- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jerry311 #39856 üzenetére
Jerry, cigam!
Igen, pont erről van szó! A hálózatos topicok tele vannak azzal (amint Ti is látjátok), hogy wifin szaggat a filmnézés. Még elvben ideális körülmények között is előfordul, a Chromecast pedig jellemzően a tévé mögött, de mindenképpen a közvetlen közelében szinte sosem ideális körülmények között működik -- és akkor a szélesebb rádiós környezetről még nem is beszéltünk.
Én családi házban (társasházzal a szomszédban) is sokkal jobb Chromecastteljesítményt élvezek az Ethernetadapterrel.
MaCS
-
maestro87
őstag
válasz
jerry311 #33880 üzenetére
De akkor mi a megoldás, hogy lehetne leállítani az írást?
Van hogy 10 perc után sem indul újra magától és máshogy nem tudom újraindítani csak ha kihúzom.
Bár tegnap már megérkezett az S912-es boxom ami remélhetőleg nem fog ilyen gyakran lefagyni...(#33884) sztanozs: De SSH-n is lehetetlen ilyenkor elérni.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
jerry311 #33847 üzenetére
https://www.tomshardware.com/reviews/raspberry-pi-4-b,6193.html van hőtérkép.
Közben lelkesedésem kissé lecsökkent.
Nem látom hogy a 3 hővezető lapkát hova kell tenni, tovább ezek hűtendő elemek síkban vannak-e egymáshoz képest ?
Mert ha nem akkor nemsokat ér az egész, és másfele beszerezhető egyedileg felragasztható bordák többet érnek. Nekem ilyen van a 3B+ on
A hivatalos dobozában csücsül, se oldalfala,se teteje nincs felrakva... -
zsolt_64
senior tag
válasz
jerry311 #33756 üzenetére
Én a 3B+ -ra vettem hűtőborda készletet 1500Huf volt. 2 db borda + 2 picike spéci 2 oldalon ragadó-hővezető fólia amiről kétoldalt le kell húzni a védőfóliát.
Mondjuk megizzadtam mire felraktam, de nagyon bevált + nem raktam fel a doboz tetejét,
hadd gőzölögjönÉs hogy hol vettem .. nem nehéz kitalálni...
Ha meglesz a pi4 arra is biztos veszek...
-
Sumptuous
senior tag
válasz
jerry311 #33735 üzenetére
Igen, ezt tudom. Viszont ahogy a fórumtárs is említette a tv-n youtube app-ban nem szűri a hírdetést. Jelenleg egyébként nem látok hírdetéseket szinte sehol, csak nagyon elvétve. Viszont ezeket ezekszerint a pihole sem szűrné ki. Ezért kérdeztem, hogy megéri-e váltani a pihole-ra egy ilyen dns helyett. Hiszen az is dns alapú?!
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
jerry311 #30819 üzenetére
Megcsináltam a linkelt leírás alapján. Maga a folyamat azért nem ment simán mert a sudo service pihole-FTL restart parancsra azt dobta, hogy nem a fájlt... Mondom oké... akkor nézzünk egy állapotfelmérést és javítást... Az lefutott, szerinte minden rendben... Az egész rendszert újraindítottam. A dashboard szerint működik minden. Volt pár tipikusan lassan pörgő weboldal, azokkal tesztelve jó az eredmény. Eddig tényleg hosszú másodpercekig pörgött, most viszont egyből betölt... Szóval összességében minden oké, minden jó. De tutorial szerinti process kicsit sántít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged