- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
ha az alábbi funkciókat szeretném Rpi-vel, akkor azt meg tudom oldani az alábbiak szerint?
-külső USB HDD-t szeretnék rá csatolni, amit hálózati meghajtóként, itthonról, hálózaton belül szeretnék elérni, pl. egy Windows laptopról
-ha laptopról rámásolok a HDD-re filmeket, akkor egy médialejátszóként szolgáljon az Rpi (pl. Kodi, Plex, nem tudom mik vannak, annyira nem vagyok képben, a lényeg, hogy saját lejátszó legyen rajta, ne pedig a TV-m lejátszója legyen használva, mert az nem boldogul minden formátummal)Ezeket meg tudom oldani az Rpi saját op. rendszerével? Elég alap kérdés, de nem vagyok sajnos képben ezekkel.
Itthon fut egy Homeassistant okosotthon rendszer, egy másik számítógépen. Ezt tudom, hogy egy külön operációs rendszer (Hassio), tehát gondolom ezt már nem tudnám rátenni, mert egyszerre több operációs rendszernem futhat az Rpi-n. Ha mégis, akkor azt hogyan tudnám megoldani?
Röviden, ezekre a funkciókra lenne szükségem:
1. HDD elérése hálózatról
2. Saját médialejátszó, amit HDMI-m rákötök a tv-re
2+1. Home assistant futtatásaköszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest