Új hozzászólás Aktív témák

• Gabesz87

veterán

Sziasztok. Van nekem egy Pi3 Model B+-om, amin jelenleg OMV fut, NAS-ként funkcionál a rajta csüngő dokkolóban lévő 4TB-os HDD-vel. Nemsoká kertes házba költözünk, ahol Digi lesz a TV szolgáltató, és szeretném valahogy megoldani az adás felvételt. Telekom van nálunk, felvevős, így ez jelenleg ék egyszerű. Nem döndöttem még el, hogy vagy veszek egy külön STB-ot erre a célra, és így oldom meg a rögzítést, vagy a Pi-t használom erre a célra (tervben van, hogy veszek egy Syno NAS-t, így a Pi felszabadulna). Arra volnék kíváncsi, hogy mi kell nekem ehhez? Milyen DVB-C vevő hardver, és milyen SW? Leginkább a tvheadend nevével találkozom, de fogalmam sincs, ez mi is pontosan, hogy működik. Ezzel a megoldással hogy megy a rögzítés? TV-vel ha összekötöm a Pi-t, akkor EPG alapján tudok beállítani távirányítóval felvételeket, vagy csak PC-ről megy? Azért lényeges, mert jó lenne, ha minél egyszerűbb volna, hogy ne kelljen feleségemnek magyarázni, hogy mi hogy merre meddig...mondhatni csak egy gombnyomás, és menjen a felvétel, mint az IPTV-n. Illetve ha van külön NAS, lehetséges, hogy közvetlenül arra történjen a rögzítés hálózaton? Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés