval, ha autópálya/autóút engedélyezve, de a fizetős utak elkerülése aktív, akkor az ingyenes szakaszokra (M0, M7/M1 bevezető pl) engedi, pontosan kezeli?

havri

(#8008) fant0mi válasza havri1 (#8007) üzenetére


fant0mi
addikt

Jol kezeli, igen! Szemelykocsival de matrica nelkul csak a fizetost tiltom, sztradat nem, es jol hasznalja az ingyenes autopalya-szakaszokat.

(#8009) havri1 válasza fant0mi (#8008) üzenetére


havri1
félisten

Szuper, köszi!

havri

(#8010) fant0mi válasza havri1 (#8009) üzenetére


fant0mi
addikt

Szivesen. Es ne tunj el, szivesen latunk. :)

(#8011) Szili17


Szili17
aktív tag

Annyival megfejelném a dolgot, hogy annyira jól kezeli, hogy "tudja" a kis szabályokat is, minthogy az M0-n észak felé (4-es út felől) el lehet jönni a fóti lehajtóig. Ez elsőre furcsa lehet, én is megijedttem, hogy "dehát az M3-tól fizetős", az, de ott le is jössz ugye a főpályáról. (Ez ilyen OFF, senki se kérte, csak magamból indulok ki, régen én se tudtam ezt.)

Aztán, 28000 km-re tud szarul tervezni és azért nem talált neked útvonalat elsőre, mert egyszerűen timeoutolt a tervezés. Igen, van benne egy ilyen limit, ami kb 1000 km-re adja ki azt ahol még tud tervezni viszonylag nagy sikerrel.

Aztán, livemap valamiért (ne kérdezd miért) más keresést és más tervezést használ. Mert csak. Szerintem jó nagy hülyeség így, de ez van. :(

Aztán a tervezett útvonal: Nem, sajnos nem tudod elmenteni meg áttölteni meg ilyesmi a terveket. Beütöd kliensben és akkor ott tervez. Ha belegondolsz nincs is relevanciája hogy te előre megtervezed az utat, majd utána 1 hét múlva arra mész. Arra megyünk hogy mindig az aktuális adatoknak megfelelő leggyorsabb utat (legkiszámíthatóbb és a lehető legrövidebb ETA-t) kapd, ezt nem lehet 1 hétre előre megtervezni, de 1 órával előre sem (halál biztosra).
De a célpontokat se tudod átvinni, aminek lenne létjogosultsága akár. Arra ott van a kedvencekhez adod őket vagy az előzményekből válogatsz. Én előbbit szoktam csinálni, ideiglenesen beteszem őket a kedvencekbe.

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#8012) cdfrank válasza Szili17 (#7985) üzenetére


cdfrank
csendes tag

Szia! Úgy néz ki, hogy megint belefutottam egy hasonló problémába. A cím a következő: J. P. Mali (Bécsi út 150.) Szintén nem lehet köztes pontnak megadni, illetve a házszám sem jó, mert a 250 alatt vannak.

(#8013) Dolphine


Dolphine
addikt

Másnak is szórakozik a WAZE?! Utóbbi időben azt játssza el velem, hogy hiába megyek rá a kilépésre, nem reagál, majd miután feltöltöm a telót, a háttérben aktivizálódik! :Y :W

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#8014) apaszka


apaszka
veterán

[link]

Régen volt nálam vicces, de most délelőtt tényleg az volt.

https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html

(#8015) Pulsar válasza apaszka (#8014) üzenetére


Pulsar
veterán

Minap nekem is ugyan ezt csinalta.

(#8016) Szili17 válasza cdfrank (#8012) üzenetére


Szili17
aktív tag

Köszi! Ez picit más volt, de tudni vélem miért. Pár nap és kiderül igazam volt-e. :)
A házszámot is javítottam meg remélhetőleg ezt is. :R

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#8017) szebe


szebe
őstag

Köztes célpontos útvonalterv esetén ha X időben szeretnék érkezni, akkor csak a köztes célponthoz érés idejét lehet beállítani? Vagy csak én nézek el valamit, és a tényleges célponthoz való érkezés idejét is meg lehet adni?

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#8018) redbiro válasza Pulsar (#8015) üzenetére


redbiro
őstag

nekem ma többször kellett újraindítani az appot emiatt

it never gets easier, you just go faster

(#8019) Szili17 válasza szebe (#8017) üzenetére


Szili17
aktív tag

Sőt, olyankor a köztes célpontot tervezi csak be ha megnézed.
Azt megoldották hogy ha van köztes pont, akkor mutatja a köztesig meg a teljes vonalon is az ETA-t, de a tervezett utazások (ezek szerint) csak 1 célpontra működik. Evvan sajnos. :(

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#8020) ezmivolt


ezmivolt
tag

Beírom, hogy 19. ker. Fel is adja, hogy Kispest, aztán a XX. kerületbe navigál. Aki nem hiszi, csinálja utánam :)))

(#8021) Szili17 válasza ezmivolt (#8020) üzenetére


Szili17
aktív tag

Gratulálunk, ön a Google gyorskeresőjét használta.
Pontosabb eredmények érdekében kérjük használja a billentyűzetén a nagyító ikont vagy a listából válassza a "További eredmények erre" feliratú gombot, majd válassza a Waze találatokat (default az jön be).
Köszönjük hogy minket választott! :C

http://i.imgur.com/1FqY3vN.png

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#8022) ezmivolt válasza Szili17 (#8021) üzenetére


ezmivolt
tag

Nem igazán tudom értelmezni a válaszod, mert én csak a Kispesttel kezdődő (egyetlen) találatra böktem rá, és ehhez képest Erzsébetre navigál.... Fogalmam sincs, hogy ez a Google gyorskeresője lenne (?) és miért ezt használja a waze, ha én az egyetlen lehetséges mezőbe pötyögöm be a címet.
Mellesleg, ha csak kerületet és utcát írok, akkor megtalálja, ha házszámot is, akkor már a 20. kerületit adja fel....

(#8023) fant0mi válasza ezmivolt (#8022) üzenetére


fant0mi
addikt

Ugy ertette Szili, hogy mikor begepeled a cimet a keresomezobe, akkor gepeles kozben mar jon gyorstalalat, de ez a gyorstalalat a Google-bol jon, ami sokszor trehany. Azt kell csinalni, hogy ha begepeled amit keresel, akkor nyomd meg a nagyito gombot is a billentyuzeten (vagy a tovabbi talalatok gombot a Wazeben), mert akkor a Waze adatbazisban fog keresni, ami joval pontosabb mint a googles.
(Nem tudom miert igy van ez a kereses, szerintem is bena megoldas, de ez van.)

(#8024) Szili17 válasza ezmivolt (#8022) üzenetére


Szili17
aktív tag

Bocs, gondoltam ha ilyen viccesen írod akkor én is viccesen válaszolok.
Mi sem tudjuk miért jó ez, de lehet hogy fog majd változni hogy mit ad fel gyorstalálatnak. = "gépelés és ezt az egyet adja fel". Igen, sokszor csinál ilyet, sőt olyat is tud, hogy tök más városba visz, miközben a találatra azt írja hogy ez az amit kerestél, nevetséges... és ez mind a Google kereső, ha ugyanezt beírod a mapsba akkor ott is rossz helyre fog vinni.

Megoldás: ami benne is van vicceskedve, nagyító (keresés gomb) a billentyűzeten vagy a további találatok elemre bökés a listában.
Meg ahogy Tomi is írta. :)

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#8025) univerzita


univerzita
addikt

Sziasztok. Lumian használom a wazet. Be lehet állítani a hang navigációt magyar nyelvre? Nem látok ilyen opciót.

(#8026) MM válasza univerzita (#8025) üzenetére


MM
őstag

Az utolsó verzió WP-re 2014 februári ha jól tudom, de ebben biztosan be lehetett állítani, csak le kell tölteni a menüben a hangoknál.

(#8027) univerzita válasza MM (#8026) üzenetére


univerzita
addikt

Köszönöm.

(#8028) lck válasza univerzita (#8027) üzenetére


lck
senior tag

Akkor beszél magyarul, ha beállítod hogy nem mondjon utcaneveket.

(#8029) univerzita válasza lck (#8028) üzenetére


univerzita
addikt

Köszönöm,kipróbálom. Mert engedélyzve voltak a utcanevek de a hang navinál nem volt magyar nyelv lehetőség ( csak néhány). Most át állítottam ahogy javasoltad.

(#8030) TomBond


TomBond
aktív tag

Nekem megint volt egy érdekes esetem a waze-val. Esztergomból mentem Visegrádra. Nem nehéz útvonal, simán a 11-es úton kell menni. Minden áron balra akart fordítani, de ott a Duna volt ezért nem voltam hajlandó. Egy idő után besértődött, nem szólt hozzám, és a kis nyíl ami a pozíciómat jelzi kb. 11 óra irányába állt 12 helyett (tehát nem fölfelé nézett, hanem egy kicsit oldalra). Ettől függetlenül a pozíciómat mutatta.

Bár gondolom, jön néhány "okos" aki bebizonyítja, hogy én voltam a hülye.

[ Szerkesztve ]

Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64

(#8031) merqree válasza TomBond (#8030) üzenetére


merqree
őstag

Telefon megbizhato?

(#8032) Csabex


Csabex
őstag

Évek óta használom a wazet, de sosem volt gondom sem a pozicionálással, sem pedig az útvonal tervezéssel mint ahogy sokan írták korábban... Nem csak Pest, pl. Bukarestig is lementem vele simán, de Erdélybe is rengetegszer elvitt és kezd alakulni az ottani közösség is, ergo sűrűbben vannak jelentések. Galaxy S5 amin használom napi szinten melóba menet is (50 km), de persze nem az útvonal, hanem az események miatt. Számomra teljesen megbízható és jól működő app, sosem kellene más helyette.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#8033) TomBond válasza merqree (#8031) üzenetére


TomBond
aktív tag

Februárban vettem. Túrák közben (másik programmal) nem hibázik.

Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64

(#8034) Szili17 válasza TomBond (#8030) üzenetére


Szili17
aktív tag

Sosem azt magyarázzuk hogy te voltál a hülye, hanem hogy mi történhetett, illetve mi miatt történhetett, ha pedig tetten érhető a probléma, akkor igyekszünk megoldani, ha lehet.

Szóval, ez így sajnos elég megfoghatatlan. Volt már ilyen korábban? Erre most jártál először Waze-zel? Ezzel a verzióval? Hol volt ez pontosan? Nézted a tervezett útvonalat hogy mit mutat vagy csak az utasítás hallgattad?
Ilyenkor jól tud jönni egy képernyőkép, ha az ember tud csinálni, esetleg egy térképhiba jelentés.
Köszi!

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#8035) Tyer


Tyer
őstag

Jóreggelt Wazerek!
Feltettem anyunak a tablet-re az App-ot, viszont semmiképp nem akar GPS jelet találni... amugy nem csak waze-ben, hanem egyéb app-okban sem...
Mi lehet a gond? Van valakinek ötlete?
Köszi,
Tyer

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#8036) merqree válasza Tyer (#8035) üzenetére


merqree
őstag

GPS engedélyeze/bekapcsolva van?

(#8037) Tyer válasza merqree (#8036) üzenetére


Tyer
őstag

Igen.
Annyi infó még, hogy se sim, se SD nincs benne...

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#8038) lautnermark válasza Tyer (#8037) üzenetére


lautnermark
aktív tag

Ha nincs benne sim, akkor hogyan akar navigálni?

(#8039) Szili17 válasza lautnermark (#8038) üzenetére


Szili17
aktív tag

Lehet megosztott net a kocsiban. ;)
Valami gps fix vagy gps test vagy ilyesmi appot tölts le és nézd meg hogy látja-e a műholdakat. Hülye kérdés, de gondolom amúgy van benne GPS vevő, nem? Eddig látta a műholdakat?

"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

(#8040) Tyer válasza Szili17 (#8039) üzenetére


Tyer
őstag

Google Maps látja hol vagyok, de a Waze, meg ha a Maps-en navigálásra nyomok, már nem...
Igen, megosztott net telefonról.
Eddig nem bibeltem vele, anyának akarom megcsinálni, mert
A, WP-je van
B, nem látja a telefon kijelzőjét :D A tabletet csak látja már... :P

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#8041) Kapanyél válasza Tyer (#8040) üzenetére


Kapanyél
őstag

Hogy vezet, ha nem látja a telefont sem? :F :Y

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#8042) TomBond válasza Szili17 (#8034) üzenetére


TomBond
aktív tag

Most jártam arra másodjára ezzel a navi programmal. Először minden rendben volt, nem csinált hülyeséget. Most az Esztergomi Bazilikától indultam, a cél pedig Visegrádi hajóállomás volt. Néztem is a kijelzőt, különben nem tudtam volna, hogy hogyan áll a nyíl (ami az én pozíciómat jelzi).

Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64

(#8043) zeon.hu válasza Tyer (#8040) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

A telefon topikjában kéne rákérdezni.
Nem ismerem a WP lelkivilágát, de pl androidon be kell kapcsolni a Helyhozzáférést, alkalmazásoknak pedig engedélyezni kell.
A telefon wifi és cella infó alapján is be tudja lőni a helyet, de ez navigálásra már nem alkalmas.

#?*@&!

(#8044) Tyer válasza zeon.hu (#8043) üzenetére


Tyer
őstag

Félreérthetően fogalmaztam. A Teloja WP, ezért nem arra tettem fel a Waze-t, hanem a tablet-re, ami androidos...

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#8045) zeon.hu válasza Tyer (#8044) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Akkor nézd meg a beállításokat, amiket írtam.

#?*@&!

(#8046) SZATA válasza Tyer (#8040) üzenetére


SZATA
senior tag

Lehet, hogy a Maps csak a hálózati, (wifi) durva pozíció alapján látja, hol vagy. Tényleg próbálj ki valamilyen GPS status appot.

(#8047) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Az lenne a gondom a programmal hogy a tervezés nem megy. Lesz egy délutáni utam, és mondom most megnézem hogy milyen útvonalak vannak. Beütöm hogy hova akarok menni, majd beütöm hogy honnan. Tehát nem a jelenlegi pozíciómról akarok oda. De mindig a mostani pozíciómról akar indulni. Miért csinálja ezt, vagy mit ütök én el?

:R

iPhone 13 Pro Max

(#8048) Tyer válasza SZATA (#8046) üzenetére


Tyer
őstag

Tudsz ajánlani egyet?

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#8049) apaszka válasza Tyer (#8048) üzenetére


apaszka
veterán

[link] Én ezt használom.

https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html

(#8050) zeon.hu válasza Tyer (#8048) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Szabad ég alatt teszteld, de a beállításokat előtte nézd át.

#?*@&!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.