- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- gerner1
- Hieronymus: Három júniusi képem
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szergely001
csendes tag
válasz
stopperos #6721 üzenetére
Ez jó lenne, csak ugye a DHT22 nincs w1 alatt. Külön kell meghívni egy alkalmazással minden alkalommal, bár a Te shell scripted simán át konfigolható rá. Köszi a scriptet.
Egyébként úgy van bekötve hogy 3.3v egy szálon majd GPIO 2 és 4-en kommunikálnak velem. De nem értem ezeket a homérséglet kieséseket. Azon gondolkozom veszek másikat és hagyom a francba őket.
-
szergely001
csendes tag
Sziasztok!
Ha már itt a hőmérsékletről van szó, akkor érdemes használni az RPI monitor beépített dolgait:
http://rpi-experiences.blogspot.fr/2013/07/rpi-monitor-use-dht11-or-dht22-humidity.html
Vagy pedig muninra grafikázni. Én eléggé kezdő vagyok programozás terén, de sikerült megoldani, hogy muninba rakja az értékeket, illetve az RPi monitor is menjen.
Bővebben itt láthatjátok:
http://szpi.no-ip.info:8888
http://szpi.no-ip.info/munin/SzergelyPI/SzergelyPI/rpi_szoba_temp.htmlPS: Én DHT22-tőt használok, aki ilyennel próbálkozik tudok még tippeket adni.
PS2: Tudom hogy nem jó az RPi grafika szerintem kevés a "volt" a 2 szenzornak, bár erre még nem jöttem rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Filmvilág
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest