- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napkollektor - csak úgy
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
válasz
wassermann #37836 üzenetére
Aha, okés.
Köszi a megerősítést. -
pvt.peter
őstag
válasz
wassermann #37829 üzenetére
-
válasz
wassermann #37832 üzenetére
Köszi!
mode: 1 group:20
Mármint fordítva nem?
Vagyis így:
hdmi_group=1
hdmi_mode=20
-
pvt.peter
őstag
válasz
wassermann #37818 üzenetére
Ha jól értem, akkor
a piros megy nálad a külső adathordozóba, pl. külső HDD,
a fekete male USB megy a PI -be,
a fekete female USB -be pedig bele van dugva egy olyan kábelbe amelyiknek mind a kettő vége male, majd ez csatlakozik egy hálózati adapterbe mint áramforrás, ugye? -
BalanceR
addikt
válasz
wassermann #37818 üzenetére
Ezt nem értem...
Két táp van rádugva a Pi-re (2x 5V)? -
BalanceR
addikt
válasz
wassermann #37752 üzenetére
Van olyanom, több is, de a Kodi UI alapvetően remekül kezeli a normál Multimédia tévvezérlőket.(D-pad, OK, vissza, Home, hangerő,kikapcs)
Ágyban fetrengve sokkal kényelmesebb egy sima távost nyomkodni, mint egy olyan "minden egyben" eszközt... ( egyszerűbb kitapogatni ránézés nélkül a gomokat) -
aRm1n
aktív tag
válasz
wassermann #37736 üzenetére
Átírtam a config.txt-ben a gpu_mem változót 320-ra, de nem látok változást. A rendszerinformációkban lejátszás közben 20%-os memóriahasználatot ír, a teljes memóriát 747 MB-nak látja, amiből kb. 600 szabad.
-
PistiSan
addikt
válasz
wassermann #37698 üzenetére
-
válasz
wassermann #37686 üzenetére
Raspbian fut rajta, azt is próbáltam, hogy a hangerő ikonnál váltok hdmi és analog kozott, de semmi valtozas, csak a hdmi megy barhol barmit is allitok be.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
wassermann #37668 üzenetére
Jogos :A pi az pont bankkártya méretű , így a kijelző is kb.
BalanceR: "óra lesz a polcon időjárással" tedd fel a polcra a bankkártyádat... -
0519
senior tag
válasz
wassermann #37655 üzenetére
Én is ezt tartom a legvalószínűbb problémának. A samba újrakonfigurálással csak egy lehetőséget javaslotam kizárni.
Az Asus router szerintem a samba 1-es verzióját használja, ami olyan régi és veszélyes, hogy mai modern eszközök, mint a Pi, már nem támogatják.
-
lac14548
aktív tag
válasz
wassermann #37426 üzenetére
Az kaliforniai volt...
-
L4mie
veterán
válasz
wassermann #37347 üzenetére
Mármint telepítéshez usb portról kapta az áramot, azóta adtam neki 2.4A-es dedikált tápot, de lehet megkapja a Op3 4A-esét.
Most nem jelezte a kevés eneriát csak amikor USB port alól ment.
Próbálgatom majd.
****de benne van, hogy nem jó a külső HDD kábele, néha PC-n is rosszalkodott, most veszek egy másikat, remélem az a probléma -
L4mie
veterán
válasz
wassermann #37345 üzenetére
PI-vel, de 2.4A-es adatperrel megy a Pi. /telepíteni a billentyűzet USB portjáról telepítettem, jelzett is, hogy kevés az energia/
-
L4mie
veterán
válasz
wassermann #37342 üzenetére
Köszönöm, azt néztem, ez ami olyan mint windowsban ugye? Elvileg HDMI-n van.
Lehet azzal rontottam el, hogy első körben rákötöttem a Logi G933 fejest (USB) próbaként, mert a monitor amire kötöttem nem tud hangot adni? Felismerte hangerőt elvileg módosította, de hang abból se jött.
Megpróbálom másik HDMI-n is. találtam official faq-ban pár parancsot azokat még lefuttatom, ha nem megy akkor reinstall. (mintha 5-6 percnél tovább tartana egy install)
NTFS: Szuper, akkor mehet rá a külső HDD
-
pungora96
tag
válasz
wassermann #37266 üzenetére
Kipróbálnám, de pi4-re még nincs
-
_q
addikt
válasz
wassermann #37056 üzenetére
Közben rájöttem, hogy lehet rá se kellene kössem a tv-re a Pi-t. Szeretnék róla filmet nézni, viszont rasbian alól, egér nélkül távirányítóval. A rasbian persze egy idő után nem küld a tv-re jelet, mert kikapcsol, egeret kellene megmozdítani, hogy legyen ismét kép.
Erre van valami jó megoldás? Mivel másra is kell nekem a pi, nem csak filmre, ezért rasbian alól kell megoldanom.
-
melan
senior tag
válasz
wassermann #36965 üzenetére
A két ikon jelentésével tisztában vagyok, van is rajta hűtőborda, mindkét oldalon (még egy ventilátor is, igaz, nem megy)
Csak érdekes, hogy amit adtak hozzá (Kína) táp az 2,5A, amit vettem, pedig 2.1A és a kisebbel melegszik túl! Bár szerintem teljesítményfüggő a melegedés, és az 1080p jobban izzasztja...
Lehet kellene egy minőségi 2,5A hozzá... -
bhonti
aktív tag
válasz
wassermann #36949 üzenetére
Általánosságban megjegyezném, hogy bizonyos webkamerából az USB kábelen jön a hang is. Másik régebbi féléből a hang jack dugón jön, Pi-n viszont olyan bemenetről nem tudok... csak jack kimenet van a régin.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
wassermann #36929 üzenetére
malnapc.hu-n elég jelentős árkülönbség van a 2GB és a 4GB változatok között (9k, ami a 2GB-s változat árát tekintve majdnem 60%-os difi), ezért még vacilálok, hogy tényleg szükségem van-e arra a 4GB-ra, vagy elég lehet a 2GB-os változat is.
Linuxban egyre jártasabb vagyok, ezért bízom benne, hogy ezzel is elboldogulok.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
wassermann #36871 üzenetére
Dehogy akarom letiltani.
Az általam megadott frekveciák azok állíthatóak ? vagy a be vannak égetve ? -
rosejbli
senior tag
válasz
wassermann #36871 üzenetére
Hővédelemnél csak lejjebb veszi a frekit vagy le is kapcsol?
-
emilll
tag
válasz
wassermann #36855 üzenetére
Meg tudom erősíteni, hogy a Pi4 4GB-tal teljesen jól megy a Chromium. Mint Windowson.
-
válasz
wassermann #36792 üzenetére
Hát nem tudom mikor kezdenek előbújni a magok, szerintem még van időm
Köszi, megpróbálom a szemüveg fókuszálást is, jó ötlet -
robertka
tag
válasz
wassermann #36739 üzenetére
Igen sajnos de más fórumon azt olvastam, hogy nagyon valószínű, hogy a MXL7704 mondta fel a szolgálatot. Bár nem örülök neki de mivel itthon egyik nagyobb alkatrész kereskedésben sem elérhető a gyártótól kérek sample-t és megpróbálom kicserélni, így ránézésre szerintem menni fog aztán majd kiderül.
-
válasz
wassermann #36739 üzenetére
Ha csak a fesz szabályozó krepált be, akkor megérheti.
-
Janos46
tag
válasz
wassermann #36688 üzenetére
Ha van bárkinek lehetősége a fejlesztőkkel kommunikálni, az tegye azt meg, hogy érdeklődik ebben a témában, vagy csak jelezze a problémát hátha még nem tudnak róla.
-
duffbeer
őstag
válasz
wassermann #36636 üzenetére
Nem is az eltávolítás a gond, hanem úgy összekötni két PAD-et, hogy ne legyen az a 3-as PAD csoport egy nagy óngolyó... Vezeték, meg pláne nem fér oda.
Berektam a leghegyesebb pákahegyet a wellerbe, de még az is virslinek tűnt... Olyasmire gondoltam, hogy simán összehúzom ónnal a nullás ellenállás helyett, mivel akkor 99% hogy az eredeti antenna vezetősáv is érintett lesz, azt egyszerűen elvágom szikével. Csak nem akartam nekiesni, hátha valaki már küzdött vele, mivel ez eléggé egyirányú megoldás!
Nem emberi módosításra tervezték az biztos... Ránézésre egy 0201-es tok lehet, vagy mégkisebb... Agyvérzés nélkül dolgozni 0402 alatt elég nehéz...
-
válasz
wassermann #36475 üzenetére
Milyen stick-et használsz(tok) ami tuti megy pi-vel? És ha lehet jó erős a jele
-
AcCEsS
senior tag
válasz
wassermann #36422 üzenetére
(#36422) wassermann Az a helyet, hogy a CEC-re szükségem van, mert Kodi is fut rajta, azt sajnos nem tudok kikapcsolni.
(#36423) Márton A GUI-ban nincs felbontás-beállítási lehetőség.
(#36452) NoX1 Ezzel meg az a gond, ahogy írtam, hogy a config.txt-ben megadott paramétereket mintha az X nem venné figyelembe. Pontosabban úgy tűnik, mintha az X indításakor újra lekérné a kijelző adatait és ahhoz állítaná be magát.
-
fnatic
tag
válasz
wassermann #36258 üzenetére
Ezt jó tudni, egyébként már nagyobb lakást is szerettem volna venni a dolog miatt.
Többieknek pedig köszönöm a válaszokat!
-
duffbeer
őstag
válasz
wassermann #36004 üzenetére
Igen, de tudtommal retropie például nem elérhető noobs-szal out-of-the-box, csak némi trükközéssel. Ugyanez vonatkozik OSMC-re. Örölnék, ha működne egy ilyen egyszerű megoldás, mint a linkelt eszköz. Sokkal kisebb szívás lenne, ha valamelyik rendszer pl megadja magát...
Szerk.:
BUÉK! -
eastsider
nagyúr
válasz
wassermann #35905 üzenetére
én ilyen max $10 usb-s cuccra gondoltam, elvileg a pulseaudio-modules-bt -al működik, ha kompatibilis a cucc.
itt írnak pár kompatibilis kütyüt, de egyik sem filléres: [link]
szerintem olyan cucc kell nekem, ami alapvetően támogatja az aptx-et, ami a Te cuccod pl. mondjuk azt nem tudom, hogy azzal menne-e az aptx HD, LDAC is vagy sem... windowson tudom, hogy aptx a max.
gondolom ilyesmid van: [link] ezt lehet megéri bepróbálnom -
nessh
tag
válasz
wassermann #35898 üzenetére
Tehát nem (számomra
).
-
htc07
addikt
válasz
wassermann #35827 üzenetére
az élettartam garancia nem azt jelenti, hogy amíg gyártják, addig cserélik is ha meghibásodik?
-
válasz
wassermann #35728 üzenetére
Ez lenne?
-
kutga
félisten
válasz
wassermann #35632 üzenetére
Adapterem van, nem épp ilyen, de működik. Hozzáadtam a két eszközt, játszottunk egy kis Super Mariot, minden rendben volt vele.
Este kikapcs, másnap ismét be, egyik kontroller sem működik.
Asszem valami szoftveres gubanc lesz, majd még bújom az internetet.
-
PistiSan
addikt
válasz
wassermann #35620 üzenetére
Tökéletesen érthető, ez most a lehúzó ellenállásra volt példa ha jól értettem. Köszi.
-
Zsombe
senior tag
válasz
wassermann #35584 üzenetére
Ez nem jó hír.
~másfél év alatt képes tönkremenni egy Sandisk SD kártya?
-
lord.lakli
őstag
válasz
wassermann #35362 üzenetére
Eddig egyik verziót sem hűtöttem semmivel sem. 4-es is szabadon van a szekrényben. Eddig 56°C fok körül volt. Tartottam tőle egy kicsit az itteni hozzászólások alapján, de eddig teljesen felesleges bármivel is nekem hűteni.
-
válasz
wassermann #35281 üzenetére
Szerintem ezek eddig sem voltak, csak a kodi és az omx player.
-
válasz
wassermann #35209 üzenetére
Amíg nem látsz sárga kis villámot a kép jobb-felső sarkában, nem kell erősebb táp.
Szoftveresen ellenőrizni command line-ból pedig így lehet.
Nekem pl. most épp kellett, rákerestem, és gondoltam megosztom másokkal is, hátha szükség van rá
-
:AMF:
senior tag
válasz
wassermann #35040 üzenetére
Sem rövid, sem hosszú leírást nem találtam a konvekpro-ról. Én abból a néhány hozzászólásból és egyetlen képből indultam el, amit az indexen találtam. A peltier elem helyett szerintem használd azt a 10w-os, 47 ohm-os kerámia ellenállást (60 ft), ami a konvekpro-ban is van. Az én prototípusom úgy nézett ki, hogy egy arduino nano figyelte a szoba hőmérsékletét és amikor a megadott érték alá csökkent, akkor egy tranzisztoron keresztül kapcsolt kerámia ellenállástól elvette a delejt. Így az ellenállás (és a konvektor termosztátja) lehűlt és bekapcsolt a fűtés. (Még igényel némi finomítást, mert az ellenállásnak csak 25-26 fok közé kellene felmelegítenie a csőtermosztátot, illetve az ellenállás lehűlését is meg kellene gyorsítani a zárt dobozban.)
#35044: erre szerintem tökéletes a kerámia ellenállás. 3w körül eszik._q: Tavaly decemberben 17e-ért vettem a Pi3B+-t. Májusban akciózták (10e), majd újra felment 12-13e környékére. Az adatok tárolásán nem gondolkodtam. Úgy terveztem, hogy a Pi lesz a termosztát, ezen beállítom a kívánt hőmérsékletet. Továbbá a Pi figyeli az ESP által mért szobahőmérsékletet, és ha a beállított érték alá csökken, akkor utasítja az ESP-t, hogy kapcsolja be az adott konvektort.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
wassermann #35020 üzenetére
Kissé félreértesz,én az újraragacsolási mizériára mondtam hogy fölöslegesnek tűnik (így végiggondolva ,és Vigyorka eredményeit olvasva) , A bordát indokoltnak és javallottnak tartom, tekintve hogy 4133 huf volt az Aliról, és a pi doboz is került volna 3000-be.(amivel meg jól bezártam volna)
Tudom lehetne üzemeltetni pucéran is, bár azért valami hűtőborda csak kéne rá, azok a kicsi felragasztottak meg nem voltak szimpatikusak. (és dobozzal együtt többe kerülnek)
Szóval az egybeborda optimális megoldásnak tűnt, egyébként az is... (a ventillátoros változatot túlzásnak találtam, oedig ua volt az ára)Ja és a mobilom egyáltalán nem melegszik (Galaxy J7)
Mellékesen csodálkozom hogy a pi gyártója nem adott ki ilyesféle egybebordát, miért kellett ezt a biznicet is átengedni a kínaiaknak ? -
Latitude
aktív tag
válasz
wassermann #35001 üzenetére
Igen, nos a ram az valóban nem chip
. Viszont tényleg ott van a lapka alján.
zsolt_64: milyen vastag? 1-2 mm.
-
Latitude
aktív tag
válasz
wassermann #34961 üzenetére
Erős használat esetén celsiusfokban mennyit jelenthet? Nem arra gondolok, hogy mit mutat a processzor beépített hőmérője, hanem, hogy hány fokos lehet ilyenkor a hűtőborda? 42-45?
-
nababika
aktív tag
válasz
wassermann #34912 üzenetére
Rendben, de linux alatt hogy kell formázni? Bocs az amatőr kérdésért de még sajnos itt tartok.
-
nababika
aktív tag
válasz
wassermann #34910 üzenetére
De a raspbian alol megnyitja, lejatsza a tartalmat, le is tudtam menteni hibatlanul. csak a win nem tud mit kezdeni vele.
-
válasz
wassermann #34795 üzenetére
Mondjuk te is meggondolhatod magad később, például mert másik házba szeretnéd tenni a lapot, és nem fér így bele, vagy kiderül, hogy elégtelen a rágyógyított hűtő, és tennél rá nagyobbat/jobbat.
-
rosejbli
senior tag
válasz
wassermann #34785 üzenetére
Leszedés nem jelent gondot? Vagy sose szedted még le?
-
_q
addikt
válasz
wassermann #34722 üzenetére
Nem a teljesítmény a kérdés, hanem a túlzott melegedés, ami a Pi3-nál még nem volt annyira komoly mint a 4-nél.
-
törölt tag
válasz
wassermann #34630 üzenetére
Írtam hogy 16GB+Rasbian van.
-
mirci18
addikt
válasz
wassermann #34557 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
wassermann #34106 üzenetére
...és nyertél!
-
jerry311
nagyúr
válasz
wassermann #33844 üzenetére
Nem is nagyon melegszik ott mas. En meg Pi-on nem nagyon fogtam a CPU-n kivul mas forro alkatreszt.
-
golya87
őstag
válasz
Mi olyan van még hűtetlenül aminek jobb a gyári műanyag ház?
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Jogos
-
rosejbli
senior tag
válasz
wassermann #33841 üzenetére
Nekem ilyen van rajta, bluetooth simán megy vele 5-6 méterről is.
Wifi meg gondolom hasonlóan megy, azt még nem próbáltam. -
moleculez
veterán
válasz
wassermann #33769 üzenetére
Durva, hogy ennyiből (<10W) mennyi minden megoldható...
-
jerry311
nagyúr
válasz
wassermann #33754 üzenetére
A Pi4 eleg gyorsan eleri a throttlong hatarat.
Ha folyamatosan terhelni akarja az ember, akkor kell neki valami borda + venti. -
AXisBOLD
addikt
válasz
wassermann #33689 üzenetére
thx
még mindig úgy fest, hogy leginkább Raspbian lesz
-
válasz
wassermann #33677 üzenetére
Pontosan, ezért kapcsoltam le mindkettőt, nincs rájuk szükségem. Kábelesen használom
-
válasz
wassermann #33677 üzenetére
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #33653 üzenetére
Ezt sebességre (is) érted?
-
files32
tag
válasz
wassermann #33568 üzenetére
Xbian?
-
intuicio
aktív tag
válasz
wassermann #33568 üzenetére
chemand
Nagyon köszi, sikerült is megcsinálni!
Csak úgy hasít az RPi3-on a Kodi, sikerült megcsinálni a MovieShark repot is, mennek a filmek,sorozatok rajta.
És hogy mennyire jó ez az Android alól futtatható kis Yatse: Kodi távirányítós program.Még valami, bár ez már OFF lesz:
A MovieShark repoban lévő cuccokat végignézve nem nagyon volt benne külföldi online tartalom... Van esetleg itt olyan aki tud külföldi repókat? pl XXX érdekelne
-
sztanozs
veterán
válasz
wassermann #33585 üzenetére
OK, közben én is megtaláltam hogy a 4 USB port egy 4 Gbps-os vonalon osztozik, és függetlenítve van a gigabites internettől is.
Ezzel még egy USB3-as SSD is szépen üzemeltethető, ha mellette csak alacsony sávszélességű eszközök vannak. -
fgordon
senior tag
válasz
wassermann #33434 üzenetére
Értem, köszönöm.
Az élettartamra mennyire lehet jelentősége, ha 8-24V, vagy 12-24V-ot mondanak, mint támogatott, de a gyártó 15V vagy 19V-ot javasol, és én mégis 24V-on használom 0/24 bekapcsolva, mint multiroom audio, persze napi pár órát fog szólni?
Mi a tapasztalat / szokás, ha RPI alapú a DAC+AMP, és mondjuk reggel 6:30-ra akarok ébresztőt lejátszani az eszközön, és van egy RPI, ami a vezérlője, akkor kapcsolja be előtte 6:15-kor, majd 6:30-kor induljon a zene, vagy legyen 0/24 bekapcsolva, és csak zene indítása?
Melyik lehet a jobb az RPI+DAC+AMP HAT-nak, hogy napi 1x kikapcsolom 6-8 órára, és fixen reggel bekapcsolom, vagy hogy mindig megy? Esetleg csak akkor kapcsol be, amikor zenét akarok hallgatni? Akkor viszont X perc, amíg elindul, viszont a leghosszabb élettartam.
-
válasz
wassermann #33297 üzenetére
Nem létezik olyan, hogy PAL Full HD. Már csak azért is mert a PAL az analóg videójelnél alkalmazott színkódolási eljárás neve. Digitális átvitel esetén (HDMI) nem értelmezhető a PAL kódolási technika. Csak az 576i felbontás.
-
csubyy
tag
válasz
wassermann #32801 üzenetére
Ezzel csak rádiót lehet fogni, vagy TV-re is jó?
-
Davebowman
senior tag
válasz
wassermann #32788 üzenetére
Egy másik raspbian 50-60kbps-el tölt... nem a vas az ok. Hogyan deríthetem ki mi korlátozza?
Nem a transmission, hanem minden, ftp, web, samba, minden.Újraindítottam....
Na most 60kbps a speedtest. Mi lehet a hunyó?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
wassermann #32469 üzenetére
A ZRAM-ról már hallottam, hasznos dolog.
Talán már nem sok idő a 4-es verzió, és így érdemes rá várnom. -
válasz
wassermann #32265 üzenetére
Mert egyben kell megfizetni sok apróságot.
- Pi Zero W 12k
- 1200mAh LiPo akkumulátor 5k
- 320x240 érintőkijelző 8k
- OV5647 kamera 8k
- Egy fröccsöntött házikó 2-3k
- 8GB SD 3-4kLegalábbis a helyi Raspberry boltokban, ez 40k körül van. Plusz aprónép, a ház, kiegészítő elektronika (gombok, akkumulátor kezelő, hangszóró, ...) Szóval nem túlárazott, de tényleg nem olcsó.
-
válasz
wassermann #32255 üzenetére
Olyannyira komoly újdonsággal, hogy az ígéretek szerint teljesen megújul a széria, a jelenlegi az ősszel lezárult.
Baromi kíváncsian várom, tudva, hogy rohadtul nehéz úgy megújulni, hogy annak olcsónak is kell maradnia, és az eddigiekkel is kompatibilisnek.
MaCS
-
válasz
wassermann #32249 üzenetére
És az egyik fülön szól a youtube zene miközben facebookozol? Nem azt írtam hogy lehetetlen, csak azt, hogy nem PC-s élményt fog kapni.+ azt is megemlítettem, hogy mindenkinek más a lassúsági ingerküszöbe.
Jelezném, hogy nem hétköznapi felhasználás, hogy tuningolod, trükközöl a memóriával. Ugyanakkor szívesen megnéznék egy videót,hogy egy "kimaxolt" Pi3-on, milyen a fb, ph! youtbe. (Nincs Pi3-am, tényleg kíváncsi vagyok most mi a max. ami kihozható belőle desktop-on) -
válasz
wassermann #32166 üzenetére
A terhelt és terheletlen inkább a rákapcsolt fogyasztóval ill a táp kimenetével kapcsolatos fogalmak. Itt pedig nem erről van szó, hanem a power bank töltéséről/töltőjéről, vagyis annak bemenetéről. Szóval a simultaneous charging and discharging sokkal jobban kifejezné mire van szükség.
-
---gabika---
tag
válasz
wassermann #32098 üzenetére
Pontosan!! Nagyon köszönöm a tanácsot és a segítségeteket! Így már szerintem menni fog a dolog. Ha elakadok akkor még úgy is írok
-
válasz
wassermann #32098 üzenetére
Így van, az opto a legtisztább/legbiztonságosabb megoldás a pi szempontjából, a villódzó fényt pedig a script fogja lekezelni egyszerű állapotgéppel (amíg nem fut le a videó, ugyanarról a vezérlő vonalról nem fogad több jelet).
-
válasz
wassermann #31861 üzenetére
Már utána láttam a topikban, hogy Retropie alá simán menüből telepíthető.
Mondjuk én nem is arra gondoltam, hogy egyszerre futtatnám valami emulátorral, mert annak nyilván semmi értelme, hanem, hogy ha kilépek belőle, marad-e a háttérben valamit csinálni (a leírásból azt vettem ki, hogy frissíti magát meg ilyenek). -
válasz
wassermann #31859 üzenetére
Vajon retropie alá telepítve nem lassítja be a rendszer többi részét, ha éppen nem használom?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
wassermann #31842 üzenetére
Köszi akkor a pi-t kihagyom.
azbest: kodit már tesztelgetem köszi!
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
wassermann #31829 üzenetére
... és Csicsóka:
Én is kihagynám, ha most telepíteném, de már évek óta fenn van.
Viszont azért ódzkodok az újratelepítéstől, mert már nem emlékszem, hogy mi mindent kell a kodin kívül (alatt) állítgatni.
Ha meg 3 napig tartott segítséggel rájönnöm, hogy a Nas-t hogyan tudom mountolni, akkor azért van mit elkerülni -
Csicsóka
őstag
válasz
wassermann #31829 üzenetére
Pont ezt javasoltam én is, és a /home/osmc/.kodi átmásolását az új telepítésre. Így nem kell megint belakni.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
wassermann #31826 üzenetére
Kösz. Akkor neki ugrok.
Viszont, ha 8 Giga az egész, akkor mi a szerencsés felállás? Raspbian nincs használatban, csak az osmc. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
wassermann #31824 üzenetére
Ez tetszene nekem is, viszont:
Csicsóka szerint a másik fórumban "Sajnos Noobs-al telepített OSMC-nél nem járható az előbb említett út, mert nem fog bebootolni ha pld. gparted-el méret növelést csinálsz. Ekkor megváltozik a PARTUUID, és ez már elég ahhoz hogy el sem induljon." -
flegga92
senior tag
válasz
wassermann #31696 üzenetére
Hardveres dolgot én is kizárnám, nason lévő dolgokkal sincs baj. Amlogic boxon tökéletes a HD is (ott HDMI-n megy a hang), gigabites hálózat van CAT6 kábelekkel, bár mindkét eszköz csak 100-as, de tesztelve van gigabitre is.
-
válasz
wassermann #31684 üzenetére
Ezt tudom, bár ez a pi nincs monitorra kötve így kis villámom sincs
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
wassermann #31652 üzenetére
Amúgy él az oldal? Mert elég gyér.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
wassermann #31652 üzenetére
Az van, virtuális, PayPal-lal viszont nem boldogultam 2 éve.
-
cinemazealot
addikt
válasz
wassermann #31638 üzenetére
Világos, köszi!
-
Murdock1981
tag
válasz
wassermann #31585 üzenetére
Igazából annyi a lényeg, hogy van egy HP1020-am, amit print clouddal használva tudunk telefonról is nyomtatni. És az érdekelne, hogy ugyanez a funkció megoldható lenne e Raspberry-n is.
-
válasz
wassermann #31545 üzenetére
Van készen megfelelő step-down converter modul, amit csak be kell kötni, az szerintem egy alkatrésznek minősül.
Annál lejjebb valóban nem szabad adni.
-
Salex1
őstag
válasz
wassermann #31508 üzenetére
Videó memóriának 400 van most beállítva, korábban volt 512.
a free-re ezt adja:
total 60e
used 83e
free 286e
shared 87e
cache 23e
available 460e -
Salex1
őstag
válasz
wassermann #31506 üzenetére
Megcsináltam, de nem segített. Akadozik az egész, 720p lejátszásnál nem is megy a videó.
-
Flowtation
őstag
válasz
wassermann #31384 üzenetére
LEnappali:~ # tvservice -m DMT
Group DMT has 5 modes:
mode 4: 640x480 @ 60Hz 4:3, clock:25MHz progressive
mode 9: 800x600 @ 60Hz 4:3, clock:40MHz progressive
mode 16: 1024x768 @ 60Hz 4:3, clock:65MHz progressive
mode 35: 1280x1024 @ 60Hz 5:4, clock:108MHz progressive
mode 39: 1360x768 @ 60Hz 16:9, clock:85MHz progressive
LEnappali:~ # tvservice -m CEA
Group CEA has 15 modes:
mode 1: 640x480 @ 60Hz 4:3, clock:25MHz progressive
mode 2: 720x480 @ 60Hz 4:3, clock:27MHz progressive
mode 3: 720x480 @ 60Hz 16:9, clock:27MHz progressive
mode 4: 1280x720 @ 60Hz 16:9, clock:74MHz progressive
mode 5: 1920x1080 @ 60Hz 16:9, clock:74MHz interlaced
(native) mode 16: 1920x1080 @ 60Hz 16:9, clock:148MHz progressive
mode 17: 720x576 @ 50Hz 4:3, clock:27MHz progressive
mode 18: 720x576 @ 50Hz 16:9, clock:27MHz progressive
mode 19: 1280x720 @ 50Hz 16:9, clock:74MHz progressive
mode 20: 1920x1080 @ 50Hz 16:9, clock:74MHz interlaced
mode 21: 720x576 @ 50Hz 4:3, clock:27MHz x2 interlaced
(prefer) mode 31: 1920x1080 @ 50Hz 16:9, clock:148MHz progressive
mode 32: 1920x1080 @ 24Hz 16:9, clock:74MHz progressive
mode 33: 1920x1080 @ 25Hz 16:9, clock:74MHz progressive
mode 34: 1920x1080 @ 30Hz 16:9, clock:74MHz progressive
LEnappali:~ #
Nekem ezeket dobta ki.
Ez pedig a status:LEnappali:~ # tvservice -s
state 0x12000a [HDMI CEA (31) RGB lim 16:9], 1920x1080 @ 50.00Hz, progressive
Ez a mode van beállítva, ez jó akkor gondolom, de akár átrakhatnám a 16-ra is, ugye? Annyit még kérdeznék, hogy ez mire vonatkozik:LEnappali:~ # tvservice -a
PCM supported: Max channels: 2, Max samplerate: 192kHz, Max samplesize 24 bits.
AC3 supported: Max channels: 6, Max samplerate: 48kHz, Max rate 640 kb/s.
DTS supported: Max channels: 6, Max samplerate: 48kHz, Max rate 1536 kb/s.
LEnappali:~ #
Ezek a supported audio formátumok, de ezt sem értem, mert az avr meg PCM 48 KHz-et ír ki, igaz kényszerből optikán van összekötve. -
Flowtation
őstag
válasz
wassermann #31379 üzenetére
Ezekből ami native vagy prefer jelölésű lenne a megfelelőbb?
-
kovbandi82
őstag
válasz
wassermann #31379 üzenetére
Köszi!
-
kovbandi82
őstag
válasz
wassermann #31375 üzenetére
Pedig a gyerekszobai elven csak HD, a dobozán is az állt.
Viszont akkor a confug.txt-ben melyik adatokat adjam meg?
A másik, hogy a LG-n megoróbáltam 180p50hz-e állítani a Kodit, de úgy széthúzta a képet hogy kalibrálni se tudtam, annyira nem lehetett eltolni, szval marad az 59.9 -
válasz
wassermann #31228 üzenetére
Nagyon sok akár hetente is ismétlődő kérdés van, onnantól, hogy "Vennék egy ...-t, szeretnék belőle egy ...-t építeni, bírni fogja?" egész addig, hogy "hogy kell felcsatolni/nem olvasható/nem írható/miért áll le/miért nem áll le" stb. Az összefoglaló elvileg ilyen GYIK/FAQ tartalmú kéne legyen. De én például múltkor éppen vásárlás előtt álltam, és tűvé tettem a netet, hogy pontosan milyen különbség van a pi2, pi3 és pi3+ SoC közt, és meglepően kevés infót találtam, azt is több különböző helyen. Emlékszem, hogy itt szó volt róla, használom is a keresőt, de jó lett volna egy link, vagy valami.
-
bally4
tag
válasz
wassermann #31248 üzenetére
Az jó, akkor biztos elég az amper
Attól tartottam ennél a verziónál, hogy a különböző töltők más feszkót adnak le és bekavarhat esetleg..
Illetve ez azért is jó, mert ha újra indul a Pi (volt rá pár péda sajnos), akkor a HDD kap továbbra is áramot és nem lesz a fejnek problémája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Trollok komolyan
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Túra és kirándulás topic
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Gamer PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- iMac 2020 27" Mac OS 26 natívan! i7-10700K, 40GB RAM, 5500 XT 8 GB 512 GB SSD, garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest