Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10797) pn4hvq válasza hcl (#10796) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Kb. 2 hónapja mondja nekem az egyik, ranglétrán feljebb lévő személy:
-"megmutatja, hogy x helyen mit kéne változtatni" (Nekem nincs az oldal semelyik részéhez hozzáférésem.)
Megcsinálom neki a gépén, mutatja a másik változtatást is, azt is, majd:
-"akkor a többit csináld meg te"
-"á-á, nekem nincs is az oldalhoz semmilyen hozzáférésem, és ez nem is az én munkám" (Mások munkakörében van ez benne, nem szeretnék más helyett dolgozni.)
-"de, most mondtam"
- :Y , "ja, ez nincs benne az én munkaköri leírásomban"
Aztán abban maradtunk, hogy "akkor ennyi", bár tudtam, hogy nem ezt a választ várták tőlem, ez feketepont.
Nem a munka mennyisége volt a probléma, hanem:
-más ezért pénzt kapna
-most 10 perc, holnap 1 óra, jövő héten 1 napnyi feladatom lenne egy olyan munka kacsán, amihez semmi közöm. Errefelé így mennek a dolgok
-és a legfőbb ok: "de most mondtam"
Ez az utolsó volt az, amiért megemlítettem a munkaköri leírást. Ha belefér az időmbe segíthetek, de más helyett nem fogok dolgozni és másnak pénzt keresni.
És mivel a szervezeti felépítést én szoktam megcsinálni a személyügyesnek, így pontosan tudom, hogy én melyik pozíciók alá tartozom, kinek a "kérését" kell végrehajtanom. Ez a személy nincs a felettem állók között...
Arról nem beszélve, hogy érintőlegesen már szóba került mással, hogy az illető nem szeretné már a munkájának azt a részét csinálni, mert a többitől veszi el az idejét (ez így is van, aláírom), ezért blablabla_majd_az_informatikus_blablabla. Hápersze... Majd az én sovány fizetésemmel csinálom a saját munkámat, az operatőködést, bútorszállítót, fuvarost, fotóst, meg a jóisten tudja még mit, ami éppen adódik, és emellett még egy teljes embert igénylő munkakört is (ami a kb 40 telephely összes dolgát magába foglalná a KIR-ben (ha ez mond valakinek valamit), amiről semmit nem tudok).
Ez már nem a "van_az_a_pénz" kategória. Nem, nincs az a pénz. Látom, hogy időszakonként ez milyen stresszel jár, éjszakába, hétvégébe nyúló munka, amitől egy oktatási intézményben nagyon sok múlik. Nekem (és a családomnak) erre a stresszre, agybajra nincs szükségem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.