Hirdetés
- potyautas: Vizsga
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Klaus Duran: Panelkérdés.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
segítsetek, milyen úton induljak el, ha a pi3b-m kihagy hálózaton. (2 éves)
Pontosabban: adott egy telekom router Sagemcom, rajta kábelen egy iptv beltéri, plusz a pi is. Többi eszköz wifin (laptopok, telefonok).Probléma, ha másolok rá/róla (win-ről winscp-vel), random megszakad, és 5-10 másodpercekre elérhetetlen a pi hálózaton. Samba share is néha elérhetetlen erre az 5-10 sec-re. Ha pingelem, 8% packet loss van. Gondoltam hogy a laptop wifije lehet a gond, szóval rákötöttem kábelen, az eredmény ugyanaz, kihagy a pi válaszokban.
(ha egyszerre pingelem wifis notiról, meg kábelen routerre kötött notiról, akkor egy időben van a kiesése a válaszoknak)Januári raspbian telepítés (talán novemberi volt az utolsó build akkor?)
Január előtt nem volt ez, de akkor egy Huawei telekom router volt, és régebbi raspbian image, januárban húztam újra amikor új helyre jöttünk.
2.5-ös hddről megy a rendszer, így nem lehet SD kártya baj.Most az jutott eszembe, hogy pi-t is próbálhatnám wifin, hogy van-e változás.
Mi mást lehet csinálni, hogy rájöjjek mi okozza?Elég sok minden fut rajta, de azok gond nélkül mennek, filmet is játszik le kodin, és azok semmit nem akadnak meg, cpu usage monitorozva van, és nem igazán van leterhelve.
Esetleg kezdjem el leállítgatni a szolgáltatásokat, hátha kibukik valami?
fut transmission, ftp amire ip-kamera tölt fel képeket, kodi ugye, domoticz+influxdb+grafana.win-en lenne még talán pár ötletem, de linuxon meg vagyok lőve ilyen hibáknál...
köszi bármi ötletet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jövedelem
- Eredeti játékok OFF topik
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Egér probléma
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 13400f, RTX 3080ti és 16gb RAM + GARANCIA
- DELL 7040 SFF Core i5 6500 //8GB DDR4 //250GB SSD - tetején kis nyomódűs
- Asztali PC , R5 5500 , GTX 1660 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 7800X3D / 32GB DDR5 / RX 9070 / 2TB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7600X / 32GB DDR5 / RTX 4060 / 500GB SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann