Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Ha Isten létezik...
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A teljesség igénye
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Hali!
Miután magamhoz tértem abból a 10 perces röhögésből, ami az aláírásod és a neved elolvasása után jött rám, az alábbit javaslom:
RAID10. Mert egyszerűbb, gyorsabb. A RAID6-nál fontos a két lemezes redundancia, mert ha az egyik lemez kiesése utáni visszaállítás során egy lemez írási hibát csinál, szükség lesz rá. A technológiából adódóan minden adatblokkhoz két paritásbitet kell számolni, többek közt emiatt írni viszonylag lassan fog. Az olvasási teljesítménye is jelentősen elmaradna a RAID10-től, mert ez utóbbi közel 4x sebességgel fog olvasni (egy lemezhez képest), míg a RAID6 csak kb 1,8x.
Az egyetlen probléma a RAID10-zel, hogy mi van, ha két "egy lábon lévő" lemez esik ki. Nos, baj. A RAID6-nál igaz, hogy kieshet egyszerre két lemez, de szepeghet a segged, hogy a visszaállításkor ne legyen írási hiba. Míg a RAID10 meg erre nem érzékeny.Ugyanakkor két lemez egyidejű kiesésével én nem számolnék normál körülmények között. Ha ez megtörténik, annak igen komoly oka van, pl az egyik diskházad tönkrement, vagy tápellátási zavar, és akkor általában megy minden a lecsóba. Spontán, hogy két lemez egyszerre adja meg magát... Elég ritka.
Ezek miatt én a RAID10-et választanám. De ez az én ízlésem/véleményem.
Még egy gondolat - vélhetőleg feleslegesen, de azért leírom, mert nem lehet elégszer:
A RAID az nem Backup elem, hanem High Availablity elem! Mindegy, milyen RAID-ed van, ha nincs mentésed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexar NM710 M.2 2280 PCIe Gen4x4 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Seagate Barracuda ST8000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingston HyperX Fury 120GB 2,5" Sata3 SSD
- SATA ÉS IDE (PATA) 2,5" , illetve 3,5" HDD BAZÁR
- Samsung 980 PRO 2TB. PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD. 7000/5100MB/S. (MZ-V8P2T0CW.)Playstation 5. Kompatibilis
- Új MSI Modern 15 FHD IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Graphics Win11 Garancia
- Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest