Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz AXisBOLD #33682 üzenetére
Bármelyik jó 2-3 bolt van csak, és bármelyikben megveheted, ha éppen van rakráton, mert hogy a 4GB-os hiánycikk.
A telefon "gyors"töltő ellen javallt, mert az a feszültség emelésével éri el a nagyobb töltőkapacitást, ami a Pi gyors elhalásához vezet.
Biztos találni olyan egzotikus formátumot amit nem ismer, de az elterjedtebb formátumokkal megbirkózik. Egy konkrét formátumra rákérdezni jobb lett volna.
Egy médialejátszónak minek 4GB RAM?! Bőven elpöfög az 1 vagy 2GB-al is.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
dugesz77
őstag
válasz AXisBOLD #33684 üzenetére
Nálam jelenleg a belakott LibreELEC filmlejátszás közben 196MB-t foglal el a teljes 2GB-ból tehát ha média lejátszónak szánod az 1 GB-s is elég. A 4GB-s akkor érdemes venni ha asztali gépnek is szeretnéd használni ott a sok nyitott ablak+alkalmazás meghálálja.
Hétvégén tesztelgttem kicsit az LE-t eddig nagyobb gondok csak 4k alatt vannak,gondolom majd fejlesztenek még rajta viszont HBO GO addon nagyon jól működik eggyik tv boxomon sem hasít így.[ Szerkesztve ]
-
wassermann
Topikgazda
válasz AXisBOLD #33687 üzenetére
Mindig el kell telnie egy kis időnek, amig az új hardverhez optimalizálják a szoftvert. Nincs ez másként a Pi4-essel sem.
Egy dolog viszont biztos: mivel a legújabb Raspbian Buster is kihasználja már a hardveres gyorsítást, nincs feltétlenül szükség Kodira. Nézzétek csak meg, a legfrissebb image-be beköltözött a VLC!
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz AXisBOLD #33791 üzenetére
Igen létezik. De csak high end, e-marked USB type-C kábelekkel van ilyen gond, sima töltőkábelekkel nincs, szóval emiatt nem érdemes várni hónapokat.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
válasz AXisBOLD #34562 üzenetére
Szerintem nem menne tönkre, és valószínűleg menne is magában. De, ha már valamit rákötsz USB-n (pl egy egeret), akkor már lehetnek gondok. Szerintem, ha kevés neki a nafta, akkor el sem indul. Nekem pi 3-nál ez volt a tapasztalatom.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
syler123
veterán
válasz AXisBOLD #34562 üzenetére
Én pont egy 2,4A-es töltővel használom. Működik, egy külső 2,5-es hdd van rajta, meg egy 3,5-es külső házban (külső tápos), se billentyűzet, se egér nincs rajta. Ez így elmegy. A helyedben inkább megvenném a gyári tápot, 3eFt-ot tuti megér. Ha legközelebb venném, akkor azt is betenném a kosárba.
-
válasz AXisBOLD #34567 üzenetére
Ez a töltő max 2.4A-t ad le portonként. Pontosan nem tudom, hogy a pi4 és a mostani hdd-t mennyit vesz fel, ha azt kitudod deríteni, akkor már kitudod számolni, hogy elég lesz e. Nekem az nem világos, hogy a mostani pi-d mellé, vagy helyett szeretnéd használni. Mert, ha mindkettő menne egyszerre ugyanarról a tápról, akkor kevés lesz...
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
PistiSan
addikt
válasz AXisBOLD #35135 üzenetére
A teszt szerint én is azt látom a legjobb döntésnek, te honnan rendelted? Linkelhetnéd a konkrét terméket/eladót ha ebay/ali ilyesmiről jön. Nekem nem sürgős a vásárlás, de ha van egy megbízható termék én is azt rendelném meg ha jók lesznek a tapasztalataid.
Mondjuk ezek teljes terhelés alatt mért tesztek, nekem az idő nagy részében kis terhelés alatt megy a pi. -
PistiSan
addikt
válasz AXisBOLD #35137 üzenetére
Köszönöm a linket, ha megjött és ki próbáltad mindenképpen várom a visszajelzésedet, egy ilyesmi házra írták ha jól emlékszem, hogy kicsit meg hajtotta a pi-t.
Más termékfotón 3 hővezető öntapadós lapot láttam, itt a képek alapján 2 van. Kíváncsi vagyok a csomagban mennyi lesz. -
Fecogame
veterán
válasz AXisBOLD #35135 üzenetére
Én is ilyent rendeltem, csak dupla ventis verziót. Kikötött ventikkel, max terhelés mellett nem megy 60 fok fölé, majd nem sokkal később lemegy 55 fok körüli értékre. Abszolút megérte.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
zsolt_64
senior tag
-
zsolt_64
senior tag
válasz AXisBOLD #35159 üzenetére
a Kodi 18.4 a jó, mert ez a verzió már hardweres dekódolást végez.
Ha szaggat akkor meg kell nézni mennyi a video memóriára dedikált rész , nekem 512 MB , futja a 4 gigából. full screenes video lejátszáskor nyomj egy "o" betűt,kapsz egy online statisztikát. Keress vissza a topickban, ezt már kitárgyaltuk. -
Fecogame
veterán
válasz AXisBOLD #35182 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy a dupla ventis verziót teljesen felesleges volt megvenni, bekötetlen ventik mellett is 62 fok volt a maximum, amit el tudtam érni másfél órás teljes terhelés után. A passzív verziónak nagyobb a bordája (így jobban leadja a hőt), plusz olcsóbb is.
Ha most vennék, biztosan a teljesen passzívat venném.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Latitude
aktív tag
válasz AXisBOLD #35198 üzenetére
Kárt biztosan nem fog benne tenni csupán a működése válik bizonytalanabbá. Ezt főleg az rpi3b-nél vettem észre ami nagyok válogatós a tápok tekintetében, mondhatni kizárólag a gyárival hajlandó normálisan működni.
Illetve ezt az írást ajánlom figyelmedbe:
https://ownyourbits.com/2019/02/02/whats-wrong-with-the-raspberry-pi/
OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- LEGO klub
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- BestBuy topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest