Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:27:28

LOGOUT.hu

[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12301) barnam_ válasza Mp3Pintyo (#12290) üzenetére


barnam_
nagyúr

Lefuttattam a teszteket, nagyjából ez az eredmény nálam is. De kit érdekel, ha 15 ezerrel olcsóbb, mint a 16GB-s. A T-s árral nem fair összehasonlítani, mert ahhoz két év hűséget kell aláírnod. Persze ha amúgy is aláírod, akkor nyilván jobban megéri.

(#12302) #20844032 válasza jjeahh (#12295) üzenetére


#20844032
törölt tag

Screen liftinges volt az enyém is. 2 perc alatt javítottam, ennek ellenére továbbra is az összeszerelés minősége, és a hátlap a leggyengébb része a cuccnak (ha csak szimplán lepattintom és visszateszem, egy pár órát teljesen stabil rajta, aztán ismét elkezd pattogni-nyüszögni, mintha nem illeszkedne rendesen).
Ezek olyan hibák, amikkel én számoltam, illetve nem voltak irreális elvárásaim az árat is figyelembe véve, de az összeszerelés pocsék minősége biztosan nem ér véget a hátlap/kijelző problémáinál, tehát hosszútávú használatra én biztosan nem vennék gari nélkül, sőt, kiterjesztett garival venném (belül siralmas kép fogad minden szétszedésnél: ujjlenyomatok, elhajlott vagy bizonytalan műanyag alkatrészek, esetleges megoldások, egyetlen(!) csavarom sem volt meghúzva, tehát pontosan azok, amikről minden site beszámolt).
Egyébként imádom, a legjobb mobil eszköz, amihez valaha szerencsém volt, és biztosan maradok a termékvonalnál.

[ Szerkesztve ]

(#12303) csabám


csabám
addikt

Ezzel a billentyűzettel érdemes próbálkozni?
Keret koptatásra hajlamos esetleg simán állítva (nem "ráhajtva")?

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#12304) assemble válasza Stauffenberg (#12297) üzenetére


assemble
addikt

Tudom, pont ezert jott ki nettoban kb ugyanannyira sok orszagban, ahol az emlitett afa 5-szorose all fent.
Es egyaltalan nem azzal volt a bajom hogy elmondtad a negativ velemenyedet, lasd: lentebb.
25% haszonkulcs amugy sztem nincs (illetve megjeleneskor nem volt) a tablan, a legmereszebb becslesek is legalabb 160 dollarra teszik az eloallitasi koltseget, amiben akkor meg egy forint nincs beleszamolva fejlesztesre, tamogatasra, stb-re. Ha ez neked tularazas, es ezt nem akarod tamogatni, ahhoz nem tudok mit hozzafuzni.

A Wayteq-el kapcsolatban pedig csak ugyanazt tudom mondani, mint eddig. Latatlanul is biztos vagyok benne, hogy nincs olyan minoseg es tamogatas mellete, mint egy Nexus mellett. Lehet hogy van ra 4.2.2. De miota? Mennyire lett letesztelve, mennyire stabil es hibamentes? Mennyire rezzenesmentes es folyamatos minden animacio? Nexus-omon elso nap ota fent van es egy darab hibaba nem futottam meg honapok alatt. Milyen tamogatasa van? Ha szolok nekik, jon a futaruk masnap a hazam ele es egy heten belul visszahozza megjavitva/kicserelve? Latatlanul is erosen ketlem. Lehet hogy segitokeszek es joindulatuak, de oka van annak hogy miert tudjak annyival olcsobban adni a cuccot, ez eleg nyilvanvalo.
Amit a szinekrol mondasz (plane fotoskent), az pedig eleg erdekes, termeszetellenes, tularado szinekrol beszelsz, mikozben koztudott, hogy az N7 kijelzojen eppen hogy kicsit mosottasak a szinek es alulszaturalt osszessegeben kicsit. Lehetne jobban kalibralva amugy tenyleg, de egy atlagusernek boven jo igy is a HD IPS kijelzo, sok embernek az asztali monitora nincs ilyen jo.

#12300: valamit felreertettel szerintem. Egyaltalan nem azzal volt a bajom hogy felsoroltad a hatranyait (a hozzaszolas masodik feleben), plane hogy pont errol kerdezett az eredeti erdeklodo. Az aksi dolog (noha masoknak tenyleg birja 8-10 oraig, komoly tesztelo oldalak meresei szerint is - persze ez nagyon erosen fugg a felhasznalas modjatol es az egyes peldanyok kozott is lehetnek kulonbsegek) es az MHL hianya is lehet teljesen valos dolog, az utobbinak foleg en is tobbszor hangot adtam mar.
A problema sokkal inkabb az volt, hogy (a hozzaszolas elso feleben) konkretan kvazi le akartad beszelni a cuccrol aki erdeklodott (mikozben hasonlora meg csak nem is kerdezett ra) mondvan hogy az eredeti aran nem eri meg, meg hogy szted 50k lenne a realis ara, mikozben az vitan feluli, hogy az eredeti aran is a legjobb ar/erteku tabletek kozott van, illetve az eredeti aran sem kapsz jobb tablat sehol.

fPApi: Megjelenesekor tobb, mint 3-szoros kulonbseg volt, mas arat nem talaltam, de ha azota mar "csak" 2-szer annyiba kerul, a lenyegen az sem valtoztat sztem.

[ Szerkesztve ]

(#12305) #20844032 válasza Stauffenberg (#12297) üzenetére


#20844032
törölt tag

>de sokan eleve nem játszanak a táblagépen, oda meg édesmindegy.

Dehogy mindegy. Én nem játszok egyáltalán, munkára kell a gép. Próbálkoztam ilyen am logic, meg rockchip alapú kínai tabletekkel, egy overmaxért még sajnos pénz is adtam, ami ráadásul csökkentett frekivel ment. Álmaimban ne jöjjön vissza egyik sem. Ott majdnem véget is ért az androidos-tabletes létem. Igen, olcsók. És itt vége is a pozitívumoknak, ám ha valakinek nem ez a legfontosabb szempont, annak az n7 egy remek alternatíva.

(#12306) Stauffenberg válasza assemble (#12304) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Ha ez neked tularazas, es ezt nem akarod tamogatni, ahhoz nem tudok mit hozzafuzni."

Az N7 esetében pont azt mondtam, hogy az eredeti külföldi vételára teljesen reális. A többi gépet kritizáltam. A Samsung, ASUS (Transformer Pad), Apple táblagépek az ilyen 150-180k árkategóriában túlárazottak, nem egyszer 60-80% vagy 100% feletti haszonkulccsal dolgoznak. Nálunk nem olyan kiélezett a különbség egy Nexus 7 és ezek között. Ezért mondom, hogy ebben az árkategóriában minden egyformán túlárazott.

"Amit a szinekrol mondasz (plane fotoskent), az pedig eleg erdekes, termeszetellenes, tularado szinekrol beszelsz, mikozben koztudott, hogy az N7 kijelzojen eppen hogy kicsit mosottasak a szinek es alulszaturalt osszessegeben kicsit."

Ha ráeresztenék egy műszeres kalibrálást, akkor még sokkal többet visszavenne belőle. A Wayteq 70dci képernyője sokkal neutrálisabb, közelebb áll a valós színekhez. Persze a vásárlók többségének nem tetszene, mert az asztali monitoron is az agyon húzott kontraszthoz, szaturációhoz és túláradó színekhez szoktak, meg a televíziókat is gyárilag ilyenre kalibrálják.

"A Wayteq-el kapcsolatban pedig csak ugyanazt tudom mondani, mint eddig. Latatlanul is biztos vagyok benne, hogy nincs olyan minoseg es tamogatas mellete..."

Ez már off, nem akarom a Wayteqet védeni, de tényleg vedd kézbe, mert látatlanul ítélkezni buta dolog. Abból indulsz ki, hogy nem tudod elhinni, hogy egy olcsóbb gép is lehet épp olyan jó, mint a nagy gyártóké. Például a Samsungot anyagminőségben agyba-főbe verve neveti körbe bármelyik újabb Wayteq, mert vagy ugyan azt tudja ötször olcsóbban vagy esetenként íveket ver rá. Korábban meg akartam venni a Samsung Galaxy Note 10.1-et a nyomásérzékeny toll miatt... kézbe vettem azt a szerencsétlen gépet és úgy ropog, hogy fáj hallani.

Én egy Wayteqtől sem vagyok elájulva, de még a prémium kategóriától sem. Engem egy kis krómmal meg alumínium betéttel nem lehet megtéveszteni. A gyenge konstrukció, gyenge összeszerelés, recsegés, ropogás akkor is jelen van még a felső kategóriában is, ha ezt egy csicsás design mögé rejtik.

Egyébként egyszerű a trükk az olcsó, de jó géphez: Ezek a kínai gyártók a nagy gyártók után megmaradt alkatrész készleteket vásárolják fel. A nagyok felhalmozzák, majd amikor leáll egy-egy készülék gyártása akkor mindig marad valami ami nem vihető tovább az utódjába. Ezeket a készleteket meg nyomott áron adják el. Ezért kerül annyi Rockchip, Snapdragon, Exynos, Mali400 meg képernyő panelek a kínai gyártókhoz. Nagyjából egy éve az Apple alaposan visszavett az iPad 2 gyártási volumeneiből és a felhalmozott IPS képernyőket eladta és egy csomó kínai gyártó elkezdte ezekkel elárasztani a piacot... egymást érték a 100-150 dolláros 9.7"-es 1024×768 felbontású IPS kijelzővel felszerelt gépek.

(#12307) #20844032 válasza Stauffenberg (#12306) üzenetére


#20844032
törölt tag

> Ezek a kínai gyártók a nagy gyártók után megmaradt alkatrész készleteket vásárolják fel. A nagyok felhalmozzák, majd amikor leáll egy-egy készülék gyártása akkor mindig marad valami ami nem vihető tovább az utódjába.

Jajdehogyis...Az olcsó kínai tabletek kifejezetten olcsó SoC-k köré épülnek, amikből a neves gyártól sosem dolgoznak/tak. Rockchip/AMLogic/Allwinner/stb SoC-t nem fogsz látni egyetlen nevesebb gyártó komolyabb termékében sem. Nem véletlenül. Van viszont olcsó gyártó komoly SoC-t tartalmazó tebletjei, nagyjából azonos árban, mint a nevesebb gyártóé. Ott a hyundai T7, amit itt a hvaprón is árulgatnak kínai beszerzésekből, áfa/support/garimentesen 160$-ért.
Csodák továbbra nincsenek sajnos. Kínában sem.

[ Szerkesztve ]

(#12308) #41133696 válasza csabám (#12303) üzenetére


#41133696
törölt tag

Ez jó cuccnak tűnik :)

(#12309) csabám válasza #41133696 (#12308) üzenetére


csabám
addikt

Volt ez már sokszor linkelve, azt hiszem használ is ilyet valaki.
Remélem tud érdemi információval szolgálni hamarosan :)

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#12310) Balinov válasza csabám (#12309) üzenetére


Balinov
félisten

hat, ha az a kollega irna egyket jot, valszeg en is berendelnek magamnak 1-et probara :R

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#12311) Mankó


Mankó
veterán

Tudtok adni egy linket a legfrisebb stabil paranoid romhoz, amelyik jol mukodik az M kernellel? Az M kernelhez is kellene. :-)
Koszi

(#12312) csabám válasza Mankó (#12311) üzenetére


csabám
addikt

Ezek csak a topikok :)
PA + M kernel

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#12313) #41133696 válasza csabám (#12309) üzenetére


#41133696
törölt tag

Mondjuk ha belehet rajta állítani a magyar 852-es kódlap használatát akkor az igazi... nekem például US angol G15-ös kiosztású billentyűzeteim vannak, már vagy 7 éve - igaz az egyiket nem használom 2007 óta - és azon be van állítva a magyar kiosztás és ugyanúgy gépelek mintha magyar lenne, a hosszú Í és rövid í az eltérés.

Forrás: http://reksio-cs.pl/opisy-i-recenzje-f122/klawiatura-logitech-g15-t4416.html

(#12314) csabám válasza #41133696 (#12313) üzenetére


csabám
addikt

Külső programmal be lehet (linkelték is már, csak éppen nem tudom, hogy melyik volt az) :K

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#12315) brumi1024 válasza assemble (#12304) üzenetére


brumi1024
veterán

Azért ne túlozzunk, a Nexus is tele van szoftveres hibákkal. Fényerő ugrándozás, Wifi drop(ez Nexus 4-en is), az üzemidő brutális ingadozása egy-egy verziónál(4.2, 4.2.1 tragikus volt ilyen(és sok másik) szempontból), és az animációk folytonossága sem tökéletes, ahogy kb semmilyen androidos eszközön sem az.

A szervizre: ez a házhozjövős gari a legnagyobb átverés. Extraként hirdetik sokszor, pedig a gyártónak olcsóbb, és sokkal megbízhatatlanabb, mert nincs hova mennie a vevőnek verni az asztalt, mivel a szerviz külföldi. Ha esetleg egy olyan hibád van, ami nem mindig jön elő, akkor ha szerencséd van kijavítják, ha nincs akkor visszakapod hibásan a terméket. És az egy hét sem igaz, nekem 3 hét volt a kijelzőcsere. Egyébként azt hiszem ugyanaz a szerviz, mint a notebookjaiknál, ami pedig híresen gyenge. Telefonos/tabletes supportra a samsung a csúcs. Még decemberben vittem be egy galaxy s-t(egy akkor már 2,5 éves modell!) kijelzőcserére az Allee-ba, az egész művelet nem volt több 1 óránál. Az előtte lévő alkalommal sem volt hosszabb a művelet, egy fél évvel korábban. Ott jár egyébként futáros gari is, és amíg elviszik kapsz cserekészüléket is.

(#12316) assemble válasza brumi1024 (#12315) üzenetére


assemble
addikt

Nem nagyon tudom mirol beszelsz. Se fenyero ugralassal, se WiFi droppal, se brutalis uzemido ingadozassal nem nagyon talalkoztam meg egyik Nexusomon sem egyaltalan. Egyebkent aki irt rola hogy talalkozott vele, azt irta h mas Nexuson pedig jol mukodik, ergo max keszulek/tipus specifikus driver hiba lehet, nem OS hiba. Az animaciok is nagyjabol mindig teljesen folyamatosan mennek 60 fps-el, de ha par naponta egy tized masodpercre megrezzen, abba se hal bele az ember, ennyi ara van annak hogy nincs szenne butitva az OS, mint sok masik. Osszessegeben a legstabilabb cuccok kozott van, a legkevesebb hibaval minden okos eszkozom kozott ami megfordult a kezeim kozott (beleertve asztali OS-eket es pl. mindenfele almas cuccokat is).

Hogy atveres lenne a hazhozjovos gari, az no offense, de sztem szimplan butasag. Ha indokolt hiba van a cuccal, sztem biztosan kicserelik, ha pedig nem, felhivod nekik, irhatsz nekik, visszakuldheted amennyiszer akarod, nem hallottam meg olyanrol hogy valami komolyabb hibat egyszeruen nem akartak volna kijavitani.
A DHL pedig 1 nap alatt szallitja ki es 1 nap alatt szallitja vissza is, a szervizben sem szokott tobbet allni 1-2 napnal, szoval boven bele szokott ferni az 1 hetbe, ha neked 3 volt, az valoszinuleg valami rendkivuli eset lehetett (pl lefoglalhattak a repulon a csomagokat es napokig alltak, a szervizbol epp kifogyott egy alkatresz, stb, ezek megtortenhetnek, de egyaltalan nem surun), de ha ez alapjan vontad le a kovetkeztetest hogy mindig addig tart, akkor azt hibasan tetted, mert tipikusan 1 het alatt megvan a cucc.
Es igen, tudom hogy a Samsungnak jobb tamogatasa/szervize van, amikor a telefonomat csinaltak, konkretan kijottek a hazhoz es helyben megjavitottak, kicsereltek minden szukseges alkatreszt (beleertve pl a teljes alaplapot is csak mert nem mukodott az MHL ugy ahogy kellett volna), es addig haza sem mentek amig nem szuperalt minden. Ennek megfeleloen a Samsungok tipikusan meg dragabbak. Szoval nyilvanvaloan szintek vannak: vannak a kinai noname cuccok (ahol minimalis garancia vagy, es sokszor csak a joindulatukra hagyatkozhatsz), vannak Asus cuccok, vannak Samsung cuccok. Egy felsobb szintu cuccnak tipikusan jobb a tamogatasa, de tipikusan dragabbak is. Ez persze nem feltetlenul oda-vissza igaz, pl az Apple cuccok tipikusan a legdragabbak de a tamogatasok max atlagos (1 ev sima garancia), mikozben Samsungnal nagyon korrekt (2 ev premium (hazhozjovos) gari a csucs cuccaikra), de Asus-nak is itthon sokkal jobb (2 ev gari).

Egyebkent valami felelmetes hogy mi van itt, mar a harmadik ember formed ram amiert megvedem a tablat, lassan ugy erzem kb egyedul vagyok akinek eppenseggel tetszik ez a tabla a sajat topicjaban, valami itt iszonyatosan nincs rendben.

[ Szerkesztve ]

(#12317) MurdR válasza brumi1024 (#12315) üzenetére


MurdR
veterán

Ezért az árért belefér egy kis kompromisszum. :)

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#12318) fPApi válasza assemble (#12304) üzenetére


fPApi
őstag

"Megjelenesekor tobb, mint 3-szoros kulonbseg volt, mas arat nem talaltam, de ha azota mar "csak" 2-szer annyiba kerul, a lenyegen az sem valtoztat sztem."
Nem tudom, hol nézted, de a megjelenéskor a galaxy tab 7.7 170-185 E Ft volt, míg a 3G-s nexus 7 még most is 99,9 E Ft az edigital-nál. Még a kétszeres is túlzás.
Egyébként meg pont a lényegen változtat, hiszen azt mondtad, hogy háromszor annyiba kerül, ami nem igaz.

[ Szerkesztve ]

(#12319) dombila válasza assemble (#12316) üzenetére


dombila
senior tag

+1
Én sem értem, hogy ha ennyi N7-es tulaj annyira elégedett volt a korábbi tabletjével és a hozzá kapott szolgáltatással; és ennyire nem elégedett az N7-tel, akkor miért ezt használják? Nem kötelező sz@rt használni.

(#12320) assemble válasza fPApi (#12318) üzenetére


assemble
addikt

Onnan indultam ki h az N7 199 dollar, Tab7.7 pedig >600 dollarrol indult. Azt nem szamoltam bele h melyik 3g-s es melyik nem, de ha a legdragabb 300 dollaros 3G-s 32 gigas varianssal szamolsz, akkor is nagysagrendileg duplaja a Tab7.7 ara, az az ar is ezt tukrozi amit forintban irsz. De ez nagyon szorszalhasogatas, az egeszbol a lenyeg h nem egy arkategoria a ketto, amin nem nagyon van mit vitatkozni.

dombila: na legalabb nem vagyok egyedul, ezt is jo tudni :)

(#12321) Aethel


Aethel
aktív tag

Na, ma készhez kaptam a kicsikét.
Rögtön fel is frissítettem 4.2.2-re, viszont igen hamar elakadtam. Root-olni szeretném, és ugye szépen le van írva itt mi a folyamata.
Viszont, megáll a waiting of device-nél. Úgy csináltam mindent ahogy le van írva. Esetleg a fastboot mód-ot értelmezem félre? Hangerő+onoff, bejön ugye az a kis menü és kész, nem?

(#12322) #20844032 válasza dombila (#12319) üzenetére


#20844032
törölt tag

Én a korábbiakkal nem voltam elégedett, az N7 az első, amivel elégedett vagyok, de ezzel nagyon. Előtte az itt emlegetett kínai csodáim, illetve egy 10.1-es galaxy tab2-m volt. Imádom, talán a legjobb ár/érték arányú eszközöm.

(#12323) Aethel válasza Aethel (#12321) üzenetére


Aethel
aktív tag

Közben észrevettem hogy a Toolkit nem látja az eszközt mert nincs ott a serial..
Azt írta ugye, hogy a beállítoknál az usb debugging módot engedélyezzem de nem találom a beállítások között.

(#12324) leslieke válasza Aethel (#12323) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Beállítások -> A táblagépről -> Build-szám, bökj rá 7x, majd Beállítások -> Fejlesztői lehetőségek -> USB hibakereés

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#12325) brumi1024 válasza assemble (#12316) üzenetére


brumi1024
veterán

Ezért az árért egy elég korrekt csomagot kapunk, de ne állítsuk már be tökéletesnek. Az, hogy nálad nem jött elő egyenlő azzal, hogy ilyen probléma nincs? Na ez nem jó hozzáállás. Olvass vissza, mennyi probléma volt a 4.2/4.2.1-el. Villogás: 1, 2.
Wifi: [link]. És mint látod nem egy embernél van így. Itthon mind a Nexus 4-el, mind a Nexus 7-el ez van, holott semmi más nem problémázik, és a hálózatnak sincs semmi baja. De az egyetemen is ezt csinálta gyári rommal, pedig ott nem "egyszerűbb" SOHO routerek vannak, hanem komolyan kiépített infrastruktúra van.

A szervizre: pedig, ha hiszed ha nem hátrány a futáros, külföldi gari. Volt még itt 2 hetes kijelzőcsere, illetve hibásan visszaküldött tab, ami ellen sok mindent nem tudsz tenni, mert a szerviz jó messze van.

Nem mondom, hogy rossz a tablet, szeretem, használom, csak nem kell vakon védeni, és nem kell leszólni az olcsóbb kínai tableteket, mert ez is ugyanonnan jön, csak más van ráírva, és az simán lehet, hogy anyag és kijelző minőségre jobbak a noname gyártók termékei, és mindkettőn custom romokat használnék, szóval a támogatottság sem rossz. És főleg nem kell azt hinni, hogy tökéletes, mert vannak bőven hibák(pl nálam eszméletlen a bevilágítás mértéke, és van vagy 6 beégett pixelem, menne is szervizbe, de kérték, hogy fotózzam le a problémát, ami nem lesz egyszerű), de ezen az áron még elviselhető(48k). 80-ért nem venném meg az biztos.

[ Szerkesztve ]

(#12326) Stauffenberg válasza assemble (#12316) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Valoszinuleg nincs ralatasod a szerviz viszonyokra. Nem az szamit, hogy szerinted mi a helyzet, hanem, hogy mi a valosag. A pick up and return ( vagy barmi legyen a neve) garanciakkal az a baj, hogy ugyintezes soran legalabb 3-4 emberen megy at az informacio, sokszor elvesznek reszletek es ha a hiba nem allando (peldaul random fagyas) akkor jo esellyel javitatlanul kapod vissza a gepet.

Gyere at a Milyen notebookot vegyek topikba, ahol Brumit is megtalalod egyebkent. Ott majd megtudod ezernyi peldan at, hogy mit er a Dell NDB garancia egy ASUS elszallitasos garanciaval szemben. Meg ugy altalaban miert jobb a kicsit kenyelmetlenebb szemelyesen beszallitos magyar szervizben javitos garancia. Erdekes, hogy a Lenovo a draga uzleti gepeit itthon javitja, mig az olcso consumer laptopokat futarrsl viszi kulfoldre.

Nekem is volt nem egyszer keseru tapasztalsztalatom ASUS, Acer, Toshiba futaros garanciakkal. Szerencsere a Nexus 7 sokkal egyszerubb joszag, mint egy laptop, kevesebb a hibalehetoseg. De ettol meg a futaros garancia egy nagy szemfenyvesztes.

En is a kereskedelemben dolgozom, mi is latunk/hallunk szep sztorikat.

(#12327) assemble válasza brumi1024 (#12325) üzenetére


assemble
addikt

Egyaltalan nem mondtam ra se azt, hogy tokeletes, se azt hogy teljesen problemamentes mindenkinek. De egyebkent ettol fuggetlenul sztem valoszinuleg mindkettohoz joval kozelebb van, mint a "Nexus is tele van szoftveres hibákkal"-hoz amit mondtal.
A futaros szerviznek meg nem mondtam hogy semmi hatranya nem lehet, de ha korrekten mukodik (ami az esetek nagy reszeben azert szerintem igy van, kirivo eseteket mindenhol talalni, ne kelljen hagyomanyos szerviz sztorikat linkelgetnem ahol az asztalveres sem segitett), akkor abszolut nem rosszabb, mint egy hagyomanyos garancia ahol neked kell bevinni a cuccot, es sokszor legalabb ugyanennyit szoktak rajta ulni.
Es nem vakon vedem, de azert amikor a sajat topicjaban kvazi le akarjak beszelni az embereket rola (az arra hivatkozva, mikozben egyertelmuen a legjobb tabla jelenleg ennyi penzert, meg a hazai hivatalos aran is), ahhoz azert hadd szoljak mar hozza ugy, hogy ne en legyek mar kisebbsegben a tabla sajat topicjaban.

Stauffenberg: valamennyi ralatasom azert van ra sztem, pl a mostani laptopom Dell, amire 3 ev NBD vilaggarancia volt. Es volt hogy a vinyo nem is pontosan elromlott de neha csak siman tul lassu volt, es masnap kijottek, nem kerdeztek semmit, nem neztek meg semmit, kicsereltek a vinyot egy vadiuj Hitachi-ra (ugyanolyan vagy jobb speckokkal), es viszonylatasra, hasonlo szint, mint amit Samsung-nal tapasztaltam, illetve annal is jobb, mert az egesz vilagon mukodik a dolog, hosszabb ideig is. Szoval egy ilyenhez kepest nyilvan rosszabb a sima elszallitos gari, viszont nem is fizetsz ra annyit. Meg bizonyos esetekben nyilvan lehetnek hatranyai is a hagyomanyos garihoz is kepest, de ez azert sztem egyaltalan nem tipikus, atveresnek nevezni sztem mindenkeppen eros, az esetek nagy reszeben sztem kenyelmesebb, es problemamentesebb a hagyomanyos gariztatasnal.

Najo, szerintem elegge tultargyaltuk a temat... :U

[ Szerkesztve ]

(#12328) MurdR válasza assemble (#12327) üzenetére


MurdR
veterán

Ott a pont.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#12329) Aethel válasza leslieke (#12324) üzenetére


Aethel
aktív tag

Köszönöm! Sikerült :)
Egész gyors a kis masina, tetszik! Az árát véleményem szerint megéri. Remélem tartós darab lesz.
Egyik hiba sem jött elő így első nap, kijelző tökéletes, illesztések is teljesen rendben vannak.

(#12330) fPApi válasza assemble (#12320) üzenetére


fPApi
őstag

1: Ha megnéznéd azt is, hogy mit ír a másik, látnád, hogy azon nem is vitatkozik senki. És a kiinduló kérdés sem erről szólt!
2: Ilyen alapon nézhetnénk a timbuktui árakat is.
3: Ami az árról (és egyébként a többiről is) írsz, az meg egyszerűen döbbenetes: úgy fordítod ki a saját hozzászólásaidat és a többiekét, hogy a tényektől és a valóságtól függetlenül csak Neked lehet igazad.

(#12331) Trevize1987


Trevize1987
aktív tag

Sziasztok!

Annyit szeretnék kérdezni, hogy most vettem egy Nexus 7-est
és szintén rootolni szeretném (ha jól értelmeztem ez az, hogy
lásson USB pendrive-ot és tudjak crackelt játékokat is feltenni,
de javítsatok ki ha tévedek, mivel teljesen laikus vagyok)

Szóval azonnal frissítettem 4.2.2-re.

És itt olvastam, hogy: "4. Rootolása megegyezik a fent említett 4.2.1-essel."

Ez most azt jelenti, hogy ha letöltöttem a RootKit 4.0.0-át és azt a 4.2.2.zip
kiegészítő fájlokat akkor is a 4.2.1 buildet kell választanom? Csak mert
a toolkitben eddig ajánlja fel. Nekem meg már ugye 4.2.2 van.

Üdv, Trev

(#12332) Mp3Pintyo válasza Trevize1987 (#12331) üzenetére


Mp3Pintyo
aktív tag

Az általad felsoroltak egyikéhez sem kell root jogosultság.

https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók

(#12333) Trevize1987 válasza Mp3Pintyo (#12332) üzenetére


Trevize1987
aktív tag

Tényleg? Akkor lehet félreértelmeztem valamit. Mire is jó a root? Ez nem olyan mint a jailbreakelés?

(#12334) Mp3Pintyo válasza Trevize1987 (#12333) üzenetére


Mp3Pintyo
aktív tag

Androidra anélkül is telepíthetsz "bármilyen" külső alkalmazást, hogy fel kellene törnöd a telefont. Kivételt képeznek azok amik olyan szinten férnének hozzá a rendszerhez, hogy azt alapjáraton nem engedélyezett. Ezekhez kell többek között a root. Pl.: CPU kezelő, rendszeralkalmazást tudsz eltávolítani, Titanium Backup, más ROM-ok használata amiktől olyan mintha új telód lenne :O)
Kevés hellyel rendelkező telók okosítása. Át tudod helyezni az appokat az SD kártyára és a rendszer úgy látja mintha jóval több helye lenne.
Ezek a legfontosabb lehetőségek.

https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók

(#12335) #20844032 válasza brumi1024 (#12325) üzenetére


#20844032
törölt tag

>80-ért nem venném meg az biztos.

Mit vennél 80-ért?

(#12336) Trevize1987 válasza Mp3Pintyo (#12334) üzenetére


Trevize1987
aktív tag

Rendben, köszönöm. Szóval akkor root nélkül is van élet. CPU tunningot nem hiszem, hogy akarok meg ilyesmit. Viszont miért van az akkor, hogy nem ismeri fel a pendrive-omat és a mobil vinyóm?

Na meg ha esetleg mégis rootolni szeretném, mert az menő és később még hasznos lehet ha jobban belejövök akkor az előző kérdésemre mi a válasz? Valami nem stimmel a rootkit-emmel vagy nekem is a 4.2.1-et kell választanom annak ellenére, hogy 4.2.2 van a gépemen?

[ Szerkesztve ]

(#12337) Mp3Pintyo válasza Trevize1987 (#12336) üzenetére


Mp3Pintyo
aktív tag

Próbáld ezt:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.homeysoft.nexususb.importer&hl=en

https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók

(#12338) Trevize1987 válasza Mp3Pintyo (#12337) üzenetére


Trevize1987
aktív tag

Rendben, kipróbálom. A másik kérdésemre esetleg tudod a választ ha esetleg mégis rootolás mellett döntenék?

(#12339) csabám válasza Trevize1987 (#12338) üzenetére


csabám
addikt

Nyugodtan válaszd a 4.2.1-et rootolásnál.
Nem lesz belőle baj :)

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#12340) Trevize1987 válasza csabám (#12339) üzenetére


Trevize1987
aktív tag

Hm már az elején elakadtam...

'bootloader nyitás / zárás:
- Fastboot módba elindítani a tabletet (power on/off + hangerő le), rádugni a pc!
- toolkit elindítása (és az első kérdésre "no"-t vagy "n" ütni)
- típus választás(általában: Android 4.2.1 (Build JOP40D))
- 3. UnLock or Re-Lock your BootLoader
- 1. UnLock Bootloader ( zárás esetén a 2.)
- "yes" vagy "y" begépelése és enter
- még egyszer, mert fontos: Ilyenkor minden adat törlődik az eszközről!!!'

Ezt mind teljesen megcsináltam szó szerint. De amikor követem a rootkit utasításait
(volume up, utána power) nem csinál semmit csak kikapcsol és a rootkit meg írja,
h waiting for device. 5 perc után meguntam és újra beléptem a fastbootba, ott
még mindig azt írja, hogy "lock state - locked"

Mit ronthattam el, esetleg mit nem csinálok jól?

[ Szerkesztve ]

(#12341) Cyrin válasza Trevize1987 (#12340) üzenetére


Cyrin
addikt

driver telepítés megvolt?

(#12342) Trevize1987 válasza Cyrin (#12341) üzenetére


Trevize1987
aktív tag

Melyik driver? :))

(#12343) csabám válasza Trevize1987 (#12342) üzenetére


csabám
addikt

1. driver telepítés megvolt?
2. Usb debugging?

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#12344) Cyrin válasza Trevize1987 (#12342) üzenetére


Cyrin
addikt

1-es menüpont

(#12345) lafaty80


lafaty80
őstag

Egy kis szösszenet, utalva a korábbi off hsz-ekre :)
(amolyan Nagy Bandó stílusban)

"Ez az N7 topic?" az.
"És milyen a tablet?" jó.
"Részletesebben?" nagyon jó.
"Na de komolyan kicsit bővebben?" olvass vissza.
"Okos a tablet?" nálad már biztos.
"Itt mindenki szereti a tabletet?" igen.
"És van aki nem?" van.
"Miért?" olvass vissza.
"Megéri?" meg.
"Megéri váltani erre?" miről?
"Másik tabletről." igen.
"Miért?" mert kérdezted.
"Nem ezt hallottam..." akkor miért kérdezted.
"Olcsóbb külföldön." Akkor vedd meg onnan.
"Lehetne olcsóbb is..." lehetne.
"Miért nem az?" passz.
"A kijelzője szép?" szép.
"Jó is?" jó.
"Elég memória van benne?" igen.
"Játszani lehet vele?" dobálni is lehet.
"Mire elég a memória?" amire akarod.
"TV-re lehet kötni?" lehet.
"Működik is?" nem.
"Vannak hibái?" vannak.
"Pontosan mik is?" olvass vissza.
"Ok, de hardware-es hiba is lehet?" lehet.
"Pontosan mi is?" olvass vissza.
"Nem azért kérdeztem..." akkor miért?
"És javítják is ezeket?" nem.
"Komolyan nem?" nem, ő igen...vagy nem?
"Hol, hogyan?" olvass vissza.
"Aha, és software-es hibái lehetnek?" lehetnek.
"Mert ugye ez google referencia modell..." és?
"Mindig a legújabb OS van rajta?" igen.
"Az tök jó..." nem mindig.
"Miért?" olvass vissza.
"Hallottátok hogy jobb az ios mint az android?" neeeeem.
"Komolyan?" aha.
"Pedig ezt mondják..." add meg címüket.
"Jobb mint az ipad mini?" jobb.
"És jobb mint az iphone?" az telefon.
"Tudom, csak kérdeztem." mi meg válaszoltunk.
"Miért jobb egyébként?" mert kérdezted.
"Alá is tudod támasztani ezt?" alá.
"Mivel?" mivel kérdezted.
"Vicces vagy nagyon..." tudjuk.
"Akkor mondjátok meg hogy miért is jobb az android..." előbb vedd be a piros kapszulát majd kövesd a fehér nyuszit Neo....
"Hmmm???" semmi...
"Meg tudnátod modnani akkor mi a különbség az android és az ios között?" meg.
"Mi?" sok minden.
"Bővebben?" olvass utána.
"Áhhh nincs kedvem hozzá..." akkor ennyi.
"Tudtam én hogy nem tudtok mondani semmit." persze mert ez egy online fórum. Itt írni szoktunk. Én elmondtam most, hallottad?
"Szemetek vagytok!" de szelektíven gyűjtve :)
"Nem írok ide többet és elmehettek a fenébe!!!" ...
"Akkor már csak pár kérdés..." kínozz csak...
"Akadozik a tablet?" ha a földön húzod...
"És laggol a tablet?" ha akarod.
"De gyors?" az.
"Tud lassú is lenni?" aha.
"Mikor?" amikor akarod.
"Akkor nem értem..." már mi sem nagyon.
"Nem lehet komoly választ kapni tőletek?" de.
"Mikor?" ha akarod.
"Hogyan?" kérdezz.
"Mit?" amit akarsz.
"De válaszoltok is rá?" igen.
"Szakmaian?" ha akarod.
"Hát nem győztetek meg, hogy vegyem meg." nem.
"Akkor megvegyem?" vedd.
"Nem bánom meg?" te nem, mi igen.
"Ok megveszem" :(

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#12346) Trevize1987 válasza csabám (#12343) üzenetére


Trevize1987
aktív tag

Igen, azt írta, hogy már fejlesztő vagyok :)

(#12347) csabám válasza Trevize1987 (#12346) üzenetére


csabám
addikt

De be is kapcsoltad az usb hibakeresést? :)
Driverek fent vannak rendben?

lafaty80: :DDD :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

„They fuckin' poke each other on Facebook.”

(#12348) leslieke válasza lafaty80 (#12345) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

:DDD :C Ez így kora reggel jó volt.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#12349) sto1911 válasza lafaty80 (#12345) üzenetére


sto1911
veterán

:C

Meg en is hozzatennek az elozoekhez:

- kepernyvibralas NEM szoftveres hiba, ket okbol mondom ezt: 1) ha az lenne, akkor megoldottak volna regen, akar gyari akar custom romokkal 2) az en gepem akksicseren volt, es azota +2 ora a screen time es megszunt a villodas

- a futaros gari NEM = a kulfoldi javitassal

- tokmindegy, hogy ki javitja, verni lehet az asztalt az Asus helpdesken, azert vannak

- a futarcegek meg rohadtul nem egy nap alatt viszik barhova a cuccot, a tablet hamarabb kiert a csehekhez, mint a laptop pestre

- ocsemnek valamelyik elozo Nexus teloja van, hazhoz jottek kijelzot cserelni, 10 perc alatt megvolt :DD

(#12350) Trevize1987


Trevize1987
aktív tag

Fogyi voltam, már haladok is tovább. De tuti lesz még zaklatás itt, nem hiszem, hogy ennyiben merültek ki a problémáim :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.