- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Siffredi #18522 üzenetére
Alakul ez.
Ahogy vargalex is írta, lett egy minidlna user, akinek a nevében fut ez a szolgáltatás. Ezt az user-t kell hozzáadni ahoz a csoporthoz, amihez a merevlemezed tartozik.
A fenti parancsra kilistázza a hdd gyökerében lévő fájlokat, nekem közvetlenül a gyökérben találhatóak a filmek, némelyik mappában, némelyik nem.
Arra vagyok kíváncsi. Ez mutatja meg melyik user, és csoport a könyvtáraid, fájljaid gazdája, és hogy milyen jogosultságokkal rendelkeznek.
Media directory "/mnt/medion/media" not accessible!
Mivel ez volt a hibaüzenet, azt hittem a media könyvtárba vannak összegyűjtve a fájlok.
drwxrwx--- 1 pi pi 24576 Feb 11 12:06 /mnt/medion
Ez alapján (Ha az alkönyvtárak is hasonlóan néznek ki) a pi user, és a pi csoport a gazda, mindenhez joguk van.
Az alábbi parancs a minidlna user-t hozzáadja a pi group-hoz:
sudo usermod -a -G pi minidlna
Ez azt jelenti hogy a minidlna tagja lesz a pi csoportnak, és minden fájlhoz hozzáfér, amihez a pi csoport. Vagyis a te esetedben írhatja, olvashatja, és beleléphet az alkönyvtárakba. Ezután újraindítod a dlna daemont(vagy a Pi-t), és már rá is cuppan a fájljaidra.Remélem érthetően magyaráztam el!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Asus Rog Strix G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest