Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:27:28

LOGOUT.hu

[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12251) Gulyopapa


Gulyopapa
addikt

Sziasztok !
Teljesen új vagyok tablet ügyileg. Sok jót hallottam a gépről.
A kérdésem az hogy mik a hátrányai ? ( ha van neki ) :)
Kösz !

(#12252) #41133696


#41133696
törölt tag

Akinek nem indulna automatikusan :)

Autorun for Skype

(#12253) milszab


milszab
senior tag

A gyári zene lejátszóval lehet rajta hallgatni netes rádiókat? Vagy lehet letölteni külön zene lejátszót? Mint pl. pc-n az Aimp2 nevezetű?

(#12254) #41133696 válasza milszab (#12253) üzenetére


#41133696
törölt tag

Erre a célre én ezt használom elsődlegesként:

Winamp

(#12255) Drachoo válasza milszab (#12253) üzenetére


Drachoo
senior tag

Szia! Netes rádióra a tunein-t használom, de rengeteg program létezik rá a stote-ban.

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#12256) #41133696 válasza Drachoo (#12255) üzenetére


#41133696
törölt tag

Ja, tényleg az is fent van :DDD Ráadásul Magyarországon belül is regionálisan is vannak találatai.

[ Szerkesztve ]

(#12257) Stauffenberg válasza Gulyopapa (#12251) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Az attól függ mennyiért veszed. Szerintem (bár ez teljesen szubjektív, személyes vélemény) a rendes bolti árát nem éri meg. Internet szolgáltatónál 48-50k körül megvehető, az szerintem a reális ára. Így már elnézhető bakinak számítanak a típushibák, mert a hasonló árú konkurenciát így már simán lemossa.

Az összeszerelési minőség eléggé ingadozó. 80k összegért sokkal többet vár az ember, de 50k körül már lehagyja a konkurenciát. Akkor van boldogság mikor egy nem recsegő, nem liftező képernyőjű darabot fogsz ki... nekem a recsegés jutott, szóval ha kézbe veszem és picit megnyomom a hátlapot akkor szívfájdító hangon recseg.

Egyébként teljesen korrekt a hardver és a szoftver is. De 10 óra használatot valós életben soha nem hozol ki belőle, valahol 5-7 óra között van a valóság, attól függően, hogy milyen rendszert használsz és mik a felhasználási szokásaid.

Nekem még hiányzó pont az MHL támogatás, de nem lehet az élet fenékig tejfel. Meg néha jól jönne ha bővíthető lenne a memóriája, de aki beéri a gyári értékkel, annak ez úgyis mindegy. Na meg OTG kábellel bármilyen flash meghajtót vagy kártyaolvasót csatlakoztathatsz.

(#12258) Gulyopapa válasza Stauffenberg (#12257) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Köszi a választ !

(#12259) Mp3Pintyo


Mp3Pintyo
aktív tag

Sziasztok!
Most már nagyon elszántam magam egy Nexus 7-es vásárlására főleg amikor megláttam a refurbished lehetőséget itthon is. Olvastam, hogy a 8-as és a 16-os között elég nagy a különbség a háttértár sebességében. Ez érezhető nagyon a napi felhasználásnál? Ha nem akkor inkább marad a 8-as mert az csak 54e az edigitálnál.
Köszi a segítséget!

https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók

(#12260) fatty válasza G4bi89 (#12208) üzenetére


fatty
aktív tag

Feltettem egy ujabb Chronus (LockClock) verziot ide, jobban testreszabhato, mint a regi. Nincs indito ikon, amikor kirakod a widgetet akkor lehet beallitani naptarat, idojarast, stb.
szerk: ...es persze mukodik stock romon :)

[ Szerkesztve ]

(#12261) assemble válasza Stauffenberg (#12257) üzenetére


assemble
addikt

Erdemes nem elfelejteni, hogy - attol fuggetlenul hogy nalunk mennyibe kerul - a rendes bolti ara a cuccnak nemzetkozileg hivatalosan 199 USD, amivel messze a legjobb vetel a kategoriajaban es meg azon kivul is.
A tipushibak (mar amennyire annak nevezheto a screen separation) mind garancialisan javithatok/javitandok, futar viszi-hozza haztol kulfoldre, egy heten belul visszajon, nem sok cuccnak van ilyen supportja Magyarorszagon. Egyebkent pedig sztem teljesen premium minosegu a cucc, sokkal jobb erzes kezben tartani, mint pl az almas ceg tablait, amik nem mellesleg kb ketszer annyiba kerulnek, mikozben fele annyit nem tudnak, es azokra OTG-n sem fogsz flash meghajtot csatlakoztatni. :)
Meg 80k-ert is siman a legjobb ar/ertek aranyu cuccok kozott van, ha pedig olcsobban is hozza tud jutni az ember, ugy pedig plane.

[ Szerkesztve ]

(#12262) Stauffenberg válasza assemble (#12261) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Közel sem 199 USD az ára mindenhol. Az csak a US only ár. Európában hivatalosan 199 EUR az ára, ami nem is kevéssel magasabb (előbbi 45k lenne, utóbbi meg 60k).

Amúgy meg pont magad ellen beszélsz, mert azt mondod, hogy nálunk drága, de ezen ne aggódjak, mert mindenhol máshol 199 USD. Én köszönöm, de nem aggódom, mert forintosítva pont 199 USD összegért vettem az enyémet és úgy érzem pont ennyit is ér. Még a 199 EUR (60k) összeg lenne a lélektani maximum egy 16 GB-os új példányért amit reálisnak érzek... de a 80K szerintem már sok. Mindegy mivel tud (vagy mivel nem tud) előlépni a konkurencia.

De ugye leírtam, hogy ez csak a szubjektív véleményem. Ha én kiadnék érte 80k pénzt, akkor tuti jobb összeszerelési minőséget várnék és nem azt, hogy "no para, majd garanciában javítják".

BTW akit nem zavarnak az ilyen dolgok, annak best buy. Ezt a részét sosem vitattam, mert sokkal több pozitívuma és értéke van, mint negatívuma (de a kolléga csak a negatívumokat kérte). Engem sem kifejezetten zavarnak, csak azért néha kicsit bosszantó, hogy öcsém 30 ezres Wayteq gépe is masszívabban lett összerakva.

A futár hozza-viszi garancia meg egy jó szemfényvesztés. Én kétszer szívtam meg vele. Csak egy olyan hiba kell hozzá ami nem mindig jön elő (pl: random fagyás) és tuti javítatlanul kapod vissza a gépet.

[ Szerkesztve ]

(#12263) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Sziasztok!
Gondoltam ki próbálom a mobilomon a hotspot funkciót, telón működik is, tehát elvileg szórja a jelet, de táblám nem látja. Miért lehetséges ez ?

(#12264) assemble válasza Stauffenberg (#12262) üzenetére


assemble
addikt

Egyaltalan nem us only ar, a 199 euro brutto ar, ami nettoban sok orszagban kb ugyanannyi, mint a 199 usd.
80k-ert biztosan nem tudsz jobb tablat mutatni, meg 100k-ert sem, de meg hasonloan jot sem, innentol kezdve pedig szerintem nincs mirol beszelni.
Az enyem tokeletesen ossze van szerelve, semelyik "tipushiba" nem all fent. Tokeletes a fogasa, tokeletes minden illesztes, stb. A masik peldanynak pedig amit hasznaltam, honapok utan vettem eszre hogy egy kisebb screen separation problemaja van, es ha nem tudom mit kell keresni, lehet h eszre sem veszem hogy egy negyed millimeterrel kijebb van a kijelzo az egyik oldalon. Ennyit ezekrol a komoly "szeriahibakrol". Gondolom peched volt, ha zavar, szervizeltesd, de az ilyen hoborgesnek nem latom ertelmet. Abban pedig latatlanul is biztos vagyok, hogy sokkal jobb osszeszerelesi minosege van, mint barmelyik wayteq-nek vagy hasonlo nevu cuccnak.

[ Szerkesztve ]

(#12265) assemble


assemble
addikt

Ha mar OTG:

Kickstarter projekt, olcson (12 USD szallitassal egyutt) kis kompakt microsd adapter microusb-hez:
Mini MicroSD Reader for Android Smartphones & Tablets
Lehet h berendelek egyet.

(#12266) steveboy86


steveboy86
tag

Sziasztok, csatlakoztam én is Nexus tabletek vásárlói közé kb. egy hete. Eddig nagyon meg vagyok elégedve. Egy kezdeti Atabról váltottam szóval elhihetitek. Kérdésem lenne az ügyben, hogy egy hét alatt eléggé belaktam, viszont pendrive-ot szeretnék csatlakoztatni hozzá, amin doksik vannak. Visszaolvastam és mintha arról lett volna szó, hogy a dokumentumokat a media importer először átmásolja a tabletre és utána nyitja meg. Viszont ez a Stickmount app pedig megnyitja rendesen a pendriveról. Azonban rootolni kéne hozzá, ami mindent töröl a bootloader nyitás miatt. Szòval a kérdésem végül is az lenne, hogy a media importer tényleg így nyitja meg a dokumentumokat, illetve máshogy lehet-e már azóta rootolni, hogy a játékmentéseim ne vesszenek el?

(#12267) #41133696


#41133696
törölt tag

Mondjuk nekem is nagy szerencsém van eddig vele, eleve az ára baráti összesen 48260 Ft amiből 14900-at kellett fizetnem elsőnek, a többit majd szépen vonják havonta 1390 Ft-os részletekben, tehát a 199 USD-s ár lényegében kipipálva 199 USD = mai 228 Ft-os árfolyamon számolva 45372 Ft lenne. Az is fontos, hogy ez nem 'refurbish' -ed kiadás, holott az országban azokat terítik 55 k -ért és abból is a 8 GB -os verziót.

Az enyém nem zörög, igaz nem is gyötröm az ügy érdekében, nem pixelhibás, és egy síkban van a kijelző előtti üveg a az oldal borítással. Szóval ezzel most mákom van. Nem mindig szokott ez így lenni, kaptam én már pixelhibás monitort is stb, de ez most összejött.

(#12268) assemble válasza steveboy86 (#12266) üzenetére


assemble
addikt

Hali! Grat hozza.
A hosszutavu megoldas sztem mindenkepp a rootolas es a stickmount. Bootloader nyitas sajnos mindenkepp adattorlessel jar sztem, ezert szoktam mondani, hogy erdemes azzal kezdeni mindent.
A legtobb toolkittel (Nexus root toolkit pl) root nelkul is lehet egy backup-ot nyomni, ami altalaban jol el is menti az appok es beallitasok nagy reszet, de valami miatt ki szokott maradni nehany app beallitas legalabb. De meg talan az lehet a legjobb megoldas...

(#12269) assemble


assemble
addikt

Univerzalis adb driver (majd minden Android cucchoz) : [link]
Erdekesen hangzik...

(#12270) steveboy86 válasza assemble (#12268) üzenetére


steveboy86
tag

Köszi a gyors választ. Akkor marad a root meg a bootloader nyitás, inkább most mint később...
Már csak annyi kérdésem lenne, hogy egyszer próbáltam már rootolni az első hsz-ben megadott toolkittel, de a waiting for device-nél nem ment tovább..
Ez lehet attól van, hogy már 4.2.2 van rajta, vagy én rontottam el valamit? Esetleg tudsz linkelni egy toolkitet amivel mindent el tudok intézni (esetleg backupot is)
köszi előre is

(#12271) csabám válasza steveboy86 (#12270) üzenetére


csabám
addikt

Összefoglalóban megtalálod a tool kitet!

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#12272) G4bi89 válasza fatty (#12260) üzenetére


G4bi89
senior tag

Köszi letesztelem :)

"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."

(#12273) ackos válasza assemble (#12264) üzenetére


ackos
csendes tag

Szerintem "Stauffenberg" hozzászólása inkább volt egy teljesen kultúrált vélemény nyilvánítás, mintsem hőbörgés. Ez viszont:

Abban pedig latatlanul is biztos vagyok, hogy sokkal jobb osszeszerelesi minosege van, mint barmelyik wayteq-nek vagy hasonlo nevu cuccnak.

Hát hogy is mondjam.Hiba. :) Én az első Wayteg tábla után (xPad 70) váltottam a Nexusra és meg kell mondanom, hogy a Wayteq igazán minőségi termék volt összeszerelés terén. Masszívan egybe volt az egész, jó volt kézbe venni. Ráadásul olyan supportja volt ( talán még van is ) hogy a termék fórumán folyamatosan figyelték a felhasználói visszajelzéseket és igyekeztek minden problémára megoldást találni, illetve folyamatosan jobbá, gyorsabbá tenni a gyári ROM-okat. Ezúton is köszönet érte kelzsoca fórumtársnak. Ráadásként: a táblagépem a garancia lejárta előtt kb. három héttel mondta be az unalmast, és mivel addigra már nem gyártották a típust, az utód pedig nekem nem felelt meg a BT hiánya miatt, egy rossz szó nélkül adták vissza a teljes, újkori vételárát. Ilyen tapasztalatok után nekem nehezen emészthető a hozzászólásod, vagyis csak simán nem érzem indokoltnak.

Toolkittel kapcsolatban annyit javasolnék, hogy próbáljátok ki ezt is:

http://www.wugfresh.com/nrt/

teljes grafikus felület, 4.2.2 támogatása, ráadásul minden lépést szájba rágósan, screenshotokkal magyaráz el a telepítés folyamán, így szinte lehetetlen elrontani :)

[ Szerkesztve ]

(#12274) assemble válasza ackos (#12273) üzenetére


assemble
addikt

Kicsit erosen fogalmaztam, de akkor mondjuk ugy, hogy egy cucc topicjaban egy erdeklodot lebeszelni rola illetve az arat kifogasolni (mikozben a kozeleben nincs semmilyen masik cucc ilyen aron) azert kicsiket eros, es semmikeppen nem elonyos.

Azt pedig elhiszem hogy nagyon joindulatu es segitokesz emberek vannak egy olyan kevesbe nagy marka mogott is mint a Wayteq, de az ugyanakkor teny marad, hogy minden joindulat es erofeszites ellenere sem fognak tudni akar olyan minoseget (beszelve akar hardverrol akar szoftverrol), akar olyan tamogatast biztositani, mint amit megkapsz egy Nexus eszkoztol, illetve a legtobb nagyobb gyartotol, ez persze nem is varhato el az arkulonbseg miatt sem.

Az NRT-t mar regota ajanlgatom en is, jo kis cucc.

(#12275) jjeahh


jjeahh
nagyúr

szevasztok, szeretnék rendelni egy nex 7-et, viszont enyhén szólva rossz tapasztalataim vannak az asus-al mint márkával kapcsolatban, szóval most nagy a dilemma: olcsó, erős, nexus, de asus...ebay is tele van hibás nexus 7-el...szerintetek mennyire megbízható a cucc? mi a tapasztalatotok? hozza a galaxy tab-ok szintjét? gondolom, egy kicsit hüjén néz ki egy ilyen kérdést ideírni, ahol mindenki nex 7 tulaj, de na... :DDD hol érdeklődhetnék máshol? nagyjából a galaxy tab 2 7"-el van egy árban, de az gagyibbnak tűnik érzésre is, és hardverben is gyengébb...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#12276) havri1 válasza assemble (#12265) üzenetére


havri1
félisten

Azt hiszem rendelek egy ilyet, marha jól néz ki :)

[ Szerkesztve ]

havri

(#12277) MurdR válasza jjeahh (#12275) üzenetére


MurdR
veterán

Ha akármi bajod van vele akkor ott a gari. Én plussz 10ért vettem kibővített garanciát hozzá, tehát ha ripityára töröm, kicserélik.
Klasszisokkal jobb mint a Galaxy Tab. De lehet elfogult vagyok. Menj be egy médiába és tapizd meg őket szerintem.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#12278) fPApi válasza MurdR (#12277) üzenetére


fPApi
őstag

"Klasszisokkal jobb mint a Galaxy Tab. De lehet elfogult vagyok."
Lehet ... Nekem volt egy évig egy galaxy tab 7.7-em, ugye az hw-ben csak kétmagos, de amikor megvettem a nexus 7-et azért éreztem a különbséget a galaxy tab javára összességében.

(#12279) MurdR válasza fPApi (#12278) üzenetére


MurdR
veterán

Azért tettem hozzá, hogy lehet hogy elfogult vagyok. De jó vas van a kijelző alatt, szerintem odavágja a GalaxyTabot :)

De ne menjünk bele mert feneketlen vita lesz.

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#12280) havri1 válasza fPApi (#12278) üzenetére


havri1
félisten

Tehát a Galaxy Tab jobb volt mint a N7?

[ Szerkesztve ]

havri

(#12281) fPApi válasza havri1 (#12280) üzenetére


fPApi
őstag

Nehéz tételesen indokolni, mert a 4 mag, csak 4 mag, de nekem csak ez volt/van a plusz a nexusban. Én úgy fogalmaznék, hogy a 4 magon kívül a felhasználói élményem jobb volt a galaxy tab 7.7-en. Ez persze a használattól függ, így mindenkinél más lehet. De azért a nexus 7-el sem vagyok elégedetlen, főleg, ha az árát nézem.
De azt hangsúlyozni kell, hogy a galaxy tab 7.7-ről beszélek, ami a galaxy tabokon belül is az egyik (ha nem a) legjobb.

MurdR: Ha nem akarod, hogy vita legyen, akkor ott kellett volna befejezni, hogy "De jó vas van a kijelző alatt", mert ezzel egyet lehet érteni.
A "szerintem odavágja a GalaxyTabot" mondattal mondasz egy vitatható véleményt, majd gyorsan kéred, hogy ebbe ne menjünk bele: "De ne menjünk bele mert feneketlen vita lesz.". Akkor minek mondod?

[ Szerkesztve ]

(#12282) sto1911 válasza fPApi (#12281) üzenetére


sto1911
veterán

Nem ertem, milyen felhasznaloi elmeny volt jobb, az anyagminosegen kivul mindketto android, ugyanazt telepithetsz ra, stb. A HW meg a Nexusban jobb. Komolyan erdekel, miben erezted jobbnak a Tab-ot.

(#12283) milszab válasza jjeahh (#12275) üzenetére


milszab
senior tag

De ez csak akkor ennyi, ha választasz mellé egy mobil net csomagot is nem? Legalább is én úgy nézem az oldalukon.

(#12284) #20844032 válasza fPApi (#12281) üzenetére


#20844032
törölt tag

A tab7.7 és az n7 nagyon nem egy liga. Az n7 egy nagyon erős "néptablet", a nyitó ára sem volt a fele sem a 7.7 nyitóárának, ami a prémiumtabletek csúcsa volt.
Célszerűbb lenne helyükön kezelni a dolgokat.

(#12285) fPApi válasza #20844032 (#12284) üzenetére


fPApi
őstag

Egyetértek! Csak itt az lett kijelentve, hogy "Klasszisokkal jobb mint a Galaxy Tab.", erre válaszoltam, mivel az is Galaxy Tab. jjeahh pedig egy véleményt kért, én leírtam az enyémet.

[ Szerkesztve ]

(#12286) #20844032 válasza fPApi (#12285) üzenetére


#20844032
törölt tag

Az ilyen kijelentések hiteltelenek. Galaxy tabból lassan annyi különböző van, hogy számon sem lehet tartani őket, még egy modellen belül is (P5110-P5113 pl.). Ismerjük a samsung agresszív piacpolitikáját.

(#12287) jjeahh


jjeahh
nagyúr

bocsi, egy kissé érthetetlen voltam úgy tűnik, nem a felhasználói élmény az ami érdekel, sem az anyag-összeszerelési minőség, hanem a megbízhatóság...a galaxy tabot azért említettem, mert hasonló az árazásuk, és mert már három androidos samsung telóm volt, a mostani sgs-el együtt, és a felhasználói élmény nem mindíg tökéletes, az anyagminőség a lehető leggagyibb, viszont szeretem, mert nem kell féltenem őket, szóval használom rendesen, néha el is ejtem, anno a spica a fürdőkádban úszást is túlélte kikapcsolás, kiszárítás nélkül (!)...na természetesen a nexus 7-re azért vigyáznék, megpróbálnám megkímélni, de mivel ebayről rendelem valószínűleg nem jár gari hozzá, szóval ezért érdekel, úgy általánosan hogyan áll megbízhatóság terén...mik a tapasztalataitok? van valaki akinek hibásan érkezett, esetleg pár hét használat után befuccsolt, stb?

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#12288) #20844032 válasza jjeahh (#12287) üzenetére


#20844032
törölt tag

Biztos velem van a baj, de én nem értem az embereket. Leírod, hogy nincs jó tapasztalatod az asussal, ha lenyitod felül az nyitóposztot láthatod, hogy előfordulnak problémák, majd kijelented, hogy megveszed gari nélkül, és hogy kinek volt vele gondja, mert vigyáznál rá, meg kímélnéd...
Én nem állítom, hogy ezzel most érthetőbbé vált volna, NEKEM.

(#12289) barnam_ válasza Mp3Pintyo (#12259) üzenetére


barnam_
nagyúr

Nekem 8GB refurb van. Nem úgy tűnik mintha lassú lenne.

(#12290) Mp3Pintyo válasza barnam_ (#12289) üzenetére


Mp3Pintyo
aktív tag

Ezért kérdeztem:
http://www.anandtech.com/show/6130/the-16gb-nexus-7-storage-performance
Közben tegnap estemegrendeltem a 16-os változatot a T-Hometól :) Mostmár csak a GLS futár hívását várom.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók

(#12291) Aethel válasza Mp3Pintyo (#12290) üzenetére


Aethel
aktív tag

Azt sajnos csak várni lehet..
Nekem tegnap dobott be a futár egy cetlit hogy nem tudta átadni, ezért hívjam fel a központot.
Viszont engem senki nem hívott.. Ma felhívtam a központot, és egy segítőkész hölgyemény 2 perc alatt lebeszélte a raktár főnökkel hogy a legközelebbi raktárukban átvehetem még ma. Délután 4 órától, (ha minden jól megy) én is Nexus 7-es tulaj leszek :DD

Szerk.: Ja igen, és a hölgy azt is megjegyezte hogy a futárok nincsenek kötelezve hogy felhívjanak, ez saját döntésük.. és elnézést is kért a futár nevében. A ContactCenter teljesen jól működik, de hogy egy céges 2000 Ft-os mobilt nem tudnak hozzávágni a futárokhoz, azért az komoly..

[ Szerkesztve ]

(#12292) havri1 válasza Aethel (#12291) üzenetére


havri1
félisten

Engem sem hívtak amikor hozták, jött, csengetett, szerencsére nejem itthon volt.
Pedig rendeltem már többször a GLS által, vagyis hogy ők hozták, és rendre mindig idecsörögtek előbb.

havri

(#12293) Mp3Pintyo válasza Aethel (#12291) üzenetére


Mp3Pintyo
aktív tag

Király mert a T-s csaj azt mondta, hogy ő nem tudja felvenni a címet ahova kérem majd ha a GLS-től hívnak időpont egyeztetésre akkor nekik mondjam hova szállítsák ki :) Ezért is akarom a céghez mert itt állandó portaszolgálat van.

https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók

(#12294) assemble válasza #20844032 (#12284) üzenetére


assemble
addikt

Na ez az. A legtobben amikor a Tab-rol beszelnek, sztem a Tab 2 7.0-rol beszelnek. A 7.7 az teljesen mas liga a 600+ dollaros induloaraval, es SAMOLED+ kijelzojevel.
Hozzateszem hogy ennek ellenere is sok dologban jocskan rosszabb (pl cpu, szoftver), de meg ezzel egyutt sem lenne fair az osszehasonlitas, amikor 3-szor annyiba kerul.

(#12295) jjeahh válasza #20844032 (#12288) üzenetére


jjeahh
nagyúr

amiért nincs jó tapasztalatom az asus-al, azért még lehet, hogy a nexus 7 jól sikeredett, elolvastam az összefoglalót már hónapokkal ezelőtt, de gondolom az első daraboknál szinte minden márkánál/terméknél előfordulnak gondok...a kérdés, hogy amit most veszek, kiforrott terméket, mennyire megbízható? nyilván, ha garival venném, fel sem tettem volna a kérdést...és én nem így fogalmaztam... "kinek volt vele gondja, mert vigyáznék rá, meg kímélném" stb...kiforgattad a szavaimat, így más értelmet nyertek, aztán támadsz, hogy én vagyok érthetetlen? :U mindegy na...inkább írd le ha volt már vele valami problémád, illetve ha nem volt azt, dióhéjban, könnyebb, és én hálás leszek...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#12296) fPApi válasza assemble (#12294) üzenetére


fPApi
őstag

"3-szor annyiba kerul"
Ez megint költői túlzás, még kétszeres ár sincs (figyelem a 3G-st kell nézni). Nem tudom miért kell ilyen túlzásokba esni.

(#12297) Stauffenberg válasza assemble (#12264) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Amúgy azt tudod, hogy az USA-ban a forgalmi adó 3-5% körül van államtól függően? Ha a bruttó USD árat nézed még az sincs a közelében az 1:1 USD - EUR váltásnak. De egyébként a 200 EUR is még jó ár ezért a gépért, ezt is leírtam.

Én nem hőbörgök, csak a véleményemet mondtam el. De már megszoktam, hogy akármelyik népszerű termék topikjába megyek, ott rossz szót nem lehet rá mondani, mert az valamiféle szentségtörés. Akkor hol mondjam el a negatívumokat, egy iPad topikban?

A 200 USD teljesen reális ár ezért a gépért, van rajta a gyártónak 25% haszonkulcsa minden legyártott példányon, ennek nagyon sok más gyártó tudna rendkívüli módon örülni. A baj az, hogy az összes normálisabb táblagép kegyetlenül túl van árazva, kihasználva, hogy most ez a legnagyobb őrület és mindenki táblagépet akar venni. Ha nem baj, akkor ezt a gyártói magatartást nem fogom díjazni és méltatni fórumokon, akkor sem ha tudom, hogy így működik a kapitalizmus. Nem csak a Nexus 7 hazai 80k árát sokallom, hanem a közvetlen konkurenciáét is.

Amit meg a Wayteq gépekről mondasz látatlanban az merő sületlenség. Jól összerakott gépek, főleg az aluminium unibody darabok és a support elsőrangú. X-Tab 70dci van öcsémnek, azon is már gyári 4.2.2. JB ketyeg, abban is IPS monitor van szép képpel (kevésbé túlszaturált és kontrasztos, mint a Nexus 7-nek, sokkal természetesebb, szebb színekkel, de ezt fotósként mondom, az én ízlésem szerint, neked (meg a vásárlók 80%-nak) valószínűleg a természetellenesebb túláradó ragyogó színek jönnek be, ami nem baj, ez nem negatívum). A hardver egyedül gyengébb, na az közel sem Tegra, de sokan eleve nem játszanak a táblagépen, oda meg édesmindegy. Aztán az egész került 35k pénzbe. Ha meg nem izgat a garancia, akkor Kínából rendelve 25k. Na ez a nem mindegy!

Ha megnéznéd a "másik oldalt", hogy mi van jelenleg a kínálat alsó szegmensében, akkor onnan nézve látnád, hogy a "prémium" (vagy annak mondott) gépek csúnyán túl vannak lőve árban. Ezen az sem segít, hogy egymás árlistáit másolják, ezért ha onnan válogatsz, akkor minden feleslegesen drága. Majd az lesz szép, hogy az idei Snapdragon egységek nagyon csúnyán erősek lettek és ezek mellett olcsók... Amikor majd a 30-40k pénzbe kerülő táblagépek is hozzák a felső kategória teljesítményét, ugyan olyan összeszerelési minőséggel, akkor lehet majd szépeket pislogni. :)

Szerk: Azért soroltam negatívumokat abban a hozzászólásomban amin még mindig ugrálsz, mert az illető pont ezeket kérdezte. Én meg leírtam, hogy szerintem mik azok. Ezt már sokadszorra mondom el. Ha ezt nem vagy hajlandó figyelembe venni, akkor légyél szíves ne is reagálj semmit a regényemre.

Ettől függetlenül a vadiúj, 48k-ért vásárolt Nexus 7-el teljesen elégedett vagyok. Akit nem zavar a 80k ár egy 16 GB-os, 3G nélküli példányért az nyugodtan vegye meg. Mondtam például az MHL hiányát is. Ha téged ez nem zavar, akkor megveszed ennek ellenére is és nem is esel neki a fórumtársad torkának, mert ezt merészeli mondani. Épp így, ha téged nem zavar a 80k ár, akkor megveszed úgy.

Unalmas már ez a boszorkányüldözés, hogy ebben a topikban bárki bármilyen negatívumot mond, azt rögtön le kell támadni.

[ Szerkesztve ]

(#12298) csabám


csabám
addikt

Hogy folytassam az offot én is:
ingyé adják Where's My Perry? és a Where's My Water? játékokat!

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#12299) sto1911 válasza Stauffenberg (#12297) üzenetére


sto1911
veterán

Annyit pontosits rajta, hogy nem mindenki ugatja le a negativumokat felsorolo "kulsosoket", nehogy altalanositas legyen a vege :)

(#12300) Stauffenberg válasza sto1911 (#12299) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem általánosítottam, nem mondtam, hogy mindenki neki esik a "fikázóknak". :)

De az rendszeres, hogy bármilyen népszerű termék topikjába mész, akkor ha le mered írni a személyes véleményed, ami nem mindig jelent 100%-os odaadó rajongást, akkor neki esik pár ember.

Az meg megint más, hogy az illető rákérdezett a negatívumokra vásárlás előtt. Ha azt kéri, hogy mondjuk el a véleményünket pro-kontra, akkor a pozitívumok listájába tízszer annyit tudok írni, mint a negatívumokhoz. Én is szeretem a gépem, de 80k pénzért tuti nem vettem volna meg, másnak meg megér ennyit. Ennyi a nagy történet. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.