Új hozzászólás Aktív témák

• mesger82

tag

Sziasztok,

Adott egy Raspberry Pi 3 B+, 2TB-os külső merevlemez, 500Mbit-es UPC net (a ConnentBox beállítás érintetlen) OSMC, és Transmission. A transmission pár napot elvett az életemből mire működőképessé tettem, de legalább már működik (teljesen kezdő vagyok a témában és a Linuxban...) Pár dologra még nem jöttem rá, remélem tudtok ebben segíteni...

A letöltés sebességét befolyásolja, hogy a merevlemez NTFS vagy Ext4 file rendszerben van?
    Ugyan azt a torrentet a Pi-n NTFS merevlemezre 0-5MB/s, Ext4-esre 0-11MB/s-es ingadozó sebességgel töltötte le, ha a merevlemez a PC-re volt kötve stabilan ~30MB/s-el, SSD-re ~60MB/s-el töltötte le. Vagy a Pi ennyivel lassabb? Bár a rendszerinfóban alig jelzett terhelést a letöltés alatt.

Az alapértelmezett "51413"-as Port zárva van. Emiatt lehet ilyen gyenge a letöltési sebesség?
    Azért jeleztem az érintettlen ConnectBox beállítást, mert nincs benne Port nyitási lehetőség, emiatt telefonálnom kell az UPC-nek, hogy távolítsák el az ipv6-ot.

Az androidos Transmission Remote App-al nem tudok csatlakozni a Transmissionhoz. Mi lehet a hiba?
    Már odáig eljutottam, hogy azt írja ki az app, hogy nem sikerült csatlakozni, az **** IP-re, a **** IP-ről (port 60804), ezt a portnyitás hiánya miatt lehet? Esetleg más lehet a hiba? Mert eddig rpc-whitelist-et írt ki, pedig az IP címeket beleírtam a /etc/transmission-daemon/settings.json-ba.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv,
    Gergő

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés