- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakab
senior tag
válasz
ReFleXx #45396 üzenetére
Köszi a linket, ezzel már a távirányitó, on/off, IR problma megoldva.
VF310-es VFD kijelzőt csatlakoztattam USB-n. LCDproc már látja mert folyamatosan fut az alap LCDProc os kijelző, de a volumio alatt lejátszott zenék adatai nem jönnek át valamiért. Erre próbálok, próbálunk megoldást találni.
Azt tudom, hogy a gyári pluginnak az a neve h MPD Oled, de lehet h a VFD-t is kezeli.
-
Sakab
senior tag
A volumio beépülő pluginjai között van egy ilyen MDP:
Ezek nekem nem jók? Ezaz i2c ez akkor lenne ha a 40 tűs GIPO-n csatlakoztatnám a kijelzőt? -
-
Sakab
senior tag
Köszi, most már automatikusan indul valóban. De még az mpdlc-vel küzdők. Mindjárt lepésről lépésre élőről kezdem.
Közben felmerült egy kérdés...ugye ehhez az Rpi-hez szeretnék venni egy Allo DIGI van kártyát, amia 40 tüskén csatlakozik rá az Rpi-re. Ha én szeretnék nyomogomos kibekapcsolást, esetleg status led-et, és egy Infrát rákötni akkor azt, hogy tudom megtenni ha a DigiONE elveszi a 40 szabad tüskét? -
Sakab
senior tag
válasz
ReFleXx #45384 üzenetére
Volt egy kis félreértés.
Install MPDlcd software
sudo apt-get install python-mpd
sudo apt-get install python-pip
sudo pip install mpdlcd wget -O/etc/mpdlcd.conf https://raw.github.com/rbarrois/mpdlcd/master/mpdlcd.conf
ezeket feltelepítette hibanélkülSet it to run automatically;
sudo update-rc.d LCDd defaults
Ez is lefutott szépenÉS ezt értettem félre, de javítottam. Azt hittem,hogy ez egy parancs de nem. Az rc.local utolsó sorába az exit 0 elé bemásoltam ezt:
Edit /etc/rc.local, add the below command before exit0 line
su volumio -c “mpdlcd –no-syslog &”
Persze az aposztrofot kézzel írtam be.
Reboot system, then let's us enjoy some music now.Újraintítottam, de nem indul el magától. Ha manuálisan elindítom a
systemctl start LCDd.service parancsal akkor megjelenik az LCDproc alap képe, de semmi más. Hiába indítok el zenét.PS: You can edit the configuration file to set the display comment, only modify the [pattern] comment;
sudo nano /etc/mpdlcd.confJelenleg az mpdlcd.conf így néz ki:
-
-
Sakab
senior tag
válasz
Fecogame #45382 üzenetére
Tényleg ez volt a baj, átírtam a kettős aposztrófot vagy mit és már kérte is a jelszót, és lefutott valami. De így is van valami nyűgje:
volumio@volumio:~$ su volumio -c "mpdlcd –no-syslog &"
Password:
bash: $'\342\200\234mpdcd': command not found
bash: $'\342\200': command not found
[2]+ Stopped su volumio -c “mpdlcd –no-syslog -
Az okozza nagy valószínűséggel, hogy az egyik fájl, amit szerkesztettél, a " jelet kimásoltad, nem pedig begépelted, és az helytelen karakterkódolással van ott. Cseréld le az összese helyen, ahol ilyet beleírtál az összes szerkesztett fájlban (kitörlöd, majd beírod a billentyűzettel). Így a kód látszólag nem változik, de mégis megoldja a problémát.
-
Sakab
senior tag
Ez a válasz jött vissza erre:
bash-5.0# sudo volumio -c “mpdlcd –no-syslog &”
[1] 6058
bash: $'\342\200\235': command not found
bash-5.0#
Usage : volumio <argument1> <argument2>
[[PLAYBACK STATUS]]
status Gives Playback status information
volume Gives Current Volume Information
volume <desired volume> Sets Volume at desired level 0-100
volume mute Mutes
volume unmute Unmutes
volume toggle Mutes/Unmutes
volume plus Increases Volume of one step
volume minus Decreases Volume of one step
seek plus Forwards 10 seconds in the song
seek minus Backwards 10 seconds in the song
seek <seconds> Plays song from selected time
repeat Toggles repetition of queue
random Toggles randomization of queue
[[PLAYBACK CONTROL]]
play
pause
toggle Toggles between play/pause
next
previous
stop
clear
[[VOLUMIO SERVICE CONTROL]]
vstart Starts Volumio Service
vstop Stops Volumio Service
vrestart Restarts Volumio Service
[[VOLUMIO DEVELOPMENT]]
pull Pulls latest github status on master from https://github.com/volumio/volumio3-backend.git
pull -b <branch> Pulls branch <branch> from https://github.com/volumio/volumio3-backend.git
pull -b <branch> -r <repository> Pulls branch <branch> from git repository <repository>
dev Start Volumio in develpment mode, with Nodemon and Remote Debugger
kernelsource Gets Current Kernel source (Raspberry PI only)
plugin init Creates a new plugin
plugin refresh updates plugin in the system
plugin package compresses the plugin
plugin submit submits the plugin to the plugins store
plugin install installs the plugin locally
plugin update updates the plugin
logdump <description> dump logs to /var/tmp/logondemand instead of uploading
init-edit <initramfs filename> unpacks the initramfs, feeds nano with the init script and upon nano exit, rebuilds initramfs
[[VOLUMIO UPDATER]]
updater forceupdate Updates to latest version
updater factory Restores factory version and wipes all user data
updater userdata Wipes all user data
updater testmode Enables or disables Test mode, allowing to receive beta builds
updater cleanupdate Updates to latest version and cleans user data, allowing a start like a newly flashed image
updater restorevolumio Delete all manually edited files from /volumio folder, restoring a pristine volumio core system
[[MISCELLANEA AND TEST]]
internet Enables or disbles internet access, accepted commands: on | off
endpointstest Check availability of remote ancillary cloud endpointsItt most valami conf-igot kellene szerkezteni valahol?
-
-
Sakab
senior tag
Lefutott minden hiba nélkül kivéve az utolsó sor:
volumio@volumio:~$ su volumio -c “mpdlcd –no-syslog &”
[3] 6510
-bash: $'\342\200\235': command not foundEzt írta ki. És hiába indítok el bármilyen számot a volumioval csak az alap LCDProc Service feliratot jeleníti meg.
Gondolom ezt nem kell engedélyezni a volumion belül, és nincs ennek se valami grafikus felülete hanem ezt is parancs sorban kell bűvészkedni. -
Na, csak összejött! Ez a te kitartásodon is múlt.
A következő lépés a volumio és az lcdproc "összekötése". Mivel régi a leírás, egy régi, a mostani rendszereken már nem használ init rendszer beállításairól szól.A telepítő paranscok nem változtak:
sudo apt-get install python-mpd
sudo apt-get install python-pip
sudo pip install mpdlcdAz utolsó sor, egy már előre beállított .conf fájlt tölt le az mpdlcd-hez. Ez talán kis hagyhatod, de úgyis bele kell nyúlni, hogy személyreszabd neked tetsző formába.
wget -O /etc/mpdlcd.conf https://raw.github.com/rbarrois/mpdlcd/master/mpdlcd.conf
És már ki is próbálhatod a működését:
su volumio -c “mpdlcd –no-syslog &” -
Sakab
senior tag
baz...eg....müködik....az volt a baj, hogy volt 2 üres sor az elején kitöröltem és most már működik
Köszönöm a türelmet mindenkinek és a segítséget 1000 köszönet. Nem hittem benne megmondom őszintén, h sikerülni fog
Már csak a Volumioval kell valahogy összelőnőm, hogy mit írjon ki és kész is van
-
-
Sakab
senior tag
Start az lefutott elvileg hiba nélkül, nem írt ki semmit. Viszont a státuszra már dobott ki hibát :/
volumio@volumio:~$ systemctl status LCDd.service
● LCDd.service - LCD display daemon
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/LCDd.service; disabled; vendor preset: en
Active: failed (Result: exit-code) since Sat 2023-01-14 15:06:29 UTC; 6s ago
Docs: man:LCDd(8)
http://www.lcdproc.org/
Process: 3224 ExecStart=/usr/sbin/LCDd -s 1 -f -c /etc/LCDd.conf (code=exited,
Main PID: 3224 (code=exited, status=1/FAILURE)
Jan 14 15:06:29 volumio systemd[1]: Started LCD display daemon.
Jan 14 15:06:29 volumio LCDd[3224]: Loose word found on line 2 of /etc/LCDd.conf
Jan 14 15:06:29 volumio LCDd[3224]: Could not read config file: /etc/LCDd.conf
Jan 14 15:06:29 volumio LCDd[3224]: Critical error while processing settings, ab
Jan 14 15:06:29 volumio systemd[1]: LCDd.service: Main process exited, code=exit
Jan 14 15:06:29 volumio systemd[1]: LCDd.service: Failed with result 'exit-code' -
Egyikből következik a másik. Mivel bevan halva az LCD proc, nem is tudnak hozzá kapcsolódni. A
systemctl start LCDd.service
paranccsal tudod elindítani. Ezután kérdezd le a státuszát, majd ha ott is azt írja hogy rendben elindult, akkor add ki az lcdproc parancsot.
Ezeket is mind meg kellene tanulnod, hogy mi is az a szervíz, hogy a státuszát hogyan kérdezed le, hogy an indítod el, hogyan engedélyezed, hogy az op.rendszer újraindítása után is mindíg elinduljon.
Miért veszel olyan házat/kijelzőt, ami nem is a Pi-hez készült, így támogatás sincs hozzá.
-
Sakab
senior tag
X-et elhagyva:
volumio@volumio:~$ lcdproc -s 127.0.0.1 -p 13666 C M
sock_connect: connect failed
Error connecting to LCD server 127.0.0.1 on port 13666.
Check to see that the server is running and operating normally.A másik parancsra, pedig ezt dobja ki:
volumio@volumio:~$ systemctl status LCDd.service
● LCDd.service - LCD display daemon
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/LCDd.service; disabled; vendor preset: en
Active: inactive (dead)
Docs: man:LCDd(8)
http://www.lcdproc.org/Ezt a házat akartam megvenni, a kijelző csak ehhez járt. Próbáltam keresni ilyen méretű normál LCD-t, de nem találtam. Utána próbáltam keresni VFD-t ebben a méretben azt sem találtam alin sajnos.
-
Akkor hagyd el az X-et a parancs végéről.
Elméletileg ezzel a paranccsal kiírathatod a CPU és memória foglaltságot a kijelzőre. Elkézelhető, hogy az lcdproc csak újraindítás után olvassa be, értelmezi az új konfigfájlt.
Pl. asystemctl status LCDd.service
parancs azt mutatja, hogy rendben fut?Értem hogy nem érted, de akkor nem egy "ismeretlen" eszközzel kellene próbálkozni, hanem egy olyant kellett volna vásárolni, mihez n+1 működő "step by step" leírás létezik. Vagy legalább vásárlás előtt utánaolvasni, hogy az lcdproc ismeri-e az adott modellt, vagy használta-e már valaki volumio-val.
Ráadásul nekem semmi tapasztalatom se a volumio-val, se az lcdproc-al. A kedvedért kerestem rá, futottam át a manual-t. Szóval vak vezet világtalant tipikus esete. -
Sakab
senior tag
Elolvastam hidd el többször is, de mivel sosem dolgoztam parancssorokkal, így nekem nem egyértelmű, hogy pontosan miket is kellene beleírnom, hova, és hogyan.
Pl látom, hogy van Protokoll, OnExit, Contrast, BackLight, DiscMode az imonlcd alatt, de ezeket mind bekellene másolnom az imon alá és kitölteni vagy elég amit írtál size, és device?
Jelenleg így néz ki a config file:
Gondolom ez valami teszt képernyős parancs lenne:
volumio@volumio:~$ lcdproc -s 127.0.0.1 -p 13666 C M X
Invalid Screen: X -
Elolvastad?! Olvasd el még1x. Teljesen véletlenszerű ötletektől vezérelve beírsz dolgokat ide-oda.Pl. hol írja, hogy a [server] szekcióba kell írni a device = sort? Ahogy most írod, nem is létezik /dev/lcd3 eszköz. Ettől az ötleteléstől pláne nem fog működni. Az is lehetm hogy elég lenne ennyi
[imon]
Size = 16x2
Device = /dev/lcd0
De kitudja miket írtál hova, amitől nem vagy rosszul értelmezi a beállításokat. A konfig fájl mentése után lehet már működik is azlcdproc -s 127.0.0.1 -p 13666 C M X
parancs. De az is lehet hogy a hibaüzenet alapján tovább lehet keresgélni a hibát.
-
Ezt melyik parancsal tudom megnézni?
ls /dev/lcd*Az per pillanat nem lényeges hogy a LIRC csak infra vevő. Most csak a kommunikációt próbáljuk feléleszteni. Amúgy meg simán beröffentheti a kijelző részét is.
A másik út sokkal bonyolultabb, mert egy nem elérhető forráskódot kell megpatch-elni (hogy a 0036-ot is kezelje) és lefordítanod a drivert. [link] -
Sakab
senior tag
- Van /dev/lcd (vagy hasonló nevű) eszközöd?
lsusb parancsal látja magát az USB-re dugott kijelzőtMi az ls /dev/lcd* kimenete? Létrejön az eszköz?
Ezt melyik parancsal tudom megnézni?- A lirc telepítése után létrejön az eszköz?
Lircet feltelepítettem ezzel a parancsal
sudo apt-get install lirc
De ezen kívül mást nem tudtam vele csinálni.Próbálom megérteni, de nem sikerül. A Lirc az az Infához van csak nem? Azt pedig nem akarom haszánli. Linux Infrared Remote Control
-
Nagyon nem egy malomban őrlünk.
Kezd el olvasni megint szép lassan onnan, hogy "The imon Driver". Azzal kezdi, hogy vagy felteszed az önálló iMON VFD driver-t, vagy a 0.7.1-nél frissebb LIRC-t.
Ugyanakkor azt is írja, hogy jelenleg csak a 15c2:ffdc és a 15c2:0038 verziókat támogatja, a tied pedig 15c2:0036. Vagyis nincs támogatva. Ez megmagyarázhatja, miért nem tud szót érteni vele, de menjünk csak sorban.
- Van /dev/lcd (vagy hasonló nevű) eszközöd?
Mi az ls /dev/lcd* kimenete? Létrejön az eszköz?- A lirc telepítése után létrejön az eszköz?
-
válasz
wassermann #45356 üzenetére
Értem én, de sok olyant látok, hogy "azért nem kell külön médialejátszó, mert már így is túl sok távirányító van".
-
válasz
wassermann #45353 üzenetére
Igen, de a HDMI-CEC a legegyszerűbb ha támogatott, mert nem kell plusz távirányító.
-
Sakab
senior tag
Még mindig küzdök a VF310 es kijelzővel. Segítségetek kérném...
LCDproc teltelepítve, config fájl jelenleg így néz ki:
2 sort módosítottam benne, de semmi.
2. Edit the LCDd.conf file located in /etc
cd /etc
sudo nano LCDd.conf
Scroll down to the [Server] section and change this line from:
Driver=curses
To
Driver=imon
Note: There is also an imonlcd driver I tried this initially but I just got garbled text on the display.És ezt próbáltam még on, no, blank-al de nem történt változás
Change this setting:
# If yes, the the serverscreen will be rotated as a usual info screen. If no,
# it will be a background screen, only visible when no other screens are
# active. The special value 'blank' is similar to no, but only a blank screen
# is displayed. [default: on; legal: on, off, blank]
#ServerScreen=on
To:
ServerScreen=blankItt van elvileg pár leírás, de ezekből okosabb nem lettem.
[link] [link] [link]
Igazából azt sem tudom, hogy ilyenkor kellene e neki valamit kiírnia. Volumioban kell állítani valamit, hogy küldjön rá szöveget? -
tasiadam
veterán
megírod bárhol a pythont, és
-Csinálsz egy samba sharet, felrakod, klienst a pi-re, leszeded a samba-ról.
-Ugyan ez ftp-vel
-CP-zed rá
-gittel lehúzod
-SSH-zol a kliensre, nano akármi, megítod a gépeden, átmásolod, ctrl+o, enter, ctrl+x, enter, ugyan ez vi-al esc :eq!
-megírod rajta -
Van aki azt mondaná hogy vi
Itt egy gyorstalpaló a vim-hez.
Ha ragaszkodol a nagy robusztus GUI dolgokhoz, akkor pl. VScode, amivel távoli kapcsolaton keresztül fejleszthetsz.tasiadam Ahogy írták is, legegyszerübb a CEC, de tud infrán jelet fogadni (Egy kis plusz elektronika kell hozzá), de létezik rengeteg mobil app, amikor a telefonról/tabletről is vezérelheted.
Viszont ha jól tudom alapból nem tudsz videót küldeni rá mobilról/PC-ről, úgy mint a firestick-re. -
Sziasztok!
Raspberry Pi Zero-t szeretnék használni szenzoros projektekhez.
A GUI felület ezen a típuson ugye elég lassú, emiatt állnék át teljesen parancssoros - illetve 'text' üzemmódra. (a zero adott, nem is egy van belőle, tehát az nem kívánt megoldás hogy akkor álljak át pl 4/8 Gb-os Pi 4-esre, plusz nem lenne kihasználva és felesleges pénz állna ezekben a lapokban ezekre a projektekre / felhasználásra )
Keresnék tehát text alapú, alkalmazás íráshoz - programozáshoz egy nagyobb tudású, illetve könnyebben kezelhető, esetleg segítő funkciókkal ellátott szerkesztőt.
Első körben a beépített 'nano'-t találtam, lenne esetleg ezen kívül jobb, alkalmasabb program? (python kódoláshoz)
-
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Annak idején vettem PI3-at, azután egy PI4-et is és ezeket használtam LibreEleckel és Kodival. Van egy NAS is és arról nézem a PI-k vezérletével a filmeket, sorozatokat, képeket. A Kodiról néztem az HBOGo-t, Netflixet, NFL-t, nagyon szerettem.
Most már gyakorlatilag semmi nem működik.
Gondoltam rárakom az androidot. De el sem indul. Megnéztem vagy 6 Youtube videót és követtem az utasításokat, de nem akar elindulni. Nem értem az egészet.
Valaki Marchellón kívűl még jutott ez ügyben dűlőre? -
tasiadam
veterán
válasz
wassermann #45340 üzenetére
Azt is feldobom, de lelőttem az OOM-et. Am meghalt az sd krátya átalakító, nem bjrta a másolást, most ugyan ezt kipróbálom úgy, hogy nem az sd kártya a "disk", hanem egy pendrive
-
tasiadam
veterán
Tesztként küldtem a pi-re egy imaget proxmoxból. 3.x gb-s iso-t 37p után failedre másolta, mert annyira be volt telve a memória, hogy valszeg lelőtte az sshd servicet. Újraindítva is bricked, szóval csinálok friss telepítést, adok neki 2 vagy 3gb swap-ot, lekapcsolom a sigkillt és meglátjuk így mennyire bírja. Egyébként simán másolt 10mb/s-el, szóval a 100 megabitet kb hozta is, persze melegedett
-
Sakab
senior tag
Addig jutottam, hogy az lcdproc-ot feltelepítettem.
Kipróbáltam laptopon, ott miután feltettem a szükséges programot meg jelent a szöveg szépen. Simán USB-ről táplálva, szóval működni működik.
Most elkezdtem ez alapján végig menni sorra:Nem tudom, hogy az IR feltelepítése kell-e a kijelzöhőz, de úgy voltam fele, hogy ezen ne múljon megpróbálom felrakni:
sudo apt-get update
sudo apt-get install lircEzek lefutottak hibanélkül.
Ez után valami párbeszéd alaknak kellett volna bejönnie, de nem jött be semmise.
"A Lirc konfigurációs párbeszédpanelén a következő lehetőségek vannak kiválasztva:
Remote Control configuration: SoundGraph iMON
IR/VFD IR transmitter, if present: None"ilyet én nem láttam sehol se.
Gondoltam tovább megyek, a következő sorra:
Mivel a 'lirc_imon' kernelmodul hibás az Ubuntu Lucid alatt, a modult frissíteni kell a DKMS segítségével:
sudo apt-get install lirc-modules-source
Ebből meg ez lett:
Másik kérdés, hogy a Volumio alatt mit kell feltelepíteni, beállítani, hogy egyáltalán küldjön ki rá infot amit meg kellene jelenítenie. LCD-s, oled-es plugint találtam, de ilyen VFD-t nem -
válasz
cinemazealot #45330 üzenetére
Az a PIR-szenzor? igen, azokkal jóval olcsóbb lenne, csak valahogy úgy kéne belőni, h csak nagyvadra (őz) aktiválja magát a sünikre ne hozza rá a frászt
. Nagyon ződ vagyok pir témában, utánaolvasgatok mik vannak: a kertben van egy ilyen lámpánk, de az macskára, sünre felkapcsol, szóval valami durvább modell kell majd
a témában látom mások is dolgoztak már, van olvasni-néznivaló.
-
cinemazealot
addikt
válasz
t72killer #45328 üzenetére
Passzív infra érzékelő?
Én ezzel építettem meg a fürdőszobában egy óraként is funkcionáló LED sor alapú hangulatfényt (mozgásra lassan feldereng, retinát megóv, mozgás megszűntével 1 perccel később 20 másodperc alatt elsötétedik). De ebből többet is akaszthatsz egy Pi-re, és bármelyik triggerelhet zenelejátszást. Akár még úgy is leprogramozhatod, hogy a különböző érzékelők különböző hangeffektet játsszanak le.
(Zene- és videólejátszást a halloweeni kapucsengőhöz próbálgattam... a szomszédok legnagyobb örömére.
)
-
Sakab
senior tag
Na ismét elakadás....Amit konfigolni szeretnék az egy VF310:
A 4 csatisra rákötöttem egy usb-t, a bal oldali csatira pedig adtam 5V-ot.
De se kép se hang. Próbáltam laptoppal, próbáltam RPIvel, próbáltam úgy, h rövidre zártam a switch 2 kábelét, próbáltam úgy is, hogy nyomogattam a bekapcs gombot, de a képernyő sötét maradt.
Ezt a kapcs rajzot találtam:
[link]
Nem volt még eddig dolgom VFT kijelzőkkel, de úgy gondolom, hogy ha kap 5 volt-ot akkor legalább a háttérvilágításnak világítania kellene nem?
-
-
tasiadam
veterán
Raspberry pi1-em most csak díszként funkcionál és egy TrueNAS-t váltanék ki OMV-al, csak egy kisebb samba share kéne. Az usb 2.0 mennyire lenne lassú, meg a 10/100-as RJ45? ISO-t tennék rá proxmoxhoz, meg ilyen alap szutykokat, nagy sebességet nem várok el
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, elkezdtem Rpi 4 - Volumio alá feltelepíteni a VFD kijelzőt. Elvileg ezzel kellene kezdeni:
sudo apt-get install lcdproc
De nekem már az elején problémája van. Net kábellel van, azzal nem lehet baj. Mit rontok el?sudo su - val belépve ugyan ezt írja
-
válasz
SunMount3r #45318 üzenetére
Igen, RAM, nem, nem érdemes (ártani nem árt de nem szükséges).
-
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Lehet nagyon noob-nak tűnő kérdés, de ugye a Pi3B+ típus "hátoldalán" a RAM chip van, ami a képen is látszik?
Csak biztosra akarok menni. Meg amúgy még kérdezném, hogy erre (mármint a RAM-ra) is érdemes e esetleg hűtőbordát rakni?THX!
-
kopogo
tag
most újra indítottam az eszközt és rendben van minden.
Nem nagyon értem.
mount |grep /dev/sda
ezt adja vissza:
/dev/sda1 on /mnt/hdd type ext4 (rw,relatime)dmesg
6.115769] brcmfmac: brcmf_fw_alloc_request: using brcm/brcmfmac43455-sdio for chip BCM4345/6
[ 6.116583] usbcore: registered new interface driver brcmfmac
[ 6.456015] brcmfmac: brcmf_fw_alloc_request: using brcm/brcmfmac43455-sdio for chip BCM4345/6
[ 6.456149] brcmfmac: brcmf_fw_alloc_request: using brcm/brcmfmac43455-sdio for chip BCM4345/6
[ 6.467272] brcmfmac: brcmf_c_preinit_dcmds: Firmware: BCM4345/6 wl0: Jan 4 2021 19:56:29 version 7.45.229 (617f1f5 CY) FWID 01-2dbd9d2e
itt ennyi hiba üzenet van de ez más.Még 1 kérdés azt hol lehet beállítani ha újra indítom az eszközt akkor qbittorrent ne ellenőrizze végig az állományokat újból.
Köszönőm előre is.
-
-
kopogo
tag
Sziasztok!
Tegnap telepítettem fel először a Plex-et minden rendben ment működik is.
Visszont a felcsatolt hdd tartalma a samba megosztásom az nem működik nem látom a tartalmát a megosztott könyvtárnak a fájl kezelőbe.
find: ‘/mnt/hdd’: Kimeneti/bemeneti hiba.
A tartalom ott van rajta mert a letöltések azok igaz lassan de mennek vissza a torrentben.
A mc-ben is teljesen üresnek látszik a külső hdd illetve nem enged létrehozni rajta semmit.
Hol van a hiba?Jogosultság ? -
-
csabi272
csendes tag
Sziasztok!
RPI3B+ - ra feltettem az OSMC-t, majd a repository.slyguy.zip file-ból az HBO MAX-ot.
A jelszavas belépést követően a filmek lejátszása helyett az alábbi hibaüzenetet írja ki:
"Egy vagy több elem lejátszása sikertelen volt! További információk erről a az üzenetről a hibanaplóban!"Mit lehet ezzel kezdeni?
-
fa4hu
őstag
válasz
UberMutant #45304 üzenetére
És tényleg, köszi, így mérve meg van a sebesség! Ez a PI lebutított böngészői miatt mutat más sebességet? PC-n böngészőben is megvan.
-
fa4hu
őstag
A Pi4 Cat5E kábellel a routerre dugva csak 130 Mbps-t tud a speedtest.net szerint, miközben a netem 250-es, és más eszközökön meg is van ez a sebesség. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest