- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kraz
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nababika
aktív tag
válasz
wassermann #34912 üzenetére
Rendben, de linux alatt hogy kell formázni? Bocs az amatőr kérdésért de még sajnos itt tartok.
-
nababika
aktív tag
válasz
wassermann #34910 üzenetére
De a raspbian alol megnyitja, lejatsza a tartalmat, le is tudtam menteni hibatlanul. csak a win nem tud mit kezdeni vele.
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Erdekes dolog tortent. Van egy pendrive-om nehany film van rajta, win10-es gepen lett leformazva ntfs re. Mukodott szepen olvastam irtam win alatt. Bedugtam a Raspberry pi be, utanna a win nem ismeri fel, formazni sem tudom mert a win szerint irasvedett. Raspbian alatt lementettem a tartalmat. A kerdes hogy mikent tudom a windowson is olvashato allapotba hozni?
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Probalom telepiteni a Plex szervert [link] e szerint a leiras szerint. De a dev2day repo hozzaadasa nem mukodik. A parancsot kimasolom, lefuttatom es a "Nem talatam ervenyes openPGP adatot" hibauzenetet kapom. En vagyok a bena, vagy mas a gond? Eddig a lepesig minden ugy mukodott ahogy kell, de itt elakadok. Segitsetek kerlek.
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Raspberry pi 3b+ ra szeretnek plexet feltenni. A kerdesem, hogy van e valahol egy magyar leiras a dologrol? Mar a linux is eleg kihivas, nem szertenem meg az angol nemtudasom miatt megjobban bonyolitani. A maski gondom, hogy van egy 5 es egy 2 terras winchesterem filmekkel de ntfs file rendszerrel. Ezeket hogyan tudom a linux szamara olvashatova tenni?
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Van egy rpi modell 3 b+, raspbian fut rajta egy vacak memória kártyáról. A jobb felső sarokban a képernyőn megjelent egy sárga villám ikon, ami néha eltűnik, de inkább nem. Ez valami probléma, vagy az jól van ott? Eddig nem vettem észre, hogy ott lenne. A kártyát majd cserélném, ssd-re. De nem tudom futtatható e a rendszer róla.
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Van egy pi 3b+ om amin csak a domotitcz fut raspbian-on. Szeretném file szerverkent is használni egy 5 és egy 2 terrás Winchester el. Merre induljak. Mit és hogyan telepítsék, hogy a Windows os gépek is lássák?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- India és az AI a McDonald's jövője?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Eladó 2tb szerver hdd több db
- Intel NUC 11 mini PC i5 / 16GB RAM / 250GB SSD / Windows 11 Pro
- Mac Mini M2 8/256GB vagy akár +1Tb + trackpad ,magic mouse ,dock
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 5600X (6mag/12szál) +RTX 3070 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 FÉLE HÁZ!!!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest