- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Vesporigo #39537 üzenetére
Nem hihetetlen, csak ez az egy dolog jutott eszembe a konténerek melletti érvekre. Tanulságos kört futtam vele én is, de nem győzött meg. (egyik napról a másikra eltűnt a konténer, ami nem volt a konténer listában, nem engedte telepíteni, mert egy példánya már ott volt, de eltávolítani sem lehetett mert nem volt a listában) Mint látod mások meg oda-vissza vannak érte. Egyéni preferencia kérdése.
-
cigam
titán
válasz
Vesporigo #39531 üzenetére
Miért akarsz Docker-t? A 2. kérdés alapján még felületesen sem sem világos hogyan működik. Miért nem jó úgy ahogy a Pi3-on van? Milyen előnyöd származna belőle?
Miért akarsz OMV-t? Olyan gyakran tekered a megosztás paramétereit, hogy nap mint nap a WEB-es felületén matatnál?Ami nem romlott el azt nem kell megjavítani. Persze, tanulni jó móka, de úgy tűnik te csak használni szeretnéd.
Szóval a konténert képzeld el mint a telepített programot egy dobozban. A konténer futtatását biztosító környezetet telepíted a Pi-re, és onnantól, csak kiválasztod melyik dobozt dobod bele. Ezeken a dobozokon belül fut a program elszeparálva mindentől. Más program nem jut be, de ő se tud kijutni a dobozból. Persze vannak kivételek, de azt konkrétan meg kell adni. Torrent kliens dobozának hozzáadásakor meg kell adni hova tölti le a fájlokat, melyik porton kommunikál. De a fájlrendszerben csak ahhoz az egy mappához fér hozzá, ugyanez érvényes a portokra is. Szóval elég speciális dolog. Nem nyújt annyi pluszt, mint amennyire bonyolult.
-
válasz
Vesporigo #39531 üzenetére
2. Én Docker hubon a stack-es megoldást használom, legtöbb esetben a linuxserver verziót keresve. Pl: [link] Viszont nem használja ki mind a 4 magot, csak 1 magon fut úgy tudom, ráadásul 15MB/s-nál többel se tölt, ellenben a qbittorrent igen.
3. OMV topik is van, ott többet tudnak róla, de úgy emlékszek valaki írta hogy működött neki, csak kellett NTFS-hez valamit telepíteni, visznont linuxon nem a legstabilabb. OMV esetén a docker és portainer telepítése az OMV felületén megoldható egyből, asszem a transmission is pluginként benne van az OMV-ben.
4. A 3-as pontban ahogy írtam, OMV alatt telepíthető egyik menüben a docker és a portainer, majd a portainer böngészőbl érhető el, maga az OMV nem kezeli a konténereket úgy ahogy szerintem te gondolod. Amúgy OMV topikba gyere át, ha tényleg ezen a vonalon szeretnél elindulni. Egyik fórumtárs (stigma) csinált egy elég jó dokumentációt konténerek telepítéséről, illetve sok hasznos infót tudnak adni ha ilyesmi érdekel.
1. Ha már OMV akkor visszatérve az 1-es pontra OMV topikban is felmerült a transmission fájlok transferelése. Én többet nem tudok róla, mert nem használom.
-
rosejbli
senior tag
válasz
Vesporigo #33382 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésed, de megpróbálok válaszolni.
A pi-n egyszerre egy példány tud a transmissionból futni.
Erre akárhány gépről/okostelefonról lehet torrentet hozzáadni, törölni.
Ha két külön mappát adtok meg, hogy hova mentse a már letöltött torrentet, akkor keveredni sem fog.
Természetesen mindketten látjátok majd az összes torrentet. -
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AM5 FULL GARIS gamer gép
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest