- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
batabe
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5840 üzenetére
bootol SD-ről, rendszer fut sd-ről vagy pendrive-ról vagy HDD-ről, és HDD van még mögé csatolva az ftp tárhelynek. minden csak az áramellátáson múlik
(HDD-hez saját tápos USB-hub kell majd neked)
-
batabe
senior tag
válasz
PumpkinSeed #5837 üzenetére
bekapcsolás: áramadással.
bootolni csak memória kártyáról tud. de bizonyos rendszereknél meg lehet csinálni, hogy a rendszer maga már pendrive-ről fusson. (de itt is kell memkártya a boothoz)
-
batabe
senior tag
válasz
wassermann #5399 üzenetére
én is tegnap frissítettem, több körben, de igazából minden automatikusan lezajlott rendben.
-
batabe
senior tag
válasz
lord.lakli #5332 üzenetére
azért nem minden áramról lehúzás jár így.
tegnap fagyás miatt kellett lehúznom, semmi baja nem lett, csak egy figyelmeztetés, hogy nem szabályosan állt le.
-
batabe
senior tag
-
batabe
senior tag
frissítettem xbian és raspbmc rendszeremet 12.1 ill 12.2alpha-ra, és amíg korábban működött a CEC-en keresztül történő távirányítós vezérlés, ez a frissítés után megszűnt.
más is tapasztalta? van esetleg ötlet, hogyan lehetne visszavarázsolni? -
batabe
senior tag
válasz
sanchomuzax #4808 üzenetére
nekem ilyen házam van:
csak a szerelési "rések" vannak a házon, a teteje nem lyukas. nem tudom, hogy a háznál mennyire érdekes a szellőzés.
-
batabe
senior tag
válasz
wassermann #4805 üzenetére
esetleg tudnál felrakni képet a házról, és a bordákról? bordákat hol vetted?
-
batabe
senior tag
-
batabe
senior tag
válasz
wassermann #4660 üzenetére
ez világos, de azt gondoltam, hogy valamilyen inputot lehet neki adni, amivel bekapcsol, annak ellenére, hogy folyamatosan áram alatt van. tegnap olvastam valahol, mindjárt megkeresem, ahol szó volt az időzített kikapcsolásról, és mintha ott lett volna szó arról, hogyan lehet visszakapcsolni.
a tápot a tv-usb portjáról adjuk, és ahogy bekapcsoljuk, kapja az áramot és bekapcsol. mondjuk szerintem kétséges, hgoy a TV usb portja tud-e elég kraftot leadni neki...
-
batabe
senior tag
aki médialejátszónak használja a pit, mondjuk raspbmc-t, hogyan szokta ki-bekapcsolni vagy folyamatosan megy? raspbmc-ben beállítottam az inaktivitás esetén történő kikapcsolást, de bekapcsolni csak az áram kihúzással-bedugással tudom abszolválni. a TV bekapcsolásával (hiába HDMI-cec) nem sikerült abszolválni. kell valami spec beállítás hozzá?
-
batabe
senior tag
sziasztok,
most gondolkozom vásárláson, medialejátszónak.
felmerültek kérdések:
- tápnak az 1-1,2 A-es mobiltöltő jó?
- melyik xbmc-s csomagot ajánljátok inkább a 3 közül?
- a TV-távirányítóval való irányítás HDMI-n keresztül alapból működik, vagy kell hozzá valami plussz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest