- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aRm1n
aktív tag
Az viszont lehet, hogy 10 bites fájlt próbáltam lejátszani, csak a VLC nem látta ezt a paramétert amikor az előbb kiírtam őket. Más fájllal is kipróbáltam azóta a Rp-t, azokat rendesen viszi. Valószínűleg a magasabb minőség fektette meg, csak a notebookomnak eddig nem jelelntett problémát ezért nem tűnt fel.
-
aRm1n
aktív tag
válasz
wassermann #37736 üzenetére
Átírtam a config.txt-ben a gpu_mem változót 320-ra, de nem látok változást. A rendszerinformációkban lejátszás közben 20%-os memóriahasználatot ír, a teljes memóriát 747 MB-nak látja, amiből kb. 600 szabad.
-
aRm1n
aktív tag
válasz
BalanceR #37733 üzenetére
A tápot egy Huawei töltőről kapja, a kimeneti teljesítménye 5V / 2A. Nem érzem, hogy melegedne, van hűtőborda a csipeken. A videó kódolása, amivel próbálgatom, H264 MPEG-4 AVC, MKV, a bitráta 8-10.000 kbps körül lehet. Mive teljesen friss a telepítés, nem hiszem, hogy bármi használja a processzort a háttérben, nem telepítettem rá semmi plusz dolgot. A HW gyorsítás aktív OMXPlayer-re és MMAL-ra is.
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy Raspberry Pi 3 model B-m (2015), amit szeretnék médialejátszóként használni. Nincs semmi extra igényem vele szemben: USB HDD-ről játszanék le maximum 1080p-s fájlokat, leginkább .mkv-t. Mivel teljesen Raspberry-kezdő vagyok, kicsit utánajártam a dolgoknak és megtaláltam az OSMC-t. Feltelepítettem, működik is a régi LG plazmatévémmel, de a lejátszás szaggatott, egy idő után le is fagyott.Próbaképpen bekapcsoltam a hardveres gyorsítást mindkét lejátszóra, így most úgy-ahogy megy a lejátszás, de folyamatosak a dekódolási hibák (teljesen/részben szétesik a kép, elszíneződések, stb). Van rá valami megoldás, vagy ennyire számíthatok ettől a modelltől? Egyelőre gyakorlatilag teljesen tiszta a rendszer, semmilyen módosítást nem csináltam a HW decoding bekapcsolásán kívül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest