- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #34294 üzenetére
Más, azt hogy oldjátok meg, hogy a Transmission által létrehozott fájlok törölhetők legyenek? Mert ugye ha kiadom a mappára amit tölt a sudo chmod -R 777 parancsot, akkor ugye mindegyik file-nál átírja a jogosultságokat, almappákra is, de ha a Transmission új file-t hoz létre, megint nem lesz törölhető, újra ki kell adni a parancsot.
A transmission ilyen jogosultságokat hoz létre: drwxr-xr-x, magyarán csak a tulajdonos törölheti, ez nem oké, szeretném, ha az userek is törölhetnék és ne kelljen minden alkalommal megadnom a jogokat...
-
bajzal
őstag
Kinek milyen hűtés vált be Pi 4 Model B-re? Mikor a Transmission nagy dolgozik akkor 68-69°C-os, kicsit lejjebb szeretném vinni.
-
cigam
titán
válasz
syler123 #34285 üzenetére
Azért azt is hozzátenném zárójelben, hogy a W10 Home verziója nem támogatja alapból NFS-t, csak külső programot telepítve. Az is problémás ehet, hogy a raspbian nfs verziója még nem tudja a 4-es verziót, viszont csak a 4-es verziótól vezették be az UTF-8 támogatást, ezért problémás lehet a speciális karakterket tartalmazó fájlnév.
Nekem több gondot okozott mint hasznot.Mr Dini
A LED-ek jelzik, hogy kap energiát, olvassa a kártyát? Jó portba dugtad a hdmi csatlakozót? -
Mr Dini
addikt
Sziasztok,
Tegnap jött meg az RPi4-em, de nem ad képet. A kábel jó, másik RPi4-gyel megy. Csere?
-
syler123
veterán
Tesztelgetem az NFS és Samba különbségeit. Hát... NFS megosztással sokkal gyorsabb.
Konkrétan Samba vs NFS az úgy áll hogy 45mb/sec vs 65mb/sec. Win10-re másolás.
Mondjuk én sokkal jobbra számítottam, ez nagyon messze van a gigabit és usb3.0 korlátaitól...Érdemesebb akkor libreelec esetén is az nfs használata?
-
Csicsóka
őstag
válasz
kovbandi82 #34283 üzenetére
Van rá gíógyír. Az előző, ténával foglalkozó Írásokat is olvasd el!
-
kovbandi82
őstag
Sziaszrok. HBO GO addon megy rendesen mindenkinek?
Nem indul el semmi film és ezt mondja a log:2019-08-18 00:21:59.588 T:1522094816 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
- NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
Error Type: <class 'httplib.BadStatusLine'>
Error Contents: ''
Traceback (most recent call last):
File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.hbogohu/addon.py", line 542, in <module>
PLAY(url)
File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.hbogohu/addon.py", line 307, in PLAY
LOGIN()
File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.hbogohu/addon.py", line 152, in LOGIN
jsonrsp = SILENTREGISTER()
File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.hbogohu/addon.py", line 123, in SILENTREGISTER
f = opener.open(req)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 429, in open
response = self._open(req, data)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 447, in _open
'_open', req)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 407, in _call_chain
result = func(*args)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 1241, in https_open
context=self._context)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 1201, in do_open
r = h.getresponse(buffering=True)
File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 1121, in getresponse
response.begin()
File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 438, in begin
version, status, reason = self._read_status()
File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 402, in _read_status
raise BadStatusLine(line)
BadStatusLine: ''
-->End of Python script error report<-- -
kobandi
csendes tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem,hogy a raspberry pi 4 ki tud szolgálni két db usb 3as 1 TB külső hdd-t? A külső eszközök nem rendelkeznek saját táppal.
Előre is köszönöm!
Üdv, -
zolka95
őstag
Ma a két RPI 3B+ -ra felraktam a Raspbiant, a NOOBS-ból telepítve. Megnéztem a firmware verziót és 2019 júliusi volt fent. Én biztos nem frissítettem akkoriban, mert mindkét RPI-n a Kodi futott állandóan. Kodit sem frissítettem.
Tehát ez a 2019 júliusi verzió akkor települhetett, ahogy most telepítettem a Raspbiant.
Szóval előtte jó régi firmware lehetett fent. A Raspbiant lehet ki sem próbáltam sose egyiken se.
Elindítottam egy firmware frissítést, ami után már augusztus 15. verziót mutatott.A két RPI között lefuttatam az iperf-et kábelen. 283 Mbps-t mért. USB portok üresek voltak.
Visszaraktam a Kodit és megint lefuttatam rajta a speedtest-et. 220-230Mbps eredményeket adott. Ez a maximális net sebességem, kb ennyit szoktam mérni PC-n is.Valahol azt olvastam, hogy a 3B+ csak 300Mbps sebességet tud.
Lehet hogy a firmware frissítés oldotta meg? Azt a Kodi nem szokta piszkálni, ugye?
-
cigam
titán
válasz
syler123 #34276 üzenetére
Nem ismerem az eszközt, de ha modem módban van akkor semmilyen router fukciónak nem lenne szabad működni/elérhteőnek lennie. Ilyenkor csak aXiaomi router kaphatna egy publikus címet, a modemnek nem lenne szabad ilyennel rendelkeznie, csak ha router módban van.
Mondom ezt vagy a szolgáltatód topikjában, vagy a hálózati topikban kellene tisztázni, hogy mi hogyan működik, mert ott biztos vannak akik már láttak ilyen eszközt.
-
syler123
veterán
Egy ZTE Speedport Entry 2i routermodem-re van kötve egy Xiaomi Router mini openwrt-vel. Utóbbira van kötve a pi, tehát nem közvetlenül a szolgáltató modemjére. Úgy rémlik máskor open-nek jelezte ez az oldal a portot, akkor is ha nem futott ott semmi.
A ZTE Speedport Entry 2i -ben a PPPoE Pass-through engedélyezve van, tehát a PPPoE-t maga a Xiaomi router végzi, az is kap egy publikus címet, nem a modemét használja, ilyenkor nem kell foglalkoznom a modem beállításaival? Elvileg ilyenkor a Xiaomi Routeren nem szabadna hogy működjön a Modem tűzfala. -
cigam
titán
válasz
syler123 #34274 üzenetére
Csak akkor fogja nyitottnak jelezni, ha egy valós szolgáltatás fut mögötte, ami válaszol neki valamit. Ha a laptopon nem futott semmi szolgáltatás azon a porton, akkor természetes, hogy nem mutat semmit (a port zárva van).
A torrent-et és a torrentPi-t mutasd. A Pi közvetlenül ebbe a szolgáltatói eszközbe van bedugva? Plusz nem jelez hibát, ha ugyanazt a portot akarod Más-más címre forwardolni?
Bár ez inkább otthoni hálózat / torrent topikok témája lenne, ott több hálózati guru tudna tippet adni, hogy a szolgáltatói eszköznek van-e valami trükkje hogy működjön, stb...
-
syler123
veterán
-
cigam
titán
válasz
syler123 #34272 üzenetére
Nézd át elejétől a végéig (és vissza), hogy mindenhol jó portszámot címet írtál-e be. Tuti még mindig az az IP címe amit gondolsz? Megnézted a konfigurációját?
A port szám fix, vagy random? a portot zártnak mutatja? Az a port van beírva ami a routerekbe is beírtál? Egy portteszter nyitottnak látja ezt a portot? pl. [link] -
syler123
veterán
Egész jól muzsikál a Pi4, viszont egy dolog sehogy nem akar működni. Transmission-nél a seed. Egyszerűen nem seedel. Port feloldva routerben és a telekomos modemben is. Ugyanígy volt beállítva tv boxon, szintén transmission-el és ott működött. Valami transmission beállítás lehet? 51413-as beállítva, feloldva.
-
cigam
titán
válasz
goldister #34270 üzenetére
No és a "másik PC" a "tökéletes PC"-re milyen sebességgel másol?
Továbbra is azt mondom, hogy a hiba nálad van. Nincs lekorlátozva tuningolva,optimalizálva,...?
Hiába van ugyanolyan hálókártya benne, ha a beállítások (vagy kábel miatt) nincs meg a sebessége.- Fizikailag cseréld fel a 2 PC-t. Ami eddig "tökéletes" volt, az új helyen is hozza a sebességet? A "másik PC" megtáltosodik az új helyen?
- Nézd át a "másik" hálózati beállításait. Milyen sebességgel kapcsolódott, Van rajta valami+ biztonsági program? Elég izmos gép(HDD), hogy tudja azt a sebességet?
Ezt inkább valamelyik hálózatos topikban kéne átbeszélni, mivel a a Pi részéről a sebesség, és a fájlmegosztás problémamentes.
-
goldister
tag
Megoldódott a sebesség problémám.
Rájöttem, hogy a wifi mac címe volt fixálva.
Így nem is az utp-re csatlakozott. Most már jó, köszi a segítséget.
(bár nem biztos, hogy jó ide, de a plex felirat beállításakor már konvertálja a videót, így a raspberry nem tudja szépen konvertálni és küldeni is, nem lehet valahogy beállítani, hogy ne konvertáljon?) -
cigam
titán
Szerintem érdekes, hogy egy adott bitmélységű kódolást egy kis összefogással mennyi idő alatt lehet "megtörni". Plusz egy technologiai demó, hogy az elosztott számítás mit jelent, hogyan működik. No és a nyereményről sem szabad megfeledkezni
goldister
11Mbit, vagy 11MByte? Megnézted hogy mekkora sebességgel kapcsolódik? Letesztelted a belső hálózat sebességét?
AZ USB meghajtó sebességét így tudod letesztelni:
Írás: dd if=/dev/zero of=/media/USB/largefile bs=1M count=1024
Olvasás: dd if=/media/USB/largefile of=/dev/null bs=4k -
cigam
titán
válasz
zolka95 #34261 üzenetére
Azért jó lenne ha te magad is megmérnéd, hátha nem tudja a papírformát... Ahogy a 4066 seeder sem garancia hogy azok közül olyanokra tudsz kapcsolódni akiknek van a te végpontodig megfelelő sebessége. A torrent topikban biztos jobban eltudják mesélni az elméleti hátterét. Maga a libreelec verzió is lehet problémás (ki tudja hogy ez a plugin rendszer mennyi és milyen erőforrás korlátozást tartalmaz, hogy a binárist mikori forrásból, és milyen opciókkal fordították. Nem azt mondom hogy feltétlen ez a gond, de az biztos hogy egy plusz hibaforrás a mezei rasbian alatt futó kiadáshoz képest.
Ugye nem egyszerre fut a két torrent?
-
zolka95
őstag
PC-n kábellel 235Mbps-t mértem. 285 torrent fut PC-n, de lehet volt már több is.
Routernek bírnia kell. 1043NDv2Pendrive 100 MB/s írási sebességgel bír. (Pendrive-os topikban rákeresve szedtem az infót)
Torrentből olyannal próbálkozok, amin 4066 seeder van. Tehát a sebességet ez nem befolyásolhatja negatívan.
iperf parancsot nem érti a libreelec
a sudo apt-get iperf -et sem tudtam lefuttatni
apt-get-re kiírta hogy ilyen nincs libreelecen mert vmiért nem biztonságos. . . stb -
cigam
titán
válasz
zolka95 #34259 üzenetére
Nem feltétlen. Olvass vissza, teszteld le a saját belső hálózatod sebességét: #31712
Ha ott megvan a tempó, jöhet a következő lépés. Melyik szolgáltatónál vagy? A garantált és a megrhírdetett csomag sebesség nem ugyanaz, gyakran a töredéke a garantált. pl. nekem 300-as csomagom van, de csak 60Mbit a garantált (és ugye az is csak a szolgáltató központjáig. Amint kijut az Internetre, a legváltozatosabb helyeken futhatsz bele a szűk keresztmetszetbe. Érdemes több gépen, több szerveren is letesztelni a sebességet, ha kevésnek tűnik.
A másik dolog meg maga a pendrive. Biztosan tud gyorsabban írni olvasni?
Amúgy igen, az egyetlen USB port sebességén(480Mbit) osztozik a hálózati /le feltöltés, és az USB eszköz írása olvasása is. És ez az elméleti maximum, a gyakorlatban ez kevesebb.
A torrent sebessége nem mérvadó. Rengeteg dologtól függ. A rád csatlakozott letöltőkről és azok sebességétől, hogy te mennyi és milyen sebességű eszközre kapcsolódtál. Hogy ezt a rengeteg kapcsolatot hogyan képes lekezelni a Pi ill. a router. -
zolka95
őstag
RPI 3B+ -on 160Mbps letöltési sebességet mértem speedtestel, kábelen. 250Mbps-os netem van. Kábel és router gigabites.
Ez az alacsonyabb érték az ethernet és usb adatbusz összevonásának köszönhető?
A sebességet üres USB aljzatokkal mértem."Ethernet over USB támogatása révén a soros busz 2.0-s szabványa 300 Mbps-os tempóra képes"
Ezen a 300Mbps -on osztozik az ethernet és a négy USB aljzat?Torrentet szeretnék futtatni libreelec kodin. Pendrive-ra töltök Qbittorrent-tel az elején 16-17MB/s is jön egy rövid ideig, aztán max 10MB/s körül mozog, de gyakran leesik akár 1MB/s alá is. Nagyon ingadozó.
Minek köszönhető a kisebb letöltési sebesség de legfőképp a torrent sebesség ingadozása?
-
goldister
tag
wifivel van kapcsolódva a hálózathoz. PC vezetékkel van összekötve a routerrel.
Más gépre tudja hozni a 80mb másolást a gép.
Hát sok mindent nem csináltam a raspberryn.
No-ip-re tölti fel 10 percenként az ip.
Vpn pivpn-nel.
Plex
Smb
plusz egy py, hogy 70 fokon kapcsoljon ventit és 50-fokon le.
Grafikus rendszert tettem fel, bár parancssorban dolgoztam csak vele.
Próbáljam meg nem wifin? Mert a letöltés a speedtest-cli szerint hozza a maximum letöltést amit a sávszélesség enged. -
PunkZoli
aktív tag
sry ha már elhangzott, de a rpi4-en levő 2 mircro hdmi-t hogy lehet egyszerre életre lehelni? Libreelecem van és csak az egyik csatin ad képet.
-
cigam
titán
válasz
goldister #34251 üzenetére
Jó jó, de a gép(ek) vezetékkel, vagy WiFi-vel kapcsolódnak? Másik gépre/ről tudja a stabil 10MB feletti sebességet? Csak a Pi-vel van sebességgondod? Milyen sebességgel csatlakozik a hálózatra? (Mind a PC mind a Pi) pl. az ethtool eth0 parancs szerint mekkora a kapcsolat sebessége(már ha vezetékes)
NFS és Samba között nincs difi, mindkettőnek ki kell hajtani azt amit az USB-s lemez tud. (Nem az USB-s csatlakozás(ház) a szűk keresztmetszet?)
Nekem most a torrent 2.6MB-val tölt fel, és ezért csak 6MB-al tudok másolni samba-n keresztül (Nekem még 100Mbites Pi2 van) Más program nem tekeri a merevlemezt, vagy a hálózatot? -
azbest
félisten
válasz
zsolt_64 #34223 üzenetére
inkább a külső merevlemezes topicban érdemes olvashatni. Például uasp-re is ott találhatsz tippeket. Ez nem pi specifikus, és mivel a pi kernele relatíve friss verzió (4.19), így általában, ami linuxon megy, az a raspin is megy - ha nem kell külön telepíteni valami drivert hozzá.
-
cigam
titán
válasz
goldister #34247 üzenetére
Szívesen!
Mit, hova, mivel? Én tudom, hogy te tudod, de nekem fogalmam nincs mire gondolsz, hogy melyik eszköz mire hogyan csatlakozik.aryes
Hogy, hogy mi értelme? A béjeggyűjtésnek vagy a pimpelt desktopnak(cicis háttérkép, 3D gyorsítós képernyővédő,...) mi értelme? Miközben a Pi "unatkozik", csinál valami értelmeset. De futtathatsz rajt BOINC klienst, amivel elég sok tudományos projekt részesévé válhatsz. Sok kicsi sokra megy! -
-
goldister
tag
Köszi, sikerült. Viszont csak 6megával másol. Nem gyorsabbnak kéne lennie?
-
-
goldister
tag
Kérnék egy kis segítséget. Pi4-em van. Külső HDD ext4 formázva. Mountalva a /média/hdd mappában. Látja is a win10 viszont nem enged írni rá. Mi a probléma? Tud valaki küldeni egy jó leírást?
-
bacsomarton
tag
válasz
bacsomarton #34200 üzenetére
Meglett a megoldás. A config.txt-ben, azoknál a Málnáknál, ahol a gépre szeretnénk bízni a felbontás megállapítását hozzá kell adni a hdmi_group=0 sort. Így nem fogja figyelembe venni a más széria számok alatt megadott beállításokat.
-
cigam
titán
Pedig oda is írtam: distributed.net
-
cigam
titán
válasz
Fecogame #34226 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Nem az lenne a cél, hogy ugyanakkora, vagy még kevesebb energiahasználattal nagyobb számítási teljesítményt nyújtsanak az eszközök?
Nekem még csak Pi 2 van, de abból 3 mag 100%-on pörög egy törést számol (distributed.net), a mardék 1 magra jut az összes többi feladat (torrent, pi-hole, samba,...) A pi-hole dashbordja szerint 55 fokos:syler123
Szívesen! -
Vigyorka
aktív tag
Üdv!
Ilyent rendeltem... Szoftveresen állítható hogy hány foknál kapcsoljon be és ki...
[link] -
cigam
titán
válasz
syler123 #34222 üzenetére
Nincs difi. Ha megnézed a samba csomag "adatlapját" az apt info samba parancsal, akkor láthatod, hogy a függőségei között szerepel a kérdéses csomag. Vagyis ha a samba-t telepíted, az automatice telepíti a samba-common-bin csomagot is.
Depends: adduser, libpam-modules, libpam-runtime (>= 1.0.1-11),
lsb-base (>= 4.1+Debian), procps, python (<< 2.8),
python-dnspython, python-samba, samba-common (= 2:4.9.5+dfsg-5),
samba-common-bin (= 2:4.9.5+dfsg-5), tdb-tools, python (>= 2.7~),
python2.7:any, python:any (<< 2.8), python:any (>= 2.7~),
libbsd0 (>= 0.6.0), libc6 (>= 2.8), libldb1 (>= 2:1.5.1+really1.4.6),
libpopt0 (>= 1.14), libpython2.7 (>= 2.7), libtalloc2 (>= 2.0.4~git20101213),
libtdb1 (>= 1.2.7+git20101214), libtevent0 (>= 0.9.16),
samba-libs (= 2:4.9.5+dfsg-5)A csomagtárolóban lévő aktuális verziót teszi fel. Ez jelenleg a 2:4.9.5+dfsg-5.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
syler123 #34222 üzenetére
De jó hogy írtad , mert te a 3.5 házra gondoltál.
Így pontosítom a kéréstHa valakinek van az rpi4-en uasp-os(esetleg trim-es) 2.5
és/vagy
3.5 uasp-os jól működő háza, akkor írja meg a gyártó/típusátmegköszönnénk egy
lsusb -t
eredményt, esetleg egy sebesség tesztetengem a 2.5 érdekel
-
syler123
veterán
válasz
zsolt_64 #34221 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert szeretnék venni egy 4tb WD Red-et, de akkor szeretném ha 100 / 100 mb / sec menne nagy fájloknál. (Ajánlott külső házba tenném). Én a Sharkoon Swift Case PRO-ra gondoltam.
Más:
Mi a különbség a
sudo apt-get install samba samba-common-binés a
sudo apt-get install samba
között?
Mi alapján dönti el hogy melyik samba verziót teszi fel?
-
AlienM
tag
Sziasztok,
Kísérleteztem nagyobb hűtőbordával az rpi4en, de pasztát használva nagyon labilis a borda pozíciója.
Esetleg aki utólag rakott rá nem gyári bordát letudná írni a megoldását? Pl hővezető lap? -
azbest
félisten
válasz
syler123 #34217 üzenetére
hm, ami még érdekes lehet, hogy a raspbian userspace emlékeim szerint máig armv6-osra van fordítva, hogy ugyanaz az alkalmazás fusson az első generációstól az utolsóig. A kernelekből választ talán csak az aktuális géphez valót. Mondjuk armv8-as rendszer lehet nem nagyon van rá, de arm v7-es disztribució lehet. Csak akkor ugye azon nem lesznek rajta a pi specifikus extra cuccok, nem minden képesség kihasználható esetleg. De nas esetén ez nem hiszem, hogy szempont.
Ezzel azt akarom kinyögni, hogy lehet armv6-os a samba is raspbianon.
Például nálam az sshd-t megnézve
readelf -a -W /usr/sbin/sshd
.... a végén...
File Attributes
Tag_CPU_name: "6"
Tag_CPU_arch: v6
Tag_ARM_ISA_use: Yes
Tag_THUMB_ISA_use: Thumb-1
Tag_FP_arch: VFPv2
Tag_ABI_PCS_wchar_t: 4
Tag_ABI_FP_rounding: Needed
Tag_ABI_FP_denormal: Needed
Tag_ABI_FP_exceptions: Needed
Tag_ABI_FP_number_model: IEEE 754
Tag_ABI_align_needed: 8-byte
Tag_ABI_align_preserved: 8-byte, except leaf SP
Tag_ABI_enum_size: int
Tag_ABI_HardFP_use: SP and DP
Tag_ABI_VFP_args: VFP registers
Tag_CPU_unaligned_access: v6 -
syler123
veterán
válasz
azbest #34213 üzenetére
Akkor az enyém valószínűleg usb módban van:
/: Bus 03.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=dwc_otg/1p, 480M
/: Bus 02.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=xhci_hcd/4p, 5000M
|__ Port 1: Dev 2, If 0, Class=Mass Storage, Driver=uas, 5000M
/: Bus 01.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=xhci_hcd/1p, 480M
|__ Port 1: Dev 2, If 0, Class=Hub, Driver=hub/4p, 480M -
azbest
félisten
válasz
syler123 #34212 üzenetére
Az attól is függ mint tud az a hdd.
Valamint befolyásolhatja, hogy az usb3-sata átalakító tud-e uasp módot.Elvileg így le lehet ellenőrizni
$ lsusb -t
...
/: Bus 02.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=xhci_hcd/6p, 5000M
|__ Port 2: Dev 5, If 0, Class=Mass Storage, Driver=uas, 5000M
|__ Port 4: Dev 3, If 0, Class=Mass Storage, Driver=usb-storage, 5000M
...Ebből látszik, hogy a procit kímélőbb / gyorsabb uasp módban van-e vagy usb-storage, ami jobban terhel és lassabb lehet.
-
syler123
veterán
Ti milyen sebességeket értek el a PI4-el Sambával? Most olyan 70-75mb/sec -el tudok másolni a mappába. USB 3.0 külső hdd. Cpu használat eléggé magas, max kb. Ennyit tud?
Máshol azt olvastam hogy Openmediavault alatt megvan a 110mb / sec le fel, az meg hogy lehet? Ez is Samba, az is Samba.
Természetesen EXT4-re van formázva a hdd. -
Latitude
aktív tag
-
sztanozs
veterán
válasz
Latitude #34207 üzenetére
hiszen amúgy is csak az tud a hálózathoz csatlakozni aki tudja a hálózat jelszavát?
Elméletben. Gyakorlatban, ha a router kívülről sebezhető, vagy bármielyik hálózatra csatlakozott eszközöd fertőzött, akkor a támadó már hálózaton belül van. De ez vsz a torrent szempontjából a legkevésbé problémás. -
válasz
Latitude #34205 üzenetére
Ezt futtasd le:
rm /etc/apache2/passwords-enabled/rtorrentscgi
Illetve kommenteld ki az alábbi sorokat a
/etc/apache2/sites-available/rtorrentscgi.conf
fájlban:<LocationMatch "/RPC2">
AuthType Basic
AuthName "rtorrentscgi"
AuthUserFile /etc/apache2/passwords-enabled/rtorrentscgi
Require valid-user
BrowserMatch "MSIE" AuthDigestEnableQueryStringHack=On
Require ip 127.0.0.1
</LocationMatch>Majd indítsd újra az Apache-t:
sudo service apache2 restart
-
azbest
félisten
válasz
bacsomarton #34200 üzenetére
csak hdmi? pi4?
Csak mert lehet ott elvileg a sima beállítás mintha csak a hdmi0 kimenetre hatna. De legalábbis elvileg külön lehet megadni a 0 (táphoz közeli) és az 1-es kimenethez [link]
Szóval a táphoz közeli portot használd, ha általános beállítást használsz, ha a másikat, akkor egészítsd ki a kimenet sorszámával is a konfigot
A linken egyébként más jellegű hdmi beállítás hibát jeleztek. Csak példának pont jó lehet. De a hdmi beállítás hivatalos doksiba is van róluk szó, csak múltkor még el volt írva pár dolog
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Napelem
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest