Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:27:28

LOGOUT.hu

[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11251) Drachoo válasza randras (#11245) üzenetére


Drachoo
senior tag

Ne beszélj már zöldségeket...

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11252) havri1 válasza Grillo (#11250) üzenetére


havri1
félisten

Uff, akkor ez így túl bonyolult, mert engedélyt kérni, beállítani..Végül is csak 1x kell:) (visszaigazoltalak)
Én ide ezentúl felviszem az adataimat, hogy jobban áttekinthetőbb legyen. Aki szeretné, tegyen ugyanígy :)
A táblázatot nyugodtan lehet variálni, kinek hogy jobb. Már engem is foglalkoztat ez az üzemidő, mert tényleg furcsa, hogy egyeseknek majdnem dupla annyit elmegy. De én még mindig azt mondom, szerintem nem a 4.2.1 --> 4.2.2 a ludas, mert a changelogokat átnézve, nem láttam erre vonatkozó változtatást, igazából csak ráncfelvarrás..
Ha hibás a készülék, akkor garanciába cseréljék ki :)

havri

(#11253) fPApi válasza havri1 (#11252) üzenetére


fPApi
őstag

Szuper, köszi!

(#11254) bzoley válasza havri1 (#11252) üzenetére


bzoley
veterán

Akkor lassan egyedül maradok, engem még mindig hidegen hagy a dolog. Ha lemerül bedugom, ha feltöltött kihúzom. Fogalmam sincs mennyi ideig tölt, meddig bírja. Használom, és boldog vagyok. Már-már beteges, amit a statisztikákkal műveltek:)

(#11255) havri1 válasza bzoley (#11254) üzenetére


havri1
félisten

Alapban engem sem szokott érdekelni, mert ha elhasználódik az akksi, cserélem. Na de itt, nem cserélhető..és ha 2x annyit töltöm, akkor a 2 év átlag akksi élettartamból mindjárt csak 1 lesz ;)
Ez inkább azoknak lehet bosszantó, akik nincsenek 220V közelében napközben, és 2 töltés között 5 óránál többet szeretnék használni. Teszem azt munkahelyen, iskolában, előadáson stb..

havri

(#11256) sto1911 válasza havri1 (#11255) üzenetére


sto1911
veterán

Ugyanugy cserelheto, mint egy Kindle-ben, hisz mire az akku elhasznalodik, addigra ugyis szet mered majd szedni, nem nagy valami kicserelni az akkut - ill. lehet majd hozza kapni akkut is, persze kerdeses a minosege.

Pontos lepesek mar le is vannak irva ide.

"Ez inkább azoknak lehet bosszantó, akik nincsenek 220V közelében napközben, és 2 töltés között 5 óránál többet szeretnék használni. Teszem azt munkahelyen, iskolában, előadáson stb.." - pontosan ezert vettem tabletet laptop helyett, hogy ne kelljen 3-4-orankent toltenem...

[ Szerkesztve ]

(#11257) bzoley válasza havri1 (#11255) üzenetére


bzoley
veterán

Azért arra az élettartamra ne vegyél mérget, egyelőre semmi nem igazolja, cserélni meg biztos lehet majd valahogy. Elég rég nyúzom a HD2-met(megjelenéstől), és mivel elég alulméretezett az akksija, gyakran kell tölteni is, ha használom. Még csökkent észrevehetően az akksi kapacitása. Nem aggódom jobban a N7 miatt sem.

(#11258) csabám válasza bzoley (#11254) üzenetére


csabám
addikt

Nem maradsz egyedül :)

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#11259) Stauffenberg válasza havri1 (#11255) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Ez inkább azoknak lehet bosszantó, akik nincsenek 220V közelében napközben, és 2 töltés között 5 óránál többet szeretnék használni. Teszem azt munkahelyen, iskolában, előadáson stb.."

Pontosan. Én például fotózáson és forgatáson használom. Jobban csípném ha ez is bírná a 10 órás használatot, mert akkor távol az irodától egy hosszú munkanapot végig lehet vele dolgozni, de azért így sem rossz. Mondjuk kicsit több figyelmet kell rá fordítani, hogy beoszd azt ami van.

------

Tényleg itt jut eszembe: Van arra mód, hogy alulfeszeljem a procit? Értelemszerűen vele együtt csökkenteném az órajelet is. A Motorola telefonomnál szórakoztam ezzel régen, bár ott inkább emeltem az órajelet, mert nem csökkent vele az üzemidő és stabil volt. De volt olyan, hogy lehúztam 600 Mhz-re vagy alá és ugyan akkor már igaz nem volt túl sima a görgetés, de használható volt és nagyon megdobta az üzemidőt (ez például kiránduláson jött jól, ahol nem nagyon nyomkodtam, de kijött vele 3 nap üzemidő).

Van olyan ROM amiben beépítve vannak ilyen profilok vagy létrehozásra van lehetőség? Telefonon még a CyanogenMod-al hoztam létre egy alacsony órajelű, normál órajelű meg egy tuningolt órajelű profilt és lehetett váltogatni.

(#11260) havri1 válasza Stauffenberg (#11259) üzenetére


havri1
félisten

Van. Nekem az M kernel, és a hozzá tartozó szoftver, lehetőséget ad elég sok beállításra. 4 helyett 2 mag, feszültségek, sebességek stb.

havri

(#11261) randras válasza Drachoo (#11251) üzenetére


randras
veterán

Ne haragudj, de teljesen komolyan gondoltam. Az egyik legnagyobb gond az androidos készülékekkel az optimalizálatlanságból fakadó kiszámíthatatlan és nevetséges akkuidő. Ha egy referenciakészüléken sem képesek ezt javítani és belőni, az elég nagy szégyen.

(#11262) Stauffenberg válasza randras (#11261) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Tapasztalatból mondom, hogy egy minőségi custom ROM sokkal jobb, mint a Google referenciája. Egy találékony, kreatív fejlesztő, aki sok esetben a fórumozók közül szerzi be az infókat, hogy mire van szükség, az sokkal előbb beleépít a rendszerbe fantasztikus dolgokat.

Ezért is rohadék az a helyzet, hogy egy eleve nyitható bootloaderes készüléken a gyártó elvileg a garancia megvonásával fenyeget ha ilyet használsz. Mintha a laptopod esetében elvesztenéd a garit, mert nem a mellékelt oprendszert használod.

Ettől függetlenül már ezer éve, mikor egy 2.3 Gingerbread alapú CyanogenMod 7-et kezdtem használni (7.1 vagy 7.2 volt, már nem emlékszem), az olyan dolgokat tartalmazott, melyet a Google a hivatalos rendszerében a mai napig nem oldott meg. Táblagépen még a gyári JB 4.2.2.-t használom, de egyre inkább kezd szűkös lenni... én már 2,5 éve olyan custom ROM-okat használok telefonon, amik ennél sokkal többet tudnak.

Majd felmérem a terepet, hogy Nexus 7-re melyik lenne a legjobb nekem.

(#11260) havri1: Van olyan alkalmazás ami itt is stabilan működik? Ha kell rootolok, azon nem múlik. Telefonon amíg nem volt olyan ROM-om ami rendszer szinten tartalmazta, a SetVsel appot használtam, azzal lehetett órajelet és feszültséget is állítani.

[ Szerkesztve ]

(#11263) havri1 válasza Stauffenberg (#11262) üzenetére


havri1
félisten

Szerintem a gyári teljesen rendben van. Amióta lecseréltem a kernelt, sokat gyorsult, javult.

havri

(#11264) randras válasza Stauffenberg (#11262) üzenetére


randras
veterán

Na igen, romolgattam én is régen, de másfél év után arra kellett rájönnöm, hogy nem azért, mert szeretem berhelni a telefonom, hanem mert annyira szar a rendszer. :(

(#11265) Stauffenberg válasza havri1 (#11263) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Sebességgel nincs bajom gyári rendszeren, de sok minden hiányzik, amit a telefonon romjaim már évek óta tudnak.

Például:
- Paraméterezhető energiagazdálkodás
- Töltöttség függvényében beálló CPU teljesítmény (pl: 20% alá merülve alacsonyabb órajelre vált)
- Gombnyomásra elérhető "Védett mód"
- Személyre szabható gyorsbeállítások a lenyíló menüben (pl: sorrend, kitennék újakat, levennék nem használtakat)
- Eltérő háttérkép a zárképernyőre
- Világos UI (nem szeretem a fekete hátteret a rendszerben, beleértve a felugró menüket és a notification bar-t)

És ami a legjobban hiányzik nekem:

Paraméterezhető automatikus fényerő. Kicsit állítanék a szinteken, mert ahogy magától belövi a fényerőt az nekem egy picit sötét, mondjuk adnék minden szinthez +5%-ot.

(#11266) Drachoo válasza randras (#11261) üzenetére


Drachoo
senior tag

Már kicsit unalmas, hogy Android és akkor rögtön szar is... Ugyanilyen problémák más rendszereknél is előfordulnak. Az hogy van néhány felhasználó akinél akksi kapacitás probléma van az nem jelenti azt hogy tényleg rossz a rendszer. Már többen leírták ez sok mindentől (körülmények, szoftverek, stb...) is függhet... Ennyi.

Jön valaki és berőffenti az Androidos fórumba, hogy milyen szar... Részemről téma zárva!

[ Szerkesztve ]

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11267) randras válasza Drachoo (#11266) üzenetére


randras
veterán

Eredetileg informálódni jöttem, hogy milyen a tab, de elégedett hszt elég keveset találtam, összeszerelési hibával, rossz akkuidőről azonban pont az androidos topikoknak megfelelő számút, ami furcsa, hisz ez ref. készülék...

(#11268) havri1


havri1
félisten

OTG kébelel ráraktam egy pendriveot, hogyan kell mountolni, hogy lássa a rendszer a tartalmát?
Vagy mi kell hozzá? M kernel van fent.

havri

(#11269) Drachoo válasza randras (#11267) üzenetére


Drachoo
senior tag

Mivel ez egy fórum nyilván elsősorban a problémák, kérdések fognak felmerülni. Én sem írogatom be, hogy "milyen csúcs szuper" a készülék. Amit ember alkot nem lesz hibátlan. De attól hogy vannak problémák nem azt jelenti, hogy annyira rossz, hogy el kell szörnyedni... :U

[ Szerkesztve ]

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11270) leslieke válasza randras (#11267) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Nekem egyikkel sincs bajom. Elégedett vagyok a készülékkel.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#11271) randras válasza Drachoo (#11269) üzenetére


randras
veterán

+leslieke: Ennek örülök. Nem akarok indulatok kelteni, én már így fórumon keresztül is csalódtam a Nexus 7-ben, szóval az iPad Minire fogok visszatérni. Akárki akármit mond, a 15-20 órás üzemideje magáért beszél.

:R

(#11272) Krisz0630


Krisz0630
senior tag

Üdv!

A nexus media importer nevű programot ha megveszem playről, az megbirkózik NTFS fájlrendszerű usb pendrive-al (32 GB) vagy külső 2,5-os winchesterrel (500 GB)?

A legtöbbet filmnézésre használnám a progit. :R

PS5- PSN ID: Krisz0630 + iPhone 12 Pro Max + Macbook Air 2020

(#11273) fatty válasza havri1 (#11268) üzenetére


fatty
aktív tag

Ha van root, akkor StickMount, egyebkent Media Importer 😁

[ Szerkesztve ]

(#11274) Drachoo válasza randras (#11271) üzenetére


Drachoo
senior tag

Nézegettem én is az IPad mini-t, kipróbáltam az IPad 4-est és nem jött be nekem. A rendszer zártsága és az OTG hiánya miatt inkább a nexus 7-et választottam. Üzemidővel nekem semmi gondom nincs.

(#11272)Krisz0630: Ha jól olvastam megbirkózik az NTFS fájlrendszerrel is.

[ Szerkesztve ]

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11275) havri1 válasza fatty (#11273) üzenetére


havri1
félisten

Köszönöm

havri

(#11276) randras válasza Drachoo (#11274) üzenetére


randras
veterán

Kinek mi.

Egyébként van majdnem OTG Apple eszközöknél is. Nem mondom hogy olcsó, de... ;]

(#11277) leslieke válasza havri1 (#11268) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

StickMount

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#11278) fatty válasza randras (#11271) üzenetére


fatty
aktív tag

Az ipad mini 15-20 oras ideje, kb olyan lehet mint a Nexus 7 tiz oraja , hallunk rola, de elerni nem tudjuk. :D



off vege

[ Szerkesztve ]

(#11279) Drachoo válasza randras (#11276) üzenetére


Drachoo
senior tag

Tudom, hogy lehet még jailbreak-et is nyomni a készülékre, de én csak használni akarom... Nem vagyok Apple ellen, otthon is egy IMac-em van. Egyszerűen tabletben ez jobb választás volt nekem. 53785 Ft? :DD Én 950Ft-ot fizettem a kábelért és megy mindenféle szoftveres mókolás nélkül (read only). :DDD

[ Szerkesztve ]

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11280) randras válasza fatty (#11278) üzenetére


randras
veterán

A 15-20 órát saját magam tapasztaltam. ;)

Drachoo: :DDD (Amúgy Jailbreak nélkül megy.)

(#11281) Drachoo válasza randras (#11280) üzenetére


Drachoo
senior tag

Még jó hogy kapni lehet! :D

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11282) randras válasza Drachoo (#11281) üzenetére


randras
veterán

Engem amúgy sem érint ez a dolog, olyan mennyiségű adat tárolására alkalmas eszköz van nálam mindig, hogy az már több mint sok. Nem is értem, hova kell már ezt növelni... :F 128GB-os iPad-ről pletykálnak, de minek? :(

(#11283) Drachoo válasza randras (#11282) üzenetére


Drachoo
senior tag

Annak én sem látom értelmét... Nekem jobb lenne 32-es Nexus 7, de most egyelőre jó lesz a 16-os is.

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11284) randras válasza Drachoo (#11283) üzenetére


randras
veterán

Mondjuk az kevés. Nem tudom milyen az androidos játék felhozatal, egy ideje nem követem az eseményeket, de a 16 GB-os minimet két hét alatt teleraktam (főleg játékkal, és zenével). Már csak 32-es jöhet szóba, de inkább a 64-el szemezek.

(#11285) Blue@X válasza randras (#11282) üzenetére


Blue@X
senior tag

A 128GB-os iPad nem csak pletyka, létező termék...

(#11286) randras válasza Blue@X (#11285) üzenetére


randras
veterán

És tényleg... hát biztosan van rá kereslet, ha kitolták a piacra. :U

(#11287) Drachoo válasza randras (#11284) üzenetére


Drachoo
senior tag

Nekem van rajta néhány nagyobb játék, filmek és még van szabadon 3 gb helyem. Nekem így most elég, pláne ha kell ott az otg külső tároló.

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11288) bzoley válasza Drachoo (#11279) üzenetére


bzoley
veterán

Én meg 300Ft-ot:)

(#11289) Drachoo válasza bzoley (#11288) üzenetére


Drachoo
senior tag

Te raktad össze? :D

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11290) Balinov válasza Drachoo (#11289) üzenetére


Balinov
félisten

ebayrol lehet ennyiert venni ingyenpostaval, de a tokom se var 3 hetet, mikor az Edigitalban 990-ert a polcrol eledrakjak :DDD

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#11291) bzoley válasza Balinov (#11290) üzenetére


bzoley
veterán

Nekem nem volt sürgős:)
Valójában szükségem sincs rá(perpill), csak zavart, hogy nincs.

(#11292) Balinov válasza bzoley (#11291) üzenetére


Balinov
félisten

en is raertem volna ebayezni, de ugyis otthon voltunk novemberben, ugyis mentem az Edigital fele, akkor meg mar merne? :))

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#11293) Drachoo válasza bzoley (#11291) üzenetére


Drachoo
senior tag

Mivel pillanatnyilag nekem is bőven elég még a 16 gb én is csak billentyűzetet illesztek rajta keresztül. :DDD

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11294) bzoley válasza Drachoo (#11293) üzenetére


bzoley
veterán

Egyszer próbáltam bill/egér párost, poén volt. Egész használható.

(#11295) Drachoo válasza bzoley (#11294) üzenetére


Drachoo
senior tag

Igen, pláne a billentyűzet. :)

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#11296) edward2 válasza Stauffenberg (#11244) üzenetére


edward2
addikt

De ha a wifi-t sleepbe küldöm ha ki van kapcsolva a képernyő akkor mi értelme az egésznek? Nem azért van a tab hogy email chat miegymás az készenlétben legyen és amikor valami történik azt halljam?

Amúgy fut a videó teszt kíváncsi leszek az eredményre egy max 3-4 óra múlva jelzem kapott értékeket.

(#11297) csabám


csabám
addikt

Különböző kernelek összehasonlítása (ha valaki nem ismerné).

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#11298) assemble válasza randras (#11261) üzenetére


assemble
addikt

Ne haragudj, de egyaltalan nem igaz amit mondtal szerintem. Megis mifele optimalizalatlansagrol beszelsz? De most komolyan. Megis mi az ami nincs optimalizalva? Es ha tenyleg van benna valami ami annyira nem lenne optimalizalva, szerinted nem javitottak volna mar ki ezer eve (reven hogy teljesen nyilt az OS forraskodja)?

Egyaltalan nem kiszamithatatlan az aksi ido. 2+ eve tobb mint 3 kulonbozo keszuleket hasznaltam, az egyiken kizarolag fozott ROM-okkal, es mindig teljesen konzisztens volt az aksi, sosem merult le csak ugy magatol hirtelen. Pedig soha nem hasznaltam se task killert, se watch dog-ot, se egyebet, egyiken sem. Neha (jellemzoen uj progik telepitese utan) benezek a futo szolgaltatasok koze hogy nincs-e ott valami gyanus, mast nem csinalok.

Az elozo posztban meg ahol a megbizhatosagot szapultad, szinten ugyanilyen no komment megjegyzes. Honapokig ujraindulas nelkul, teljesen stabilan mukodik a tablam es a telefonom. iPhone-om anno joval surubben kellett ujrainditani, mert egy ido utan elszivargott a RAM es volt olyan progi ami mar el sem tudott indulni. Persze az reg volt, es abban kevesebb RAM volt, de akkor is.
Ha nalad tenyleg megbizhatatlan, akkor az jo esellyel vagy user error, vagy hibas a keszuleked.

[ Szerkesztve ]

(#11299) randras válasza assemble (#11298) üzenetére


randras
veterán

Örülök, hogy ennyire elégedett vagy a rendszerrel. Nem egy telefonon, nem egy ROM-mal tapasztalt élményeimről számoltam be. Sajnos nekem másfél év android használat alatt csak ez jutott, a szívás. Felső kategóriás eszközökkel... :(

Az pedig, amit az eszközeid akku-konzisztenciájáról mondasz, számomra hihetetlen. Tényleg. :O Tájékozódni jöttem, és egy androidot elmondása szerint elég régóta használó felhasználó véleménye pontosan ugyan azt támasztja alá, amit a fent említett másfél év alatt én is tapasztaltam: a megbízhatatlanságot. Na abból köszönöm elég volt.

(#11300) assemble válasza Stauffenberg (#11265) üzenetére


assemble
addikt

Hat jah, a testreszabhatosag, plusz kenyelmi funkciok a legfobb okai amiert a legtobben custom ROM-ot hasznalnak. Egyebkent erzodik, hogy ezt "fent" is latjak, a gyari ROM is egyre inkabb kielegiti az ilyen igenyeket is, egyre tobb olyan cuccot tartalmaz amit korabban csak fozott ROM-ok tartalmaztak (pl swype-olhato notification-ok, quick settings szeruseg a CM-ben volt elobb, aztan lettek gyariban is), azert egy jo kis CM, vagy Paranoid fenyevekkel elorebb van ilyen szempontbol.

Kicsit ironikus egyebkent, hogy ennyi mindent fel tudsz sorolni ami gyarilag hianyzik, mikozben az iPad-et istenited ahol kb eselyed nem lenne egyik ilyen dologra sem, ott ha pl ha csak egy mp3-at akarnal ramasolni egy random geprol, azon is egybol elvereznel :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.