Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:27:28

LOGOUT.hu

[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11801) ólomvarjú válasza Stauffenberg (#11799) üzenetére


ólomvarjú
tag

Hát igen ez nem is normális. Én se vagyok alma párti, de tény, hogy van amiben jobb.
A kettőt kéne összefűzni.. :)

H3gam
Ez sem teljesen ép, hogy ilyeneket kell kitörölni :(
De azért megpróbálok vmi hasonlót..

De ilyenkor elgondolkozok, hogy kell e nekem egyáltalán akármilyen smartkütyü is..

(#11802) fPApi válasza Hegasus (#11800) üzenetére


fPApi
őstag

"sokkal könnyebb fröcsögni és szidni az androidot"

Szerintem most éppen nem ezt csinálta, csak válaszolt egy olyan kérdésre, ami többeket is érint.

(#11803) Stauffenberg válasza Hegasus (#11800) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A kezdetektől fogva kitartok az Android mellett (1.5 Cupcake volt az első amivel találkoztam, azóta az összeset végigjártam). Viszont vannak olyan elképesztő ordas hibák, amik még így évekkel később is szívet melengetnek.

Az ilyen rendszerfolyamat megakadások és CPU pörgetések is ilyenek. Nem azzal van a probléma, hogy öt percnyi utánajárással megoldható probléma tud felmerülni, hanem rettentően felidegesíti az embert amikor mondjuk a telefonja a legrosszabbkor váratlanul lemerül és olyankor nem vigasztalja, hogy ha idejében észreveszi, akkor megelőzhette volna. Te nem jártál még így? Örülök neki, nekem már sikerült párszor az elmúlt években és sok más embernek is (érdekes módon mindig gyári rendszerrel).

Az almás részt meg iróniának szántam, mert ha valaki szidja az Androidot (annak ellenére, hogy használja és kedveli, nem kívánja leváltani), akkor rögtön alma-imádó fanatikus ellendrukker lesz belőle. Múltkor megemlítettem, hogy modern Android ide vagy oda, létezik még olyan, hogy valami beragad és lerántja az aksit... erre megkaptam, hogy ez baromság, ilyen nem létezik, ezt csak az alma imádók terjesztik.

(#11804) Cyrin


Cyrin
addikt

akinek akksi problémája van vegyen samsung s5610-et 20 ezerért, nekem is van, egy hétig megy, és nagyon jól néz ki. :-D

nyilván telefonokra gondoltam ezesetben

[ Szerkesztve ]

(#11805) Hegasus válasza Stauffenberg (#11803) üzenetére


Hegasus
senior tag

ha iróniának szántad, akkor elnézést kérek :R

én csak azt nem bírom, hogy állandóan az almával példálóznak egyesek, holott, olyan mintha a dos-t és a win7-et hasonlítanánk össze (najó enyhe túlzás, de hát na :DDD ) az egyiken szinte azt csinálsz, amit akarsz, a másikon meg semmit, ráadásul a single task-os rendszer már 2007-ben is vicc volt, nem hogy manapság. És a fogyasztásbeli különbségek is itt jelentkeznek a legjobban, ugyanis az ios, semmit nem csinál a háttérben, ergo nincs is mi merítse a háttérben a készüléket(kivéve az ios 5.1 óta ez erősen kezd megváltozni :DDD ), az androidnál meg nem a google hibája hogy trágyán megírt alkalmazások lepik el a play-t, amiknek nincs jobb dolguk mint futni a háttérben (illetve talán igen, de akkor pontosítok, nem a rendszer hibája.)

de még egyszer bocsánat, csak az almávál való példálózásból gondoltam, hogy tettél egy kis kitérőt az android felé, és gondoltam azonnal szidod, hogy nem úgy működik ahogy az alma. :R

természetesen volt olyan, hogy merült mint a fene a one x, és jó ha elértem az 1 órás kijelző időt, a fentebb linkelt 5 helyett, de nem hagytam annyiban, és végül elértem az 5 órás kijelző időt, és az éjszakai 1%-os merülést, de hány hajszálam hullott ki az idő alatt :DDD
de ez inkább a htc felülete miatt volt, mert főleg egy laucher(apex) váltás segített, mert persze még csak nem is romoltam, mindent a gyári rendszeren változtattam meg, hogy kihozzam a maximumot, és szerintem(tapasztalat szerint is) a legjobb a stock android, minden szempontból.

(#11801) ólomvarjú: nem kell törölni, csak bemész az alkalmazások/mind-be ott rámész a médiatárolóra és leállítod majd rányomsz még egy kicsit lejjebb az "adatok törlésére" utána újraindítod a gépet.

[ Szerkesztve ]

Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.

(#11806) leslieke válasza Hegasus (#11800) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Magamra vettem: [link]

De mindegy is, úgyse verseny ez.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#11807) ólomvarjú válasza Hegasus (#11805) üzenetére


ólomvarjú
tag

Értem. Kipróbáljuk.. :)

(#11808) Hegasus válasza leslieke (#11806) üzenetére


Hegasus
senior tag

:R

Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.

(#11809) #20844032 válasza Stauffenberg (#11799) üzenetére


#20844032
törölt tag

Nincs olyan, hogy az lenne a normális. Annyi a normális, amennyi hangot/zenét játszik le a rendszer. Az megy a médiaszerveren. Ha a háttérben zenelejátszás megy, akkor lehet az sok óra is. És teljesen normális lesz az is.

(#11810) ólomvarjú


ólomvarjú
tag

Srácok, a flash tartalmaknál fc zik a böngésző.
PA3+
Nektek megy? Honnan lehet leszedni az aktuálisat?

(#11811) osszaki


osszaki
tag

Sziasztok! Szerintem én vagyok pancser, de nem bírok billentyűzetet belőni úgy, hogy az ékezetes betűk kapásból látszódjanak. Szóval, hogy ne pl. az o hosszú lenyomására jöjjön elő az ó ö ő. Telefonon megoldottam, de itt nem bírom megoldani. Az alap androidos bill. is okés lenne, de már szedtem le GO meg SwiftKey trialt is, de egyiken se bírtam ezt megoldani. Amúgy a tab ma jött meg és nagyon tetszik' hasít mint a szél. :D Köszi előre is a segítséget. :R

Xbox 360 gamertag: osszaki

(#11812) sideburns válasza osszaki (#11811) üzenetére


sideburns
aktív tag

Én ezt használom ékezetes betűkre:
Thumb Keyboard

Felső custom sávra rárakom az ékezetes betűket és helló.

(#11813) Stauffenberg válasza #20844032 (#11809) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Akkor ugy mondom, hogy nem feltetlenul normalis, hogy a mediaszerver tobb orat megy aktiv allapotban, mint a kepernyo. Kiveve persze ha kikapcsolt kepernyovel hallgatsz zenet.

En sok filmet nezek a gepen es meg nem ment 10-12% fole a mediaszerver fogyasztasa, mindig a kepernyo viszi az uzemido nagy reszet (65-70% korul).

(#11814) edward2 válasza ólomvarjú (#11798) üzenetére


edward2
addikt

Ez egy ugyanolyan játék beragadása lesz mint nálama Great Big War Games-é. Akkor nálam is a médiaszerver meg a képernyő fogyasztott "csak" mert csak azokat jelezte ki. Te is tuti használsz másik programot. Egyértelmű hogy itt bugos valami tehát törölgess appokat és helyrejön.

(#11815) MurdR


MurdR
veterán

Köszönöm mindenkinek a segítségét a kontrollerrel kapcsolatban :R

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#11816) ólomvarjú válasza edward2 (#11814) üzenetére


ólomvarjú
tag

Teszt alatt van most pár napig :)

Más

Régebben használt, aztán törölt app újra telepítésének próbálkozása esetén miért írja, h szabadítsak fel helyet? Gondolom mondanom sem kell, itt sorakoznak a gigák..

[ Szerkesztve ]

(#11817) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

[link]

Na most. Skubiztam az oldalt, de nem találtam a kérdésre igazi választ. Pl. bele teszek 4*2500 mAH elemet ( ahogy írja az oldal is, akkus elemet ), akkor össze adódnak az értékek, ügye. Akkor ez jó lehet nem ? Plusz, szerintem külön jó dolog, hogy nem saját akkuja van, ha nem elem, amit tudsz cserélni, és mindig a legjobb állapotút tudod bele tenni. Működhet ez a tabbal rendesen ?

[ Szerkesztve ]

(#11818) gps76 válasza Szaszabond (#11768) üzenetére


gps76
őstag

Nálam van ilyen,meg olyan is,hogy csatlakoztatva van valami és csak úgy elfelejti.Újraindítás után megint jó,pedig nem kontakthiba,mert meg se moccan az egész.
Gyári 4.2.1-re melyik kernelt érdemes feltenni illetve mit változtat?
sterilzona:Ennek nem sok értelme van,mert az nimh akkuk hamar merülnek maguktólmis,meg azért 8-900 mA-t nem sokáig bírnak leadni,alig töltene a Nexusba valamit.Én két éve vettem a dx-ről 10-ért 3200 mAh-s lithium akkus ilyen töltőt,akár két hónapig is megörzi a kapacítást,ha szükség lenne rá,van benne töltőáramkör is,csak be kell dugni a konnektorba.

[ Szerkesztve ]

(#11819) #41133696


#41133696
törölt tag

Helló, nekem is megérkezett a tablet :K

A kérdésem, úgy olvastam, hogy a fóliát rajta lehet hagyni. Ezt tényleg így van? Mert nekem még a régi K800i-s Sony Ericsson mobilomon is rajta van, igaz már celluxszal megerősítve, de még az eredeti :) Csak ugye az nem érintőkijelzős.

(#11820) bzoley válasza #41133696 (#11819) üzenetére


bzoley
veterán

Használd egészséggel!
Komolyan elgondolkodtam rajta, miért van neked power, +/- gomb az üvegen :)
Te döntésed, ha tudod úgy használni, és nagyon vigyázni akarsz rá. Én semmi pénzért ezt nem hagynám fönn, max fólia, később talán én is veszek, egyelőre nem érdekel.

(#11821) agabe válasza #41133696 (#11819) üzenetére


agabe
addikt

ezen inkább ne hagyd rajta :)
Ha kell fólia védelem miatt, akkor külön kell venni hozzá valót, de ami a csomagolással van azzal nem tudod használni (nem arra van...5 másodperc alatt te is rájössz ha azzal próbálod)
Ha nem fogod pl. homokviharban használni, akkor nagyon nincs rá szükség nem karcolódik normál használat mellett.

[ Szerkesztve ]

(#11822) TOZ


TOZ
addikt

Hasznal itt valaki ilyen keyboardot?
Ha igen, hogy van megelegedve?

(#11823) lafaty80 válasza TOZ (#11822) üzenetére


lafaty80
őstag

Nekem ilyen van, amikor megvettem használtam 1-2 napig, de amióta otthon van a tablet és a család játszik csak rajta, azóta nem nagyon használom.

Ami jó benne, hogy rá tudod fektetni a tablet-et, tehát ad neki plusz védelmet ha cipeled (és nincs más védő cuccod), gyorsabban lehet gépelni. Mivel BT-os sok mindennel tudod majd használni :)

Ami nem tetszett: közel vannak és kicsit a billentyűk. "Magyarításhoz" külön progi kell, legalábbis ahhoz hogy teljes értékű legyen a billentyűzet. Ha bármilyen tokban van mondjuk a gép már bele sem tudod tenni.

Ha sokat gépelsz csak, akkor nagyon jó kis cucc lehet.

[ Szerkesztve ]

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#11824) #41133696 válasza bzoley (#11820) üzenetére


#41133696
törölt tag

Köszönöm szépen :R Nem maradt rajta nálam sem, mert a power gombnak pl hagytak kivágást a fólián, de a töltőnek már nem :D

4.2.1 van rajta a 4.2.2-t a Google Play Store-ból lehet lefrissíteni?

(#11825) leslieke válasza #41133696 (#11824) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Beállítások -> A táblagépről -> Rendszerfrissítések

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#11826) #41133696 válasza leslieke (#11825) üzenetére


#41133696
törölt tag

Köszi :R

(#11827) #41133696


#41133696
törölt tag

A Facebook Messenger miért rakja ki magát vajon duplán az asztalra ?:D

(#11828) Richard válasza #41133696 (#11827) üzenetére


Richard
őstag

Az egyik ikont a play teszi ki miutan telepitetted a másikat meg önmaga miután beléptél. Mindig ezt csinálja, szóval töröld amelyik szimpatikus :D

ps.: Tetszik a "screenshot" ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#11829) #41133696 válasza Richard (#11828) üzenetére


#41133696
törölt tag

:DDD

Amúgy minden fontosabb app angol nyelvű? PL Skype, Facebook. Remekül elvagyok én vele, de azért fura :)

(#11830) Richard válasza #41133696 (#11829) üzenetére


Richard
őstag

Szerintem igen. Mondjuk eddig fel sem tűnt az évek alatt csak most, hogy mondtad és megnéztem :D

(#11831) sto1911 válasza #41133696 (#11829) üzenetére


sto1911
veterán

En tudok magyarul beszelni Skypeon ;] :DD

(#11832) #41133696 válasza sto1911 (#11831) üzenetére


#41133696
törölt tag

:DDD

Regisztráció közben az ASUS-nál kis lengyel üzenet fogadott :D

De aztán csak összejött :)

Védelmi programnak egyelőre a Norton Mobile Security Lite-ot tettem fel, amiben csak kereső van... A kérdés, a védelmi program lecserélésekor, ugye nem kell gyári alapállapotba hozni? Eltávolítja az ember, és teheti fel a másikat?

(#11833) lafaty80 válasza #41133696 (#11832) üzenetére


lafaty80
őstag

Jó hogy mutattad, be kellene regelnem az alaplapomat is :)

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#11834) #41133696 válasza lafaty80 (#11833) üzenetére


#41133696
törölt tag

Lenne pár kérdésem :)

Közben van olyan amire rájöttem magamtól is :)
1. a virtuális billentyűzetnél rájöttem, hogy afelett a betű felett kell tartanom a ujjamat amelyiknek van ékezetes változata is. Haverom mondta, hogy elvileg van olyan billentyűzet is, amelyik eleve "teljes" magyar. MOndjuk én elvagyok ezzel is, de a váltást javasoljátok annak sem vagyok ellene.

2. Asztali parancsikonok törlése. Ennek egy módja van? Magyarán nyomva tartom a parancsikont majd a balsarokban lévő x felé húzom?

3. Alkalmazások bezárása: PL Google Chrome. Alul van három ikon.

A jobb oldalira koppintva megjelenik az alkalmazás választó és ott kihúzva a jobb szélre bezáródik. Ez az egyetlen, és legrövidebb módja?

Bocs, csak az első androidos Tabletem, sőt az első tabletem :)

(#11835) #41133696


#41133696
törölt tag

Képernyőkép mentés... Ezt találtam: Hold the Volume down button and the Power button at the same time

Na most ezzel az a gond, hogy egy nálam nem csinálja...
kettő... ha menti is, melyik alkalmazással lehet megtekinteni, törölni, másolni stb, szóval menedzselni az állományokat?

(#11836) lafaty80 válasza #41133696 (#11834) üzenetére


lafaty80
őstag

Szia,

1. Az gyári billentyűzet nem tudja az ilyen funkciókat, ehhez a google play-ről kell letölteni olyat ami tudja (hirtelen nem tudok mondani, mert én a "hosszanrányomokéskiválasztomazékezeteskaraktert" típusú emberke vagyok) :) De emlékeim szerint van full magyar billentyűzetes app, de az már sokat kitakarhat a kijelzőből.

2. igen ez a módja a gyári launcher-nél (indítónál), más launcher-ereknél (holo launcher hd, apex, nova, stb) van olyanra is lehetőség, hogyha hosszan nyomsz az "ikon"-ra widget-re, akkor felajánlja, hogy átméretezed/eltávolítod.

3. Van olyan alkalmazás amit be tudsz zárni a programból való kilepéssel, van olyat amit csak háttérbe teszel azzal hogy (megnyomod vagy a jobb szélső, vagy a középső gombot), így amikor újra "előveszed", akkor ott folytathatod, ahol abbahagytad...
Androidnak más a memória kezelése mint a windows-nak, nem kell vele foglalkozni, teszi magától a dolgát :)

Azért is jó ez a rendszer (android) mert testre szabható, alkalmazásonként és launcerenként változhat mit hogy tudsz megcsinálni. Így olykor nehéz elsőre jól válaszolni hogy mit lehet és mit nem :D

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#11837) bzoley válasza #41133696 (#11834) üzenetére


bzoley
veterán

1. Nincs javaslat, ahogy neked jól esik.
2. Azt hiszem, igen. Nálam Apex mellett hosszú nyomás, törlés menüpont is használható.
3. Nagyjából igen. Nálam Paranoid rommal a jobb oldali ikonra újra nyomva az összes magától eltűnik az utolsó kivételével, arra kell még egy nyomás.
PA rom kikapcsoló menüjében van screenshot menüpont.

[ Szerkesztve ]

(#11838) XZoli válasza #41133696 (#11834) üzenetére


XZoli
aktív tag

[link]

Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram

(#11839) Krisz0630


Krisz0630
senior tag

Aki használ Beautiful Widget-et és (vagy) HD Widget-et melyik a jobb? Most pont akciós a Beautiful, ezért gondolkodom a vásárlásán. :)

PS5- PSN ID: Krisz0630 + iPhone 12 Pro Max + Macbook Air 2020

(#11840) lafaty80 válasza #41133696 (#11835) üzenetére


lafaty80
őstag

Sorry, de nálam most este mocsok sz@r a ph oldal elérhetősége.

Szóval megy az, csak tartsd lenyomva 2mp a gombokat. 4.1.x androidnál ment gomb nyomás után, 4.2.x-nél kell a 2mp nyomva tartás is.

Amúgy ha elkészült a kép, akkor a programok / galéria app-al tudod megnézni, kicsit szerkeszteni, megosztani és törölni is. Szerkesztésre persze megint csak ott a google play, sok jó kis ingyenes editáló progi van :D

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#11841) lafaty80 válasza XZoli (#11838) üzenetére


lafaty80
őstag

És ez tudja az a fullos(ékezetes) magyar billentyűzet megjelenítését? Én nem találtam elsőre benne...

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#11842) XZoli válasza lafaty80 (#11841) üzenetére


XZoli
aktív tag

Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram

(#11843) lafaty80 válasza XZoli (#11842) üzenetére


lafaty80
őstag

:R

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#11844) Sterilzona válasza Sterilzona (#11817) üzenetére


Sterilzona
senior tag

vélemény ? :)

(#11845) Juan187 válasza Krisz0630 (#11839) üzenetére


Juan187
csendes tag

Mind a 2 relatíve szép és szépen eszi a RAM-ot is.Zooper widget viszont hazavágja mind a kettőt :K

(#11846) #41133696


#41133696
törölt tag

Köszi srácok,most éppen a tabletről írok a gyári virtuális billentyűzetről. A használati útmutatóban egyébként van egy olyan bejegyzés miszerint 0C és 35C hőmérsékleten használható biztonsággal.Azért nyáron sűrűn előfordul ez árnyékban is szabadban :-)

(#11847) gps76 válasza #41133696 (#11834) üzenetére


gps76
őstag

Nehogy már pénzt adjak egy billentyűzet programért....
Próbáld ki a multiling keyboardot,magyarra állítva és a qwerty+-t beállítva ott lesznek az ékezetes betűk is....

(#11848) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Nem értem miért panaszkodnak egyesek az üzemidőre. Nálam teljesen jól elvan. :DDD
http://kepkezelo.com/images/jm88bywh5jjxuw3xt68a.png

Valamiért nem működnek a plusz funkciók (pl. link gomb) nálam.

(#11849) tybsen válasza BigBlackDog (#11848) üzenetére


tybsen
addikt

Nalam sem mukodik, az utobbi napokban elegge bizonytalanul mukodik a MA forum :(

(#11850) Gery15


Gery15
addikt

Szeretnék most már ennek a médiaszerveres dolognak a végére járni. Tudna valaki segíteni benne? Mindent szeretnék róla tudni...

HyperX

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.