- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
Tyson5
üzenetére
Őszintén? Fogalmam sincs...

Én eddig úgy tudtam, hogy belső hálón a router nem szól bele a portokba, tehát ez esetben csak a hálózat eszközei döntenek a portok nyitva vagy zárva tartásáról.Külső elérésként nyilván kettős a helyzet: ha a routerben a port nincs nyitva, a router azonnal visszautasítja a kapcsolatot. Ha át van irányítva, akkor továbbítja az adott eszközhöz, ami vagy szintén elutasítja (ha a portja zárva van), vagy kiszolgálja a kérést. Ez eddig világos, ez nálad is ugyanígy megy.
Na de bentről? Én azt hittem, belső hálón a router csak switchként vesz részt, tehát ha A gép B felé a 80-as porton indít kérést (htttp://B:80/), akkor a routert ez nem érdekli, mindössze az játszik, ha B 80-as portja zárva van. Persze simán lehet, hogy az általad használt Huawei router ezt másképp intézi.
#41225 kopogo:
Nem igazán tudom, mi a NextcloudPi (de gondolom, egy egyszerűsített csomag a NextCloudhoz). NextCloud-ot használok, szerintem többen is innen, ha van kérdésed, válaszolunk rá.
Összességében egy elég jó, könnyen kezelhető, bár néhány butaságtól nem mentes saját felhő, némi utánajárással és kézi munkával használható sebességűre tehető egy Pi-n, bár csodát ne várj tőle sebességben, ez nem egy webszerver. De adott esetben a lomháról a használható sebességre alakítható. Mindent tud kb. mint a nagyok, se többet, se kevesebbet. Kellemes felülete van, pluginolható, remek Androidos kliense van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asztalos klub
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- HP All In One Pc HP 23.8"FHD/Ultra 5 125U /16GB/512GB SSD/HP GARANCIA
- RTX 4080 / i9-13900K / 64GB RAM Balin született, Magyarországon keres gazdát
- Több különböző komplett mini pc eladó 4590T, 4590S, 6100T Lenovo, Dell, Fujitsu
- 2019 és 2020 iMac 27" alkatrészek (3 alaplap, i7-10700K, 5500 XT, 16GB, táp, hangszórók, ...)
- GARIS / ITX méregzsák - AMD Ryzen 9 7900 / 32GB DDR5 / RTX 5070 / stb...
- 27% - MSI MAG 27C6F Monitor! 1920x1080 / 0.5ms / 180Hz / FreeSync
- 700 helyett 500! 2029. Euronics gari! Lenovo Legion 5 Pro 16! Ryzen 9 / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- MikroTik CCR2004-16G-2S+
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann