- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én tökéletesen megértettem amit írtál.
Nálam több dolog van, amit már sejtettem is valószínűleg nem fog menni 1db All-In-One eszközön minden, Mert olyan nincs, és valószínűleg az élmény rovására megy.Ami túl sok kompromisszumot fog követelni. Az meg akkor olyan, mintha nem is lenne.1. Amire én gondoltam egy Pi 3-al, vagy esetleg 2-el gondoltam megoldani. Egy internet olvasó eszköz. Nem facebook, nem youtube, csak simán hírek, index, origo, fórumok, receptek olvasása. Esetleg valamilyen chat?
Erre a célra gondoltam első körben egy PI 3-at, mert abban van POE? Vagy legalábbis ha jól értelmeztem akkor meg lehet oldani. És jobb wifi, csak a fentebb felsorolt lehetőségek alkalmazására, ha a helyzet úgy hozza vendég eszköz. Ezt úgy gondoltam, megoldani, hogy egy használt monitor, amin van hdmi, annak a hátuljára rá erősíteni, vezeték nélküli bill, egér. Bár lehet jobb lenne valami táv irányítós megoldás. Ha végül a konyhába kerülne, mint recept olvasó gép.Még nincs teljesen eldöntve, hosszú távon hogyan lehetne maximumon kihasználni.
2. Ez egy másik PI lenne, ami pl intranet kiszolgálás házon belül, bár egyenlőre ebben nem vagyok biztos, hogy hosszú távon lenne értelme. Elsősorban a gyereknek gondoltam, mint belső blog, ahova le jegyzeteli az aktuális kis projektjeit, aktuális érdeklődéséről. Esetleg az iskolai kutató munkáit. Drupal-ra futtatására gondoltam.
3. Desktop tanulásra.
Végül is arra jöttem rá, nem is kell telepíteni semmire, simán elmegy egy Pendrive-on, ha a gyerek pl a scratch programon akar tanulni, amihez megvan az első könyve, akkor simán megy bármilyen laptopon. Szóval, a telepítés nem lényeg. Max a munkáinak a mentése, ami gondolom egy másik Pendrive csatlakoztatása után működnie kell a mentésnek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vicces képek
- Rendszergazda topic
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- LEGO klub
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged