- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kenand #32499 üzenetére
Miért? 2$-ért lehet wifi dongle-t kapni. A beépített wifi nem való komoly feladatokra, max romokat feltölteni Nintendo emulátor alá.
Inkább csak olyan "miért ne zsúfoljuk bele ezt is, ha meg tudjuk tenni" megoldás, vagy ha úgy tetszik tech demo... Lehet, hogy Bluetooth nélkül meg atomstabil.
-
kenand
veterán
-
kenand
veterán
Köszönöm a tippet, ugyan lehetséges, de akkor az egész projekt amire kitaláltam nem ér semmit
lehet leállítom a két BLE kiolvasó scriptet, és megnézem, de akkor az egész semmit sem ér...
A Pizerow-t arra használnám, hogy a bluetooth LE szenzorok adatait wifi-n MQTT brokerrel továbbküldje a központnak (Home assistant/Domoticz). Xiaomi MIflora szenzorok adatait küldené a hátsó kertből: mekkora a talaj nedvességtartalma, hány fok van stb.Ami furcsa még, olyan, mint egy tamagochi, ha nyitok egy terminál ablakot és folyamatosan utasítgatom megmarad a kapcsolat, pedig a bluetooth is megy.
Pl ha egy terminálba utasítom az összes mosquitto üzenet folyamatos írására, akkor rá tudok lépni másikból, Ha ne piszkálom akkor az indítás után néhány perccel már nem tudok rálépnipl
mosquitto_sub -h 192.168.1.123 -d -t \# -
-
kenand
veterán
válasz
UberMutant #32491 üzenetére
SSH-n nem tudok rálépni, sőt ha meg akarom pingelni akkor sem látszik a lokál hálón ezért ez többnek tűnik, mint SSH gond....
Ha végig csinálom amit mondtál nem járok úgy, hogy kizárom magam? Mivel az egészet SSH-n kellene csinálnom....... vagy próbáljam meg monitorra rákötve addig.
Az a fura, hogy az IP címe eltűnik: 192.169.1.123, IP scanner sem találja, routeren sem látszik, de az MQTT broaker megy a PI-n és a NODRED ami másik gépen fut simán veszi az adást.
-
UberMutant
őstag
válasz
kenand #32482 üzenetére
az hogy nem tudsz rálépni mit jelent? timeout vagy visszautasítja a kapcsolatot?
logokban valami?ssh szerver újratelepítes?
On some systems the package ssh-server is called openssh-server.
sudo apt-get purge openssh-server (vagy ssh-server, amelyik a neve a rendszereden)
uninstall with purge, and:sudo apt-get install openssh-server (vagy a másik név ofc)
The purge is to remove config files that may be broke.szerintem azért nem tudsz "rálépni" mert nem is megy a szerver
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #32486 üzenetére
Megoldottam. Az msrepo felrakása után a mediakliik kieggel megy szépen 720p-ben, wifin is.
Köszi mindenkinek!
-
válasz
Flowtation #32483 üzenetére
Kodihoz tuti van addon, amivel elérhetőek a közszolgálati adók.
-
golya87
őstag
válasz
Flowtation #32483 üzenetére
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Régen írtam, ide, mert eddig minden rendben volt. Most is így van, viszont változott itthon a koncepció. Felszereltem egy tv-t a konyhába (egy asszonynak ki mond ellent?) ehhez beraktam az eddig a nappaliban használt Pi1B-t, egy tp-link tl-wn422g (ver.2.0) wifi stick-el. A saját itthoni hálót simán elérem, tehát a nasról simán tudok lejátszani, persze tudom, hogy hd anyagok már neccesen fognak menni. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel az "eszközparkkal" megoldható lenne, hogy tv adást is nézzek? Bőven elég lenne a 8 közszolgálati 8 csatorna, tehát semmi beltérit, meg ilyesmit nem akarok, csupán azt, hogy a netre kilátó LE-vel nézhetek-e tvt? Vagy ehhez mindenképpen kellene egy DVB-T-t tudó stick is? Ha ez kell, van olyan stick ami wifi ÉS dvb-t is egyben? Mi lenne ennek a legegyszerűbb módja?
Végső esetben azt is megoldom, hogy legyen kábelen a pi, de ahhoz nagyobb rákészülés kell, mert elég nehéz ide kábelt húzni, de gondolom ez nem lényeges most.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
kenand
veterán
Segítséget kérnék hátha van valakinek ötlete..
Egy Pi zero W-n fut raspbian és egy Mosquitto broker, és két bluetooth gateway BT MQTT és Miflora MQTT hogy a BT LE szenzorok adatait tudjam közvetíteni domoticz felé ami egy Synology NAS-on fut.Működik is, de egy idő után nem tudok rálépni a PI-re SSH-n, ip scanner sem találja az IP címét. de nincs lefagyva mert a rajta futó MQTT továbbítja a szenzorok adatait, egy másik gépen tesztelni is tudom, érkeznek az adatok, nem mégsem lászik SSh-n és a lokál hálón.
Mi lehet a gond? Hogyan tudnám megoldani, hogy egy idő után ne járjak így..
Érdekes amíg folyamatosan kapcsolódok SSH-n addig nincs gond, de ha kilépek egy idő után nem enged visszalépni. Wifije nem kapcsolódhat le mivel MQTT-n küldi az adatokat.
IP címet fixen az okosított (Padavan) routertől kap. -
szabieable
aktív tag
Megnyekkent a lan a lakásban valamiért ezért beruháztam egy pi 3 B+-ra és ezzel együtt váltottam is libreelec rendszerre openelecről. Latest stable verzió, viszont a CEC nem akaródzik működni rendesen. Átnyálaztam a libre fórumot de nem jutottam előrébb, megvolt az áramtalanítás, kábel ki-be dugdosás. Elég kényelmetlen mindig felmenni telefonról remote controllra ha szeretnék valami filmet nézni. Mivel tudnám életre kelteni a CEC működést?
Nekem jobban bejött az openelec + confluence skin, vagy legalábbis egyszerűbb volt a settings, ott ment a CEC mindenféle mágia nélkül és a transmission se dobált 421: Misdirected RequestTransmission received your request, but the hostname was unrecognized hibát. Lehet csak én vagyok mérhetetlenül béna, de nem találtam meg a rendes configfájlt, ami megvolt és átírtam az restart után visszaállt defaultra
-
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Talált már valaki olyan Pi alternatívát, ami tud 4K kimenetet is, nem csak dekódolni? És mondjuk tesztelte is? Néztem droidos OrangePi-t, ami jó lenne(egy sima RDP kellene fusson rajta), de az sem tud 4K-t kitolni TV-re.
-
azbest
félisten
Egyébként határeset... mármint, még mindig baromira sok és növekvő bevételük van, szóval nem kell félniük. Hiába a sokféle más board, azok csak kerekítési hiba szinten vannak, nincs mögöttük komoly támogatás, csak szűkebb, célirányos csoportosulások.
Plusz lehet még a broadcom drágán adná az új megoldást, mivel gondolom előbb ki kéne szolgálni a többi üzleti ügyfelet, azoknak legyártani a soc-okat az új videocore generáció alappal. Szóval lehet még nem elég olcsó a gyártás sem. És akkor szoftveresen sem feltétlen van még készen minden szükséges dolog hozzá.
Érdekes lenne, ha például beállna a google is mögő hivatalos androdtv rendszerrel. Már csak azért, mert elvileg van már videocore5 alapú androditv eszköz piacon. A drm és hasonló részek pedig lehetnek a zárt részen a socban. Eléggé win-win helyzet lehetne. Az amlogic socokkal nagy bénázás van a szoftveres hibák miatt. De az is időbe telik.
-
Murdock1981
tag
válasz
ArthurShelby #32463 üzenetére
Nekem fut a samba,transmision,plex media server,teamviewer,megasync,cups nyomtató megosztás,NOIP,HDsentinel és jelenleg 387 Mb van lefoglalva, de a max eddig 500 mega körül volt.
-
azbest
félisten
válasz
ArthurShelby #32475 üzenetére
múltkor linkeltem egy december végi interjút, ahol azt mondta Upton, hogy nem lesz idén új pi generáció. Most látomvan egy újabb 3 napos interjú is [link], amiben arról beszéltek, hogy 2020 előtt nem várható, mégcsak tervezési szakaszban van.
Persze, korábban is letagadtak újabb megjelenéseket bejelentés előtti napokon is, de ennyire azért talán mégsem hazudnak a képünkbe. Valami más lehet majd a "nagy durranás". Vagy szimplán csak a rajongók terjesztik a reményeiket, nem pedig a tényeket
Sőt, ahogy olvasom a pi zeró sem esélyes komolyabb upgrade-re.
-
válasz
Nyugodj meg, nem a RAM lesz a szűk metszet, bármire is szeretnéd használni.
-
golya87
őstag
válasz
ArthurShelby #32470 üzenetére
Legkésőbb Pi napig kiderül.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
wassermann #32469 üzenetére
A ZRAM-ról már hallottam, hasznos dolog.
Talán már nem sok idő a 4-es verzió, és így érdemes rá várnom. -
wassermann
Topikgazda
válasz
Ha kevesled a memóriát, konfigurálhatsz ZRAM-ot, ami röptében tömörített memória kezelést valósít meg és beállít a swap-nek RAM-disket is. Pár százalék CPU-terhelést feláldozva, elég jó eredményeket lehet elérni.
Keress a lap jobb-felső sarkában található keresővel a "ZRAM"-ra!
-
golya87
őstag
-
miki2354
újonc
Üdvözletem! Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy szeretnék építeni majd egy érzékelőkkel ellátott lapot. Ehhez milyen platformot használjak (Arduinó/Raspberry Pi/Orange Pi). Raspberryre gondoltam, de a témában járatlan vagyok. Hőmérséklet/pára/nyomás/gázok stb, 7-8 darab. Hordozhatónak szeretném és egy 3,5 " kijelzővel. Egyenlőre csak az adatok kijelzése lenne, esetleg később a tárolása. A sok érzékelő pl. barlangi klíma elemzéséhez/stb használnám.
A segítséget előre is köszönöm! -
files32
tag
válasz
Várjál vagy [link]
-
golya87
őstag
válasz
Kezdjük az elején.
Mire szeretnéd használni? -
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Megfogott a 3B+ (főleg a processzor), viszont a RAM-ot keveslem, illetve a a memóriakártya lassúságától is félek (ezt mennyire tudom jó memóriakártyával helyettesíteni?). Láttam, hogy létezik a Orange Pi Plus 2E, de ettől kicsit félek (sokat mond, nem tudom mi igaz belőle), nem olyan jó a támogatottsága, közössége.Hosszútávra terveznék, ezért szeretnék erős vasat. Esetleg érdemes várnom a következő raspberry megjelenésére (a közeljövőben lesz)?
-
kenand
veterán
válasz
files32 #32460 üzenetére
Szerintem is jobb, csak pici mérete miatt gondoltam, hogy egy Pi Zero W projektor okosítónak jó lesz a nyaralóba. (mások által levetett 720p-s projektor 25 000Ft-ért...)
(#32458) Davebowman
Egy pi Zero W nekem is random módon nem elérhető és megfagy, majd 0-ról újrakezdem... -
válasz
Davebowman #32458 üzenetére
Szerintem elromlott a lapod. Van még rá garancia?
-
Murdock1981
tag
Üdv!
HP1020 nyomtató problémám úgynézki végleg megoldódott!
A cups és a foo2zjs telepítése után telepítettem a system config printert, amivel beállítottam a nyomtatót, telepítette a drivert és többszöri újraindítás után is működik rendesen.sudo apt install system-config-printer
system-config-printer
-
Davebowman
senior tag
válasz
azbest #32454 üzenetére
Korán örültem.9 óra éjjeli működés után szépen újraindult megint. 2db 8Gb Class10 és egy 16Gb class10es kártyákat cserélgetek, mindegyiknél van újraindulás. Csak az alap rendszert teszem fel, semmi plex, szerver, ftp, semmi mást, akkor is újraindul.
Kérdés: Hogyan tudom kideríteni a reboot okát? Milyen .log-ot nézzek? -
Ghard
őstag
Közben rájöttem, hogy a recallbox teljesen más mint a retropie
Semmit nem értek a linuxhoz, szóval inkább válogatok a már átalakított telepítésre kész rendszerekből. -
gambeca
tag
Dehogy vesztünk össze.
Csak már sokadik nekifutásra nem akar össze jönni, pedig látom hogy nem egy nagy dolog megcsinálni, de hát csak nem jön össze.
Néhány nap múlva újra rpi közelben leszek és le mentek minden mozzanatot egy szöveges fájlba, abból biztosan tudni lehet majd, hogy hol rontottam el. -
azbest
félisten
válasz
Davebowman #32438 üzenetére
ha oprendszer csere után lett instabil a pi-d, nem lenne hülyeség kipróbálni másik sd kártyával is.
Mint a viccben, ha megnyomom az orromat és fáj, ha megnyomom a derekamat és fáj... ha megnyomom a térdemet és fáj... lehet az ujjam van eltörve
-
Ghard
őstag
Üdv.
Valaki tudna segíteni retropie és berryboot témában?
Pi 3B-re szeretnék Ubuntu Mate és Retropie rendszert egymás mellé. Ha jól tudom ez berrybottal lehetséges. Viszont a retropie rendszer egy módosított .img fájl: RPI3 Recalbox, valahogy ezt szeretném rávarázsolni az ubuntu mellé.
berryboot.alexgoldcheidt.com-ról töltöttem le tiszta retropie telepítőt berryboot alá, Recalbox-os img fájlból át tudom másolni felülírva az itteni fájlokat? -
-
golya87
őstag
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Keresek valami média center megoldást, és nem tudom hogy a PI 3B+ alkalmas lenne-e a feladatra. Lenne pár kérdésem.
1. Mennyire hangos? Hálószobába lenne a TV mögött, így nem ártana, ha lehetne aludni mellette.
2. 1080p-t gondolom gond nélkül tudja HDMI-n (hálószoba), de streamelve WiFin (nappali) is menne?
3. Lenne egy okos TV a nappaliban is, mivel tudnám átstreamelni a filmeket arra a TV-re?
4. Csak médialejátszás + torrentszerverhez milyen felület ajánlott? -
kenand
veterán
válasz
files32 #32444 üzenetére
OSMc oldalon van Pi-hez image.
Ha az még nem Leia alapú akkor teszt build kell Leia-val azon megy a HBO GO. de libreelechez van hivatalos Leia, azon biztosan megy.Bár nem próbáltam csak amlogicon, 5 eszköz be van regisztrálva, így nem tudom megpróbálni. -
kenand
veterán
-
cigam
titán
válasz
gambeca #32439 üzenetére
Kikapcsolod a Pi-t
Kiveszed az SD kártyát
Beteszed egy kártyaolvasóba az SD kártyát.
A kártyaolvasót rádugod a Mac-re.
Fogod a 448mittudoménmi.so fájlt, és rámásolod az SD-kártyára, amit boot néven fogja felcsatolni.
Miután végzett, fogod a boot csatolást, és ráhúzod a kukára (OS X-en ez az umount(lecsatolás))
Visszateszed az SD kártyát a Pi-be.
Bakapcsolod a pi-t.
SSH-n rácsatlakozol, és a 448mittudoménmi.so fájlt a helyére másolod.
sudo cp /boot/448mittudoménmi.so /ide/akarom/másolni
Ha ott van a helyén, az eredeti helyéről már törölheted
sudo rm /boot/448mittudoménmi.so -
Davebowman
senior tag
Lehúztam már, akkor is produkált ilyet. Dmesg-el sehol sincs undervoltage, míg egy 2Amperessel van. Oprendszerek eddig, amik újraindultak: armbian, ubuntu, libreelec osmc, openmediavault, ennyire emlékszem. Az viszont fura, hogy lassan az első írásom óta stabilan 2-3 óránként indul "csak" újra... A táp micro usbje lehet kh-s? Nem nyúltam hozzá tegnap óta csak ssh-val. Overclocking sohasem volt, bár ha lehetne és megoldaná levenném a frekit 1000Mhz-re, minek az 1400. Megoldaná vajon a rebootot?
-
files32
tag
Megújult a LE honlap, külön szedték a tipusokat, hátha...
[link] -
válasz
Davebowman #32434 üzenetére
Na. Új információ.
Akkor kezdjük elölről.- Először is: húzd le a ventilátort! Szerintem meg is oldódik a dolog.
- Tudsz a kártyára tenni másik oprendszert?
- Nincs véletlenül overclock-olva a processzor a config.txt-ben? -
Davebowman
senior tag
válasz
kovisoft #32416 üzenetére
De! Rendeltem egy 3A-sat
Nem hiszem, hogy megtört volna a kábel, mert most pár óra kikapcs után megy szépen, csak 2-3 óránként indul újra, de ez a videolejátszást nem befolyásolja, a cache addig kitart és még csak nem is lenne ez baj. A melegedésre is gondoltam de van rajta egy venti 2-4-es lábakra kötve. 50 fok alatt van a proci plus ahogy javasolták a vásárláskor illik hűtőbordát venni, az is van alul+felül. Kedden meglátjuk alulfesz volt-e a baja.
most már használni akarom!!!!
-
files32
tag
Semmi változás.
-
kenand
veterán
válasz
Murdock1981 #32426 üzenetére
Igen az volt a gond, alapban OSMC és LibreElec esetén is USA wifire van állítva így nem látja a 12-13-as csatornákat.
Idétlenül viselkedett nálam is, nem látta a belső wifit, ha rádugtam egy sticket ment, majd egyszer csak meglátta a belsőt is, de újraindítás után megint eltűnt...12-re volt állítva a 2.4Ghz-s háló az egész házban és melléképületben. (az volt a legtávolabb a szomszédtól). Nem tudtam, hogy USA Wifi nem látja a 12-est.Nem túl satabil nekem sem, pedig már Domoticz nem is fut rajta, csak MQTT bróker, BLE-MQTT és Miflora MQTT gateway, így is időszakosan elérhetetlenné válik és csak az áramtalanítás segít.... Monitor nins rajt nem tudom mibe fagy bele...(vagy csak a wifi tűnik el...)
-
files32
tag
válasz
Murdock1981 #32426 üzenetére
Köszi, próbálom.
-
files32
tag
Sziasztok!
Van egy RPI 3b+ om. A helyzet az, hogy a sját wifijével az új LE 8,9.XXX től- LE 9 ig nem halvandó működni. IP-t kap, jelzi,hogy csatlakozott, de az időt nem lehet beállítani és így nem telepít semmit. Egy kölcsön kapott USB stkkel simán megy minden, de ugye ha van benne akkor dolgozzon már az az áráért. Drága fejlesztők mit hagyhattak ki, mert a 3B+ az nem 2 és nem 3 , más a chip, méigs azt írják, hogy a kettesét kell ezekre rakni (más mincs is) pedig sok külföldi fórum is foglalkozik vele mégis kiadták a kilencest, amiben ilyen téren nem történt változás. Használtok ilyen lapot 18-as Kodival, saját wifivel? Mi a trükk?Köszönöm.
-
gambeca
tag
Kíváncsiságból elkeztem moodeaudio alatt is.
Eddig jutottam:
Last login: Sat Feb 2 15:10:56 2019 from 192.168.1.6
pi@moode:~ $ sudo ls -l /dev/i2c*
crw-rw---- 1 root i2c 89, 1 Feb 2 15:10 /dev/i2c-1
pi@moode:~ $ sudo i2cdetect -y 0
sudo: i2cdetect: command not found
pi@moode:~ $ sudo i2cdetect -y 1
sudo: i2cdetect: command not found
pi@moode:~ $ i2cdetect -y 1
-bash: i2cdetect: command not found
pi@moode:~ $ i2cdetect -y 0
-bash: i2cdetect: command not found
pi@moode:~ $Nem látja a kijelzőt.
Volumio alatt látja a kijlezőt " 3f " alatt.
-
gambeca
tag
válasz
Csicsóka #32418 üzenetére
csináltam egy ilyet a 8. másik felénél...
---------------
volumio@volumio:~$ wget https://docs.google.com/file/d/0B7ptSyfcuQ_GTnJRdEpLdGVuSUU/edit /usr/local/lib/lcdproc
converted 'https://docs.google.com/file/d/0B7ptSyfcuQ_GTnJRdEpLdGVuSUU/edit' (ANSI_X3.4-1968) -> 'https://docs.google.com/file/d/0B7ptSyfcuQ_GTnJRdEpLdGVuSUU/edit' (UTF-8)
--2019-02-01 21:14:10-- https://docs.google.com/file/d/0B7ptSyfcuQ_GTnJRdEpLdGVuSUU/edit
Resolving docs.google.com (docs.google.com)... 172.217.20.14, 2a00:1450:400d:807::200e
Connecting to docs.google.com (docs.google.com)|172.217.20.14|:443... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: unspecified [text/html]
Saving to: 'edit.1'edit.1 [ <=> ] 134.12K --.-KB/s in 0.1s
2019-02-01 21:14:10 (1.19 MB/s) - 'edit.1' saved [137340]
/usr/local/lib/lcdproc: Scheme missing.
FINISHED --2019-02-01 21:14:10--
Total wall clock time: 0.5s
Downloaded: 1 files, 134K in 0.1s (1.19 MB/s)
volumio@volumio:~$
--------
Ez jó így?
hogyan tovább? -
válasz
Davebowman #32414 üzenetére
Nem tört meg a kábel?
-
gambeca
tag
-
kovisoft
őstag
válasz
Davebowman #32414 üzenetére
A 2,5A-nek elégnek kellene lennie, ezért gondoltam azt, hogy esetleg a kábelen nem megy át annyi. Nem tudod kipróbálni egy másik töltővel?
-
Noxy
veterán
válasz
Davebowman #32410 üzenetére
Ott sztm más probléma is van.
Nekem a 0.75 A-l is ment évekig. (+ 1 2.5 A aktív USB HUB) -
kovisoft
őstag
válasz
Davebowman #32410 üzenetére
Lehet, hogy csak kábelproblémád van. Próbáld ki egy másik (minél vastagabb) kábellel.
-
Davebowman
senior tag
Tudtok ajánlani 3Amperes vagy nagyobb tápot? Hócipőm tele, hogy rebootol kb. 10 percenként a 2,5Amperessel
-
-
azbest
félisten
válasz
kenand #32406 üzenetére
A gyorsabb sebességhez 3.3v módokat is kéne tudnia az olvasónak, amit viszont nem implementáltak. Az 5v-os módot tuningolták fel kb specifikáció feletti sebessgére, ezért nem mennek 22MBájt/sec fölő a legjobb kártyával sem.
Persze van lehetőség tovább fokozni, csak nem biztos, hogy bírja a kártya [link]
Meg esetleg a beépített wifit meghülyítheti, mert az is sdio-n ül.Egyébként kíváncsi leszek, hogy mi lesz a nagy durranással, amire az emberek számítanak.
A 25 dolcsis cm3+ után lehet inkább valami olcsó 3as alapú pi zero lenne a következő nagy dobás az alapítványos mércével. Ha továbbra is mint oktatási eszközt nézzük elsődleges célként. -
azbest
félisten
válasz
Murdock1981 #32404 üzenetére
Mivel a processzor generál adatot, amit kiküld az usb-n át. Ha usb háttértárról próbálod, vagy hálózatról (pl netrpl nasra), akkor mindjárt feleződik. Az sd kártyáról esetleg még elérhető lenne, de ott meg az sd kártya vezérlő a szűk keresztmetszet és nem jó neki a sok írás
-
shtirley
tag
válasz
Murdock1981 #32400 üzenetére
-
Murdock1981
tag
válasz
kenand #32399 üzenetére
Így van, csak azért írtam, hogy gond nélkül megbirkózik vele. Usb2 a külső házam és így pc-re dugva max 30Mbyte az adatátvitel, de eddigi használat során teljesen elég volt ez a sebesség. A torrent letöltés átlag 5Mbyte-al megy a Pi-men, nekem ez is elég. Ezen igények mellett nekem a fogyasztás volt a mérvadó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Subaru topik
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Azonnali notebookos kérdések órája
- iPhone topik
- Milyen processzort vegyek?
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest