- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeriPapa2
tag
Szeretnék véleményt kérni!
RPi3 B+-ra felrakott Plex szerverhez hozzá kapcsolható e egy GDrive tartalma?
U.i a családban van egy nagyobb GDrive tár filmekkel stb. ami velem is meg van osztva. PC-s Plex szerveren müködik is. De nem akarom folyamatosan üzemelni, ezért vettem a raspberryt.
Megoldható? -
válasz
UberMutant #33393 üzenetére
Azért az nem evidencia hogy mindenkinél a legújabb USB-ről boot-oló Pi3 ketyeg.
-
Csicsóka
őstag
-
UberMutant
őstag
válasz
icemad #33392 üzenetére
nem. 6ezer egy 128 gigás bx500 crucial meg némi apró egy külső ház vagy usb to sata kábel. és nem kell többé vacakolni a megdöglő lassú SD kártyákkal.
én legalábbis így használom.vagy tehetsz bele kukázott SSDt is, szerintem lassan mindenkinek lesz otthon egy halom régi kicsi ssd.
-
icemad
nagyúr
válasz
UberMutant #33390 üzenetére
Egy ssd nem túl overkill megoldás?
-
maestro87
őstag
válasz
UberMutant #33390 üzenetére
Miért? Gyorsabb lesz tőle az rpi?
-
maestro87
őstag
válasz
UberMutant #33388 üzenetére
Mert már az is zavar, hogy az rpi és a hdd külön házban van, azaz kábelezni kell. Jobb szeretem a kompaktabb megoldásokat.
Egyébként lecserélném az rpi-t valami erősebbre, mit javasoltok? (Kodi, NAS, torrent)
Azaz egy amolyan mindenes, gyors tv box kellene. -
maestro87
őstag
Szerintetek megfelelne ez a Sandisk ipari microsd kártya RPi-be, TV box-okba? Mondjuk a hivatalos Sandisk oldalon nem tudom miért nincs fent.
Itt egy sebesség teszt.
Ebay alkalmazásban 15$ felett 10$ kedvezmény lenne most rá az M10APP kuponnal. -
Davebowman
senior tag
válasz
kovbandi82 #33377 üzenetére
Nem vagyok nagy guru, de én úgy tiltottam, a pack-okat, teljes évadokat, hogy
regexp:
__reject:
____- complete
____- megapack
____- fullpack
talán "accept:" a megoldás -
rosejbli
senior tag
válasz
Vesporigo #33382 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésed, de megpróbálok válaszolni.
A pi-n egyszerre egy példány tud a transmissionból futni.
Erre akárhány gépről/okostelefonról lehet torrentet hozzáadni, törölni.
Ha két külön mappát adtok meg, hogy hova mentse a már letöltött torrentet, akkor keveredni sem fog.
Természetesen mindketten látjátok majd az összes torrentet. -
Vesporigo
aktív tag
Tanácsotokat kérem a következő témában:
Raspberry pi-hez veszek 2TB-os külső winyót, és szeretném torrentszerverként üzemelni 24/7-ben. Mivel a párom is, és én is szoktunk letölteni és seedelni, ezért az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség arra, hogy mindketten a Transmission-ön keresztül töltsünk le és vissza a fájlokat. Vagyis lehet-e két transmission-nel le- és feltölteni (mindenki a sajátját) ugyanazon a Pi-n és merevlemezen keresztül?Előre is köszönöm a segítséget!
-
cinemazealot
addikt
válasz
kets520 #33380 üzenetére
Én ezt úgy oldanám meg legegyszerűbben, hogy ráakasztanék a Pi-re egy 3,5"-es LCD érintő kijelzőt és telepítenék rá egy LibreELEC-et. Ebben elmentem a kedvenc csatornáim URL-jét playlist formájában, majd igény szerint beállítanám, hogy bekapcsoláskor melyik induljon el automatice. Igény szerint egy pofás kis dobozba is be lehet bugyolálni az egészet, a hangszórót meg a 3,5 mm-es jack-en kivezeted.
-
kets520
tag
sziasztok kis segítséget szeretnék kérni
nem volt még dolgom Raspberry PI pc vel de szeretnék belőle készíteni egy internet rádiózásra alkalmas eszközt idáig ezeket az infókat kaptam telepítéssel kapcsolatban
-letöltöd a Balena Etcher-t pc re + a moode 5.0
-Balena Etcher-el föl rakod sd kártyára a moode 5.0-t be dugod az sd-t a Raspberry-be és pc-n böngészőbe már el is éred a Raspberry PI -t
itt kérdezném hogy hogy találom meg pl az internet rádiót? hogy tudok tetszőleges linket hozzá adni?
egy ilyet ki tudna nekem segíteni föl programozn?i https://www.rpibolt.hu/spd/ADA-1109/Raspberry-PI-kijelzo-RGB-pozitiv-16x2-LCD-billentyköszönöm s elnézést kérek ha buta kérdéseimmel meg zavartam a csoport nyugalmát
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Raspberryn használok Flexgetet, ehhez lenne kérdésem. Azt, hogy teljes évadot is letöltsön hogy lehet beállítani? A logban benne van, hogy felismeri, hogy teljes évad, és el is dobja, amit a neten találtam leírást abból meg nem tudtam kibogarászni, hogy is tudom beállítani. Remélem valaki tud segíteni.
-
válasz
akipapi #33373 üzenetére
$ sudo mount -t cifs //192.168.1.202/Users /media/smbteszt
Password for root@//192.168.1.202/Users:
$ ls /media/smbteszt/
Default desktop.ini PublicEz fstab-ban így néz ki:
//192.168.1.202/Users /media/smbteszt cifs guest,uid=1000,iocharset=utf8 0 0Ennyi elég kell legyen egy jelszó nélküli felcsatoláshoz. A fenti példában a laptopomon jelszó nélkül megosztott "Nyílvános mappa" felcsatolása látszik.
Ezért is mondtam, hogy első körben kapcsold ki a jelszavas védelmet, mert az egy (felesleges)plusz bonyolítás a történetben. Aztán ha jelszó nélkül már működik, visszakapcsolhatod, és kibogarászhatod, hogy jelszóval miért nem megy. Végül ha jelszóval is működik a parancssori felcsatolás, a mount paramétereit szépen bemásolhatod az fstab-ba (az fstab-ban érvényes formula szabályai szerint!).
Az jó ötlet, hogy IP címmel próbálod elérni egyel kevesebb hibaforrás, ha névfeloldást kihagyod.
Nagyon levagyok maradva, lövésem nincs mijaza sonar. -
akipapi
tag
Az eltérő hibaüzenetekért valószínűleg Én vagyok a felelős, mert próbálkoztam azzal, hogy az IP cím helyére például az eszköz megnevezését írtam. De továbbra sem csatolódik fel. Az az érdekes, hogy a grafikus felületen a fájlkezelőben a hálózatoknál fel tudom csatolni és be is tudok lépni a hálózati meghajtóba. Médiafájlokat is le tudok játszani.
Viszont ennél a csatolásnál nem látszik Sonarr-ban a meghajtó:A cél az lenne, hogy a raspbian-ra telepített Sonarr alkalmazás vezérelni tudja a router letöltő kliensét és utána könyvtárakba rendezze a letöltött sorozatokat a routerre kötött meghajtón. Ez félig már sikerült is, mert a letöltést át tudja adni, le is töltődik a sorozat epizód, de mivel a Sonarr nem látja ezért nem tudja átpakolni a könyvtárakba.
Ez lenne a cél. És azért nem mindent a PI-n olldok meg mert nincs elég sávszélesség (a router gigabites). A kliensek pedig kodin keresztül a routerre kötött hálózati meghajtóhoz csatlakoznak.
A grafikus felületen lévő csatlakozásból valahogy nem lehet bemásolni az adatokat az fstabba?
-
-
akipapi
tag
Feltelepítettem:
Domain=[WORKGROUP] OS=[Unix] Server=[Samba 3.6.25]
Sharename Type Comment
--------- ---- -------
DamagedFiles (at sda) Disk sda's DamagedFiles in WD Ext HDD 1021
Download2 (at sda) Disk sda's Download2 in WD Ext HDD 1021
Media (at sda) Disk sda's Media in WD Ext HDD 1021
IPC$ IPC IPC Service (RT-AC56U)
Domain=[WORKGROUP] OS=[Unix] Server=[Samba 3.6.25]
Server Comment
--------- -------
DESKTOP-IPAB3UO
RT-AC56U RT-AC56U
Workgroup Master
--------- -------
WORKGROUP RT-AC56UFelcsatolni továbbra sem csatolja fel:
mount: /etc/fstab: parse error at line 6 -- ignored
-
-
-
-
-
icemad
nagyúr
Most még csak információt gyűjtök. A monitort egy éve próbáltam, Jessie verzióval. És USB-n keresztül kommunikál az érintő részével. Lsusb-vel még nem néztem.
Ha jól értem, elég lenne egy friss raspbian, és arra telepíteni torrent klienst, retropiet és plex szervert?
Ez lenne talán a legegyszerűbb, szerintem ezt fogom kipróbálni. Ha a rendszer kész, akkor majd rátérek az érintő problémájára... -
akipapi
tag
Savageboy
Köszönöm.
cigam
Beírtam: //xxx.xxx.x.x/media /home/pi/router/ cifs username=xxxxx,password=xxxxx,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777
Nem fogadta el: mount error(115): Operation now in progress
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)Hol hibáztam?
-
válasz
akipapi #33358 üzenetére
Bocsi! Igaza van Savageboy-nak, lemaradt az elejéről a sudo.
icemad
Ez nem teljesen így van. Csak akkor lesz belőle torrent/plex szerver, ha telepíted és felkonfigurálod a megfelelő pugin-eket (ami gyakorlatilag annyit mintha raspbian alatt telepítenéd és beállítanád magát a programokat). Persze nem akarlak lebeszélni róla, ha úgy gondolod neked az az egyszerűbb, legyen úgy.
Érintőkijelzővel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Melyik raspbian verzió? a kijelző USB-n is kapcsolódik?
lsusb parancs kilistázza? -
icemad
nagyúr
Azért gondoltam omv-re, mert az egyben lenne torrent kliens és plex szerver is. Samba is jó lehet, gondolom a kliensek kodi-n keresztül tudják a legegyszerűbben elérni. Nekem csak annyi kellene, hogy a raspberry letöltené a filmeket, amiket telefonon és tableten lehetne nézni, felhasználóbarát módon. (fiaimnak mesék, dokumentum filmek, stb. rendszerezve, kereshető módon, több felhasználóval)
A másik kérdésem, hogy van itthon egy felesleges érintőkijelzős monitorom. (ezt szeretném majd a retropiehoz használni) Annyi gondom van vele, hogy a raspbian telepítés alatt tökéletesen működik. Amint elindul a telepített rendszer, az érintő része nem működik. Csak monitorként funkcionál. Hogy lehetne működésre bírni? Miért van az, hogy telepítés alatt jó, utána nem?
-
akipapi
tag
Szia!
Ezt szeretném felcsatolni: smb://rt-ac56u/media
Felhasználónév és jelszó is szükséges. Jelenleg ott tartok hogy, a raspbian fel van telepítve és terminálról be tudok lépni az alapértelmezett ssh jelszóval. Az fstab utasítással be tudtam lépni, de jogosultsági hibát ír ki mentéskor.
A linux-al most ismerkedem, ezért elsőre nem biztos, hogy mindent jól fogok csinálni. -
válasz
icemad #33355 üzenetére
Minek az OMV? Egy samba bekonfigurálása nem agysebészet. Már itt is sokaknak sikerült.
Ha mégis ragaszkodnál a WEBfelületről kattintgatós módszerhez, használhatod a webmin-t.akipapi
Ennél konrétabb infók kellenének, mi a címe a megosztás neve, user/pass páros kell-e vagy sem...
De nagy vonalakban:
- kiadod a nano /etc/fstab parancsot.
- A fájl végére mész, és egy új sorba beírod ezt:
//192.168.0.1/megosztas /media/router/ cifs username=felhasználónév,password=jelszó,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777
- Elmented (CTRL+O), és kilépsz (CTRL+X)
- A sudo mount -a parancsal kipróbálhatod, hogy működik-e. Ha minden oké, akkor felcsatolta, és írhatod, olvashatod. -
akipapi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy a routeremre csatlakoztatott HDD-t fel tudjam csatlakoztatni raspbian operációs rendszer alá. A HDD SMB protokolon keresztül van megosztva.
A segítséget előre is köszönöm.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Szeretnék otthonra összerakni egy kis retro arcade gépet, amihez meg is van minden itthon. Retro pie - ra gondoltam, nekem teljesen megfelelne. Viszont szeretnék egy mini szervert is itthonra, omv-vel. Ezt a két dolgot megtudom oldani egy raspberryvel, vagy mindenképpen érdemes kettő? Raspbian rendszerre a retro pie telepítés nem tűnik nehéznek, de az omv egy kicsit bonyolultabb...
-
válasz
UberMutant #33353 üzenetére
Köszi, meg vagyok mentve
. A jövő hét folyamán még lehet bekopogok a beállítási részletekért, h ne legyen mindrn É-koreai takarítónőnek Root joga.
-
Gyors kérdés: laptopról kell majd bedörrentenem egy Pi-t, az ssh fájl rátevéssel az SD-re a későbbiekben mindent meg lehet oldani, amit közvetlen billentyűzet-monitor megold?
-
válasz
Soderes #33350 üzenetére
Szinte biztos. Nem véletlenül terheli be a tápegységet. Amikor az 5V leesik 4.2V-ra, azt jelenti hogy az adapterből annyi áramot szívnának, amit már nem tud leadni, ezért zuhan a feszültsége. Ezt a melegedés is igazolja, ami a zárlat biztos jele. Probáld kimérni a táp IC-t, hogy 3.3V helyett mit ad a CPU-nak, de nem sok reményt fűznék hozzá, hogy valaha elindul.
aryes
Ha hinni lehet a rajznak, akkor egy 2-5A-es biztosíték van az USB táp bemenetén. -
Soderes
senior tag
Nem kapcsol le már. Szar volt a Micro USB kábel. Most egy másik van rajta.
5V 2A a tápegység
És 4.2V mérek rajta.
Piros led nincs, nem bootol. Csak a zöld világit egyfolytában.
És forró a biztosíték, micro USB körüli áramkör és BCM2836 chip is. (még szerencse, hogy borda van rajta)
Próbáltam már normál telefontöltővel is. (500mA)
Semmi javulás.
AC-t 5V-ot adtam neki DC helyett szerintem. Az volt szerintem a baj.
Lehet, hogy a 5V AC tápegységgel tönkre kúrtam?Amin most teszteltem az DC.
-
-
-
-
-
-
-
Yoshida
aktív tag
segítsetek, milyen úton induljak el, ha a pi3b-m kihagy hálózaton. (2 éves)
Pontosabban: adott egy telekom router Sagemcom, rajta kábelen egy iptv beltéri, plusz a pi is. Többi eszköz wifin (laptopok, telefonok).Probléma, ha másolok rá/róla (win-ről winscp-vel), random megszakad, és 5-10 másodpercekre elérhetetlen a pi hálózaton. Samba share is néha elérhetetlen erre az 5-10 sec-re. Ha pingelem, 8% packet loss van. Gondoltam hogy a laptop wifije lehet a gond, szóval rákötöttem kábelen, az eredmény ugyanaz, kihagy a pi válaszokban.
(ha egyszerre pingelem wifis notiról, meg kábelen routerre kötött notiról, akkor egy időben van a kiesése a válaszoknak)Januári raspbian telepítés (talán novemberi volt az utolsó build akkor?)
Január előtt nem volt ez, de akkor egy Huawei telekom router volt, és régebbi raspbian image, januárban húztam újra amikor új helyre jöttünk.
2.5-ös hddről megy a rendszer, így nem lehet SD kártya baj.Most az jutott eszembe, hogy pi-t is próbálhatnám wifin, hogy van-e változás.
Mi mást lehet csinálni, hogy rájöjjek mi okozza?Elég sok minden fut rajta, de azok gond nélkül mennek, filmet is játszik le kodin, és azok semmit nem akadnak meg, cpu usage monitorozva van, és nem igazán van leterhelve.
Esetleg kezdjem el leállítgatni a szolgáltatásokat, hátha kibukik valami?
fut transmission, ftp amire ip-kamera tölt fel képeket, kodi ugye, domoticz+influxdb+grafana.win-en lenne még talán pár ötletem, de linuxon meg vagyok lőve ilyen hibáknál...
köszi bármi ötletet.
-
-
Soderes
senior tag
Sziasztok!
Lehet hogy túláramot adtam az RPI 2-mnek (sőt biztos). Azóta csak a zöld Led világit.
Micro USB felől volt betáplálva.
Próbáltam egy 4 pin Molex -et (5V +föld) Micro USB keresztül betáplálni és nem nagyon jött össze.Ezek a Polyfuse-ok önjavítók, nem?
Próbáltam utána egy sima 5V 2A táppal amivel használtam. Forrók a biztosítékok.
De még a chip is (Broadcom).
2 perc után le is kapcsol.Akkor most ennyi ennek kuka?
Vagy tápláljam be GPIO felöl.
Mit jelent az önjavítás?
Hogy állítsam helyre? -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Pi2-n használnék netflix addont és azt csinálja, hogy gyors vagy erősebb mozgásoknál akad, a hang a képtől, felirattól elcsúszik. Nem pixelesedik, csak akad, ugrik minden mindenfele. Ez azt jelenti, hogy gyenge a hardver? Van pi 3-am, tegyem fel inkább arra és overclockoljam is kicsit?
-
scream
veterán
Hali!
Szeretném beüzemelni az rpi2-mön a Firefly III-at, viszont nem igazán gördülékeny a telepítés menete és emiatt is merült fel bennem, hogy mit csinálok rosszul.
Esetleg valaki tud segíteni benne (hátha valaki használja is)?
Nem dockeres megoldással futnék neki (docker-hez az armv7 miatt update esetén mindig újra kellene fordítani a docker img-t).
Composer pipa, PHP7.2-t viszont nem igazán sikerül csiholni a raspbian-ra (7.0 meg 7.3 volt meg), és a composeres install elhalt ott, hogy nem találja a php extension-öket, pedig felraktam már őket apt-tal, ha meg a php.ini-ben beírom őket, akkor azt mondja, nem találja őket a dynamic extension-ök között, viszon .so-ban meg nem találtam meg őket...
-
Jól nézem, hogy raspbian-on nem lehet 4k képernyőfelbontást beállítani? Képnézegetéshez azért örülnék, ha ki tudná használni rendesen a monitoromat.
-
Tjoke
tag
válasz
redwhite78 #33321 üzenetére
Sziasztok, csak annyi kérdésem lenne hogy egy Raspberry Pi 3 b+ ad ki a hdmi-n hangot igaz?
-
Csicsóka
őstag
válasz
redwhite78 #33318 üzenetére
Nem támogatja, Itt kezd az összefoglaló elolvasásával.
-
golya87
őstag
válasz
redwhite78 #33318 üzenetére
RPi nem tud még sok mindent kezdeni a 4K-val. Vero4K vagy a kártyapc-s (vagy valami hasonló) topicban kellene szétnézni. Ott az S905, S912 és társai gépek már erre fel vannak készítve. Azokra CoreELEC van, ha jól tudom, Vero-ra pedig OSMC. Mindkettő Kodit futtat, csak más a backend.
-
redwhite78
aktív tag
Sziasztok!
Pár éve Rpi2-re raktam openelec-et és kodit, azota ezt használom medialejátszónak. Azóta egyáltalán nem követtem az eseményeket, most viszont szükségem lenne egy 4k médialejátszóra. Meg tudnátok mondani, hogy a legfrissebb Raspberry támogatja a 4k hdr tartalamak lejátszását? Csak médialejátszónak kellene, kodival.
Ha nem milyen irányba nézelődjek? (A kodi a lényeg, mert azt szokta meg az asszony és a gyerek.) -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Van itt valakinek 3d nyomtatott háza?
Pi 3 b+ ssd es jó szellőzés -
lac14548
aktív tag
Itt is felteszem a kérdésem, hátha kapok rá választ...
Van egy CLAA070WP03 XG tipusú 7"-os LCD kijelzőm (egy tabletből).
Össze lehet ezt hozni valahogyan Raspberry kijezőnek?Az adatlapja alapján nem találok hozzá vezérlőt.
-
2 szabad lába marad, ha rajta van a shield. CH340 NodeMCU +Esp8266. Meg nem is egyezik a lábkiosztása az R1 d2-nek se az uno-val, szóval ezek nagyon szivatósak. Már mióta ezekkel a kínai vackokkal tökölök... ha vettem volna egy Rpi-t, lehet hogy már rég készen lennék az egésszel. Így meg 30 napokat várok, mire megjön az újabb vacak, aztán az se kompatibilis. Tele van a hócipőm az arduino klónokkal.
-
IG55
senior tag
válasz
rosejbli #33305 üzenetére
Próbálkozok többféle módon a klónozással, de nem hajlandó bootolni USB-ről.
Az ok az lesz, hogy NOOBS-os az SD kártyám, amin a rendszer van. Bármire teszem át ezt, USB-ről nem bootol. Sőt, ha a gyári SD kártyát teszem be egy olvasóba, arról sem bootol. Ha frissen telepítek egy rendszert, az bootol USB-n, legyen az SSD vagy SD kártya.
Szóval, arra kéne megoldás, hogy NOOBS-talanítsam a rendszert.
Esetleg van olyanra lehetőség, hogy egy friss rendszert összefésüljek a mostanival? -
Azt meg lehet csinálni Raspberry-vel, hogy 2-4 motor vezérlése+ledek, telefonról wifin keresztül? Marad neki szabad lába ha rajta van egy motorvezérlő?
Konkrétan játék darus teherautót kéne vezérelnie: kormányzás+meghajtás, világítás+index+tolató lámpa+daru forgatása, emelése. Kb 4 motor+4 led csoport
Arduino-val próbálkoztam, de kevés a lába... -
mesger82
tag
válasz
Fecogame #33307 üzenetére
Igen, a TV-n keresztül megy. Ott annyi lehet állítani, hogy a TV hangszórón vagy az audio kimeneten (optika) adja ki a hangot. Illetve PCM vagy DTS-Neo az audio formátum.
Az az érdekes, hogy ha az adott videot pendriveon nézem a TV lejátszójával, akkor gond nélkül viszi.
A másik, hogy a párbeszédeket nem lehet hallani (A tesztelt film a Deadpool), viszont a saját maga narrálása illetve a végén a stáblista alatt lévő zene a centerből szól. A magyar ac3 5.1-nél és az angol DTS 5.1-nél is.
A régebbi sztereo ac3-as filmek (pl: Mafia!, Robinhood a fuszeklik fejedelme), tökéletesen szól a centerből is.
-
mesger82
tag
Sziasztok,
Megint egy kis segítségre lenne szükségem...
Olyan problémába ütköztem, hogy film lejátszás közben a Kodi nem adja ki a center hangsugárzó hangját. (AC3 5.1, DTS 5.1) Minden más (környezeti hangok) tisztán szól, de a beszéd nem. Esetleg akkor, hogy oldalról szól a beszédhang. A hangszóróval nincs gond, ha monora állítom az erősítőt akkor a center szól.
A rendszer úgy van összerakva, hogy: RPi 3 B+ <HDMI> Samsung 55H6400 <Optika> Denon 1705 (Sajnos nincs rajta HDMI bemenet)
Kodi (LibreELEC) beállítása:
Hanglejátszás eszköze: Pi:HDMI
Csatornák száma: 5.1
Kimenet Konfiguráció: Optimalizált
Hangtovábbítás engedélyezése: KiValamelyikőtök tapasztalt más hasonlót? Mi lehet a hiba? Több beállítás próbáltam, de semmi...
-
IG55
senior tag
Üdv!
Pi 3B+-om van, a gyári SD kártyáról használom. Egy SSD-re szeretném áttenni az egész rendszert, és persze, hogy erről is bootoljon. A netet böngészve nem találtam olyan megoldást, ami az én hozzáértésemnek megfelelő lenne. Tudnátok ajánlani lehetőségeket?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- LEGO klub
- E-roller topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged