- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricsiii1992
tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem
Elakad a pi bootolás közben, ez az utolsó sor:
"Entering kdb (current=0xda82ac80, pid 1) due to Keyboard Entry"Ez vajon mi lehet? Ha van rajta bill. ha nincs, itt megakad, neten videókon legalább 10s-ig bootol, nekem eljut eddig 1 másodmerc alatt, és nincs tovább.
-
azbest
félisten
válasz
sanchomuzax #4893 üzenetére
Jó drága... ennyiért komplett tabletet kapni hasonló kijelzővel.
Nemrég olvastam hogy edisplayport-os az ipad retina kijelzője, kár hogy a raspi nem tudná kihajtani valószínűleg [link], bár azt sem tudom, hogy hdmi->dp átalakítón át meghajtható lenne-e
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4895 üzenetére
-
Hyperion
senior tag
Én a warning-ok megoldásával kezdeném. /etc/init.d/ dbus cron udev stb... scriptek LSB tag-je hiányzik. (Begint init info) Ha valóban nincsenek a warningolt fájlok legelején kitöltöd egy alap infóval majd mentés után egy apt-get update, és mehet az install.
Elméletileg így eltűnik a warning a következő restartig. Ha biztos vagy a dolgodban, update-eld le az initeket:
update-rc.d "the service" defaultsNemtudom, hogy a te esetedben ez segít e, de egy Debian6-os szervernél ez volt a gond.
Hasznosság: [link]
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4893 üzenetére
140$!!!!??? Jesszus.. Nem lenne olcsóbb egy használt monitor? Touch-ot meg felhasználod máshová..
-
sanchomuzax
aktív tag
Jók a LED-ek a polctartó pöckök helyén!
Egy ilyen LCD-11612 típusú kijelzővel szemezek, mert HDML, 7", és van egy elfekvő érintő panelem:
https://www.sparkfun.com/products/11612 -
válasz
sanchomuzax #4862 üzenetére
mert ezt a hibát kapom:
-
ivjoe
tag
válasz
sanchomuzax #4879 üzenetére
Jut eszembe, itt a saját RPi projektem: [link]
Én pont ezt csináltam:
idő, dátum
belső hőmérséklet, cpu terheltség, SoC hőmérséklet
aktuális időjárás
holnapi előrejelzésFelülről lefelé a szekrény oldalán pedig:
hőmérő szenzor
van-e net statusled
megy-e a transmision statusled
infra vevő a távirányítóhozraspbian-on megy xbmc, smaba, transmission
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4886 üzenetére
Hmmm érdekes gondolatok... Hétvégén, ha lesz időm elmatekozok vele.
Köszi! -
sanchomuzax
aktív tag
válasz
Hyperion #4881 üzenetére
Azzal próbálkoztatok már, hogy nem a teljes kijelzőt törlitek újabb kiíratás előtt, hanem a változtatandó karakter helyére egy szóközt tesztek ki, és utána megy a karakter? Az letörli a szegmenst.
Illetve scrollozásnál emlékszem, hogy a C64-en jobb volt, ha előbb kitettem egy karakterrel előrébb, amit kell, aztán vissza egyel. Azaz kettőt előre és egyet hátra. Így kellemesebb volt a szemnek a scroll.
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4879 üzenetére
Simán megéri! Viszont ne 16x2-est vegyél. Én is azzal kezdtem, és hamar kinőttem
Drágább a 20x4, de megéri.
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4880 üzenetére
NM
-
Hyperion
senior tag
Szervusz!
Üdv a klubban :/ Számomra nem egyértelmű teljesen a dolog. Pl. X időközönként, ha scrolloztatok egy szöveget, akkor is teleszóródik szeméttel. De nagyon ritkán, és változó hogy milyen szövegnél..
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem csak hardware, hanem szoftver gond is lehet. Én is a raspberry-spy féle scriptet vettem alapul ami valljuk meg, nem a legszebb kód amit valaha láttam. Az adafruit féle [link] sokkal szebb, átgondoltabb, viszont jelentős különbségeket nem találtam a két script között.(Talán csak annyi, hogy a karakter kiiratás előtt az adafruit féle megoldásnál van egy sleep, valamint ha jól emlékszem ez a kód minden kiiratás előtt törli az aktuális állapotot. Ez okozza a villogást, a váltások között.) Szóval passz.
Mindenesetre átírom a kódomat, az utóbbi kódra alapozva..Valamint azt is észrevettem, hogyha egymásután, pár tized másodperc várakozással küldök új karaktersort a kijelzőre, attól is kiakad.
Esetleg Te is tapasztaltad a fentiek valamelyikét?
-
ivjoe
tag
válasz
Hyperion #4867 üzenetére
Nekem is problémás és én is a tápra gyanakszom:
USB HUB-ról tápolom vissza a Pi-t, a HUB-nak egy pici 2A-es tápja van, ha az elosztóba e mellé beteszek egy másik tápot, azt megterhelve és széthúzva is szét tudom cseszni, meg van egy relém egy darlington tömbre kötve (uln2003a), azzal is, ha bebillentett állapotban lehúzom az áramkörről.Még nem igazán foglalkoztam vele, de már kezd zavarni, szóval lehet hétvégén megdebuggolom.
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4874 üzenetére
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
wassermann #4872 üzenetére
Class 10-es kártyám van, bár sebességet nem mértem, nem panaszkodom.
-
Proci85
senior tag
RPi-ben próbáltátok már a Samsung SDHC Plus-os szériáját? Elvileg 48/48MByte/s I/O-t tudnak. Kérdés érdemes-e belefeccolni azt a plusz árat. Ki tudja-e hajtani a Pi?
-
Proci85
senior tag
-
Hyperion
senior tag
Köszönöm!
Esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a 20x4-es kijelzővel?
Vannak furcsaságok nálam
Pl, ha "lecsapom" a házon belüli kis tápot hirtelen alapállapotba kerül a kijelző (sok négyzet). Ezért minden egyes ki-be kapcsoláskor egy újrainicializálást kell csinálnom. Ami nem zavar, de jobb lenne nélküle.A kódban nincs semmi ami bezavarna. Esetleg vmi impulzus lehet, ami a táp megszűnésekor jelentkezik?
-
szalay_1
csendes tag
válasz
Hyperion #4863 üzenetére
@Hyperion
Nagyon szép munka!
remélem a többiek is raknak fel pár képet, amit megépítettek Raspberry felhasználásával, én is a vége fele tartok a MP lejátszómmal de van még sok kis apró mechanikai részlet.. most éppen a "Oldmobil" féle gomb vezérlésen
dolgozom.UI: készíthetnél pár képet a belső részeiről is, ha lehetséges.
-
Hyperion
senior tag
Sziasztok!
A napokban elkészültem a saját Raspberry projektemmel. Hátha más is kedvet kap a legózáshoz, ezért megosztom veletek
A célom egy Logitech Squeezebox szintű eszköz megépítése volt, természetesen kompromisszumokkal.
Webes felületre nem volt szükségem, viszont okostelefonnal, bármilyen PC-vel, távirányítóval, dedikált gombokkal vezérelhetőnek kellett lennie.
Kényes vagyok a hangminőségre, ezért egy ár/érték arányban elfogatható Behringer UCA USB-s hangkáryát választottam, amihez építettem egy szűrt, stabilizált tápot. Ez utóbbi, kizárólag a hangkártya működtetéséért felelős, semmilyen más eszköz nincs rákötve, nem terheli/zavarja.Jellemzők:
Hardver:
- 4A-es kapcsoló üzemű táp.(Raspi GPIO-n,USB-hub,Relé,LCD)
- USB hub által biztosított, és kivezetett 4 USB port.
- Raspi által vezérelt 2 csatornás optocsatolós relépanel (1 ág: Sorba kötött sztereó erősítő, 2 ág: Belső stabilizált táp )
- Egyedileg épített szűrt,stabilizált tápegység, lehető legtávolabb helyezve a hangkártyától
- 20x4-es LCD kijelző
- 5db egyedileg programozható tact switch (Prev,Next,Mode(webradio/filemode),standy(Stab táp ki, LCD ki), play/stop )
- HDMI splitter a hátlapra kivezetve
- Infra vezérlés
- Lézer vágott plexiSzoftver:
- MPD alapú lejátszás
- Python alapú programkódok
- Fájlfigyeléses eseményvezérlés. pyinotify (Leginkább a távirányító miatt.)
- Csatorna, előadó, számcímkijelzés
- A hanyagul kezelt streameknél a rádió honlapjáról automatikusan letöltődik a "most játszott" adat.
- Menü rendszer, a nagy mennyiségű rádiócsatorna kezeléséhez.
- FILE-Mode, a HDD-n tárolt zenékhez.Nem vagyok programozó, és mivel ez életem első valamire való Python kódja sok hibát/fölösleges dolgot tartalmaz ezért nem tenném közzé. Persze, ha valakit érdekel szívesen elküldöm.
Hát ennyi... Nagy élmény volt az építés, és már pár napja üzembiztosan megy.
CSatolok 1-2 képet. (Bocs a minőségért, már elég sötét volt...)
-
sanchomuzax
aktív tag
Mi nem megy fel?
http://pingbin.com/2012/07/howto-install-munin-raspberry-pi/
-
sanchomuzax
aktív tag
Közben még tegnap sikerült telepítenem a Munin-t. Már szépen tolja a grafikonokat a web folderbe. Egy bajom van már csak, hogy a Lighttpd konfig nem sikerült (leöli a meglévő webes szolgáltatásokat a Munin által javasolt beállítás), emiatt a nem áll össze a weboldal, amin megjelennének a grafikonok. Direkt linkkel megjelennek, így arra gyanakszom, hogy a fastcgi-t kell jól belőnöm csak, és rájönnöm, hogyan kell a lighttpd.conf-ba befűzni a meglévő fastcgi beállítások mellé a Muninét.
-
ivjoe
tag
válasz
sanchomuzax #4850 üzenetére
Grafikonokat nem csináltam, de monit-tal monitorozok pár dolgot a Pi-n:
Alap system infok: load, cpu, memory, (swap)
Futnak-e bizonyos service-ek: ssh, smb, transmission, stb.
Filesystem: rootfs, usb drive
Elér-e bizonyos gépeket/siteokat, pl. vanenet.hu
stb. -
azbest
félisten
válasz
Hyperion #4854 üzenetére
Az utóbbi hetekben elég sok dolgom volt így most pihent a dolog. Az it9135 és af9015 tunerekkel elfogadhatóan működik a pi, körülbelül megvan minden hozzá, csak szoftveresen kellene teljesen újratenni nulláról mindent, mert azóta sokat haladtak (openelec 3.0 release például) és kiválasztani melyik a legjobb hozzá.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
Hyperion #4852 üzenetére
Köszi, nézem (Google: munin debian install).
Vagy hát: http://pingbin.com/2012/07/howto-install-munin-raspberry-pi/
-
Hyperion
senior tag
Jó dolog a Raspi, de inkább csak kártyakezelést bíznám rá
Mivel ritkán nézünk TV-t, a 30-40W-ot fogyasztó HTPC-m végezné a valódi munkát, a Raspi csak besegítene.A Te projekteddel hogy haladsz? Dobtad a dolgot a csomagvesztés miatt, vagy vársz a megoldásra, eselteg A modell?
-
Hyperion
senior tag
válasz
sanchomuzax #4850 üzenetére
Nem ismerem, de ha túl bonyis szerintem ne szenvedj vele. Munin első blikkre profibbnak tűnik, és pofon egyszerű a telepítése. Több szerveremen is ez fut, gond nélkül. Igaz raspi gyengébb, de egy próbát megérne..
-
sanchomuzax
aktív tag
Valaki próbálkozott már Raspberry Pi Debian 7 alá sysstat graph vagy hasonló telepítésével? Tudna egy hevenyészett telepítési útmutatót készíteni hozzá?
-
azbest
félisten
-
Hyperion
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, olcsó smart kártya olvasókkal? MindigTV, UPC stb...
Esetleg ha eBay-es link is van, az csodálatos lenneKöszönöm!
-
Paci.
tag
Lóestét!
Ehhez mit szóltok? A pofám leszakad... -
wassermann
Topikgazda
válasz
Proci85 #4842 üzenetére
Persze, illik a stabil tápfeszültség és az áthidalható idő sem sok így, de a 10 perc sokszor bőven elég. Ha hosszú áthidalási idő kell a fenti rajzba több cella kell és ez után simán jöhet még DC-DC konverter fokozat, de ne felejtsd el, hogy a Pi egy olcsó cucc. Egyszerűen nem éri meg drágább dolgot építeni köré.
Viszatérve a fenti "móricka" kapcsolásra: 5,5V-ról kihajtva 5,5V és kb. 4,63V (hálózat kimaradás állapot) között lesz a feszültség, ha a négy cellát 1,27V-on tartjuk. Az, hogy mennyit tud áthidalni a kapcsolás a Pi-vel, a perifériáktól és a NiMH-akkuk kapacitásától függ...
-
Proci85
senior tag
válasz
wassermann #4841 üzenetére
Ezeket kicsit szkeptikusan fogatom. Illik egy ilyen cuccnak stabil 5V betápot adni, ez a kapcsolás pedig nem képes rá. Elég csak arra gondolni, hogy az akku merül, akkor csökken a feszültsége.
Épp ezért -ahogy a linkelt topikban is szajkóztam- dc-dc konverterben látom a gazdaságos megoldást.
Az 5-30V közötti bemenő feszültségre is a beállított 5V-t adja le. Így a 12V-s zselés akku lehet 13.8V (teljesen feltöltve) és ~11.8-12V (lemerülve), akkor is 5V-t kap a Pi. -
wassermann
Topikgazda
válasz
sanchomuzax #4838 üzenetére
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #4838 üzenetére
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
wassermann #4832 üzenetére
Még gondolkodom ezen a szünetmentes megoldáson. Jeleznie kéne, ha lemerült az akku benne. De az is fogyaszt. Akkor meg tölteni kell. Akkor meg macerás.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
wassermann #4833 üzenetére
Jópofa. Láttam. Csak lestem. Ügyes spórolás a géppel.
-
rasbmc alá nem lehet feltenni a pistore-t?
-
g0dl
addikt
Van itt valakinek tapasztalata raspbx használatával?
Mennyire megbízható? Valóban elbír akár 10 párhozamos beszélgetést? -
wassermann
Topikgazda
(Mit keres az irodai telefonok mellett egy PI) Ezt láttátok már? - az embert felhívják Németországban és Kambodzsában csörög a mobilja. [bővebben itt]
-
wassermann
Topikgazda
válasz
sanchomuzax #4831 üzenetére
Gondolkoztam már rajta, de most még csak médialejátszónak használom, így nem kell a szünetmentes. Ha néhány mA-t folyamatosan elfolyatsz a "sönt ágban" töltésre, a főágban semmi nem fogja megérezni. Diódának inkább Schottky-t javasolnék, mert azon max. 0,45V esik.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
wassermann #4827 üzenetére
Mekkora király vagy!
Köszi az infót!
Végül is magától értetődő, hogy ha a végfok nem bírja a terhelést, akkor behajlik szerencsétlen, ami fagyáshoz is vezethet, ha sokat von el akár csak egy mély hullám kiegyenlítésére is. A kondi azonban bufferel annyit, hogy ezt kibírja.Én nem használom még a hangot, de jó tudni, hogy nem árt neki ennyi támogatás.
Egyszerű de tartós szünetmentes védelmen gondolkozom a pi-hez NiMH akkukkal. Az eneloop akár egy évig is 93% felett tartja a töltést. Elvileg egy dióda elég kell legyen neki ugyan ide kötve annak tápját. Gondolkoztál ilyesmin?
Egy darab NiMH AA névlegesen 1.2V, egy dióda 0.65V-t ejt. Így 5x 1.2 - 0.65V és még egy sönt ellenállás az átlagos fogyasztással számolva jó lehetne.
-
ezt adja vissza:
The following packages are only half configured, probably due to problems
configuring them the first time. The configuration should be retried using
dpkg --configure <package> or the configure menu option in dselect:
transmission-daemon lightweight BitTorrent client (daemon)
autofs kernel-based automounter for Linuxa sudo dpkg --configure transmission-daemon sem fut le, mert a leírt hibával megáll
-
wassermann
Topikgazda
ANALÓG HANGKIMENET "ROPOGÁSÁNAK" MINIMALIZÁLÁSA, TÁP PROBLÉMÁK JAVÍTÁSA:
Korábban már többen írták, hogy az USB-n vagy a GPIO-n visszatáplált Pi-k kevésbé "ropognak", illetve kevésbé hajlanak az összeomlásra. Mivel nem használok HUB-ot, és láthatatlanul akartam megcsinálni másképp oldottam meg a dolgot.A szerszámosládámban találtam egy 1000μF/25V-os kondit, amit sikerült elhelyeznem a Pi-n anélkül, hogy bármit is zavarna és a házat is össze tudom csukni. A polifuse elé kötöttem be közvetlen oda, ahol beérkezik a mikro-USB-n a táp (ez azért fontos, mert induláskor ha a polifuse mögé lenne bekötve, tönkre vághatja azt). Sajnos csak egy pisztolypákám van, emiatt a forrasztás nem a legszebb, viszont teljesen jól működik: a hang már nem "ropog" és a stabilabb tápfesznek köszönhetően a tuninghoz szükséges feszültség emeléseket is visszavehettem 1-1 fokozattal a RAM-nál és a CPU-nál is : )) -
Lenne még egy bajom. Bármilyen csomagot akarok telepíteni apt-get-el mindig a következő hibát kapom:
update-rc.d: error: insserv rejected the script header
dpkg: error processing transmission-daemon (--configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
transmission-daemonÖtlet?
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
boatkiller #4823 üzenetére
Hát a RasPi nem asztali játékok és dokumentumszerkesztésre lett kitalálva. Lassú lesz. Bár vannak hack-ek, de alapvetően ez egy mini szerver, nem asztali gép. Jobb erre a célra egy netbook. De még az sem.
-
boatkiller
tag
Sziasztok!
Rendelnék egy rapsberry pi xbmc media center csomagot az rpibolt-tól.
Ezzel kapcsolatban kérdeznék egy pár dolgot.
Külső HDD csatlakoztatása.(formázás, írás olvasás sebessége)
Farmerama online játék, hogy fut rajta?(lassan fut rajta normál PC-hez viszonyítva?)
Office program használhatósága.
Videók, zenék lejátszása hálózatról, torrent használata(mentés NAS-ra)Előre is köszi a válaszokat.
-
ivjoe: ezeket végig csináltam, csak nem ezekkel a port számokkal, de az lényegtelen.
Laptopon megy mindez és természetesen nem ezekre a portokra van beállítva.
tomzi1: Igen, átírtam *.*.*.*-ra
nem fut a raspbmc-n alapból valami tázfal amit konfigolni kéne?
-
ivjoe
tag
Én általában a config fileját módosítom:
1. sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json
2. "peer-port": 6881,
A torrent port range 6881-6889, válassz innen egyet.
3. sudo service transmission-daemon reload && sudo service transmission-daemon restart
4. Állítsd be a routeren a portforward-ot (portforward.com segíthet), valószínűleg mac alapján fix ip-t kell adnod a Pi-nek, majd az előbbi port-ot erre az IP-re irányítani.
5. Teszteld le ezzel: [link]Ha ezek után sem megy, akkor próbáld meg a PC-re belőni a portforward-ot, és letesztelni, ha ott megy, akkor a Pi-n is jónak kellene lennie. Jah és külön port-ot adj minden eszköznek, a PC ne használja ugyan azt a portot mint a Pi.
-
még egy bajom lenne. Bárhogy állítom be a transmission daemon-t mindig azt mondja, hogy a port zárolt. Már szét "hekkeltem" a routert, de nem akar jó lenni. Van akinek sikerült?
-
sanchomuzax
aktív tag
Ha előbb látom meg ezt a házat, lehet, hogy megrendelem, de így felesleges már:
-
szalay_1
csendes tag
válasz
wassermann #4798 üzenetére
Köszi..
akkor itt az ideje kipróbálni -
tamas1985
tag
Azt hittem jobban befog itthon indulni a barkácsolási kedv házak tekintetében.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Honkydoo #4811 üzenetére
A pink a legjobb : ) Egyébként ezek a házak szellőznek: nekem adtak hozzá négy öntapadós szilikon lábacskát, ezek megemelik a földtől kb. 3mm-re. A ház alján, középen vannak málna alakba rendezve szellőző lyukak. felül pedig a portok fölött van, az a kitörhető rács, ami a képen is látszik.
-
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #4810 üzenetére
Megnéztem az oldalt.
Micsoda házak -
batabe
senior tag
válasz
sanchomuzax #4808 üzenetére
nekem ilyen házam van:
csak a szerelési "rések" vannak a házon, a teteje nem lyukas. nem tudom, hogy a háznál mennyire érdekes a szellőzés.
-
sanchomuzax
aktív tag
Bár a kérdés nem nekem szólt, de az enyém így néz ki:
Házzal és gyári hűtővel együtt a malnapc.hu webáruházában vettem. Nem a legolcsóbbak, de meg volt egyszerre raktárról.
-
batabe
senior tag
válasz
wassermann #4805 üzenetére
esetleg tudnál felrakni képet a házról, és a bordákról? bordákat hol vetted?
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
wassermann #4805 üzenetére
Nnna, akkor majd megpróbálom én is felhúzni 1GHz-re.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
sanchomuzax #4803 üzenetére
Igen az 1000/500/500 MHz-hez képest nem is vészesen meleg. A TV-s polc mellett, jól szellőző helyen a földön fekszik, ott szerintem kb. 20°C lehet. Eredeti, piros-zöld zárt műanyag-házban lakik, de van három pici hűtőborda az IC-ken, így 55°C a maghőmérséklet.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
wassermann #4786 üzenetére
Egy gigán megy, és csak 55°C a mag bordával? Ez igen! Nekem 850MHz-en ennyi. Hol tárolod az eszközt? Gyári házban van? Hány fok van a lakásban?
-
vzoltan
aktív tag
RPi+XBMC+Boblight+LED
valaki megirta szepen
https://dl.dropboxusercontent.com/u/6885567/PiBob/software.htmla leirasban szereplo boboptions.txt nalam igy nez ki
enabled=true
host=localhost
port=19333
priority=128
interpolation=0
speed=50
autospeed=25
saturation=1.1
threshold=20
value=1.5
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest