- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
A belső USB bibjével kapcsolatban megkerestem újra az angol oldalt, sajnos itt nem írnak pozitív előrelépésről: ITT
-
azbest
félisten
válasz
szepi70 #4985 üzenetére
Az af9015 elég jól ment nekem rajta. Ami problémát okozhat, hogy a 4.95-ös firmware jó, az 5.0 állítólag bugos [link]. Ha az openelec-be a legfrisebbet mellékeltél a /lib/firmware -ben, akkor az okozhat problémát. A legfrisebb openeleccel nem próbáltam még a tévé vételt.
(#4988) sanchomuzax
Erről már sokszor volt szó a mindigtv és a dvb topicokban. Közönséges pcsc kártyaolvasóval és a megfelelően felkonfigurált programokkal set-top-box megoldásként vagy akár otthoni iptv megoldásként is jó lehet(ne). A műsorok rögzítése, laptopról a lakásban bárhol nézése is kényelmes, nameg az antenna sem annyira mozgatható a legtöbb helyen, hogy mindenütt jó vétel legyen.Másrész linuxra de még windows-ra sem annyira elterjedt a normálisan támogatott kártyaolvasós tuner (csak a saját programjukkal szoktak menni előfizetéssel). Vannak olyan gépek ahol bonyolultabb / drágább a tuner használata, például Mac, ott is egyszerűbb egy pi-re beállítani az adást és azon keresztül nézni. De akár androidos tabletről tvhguide appal is jól lehet tévézni
-
g0dl
addikt
És nem várható valami új modell a raspiból? Sajnos a legtöbb elérhető lapnak van valami problémája. Én a cubieboardot néztem ki, de azon meg nem érhető el hw-es video gyorsítás.
-
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #4994 üzenetére
Igen...
Ettől azért tartok én is. Ahogy olvastam a tunerekről elég vegyesek a tapasztalatok, sokan írnak laggolásról, kockásodó képekről...(De azért titokban reméltem hogy valaki rendelkezik valamilyen csodakonfiggal amit le lehet másolni.)
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Honkydoo #4993 üzenetére
Mielőtt belelkesednétek olvassatok vissza! - A Pi "B"-verziójának (nagyobb memóriás), baj van a belső USB-hub-jával: a folyamatos stream-eket bizonytalanul, adatcsomag eldobálással kezeli! Ez a probléma a web-kamerákat, a DVB-vevéket és a hangkártyákat érintheti... : ((
-
Honkydoo
őstag
Dejó ötletet adtatok!
Szerintetek a Hauppauge WinTV CI és bármilyen DVB-C tuner együtt tud működni a raspberry pi-vel?
Így azért nagyobb lenne a mozgástér, a tunerek közt plusz lehet olcsóbb is lenne.
-
szepi70
csendes tag
válasz
sanchomuzax #4988 üzenetére
haaat kihivas
egyebkent az rpivel csak egy csatornaba probalom terelni az 'input' streameket : tobb hdd , mindigtv, upc , stb+ igen, a fizetosek is elerhetok
-
válasz
sanchomuzax #4988 üzenetére
olcsóbb, mint egy settopbox, de egyébként lehet kapni már usb-s conax olvasót is.
-
sanchomuzax
aktív tag
Tényleg naiv kérdés részemről, nézzétek el nekem: Miért használtok DVB-T tunert a RasPi-ra dugva? Mire jó? Hogyan jönnek a fizetős csatornák, ha nincsen kártyahely?
-
szepi70
csendes tag
válasz
wassermann #4986 üzenetére
kosz, jol ertem az USB hub lehet a bunos ?
bér elvileg az is támogatott :
Hama 7-way USB 2.0 Hub (identified as two "05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB" but Pi boots OK only with 1.2A power, not with 1A..) -
szepi70
csendes tag
Sziasztok
egy alcor duo dvb-t2 stickbe (af9015) probalok eletet lehelni. XP alol a hozzaadott driverrel es antennaval jon az adas, de a mi a lenyegesebb egy rpi+openelec3.0.2+tvheadend alol viszont nem megy.A kep szetesik, folyamatosan continuity counter error-ral szorja tele a TVH logjat es nem tudom egyaltalan a kutyu alkalmas-e rpihoz vagy sem
Amit ehhez a temahoz talaltam,
1. lehet, hogy a stick es az rpi usb transfer modja nem kompatibilis ? bulk vs isochronous tranfer mode????
2. a hivatkozott postban szereplo beallítast hol/hogyan tudom megtenni ?
3. E szerint http://elinux.org/RPi_VerifiedPeripherals az af9015 supportalt,de akkor mi lehet a gond?
Help pls , a dvb-t temaban nem vagyok jaratos.Az is lehet egy valasz, hogy mas tipust kell beszerezni , de nem tudom eldonteni
kosz Szepi -
wassermann
Topikgazda
A Pi-m vezetékkel csatlakozik a routerhez, de ma kíváncsiságból rádugtam egy másik gépen használt antennás Wifi-sticket, hogy működik-e. Meglepett, de a még bedugott vezetékes hálózat mellett mindenféle hókusz-pókusz nélkül, magától feltelepítette a Wifi-stick drájverét. Csak beírtam a hálózati paramétereket, újraindítottam és át kellett kapcsolnom a beállításokbann a Wifi-re.
Az hogy a vezetékes Ethernet-kapcsolat mennyivel jobb, ledöbbentett pl. keresésénél jóval lassabban jöttek le Wifi-n a Youtube-os videók előképei. Pedig csak két téglafal és kb. 8m volt a távolság a router és a Pi között. -
sanchomuzax
aktív tag
Egy Flexcam 100 USB webkamerát próbáltam beállítani a Motion-nel a RasPi-ra. Azonban a megjelenő szürke jpeg stream-en az "unable to open video device" hibaüzenet látható csak az idő frissülésével. Debug módban látható, hogy nem képes az ismert színpalettákkal dolgozni, de akár mire is állítom a v4l2_palette értékét, a helyzet változatlan.
Ezzel szemben a grafikus felületen ha elindítok egy webkamera kezelő alkalmazást, akkor a kamera dolgozik, szépen frissül a kép. Szóval a RasPi felismeri, csak a Motion-t nem sikerül jól beállítanom. Próbáltam több kisebb felbontást is, nem változott a helyzet.
Valakinek van ilyesmivel tapasztalata?
-
Honkydoo
őstag
válasz
Proci85 #4980 üzenetére
Nekem ezek a házak jobban tetszenek.
-
hajbatee
csendes tag
válasz
lord.lakli #4976 üzenetére
Igen a ledeket egy Arduino Uno r3 vezérli. Egy Adalight project pack mintájára. Elvileg nem lehet vele gond a teszt videók alapján.
-
hajbatee
csendes tag
-
-
vzoltan
aktív tag
Bocs, xbmcn nem ment film elozo meres kozben csak ipadre stream es transmisson,
Kozben inditottam filmet xbmcrol is, latszik h a proci felugrott ahogyan a homerseklet is picit:Governor: ondemand
Min Freq: 700Mhz
Max Freq: 950Mhz19:33:39: 950Mhz, 50.31C
19:33:41: 700Mhz, 48.69C
19:33:43: 700Mhz, 48.69C
19:33:45: 950Mhz, 49.23C
19:33:47: 950Mhz, 49.77C
19:33:49: 950Mhz, 49.77C
19:33:51: 950Mhz, 49.77C
^C50fole nem megy pici bordakkal szabad levegon.
Governor: ondemand
Max Freq: 950Mhz19:37:00: 950Mhz, 49.23C
19:37:02: 950Mhz, 49.77C
19:37:04: 700Mhz, 48.69C
19:37:06: 700Mhz, 48.69C
19:37:08: 700Mhz, 48.69C
19:37:10: 950Mhz, 49.77C
19:37:12: 700Mhz, 49.23C
19:37:15: 950Mhz, 49.77C
^C -
vzoltan
aktív tag
Ntfs kulso laptop vinyora transmission 24/7-ben tolt/seedel, vinyorol ha ugy van (mint most) ipadre video stream smb-n at. Tvre pedig megy ki a jel (raspbmc) parhuzamosan.
Nincs hazba rakva, szabadon van tv mogott.
Governor: ondemand
Max Freq: 950Mhz19:26:41: 700Mhz, 46.54C
19:26:43: 700Mhz, 46.54C
19:26:45: 700Mhz, 46.54C
19:26:47: 700Mhz, 46.54C
^C -
Honkydoo
őstag
Szerintetek a TBS5680 USB DVB-C Cable TV Tuner működne a raspberry pi-vel?
-
Hyperion
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy megoldódott a raspi LCD szemetelési hiba.. Nem egyértelmű, de az alábbiakat tapasztaltam:
Kiakad, ha:
- Ugyan azt a szöveget írom felül ugyanazzal. (Az általam deklarált, 1mp-es időközzel.)
- Az üres szöveget középre igazítom
- Ha bármi komolyabb elektromos tevékenység történik, gyanítom hogy a vezetékek szedik össze és esetleg sérül az adat...Megoldás:
lcd_byte(0x33,var.LCD_CMD)
lcd_byte(0x32,var.LCD_CMD)
lcd_byte(0x28,var.LCD_CMD)
lcd_byte(0x0C,var.LCD_CMD)
lcd_byte(0x06,var.LCD_CMD)
lcd_byte(0x01,var.LCD_CMD)
delayMicroseconds(3000)Törlöm a teljes kijelzőt, ha a scroll végetért, illetve figyeltetem a kijelzett adatot, ha ugyan az mint a korábban kiírt, nem íratom felül.. Ki, és bekapcsnál pedig kötelezően lefuttatom..
Ennyi.. Azóta hibátlanul megy, és a fölösleges műveletek kihagyása miatt kevesebbet is dolgozik a raspi
-
czombos
tag
Akinek megrepedne, vagy letörne az SD foglalat itt egy jó ideiglenes megoldás
-
válasz
wassermann #4962 üzenetére
nekem bordával 69 fokos most. Fut rajta smb és transmission éjjel nappal. Nameg 3g-vel ntfs.
más: raspbmc alá valaki lőtt már be vpn szervert? Az smb által megosztott mappát szeretném főleg vpn-elni
-
hajbatee
csendes tag
válasz
wassermann #4960 üzenetére
Hardveresen még nem gyorsítottam. Nincsen borda a málnán, azért megpróbálom. Csak a boblight.conf és boboptions.txt-el variáltam, de kb. 10 perce sült meg a ledeket hajtó táp (5v2A). Mivel pótoljam?
-
sztanozs
veterán
válasz
wassermann #4957 üzenetére
Viszont érdemes hozzátenni, hogy a cucc saját fogyasztása mellett (normál táplálás esetén) már annyit esik a polifuse-on a feszültség, hogy némely háklisabb USB-s eszköz már azt sem szereti.
-
wassermann
Topikgazda
-
dr. Bosko
csendes tag
Még olyan kérdésem lenne, hogy hány Amper áramot vesz fel a picike?
-
ivjoe
tag
A cég akinek dolgozok, rendezett nemrég egy hackathon-t, ahol a csapatunk egy webservice-eket monitorozó webalkalmazást készített némi hardveres támogatással:
Az első LED (UP) azt jelenti, hogy a service online van és válaszol a kérésre.
A második LED (SLA - Service-Level Agreement) azt jelenti, hogy nem lassú a service, az egyes kérések átlag válaszideje egy előre definiált érték alatt van. pl.: 3 perces időablakban a válaszidők átlaga kevesebb mint 1sec.
A vészvillogó meg villog mindkét esetben, jelezvén, hogy valami nem jó. -
peter9228
aktív tag
válasz
lord.lakli #4951 üzenetére
Fogyasztás nálam nem egy elsődleges szempont. (Atomerőmű-->kedvezményes áram) Inkább az a jó számomra, hogy nincs hangja és tényleg mehet éjjel-nappal.
-
-
peter9228
aktív tag
válasz
lord.lakli #4947 üzenetére
Holnap kipróbálom másik SD kártyával, aztán ha úgy se jó, hanyagolom inkább ezt a torrent kliens funkciót. Az elsődleges célom úgysem ez vele, hanem teljesen más
-
lord.lakli
őstag
-
dash17291
tag
válasz
sanchomuzax #4944 üzenetére
OK., inkább csinálok fotót. De csak holnap.
-
peter9228
aktív tag
válasz
lord.lakli #4941 üzenetére
Csak PC-n próbáltam, a Pi-n Raspbian van, nincs telepítve médialejátszó. Mkv formátumú, PC-ről ugyanazt a torrentet letöltve lejátssza. Lehet a hálózattal van gond, megpróbálom majd pendrive-al átmásolva.
-
dash17291
tag
válasz
peter9228 #4940 üzenetére
Nem. A dugó vége olyan mint a fiú RCA-nak, csak ugye szélesebb mint a tuner luka.
Szerk: Úgy tűnik RCA lesz az. Ezt kellene illeszteni ahhoz ami a tuneren van csatlakozó. Írnám hogy lány koax, de szerintem nem úgy hívják.
Szóval, hogy a kérdésedre is válaszoljak: a csatlakozó nevét sem tudom.
-
dash17291
tag
Sziasztok,
ebayen vásárolt usb-s dvd-t tuner-hez milyen átalakító kell venni hogy bele tudjam tudni a másik végébe az amúgy a TV coax bemenetébe való antennát? (ne csak azt a kicsit amit adtak hozzá)
A sticken a lánycsatlakozó átmérője kb. 2,25 cm, amit bele akarok dugni fiú csatlakozót azé kb. 3,15 cm.
Szerk.: mégsem a tv antennája lesz az, de a számok beszédesek :-)
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
sanchomuzax #4937 üzenetére
Úgy néz ki, sikerült kikapcsolnom (remélem, restart után sem kapcsol vissza a lentiekkel):
-
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #4935 üzenetére
Akkor lődd le a swapot, felesleges. Évekig 256MB-s webszerverrel nyomtam a lapjaimat, apache, php, mysql trióval. Nem volt sosem gond.
-
Proci85
senior tag
válasz
sanchomuzax #4933 üzenetére
Lehetőségek: swap off (ha van szabad ram, átnyomja a tartalmát oda)
swap on (üresen létrejön és talán egy darabig nem nyúl hozzá)Ilyen kis eszközre érdemes pehelysúlyú cuccokat használni, így MySQL helyett SQLite -t. Mp3 lejátszókon is használják
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
Honkydoo #4930 üzenetére
Közben utána olvasgattam, min kommunikálnak ppp kapcsolat felépítésére pl. az USB modemekkel, és a ttyUSB0-t használják, így ez elvileg oké.
Elvileg egy ideig eljut a folyamat, majd megáll (a kapcsolatot elkezdi felépíteni):
$ sudo /usr/sbin/pppd call PocketPC
' OK 'AT' OK 'AT' OK 'AT' OK 'AT' OK 'AT' OK 'AT' OK 'AT' OK 'AT' OK 'ATDT' CONNECT finished (pid 22897), status = 0x3
Connect script failedMég kutatok, és máshol is felvetem, hátha...
Aztán megírom, ha megvan a megoldás.
-
Honkydoo
őstag
válasz
sanchomuzax #4929 üzenetére
A top szerint a mysql használja a legtöbb memóriát. Minden processnél ott van százalékosan, hogy mennyi memóriát eszik.
-
Honkydoo
őstag
válasz
sanchomuzax #4928 üzenetére
Lehet ez fapados megoldás, de írj egy scriptet, ami az összes /dev/tty-re meghívja a te scriptedet.
Valamelyikre csak elindul.
Lehet van más módja is az ellenőrzésnek, de nekem ez jutott eszembe így hirtelen. -
sanchomuzax
aktív tag
Üzemeltetési kérdés, memóriahasználat, swap, ...
Valamiért átmentem swap használatba, és azóta érezhetően lassult a rendszer. Nem a swap zavar, hanem a lassulás. Elkezdtem kivizsgálni, és nem sokra jutottam, nem tudom, mi lehet az oka, sok minden változott a napokban a konfigon.
Látható, hogy úgy egy másfél napja kezdett határozottan dolgozni a swap, és valami még tegnap is megdobta (a lyukak több újraindítás miatt voltak, mikor az analóg kimenet felbontását állítgattam):
Az interrupt tegnap akkor ugorhatott meg, amikor rádugtam egy USB dokkolóban lévő régi Pocket PC PDA-t, és elkezdtem volna vele ppp kapcsolatot felépíteni. Nem tudom, hogy ez az érték így normális, vagy miért ekkora. Korábban is rádugtam, de akkor nem ugrott meg.
A webes lighttpd terhelés nem ugrott meg:
Az egyéb hálózati forgalom is minimális:
A mag is csak akkor ugrik 1-2°C-t, ha éppen csesztetem a rendszert:
A top ezt mutatja, mikor éppen a Munin frissíti a fenti grafikonokat (azaz ilyen egy terheltnek mondható állapot):
Hogyan nézhetném meg, hogy a swap miért kell ennyire/már?
Köszi a segítséget!
-
sanchomuzax
aktív tag
Egy ppp kapcsolatot szeretnék felállítani egy ezer éves Pocket PC és a RasPi között. Találtam rá egy nagyon jó magyar nyelvű leírást, azonban nem tudom megállapítani, mi a soros port értéke.
Az eszköz az USB porton át csatlakozik:
$ lsusb
...
Bus 001 Device 012: ID 03f0:1016 Hewlett-Packard Jornada 548 / iPAQ HW6515 Pocket PC
...Ezen át soros portként is látszik:
$ lsmod | grep usb
usbserial 32890 1 ipaqVan egy pár tty, és gőzöm sincsen, melyikkel állna fel a kapcsolat. A /dev/ttyAMA0 és a /dev/ttyUSB0 nem volt jó, a script kiszállt.
$ ls /dev/tty*
/dev/tty /dev/tty14 /dev/tty20 /dev/tty27 /dev/tty33 /dev/tty4 /dev/tty46 /dev/tty52 /dev/tty59 /dev/tty8
/dev/tty0 /dev/tty15 /dev/tty21 /dev/tty28 /dev/tty34 /dev/tty40 /dev/tty47 /dev/tty53 /dev/tty6 /dev/tty9
/dev/tty1 /dev/tty16 /dev/tty22 /dev/tty29 /dev/tty35 /dev/tty41 /dev/tty48 /dev/tty54 /dev/tty60 /dev/ttyAMA0
/dev/tty10 /dev/tty17 /dev/tty23 /dev/tty3 /dev/tty36 /dev/tty42 /dev/tty49 /dev/tty55 /dev/tty61 /dev/ttyprintk
/dev/tty11 /dev/tty18 /dev/tty24 /dev/tty30 /dev/tty37 /dev/tty43 /dev/tty5 /dev/tty56 /dev/tty62 /dev/ttyUSB0
/dev/tty12 /dev/tty19 /dev/tty25 /dev/tty31 /dev/tty38 /dev/tty44 /dev/tty50 /dev/tty57 /dev/tty63
/dev/tty13 /dev/tty2 /dev/tty26 /dev/tty32 /dev/tty39 /dev/tty45 /dev/tty51 /dev/tty58 /dev/tty7A forrás anyag:
http://math.bme.hu/~lackac/ipaq/ipaq.pdf
(B.2. Csatlakoztatás egy Linux munkaállomáshoz fejezet)A script forrása:
http://math.bme.hu/~lackac/ipaq/linux-ipaq/files/PocketPCValakinek valami ötlet?
-
balco
aktív tag
válasz
peter9228 #4909 üzenetére
Nekem ezt a readonly errort akkor dobta amikor nem volt jó a mappa írási jogosultsága beállítva.
Legyen rekurzív (vagy mi a szösz tehát örökölje meg a később létrejövő subfolder is).
Illetve arra figyelj hogy nem biztos hogy a torrentnek van joga írni oda ahova neked van jogod.Egyébként nekem is stabilan megy több seed és 1 letöltés egyszerre.
-
peter9228
aktív tag
válasz
dr. Bosko #4922 üzenetére
Szia!
- oprendszer: Attól függ, mire kell. Médialejátszónak Raspbmc, Openelec. Egyéb felhasználásra Raspbian.
- erősítés: gyárilag nem hiszem, de egy USB-s hangkártyával biztos
- gyorsulásmérőt (elvileg) simán kezeli
- hangvezérlést nem tartom kizártnak
- tápból egy USB-s telefontöltő is megteszi, de ha stabilabb működést akarsz, komolyabb táp kell (pár ezer forint)
Konkrétan mire kéne? Ez a 2x15W-os hangszóró + gyorsulásmérő felkeltette érdeklődésemet -
dr. Bosko
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem a kis málnával kapcsolatosan...
Először is: Jelenleg milyen operációs rendszereket tudunk rá felpakolni?
Aztán: Tud-e erősíteni 2×15W-ra? Gyorsulásmérőt tudja-e kezelni valahogy? Hangvezérlés lehetséges? Mekkora adapter kéne neki?
Egyenlőre ennyi, aztán meglátjuk. Eléggé specifikus szerepkörbe szánnám, kíváncsi vagyok, hogy kiváltana-e 3-4 dolgot. -
peter9228
aktív tag
válasz
lord.lakli #4920 üzenetére
A seed nálam is megy, csak a letöltés akad meg így néha. Biztos letölti, ma már 4 gigát letöltött. Sőt, ha egyszerre futott 5 letöltés + 1 seed, akkor sem volt semmi gondja.
-
lord.lakli
őstag
válasz
peter9228 #4913 üzenetére
Valami gond lesz a komponensek között, mert nálam 20 seed is megy egyszerre minden gond nélkül. Letöltés szigorúan egyesével. Egy 3.5 HDD és "mobil rack"-et használok és sosem kell újra indítani a letöltést.
Tuti, hogy tölt valamit? Nem csak annyit tölt, amennyit SD-re cachel?(#4915) sztanozs: kopp-kopp egyelőre 7/24-ben megy borda nélkül egy szekrényben. Eddig max. 60 fokos volt.
-
peter9228
aktív tag
válasz
sanchomuzax #4918 üzenetére
Az időzónát nem állítottam át, szóval UTC-ben van. De helyesen jár, nem gyorsabb mint kéne.
-
peter9228
aktív tag
válasz
sztanozs #4915 üzenetére
Külső tápos hub-om van. 4,8V-ot mérek a Pi-n. A bordát majd megpróbálom, már akartam venni, holnap körbe is nézek a városban. Nem akarok egy hónapot várni az ebay-el
Honkydoo
Ma reggel 6-7 órakor bekapcsoltam, elindítottam. Dél körül néztem rá mobilról, megálltak a letöltések. Akkor elindítottam őket újra, most azóta megy. Amíg én hozzá se nyúltam, nem nagyon használhatja más felhasználó. Vagy igen?Amúgy az "időérzékével" is van valami gond, azt írja 18 órája megy, pedig csak 9
-
sztanozs
veterán
válasz
peter9228 #4913 üzenetére
Egy bordát még rakhatsz az usb chipre. Simán fel tud úgy forrósodni normál használat alatt, ami szerintem már nem egészséges... Nekem is fagyott az elején, de egy ideje már nem csinálja - van már rajta borda is (meg persze sokkal újabb a futtatott rendszer is), szóval nem tudom, hogy az újabb kernel vagy a borda oldotta meg a problémát (ugyanazzal az USB-s Samsung töltővel használom kezdetek óta, vagyjából azonos kiépítéssel).
Mondjuk pendrájvnál az USB-n megjelenő feszültségel tényleg lehet gond - a polyfuse több tized Voltot lenyes nagyobb terhelés esetén, az USB-s eszközök viszont elég hárklisak a pontosan szolgáltatott 5V-ra.
Ahogy íták korábban egy powered HUB és/vagy USB portos (nem power, hanem a két US port egyikén) visszatáplálás megoldhatja a gondod (persze csak ha rev2 utáni lapod van). -
peter9228
aktív tag
válasz
sztanozs #4910 üzenetére
Olyasmi kéne nekem, hogy mondjuk 15 percenként elindítja az összes torrentet.
sanchomuzax
HDD még nincs, pendrivera töltök egyenlőre. Az oprendszert most tettem újra. Lehet az SD kártyával van gond, majd kipróbálok egy másikat. A hub-al szerintem nincs gond, meg a tápjával sem, 4,8V-on tartja a Pi-t. -
peter9228
aktív tag
Beüzemeltem a Pi-t torrent szerverként, működik stabilan, csak egy gond van: Néha gondol egyet, megállítja a torrenteket és kiírja, hogy error: read-only file system. Ilyenkor elindítom újra a torrenteket, majd egy darabig semmi baja. Mit kéne átállítani? (A pendrive, amire tölti le ext4-ra van formázva)
-
vargalex
félisten
-
FireLord
aktív tag
válasz
wassermann #4906 üzenetére
Nekem a sebességével van bajom, NAS-nak szerettem volna használni, médialejátszó meg van a tv-ben alapból, így sajnos nincs mire használjam
-
batabe
senior tag
frissítettem xbian és raspbmc rendszeremet 12.1 ill 12.2alpha-ra, és amíg korábban működött a CEC-en keresztül történő távirányítós vezérlés, ez a frissítés után megszűnt.
más is tapasztalta? van esetleg ötlet, hogyan lehetne visszavarázsolni? -
sanchomuzax
aktív tag
Rádugtam egy Bluetooth donglet a Pi-ra, és látszik, de mégsem. Mi lehet az oka? Újraindítás természetesen volt, és a sudo apt-get install bluetooth bluez-utils blueman is telepítve lett előtve.
Itt még látszik egy BT eszköz az USB porton:
pi@raspberrypi ~ $ lsusb
...
Bus 001 Device 005: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)
....Azonban itt már semmi:
pi@raspberrypi ~ $ hcitool dev
Devices:
pi@raspberrypi ~ $ hcitool scan
Device is not available: No such device -
peter9228
aktív tag
válasz
Ricsiii1992 #4900 üzenetére
SD kártyát igazítsd meg, vedd ki, tedd vissza, szerintem nincs bent rendesen.
Vagy rosszul lett ráírva a Raspbian (vagy amit használsz), esetleg a kártya is hibás lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged