- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy PI4-et használok, még abban az időben telepítettem rá a rendszert, amikor még az EEPROM nem volt képes USB-ről bootolni, ezért SD kártyára ment a rendszer, átmásoltam HDD-re, az SD kártyán pedig módosítottam a HDD UID-eket, hogy a hdd-ről bootoljon, szóval igen... elég régóta megy rajta az a fránya debian. Mostanában már PIOS-néven fut a rendszer ahogy hallom.
Szóval, újra akarom majd telepíteni, mert sok szemét dolgot raktam rá, gondoltam felrakom a hdd-re közvetlenül a rendszer, viszont itt azt olvastam, hogy a pi csak úgy fut usb-ről, hogy a teljes HDD-t kihasználja hozzá, tehát külön meghajtóra kell telepíteni.
Nálam jelenleg több partíció is van, SWAP, Rendszer, ADAT.
Szabad USB portal rendelkezem, tehát arra gondoltam, hogy veszek egy kicsi, 60GB (na jó ekkorát már kb nem lehet kapni) 120GB-os SSD-t, külső házzal, vagy közvetlen USB-set, és arra menne fel a rendszer. A jelenlegi HDD is külső házban lakik, USB-ről kapja az áramot.Tehát, vagy az lesz, hogy 2 külső USB rack, és a PI-ről kapnak áramot, vagy külső tápos rack-et veszek, ami ha jól értem inkább ajánlottabb.
Használ itt valaki olyan külső meghajtót a PI-hez, ami kezel 2 SATA csatlakozós eszközt is egyszerre, és rendelkezik külső, saját tápegységgel?
Akinél ilyen eszköz működik, kérném hogy konkrét típusszámot írjon már le hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Internet problémák
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged