- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanchomuzax
aktív tag
Üzemeltetési kérdés, memóriahasználat, swap, ...
Valamiért átmentem swap használatba, és azóta érezhetően lassult a rendszer. Nem a swap zavar, hanem a lassulás. Elkezdtem kivizsgálni, és nem sokra jutottam, nem tudom, mi lehet az oka, sok minden változott a napokban a konfigon.
Látható, hogy úgy egy másfél napja kezdett határozottan dolgozni a swap, és valami még tegnap is megdobta (a lyukak több újraindítás miatt voltak, mikor az analóg kimenet felbontását állítgattam):
Az interrupt tegnap akkor ugorhatott meg, amikor rádugtam egy USB dokkolóban lévő régi Pocket PC PDA-t, és elkezdtem volna vele ppp kapcsolatot felépíteni. Nem tudom, hogy ez az érték így normális, vagy miért ekkora. Korábban is rádugtam, de akkor nem ugrott meg.
A webes lighttpd terhelés nem ugrott meg:
Az egyéb hálózati forgalom is minimális:
A mag is csak akkor ugrik 1-2°C-t, ha éppen csesztetem a rendszert:
A top ezt mutatja, mikor éppen a Munin frissíti a fenti grafikonokat (azaz ilyen egy terheltnek mondható állapot):
Hogyan nézhetném meg, hogy a swap miért kell ennyire/már?
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Chrome
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Google Pixel topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Linux kezdőknek
- DOOM - The Dark Ages
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest