Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
ha az alábbi funkciókat szeretném Rpi-vel, akkor azt meg tudom oldani az alábbiak szerint?
-külső USB HDD-t szeretnék rá csatolni, amit hálózati meghajtóként, itthonról, hálózaton belül szeretnék elérni, pl. egy Windows laptopról
-ha laptopról rámásolok a HDD-re filmeket, akkor egy médialejátszóként szolgáljon az Rpi (pl. Kodi, Plex, nem tudom mik vannak, annyira nem vagyok képben, a lényeg, hogy saját lejátszó legyen rajta, ne pedig a TV-m lejátszója legyen használva, mert az nem boldogul minden formátummal)Ezeket meg tudom oldani az Rpi saját op. rendszerével? Elég alap kérdés, de nem vagyok sajnos képben ezekkel.
Itthon fut egy Homeassistant okosotthon rendszer, egy másik számítógépen. Ezt tudom, hogy egy külön operációs rendszer (Hassio), tehát gondolom ezt már nem tudnám rátenni, mert egyszerre több operációs rendszernem futhat az Rpi-n. Ha mégis, akkor azt hogyan tudnám megoldani?
Röviden, ezekre a funkciókra lenne szükségem:
1. HDD elérése hálózatról
2. Saját médialejátszó, amit HDMI-m rákötök a tv-re
2+1. Home assistant futtatásaköszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Revolut
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Diablo IV
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Eladó Pc I5 4590/ 8GB DDR3/ 250GB SSD+ HDD 500GB / RX 570
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- 9900k + 48GB DDR 4 + RTX 3060ti konfig eladó kérésre monitorokkal, hangrendszerrel
- Lenovo M910t Core i5 6500 //8GB DDR4 //256GB SSD számla + gari
- Eladó Gamer PC ASUS TUF GAMING B550M-E / Ryzen 5 5600X / RTX 3060 Ti XC3
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPad 9 Wi-Fi + Cellular + AJÁNDÉK iPad Pro Leather tok
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann