Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Mobiljátékok  »  Pokémon GO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:08

LOGOUT.hu

Pokémon Go témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5801) MeGabee válasza TazLeacher (#5800) üzenetére


MeGabee
senior tag

Ez már tuti?Mert akkor ugye bukta :DDD

"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."

(#5802) TazLeacher válasza MeGabee (#5801) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Nem, de ugye benne van a pakliban.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5803) HummeRC válasza TazLeacher (#5802) üzenetére


HummeRC
senior tag

Mint ahogy az is benne van, hogy esetleg a csere fizetős funkció lesz. :U

(#5804) freezer922


freezer922
aktív tag

Az eleve kinyírná a régió pokék értelmét ha nem kellene közelbe lennetek cserére.

(#5805) tompiheroe83 válasza MaciG (#5791) üzenetére


tompiheroe83
tag

A dragon claw a legjobb támadásra, jó oké a hyper beamet könnyebb kezelni mivel egyetlen nagy támadás, nehezebb félrenyomni, de a hyper beamet elképesztően könnyű dodgeolni, szóval azért ne bánkódj, sőt! :).

Az enyém az dragon pulse meg steel wing, ami attackra a legrosszabb kombináció, de védekezni a legjobb (ugye hiába nagyobb pl a dragon breath dps-e az egy fél másodperces támadás, de az AI csak másfél másodpercenként támad, steel wing meg 1.33 másodperces , szóval a 15 vs 11,3-as dps egyből 10 vs 4-re fordul a steel wing javára defendnél, ami azért durva különbség)

Páran kérdeztététek itt régebben, hogy miért lehet, hogy a defending moveset különbözik az attackingtól, hát pl a fenti példa miatt. A defending AI máshogy támad mint a human, neki dupla hp-je van ugye többek között, lényeg, h full más. Érdemes böngészgetni a best defending moveset táblázatokat,nem hülyeségek ;)

[ Szerkesztve ]

(#5806) Hunbeast87 válasza TazLeacher (#5800) üzenetére


Hunbeast87
senior tag

Cserediákok, turisták stb.
Amint megkapjuk a trade funkciót, biztosan erre is lesznek majd külön csoportok, ahol könnyen lehet majd találni cserepartnert.

http://steamcommunity.com/id/mapkoo87/

(#5807) MaciG válasza tompiheroe83 (#5805) üzenetére


MaciG
addikt

Dupla hp? Ezt nem is tudtam :)
Oké hogy hyper beam-et jobban lehet dodgeolni, de én támadásra használ csak, vevőnek majdnem mind1 mit teszek be úgy is leütik.

BANZAII

(#5808) TazLeacher válasza tompiheroe83 (#5805) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Tegnap kicsit rámentem a témára, és igen, olvastam erről, hogy a AI miatti dologról. Viszont 2-3 helyen néztem, és bizonyos pokémonoknál mást-mást írt az egyik, és a másik oldal best-re. Ugye az alap az mindenhol ugyan az volt általában, de a denfense sok helyen különbözött.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5809) tompiheroe83 válasza MaciG (#5807) üzenetére


tompiheroe83
tag

Ja dupla HP, valamivel ellensúlyozni kell, h a defender nem tud dodgeolni és meghatározott időközönként támad, de ez látszik is sokszor ha hasonló a két fél a gymben, mert pl fast movenál te ált gyakrabban támadsz mint az AI 1,5 másodperce így ellensúlyozod a dupla HP-t, ugyanannyira csökken a csíkotok de charge movenál már látszik, hogy te jóval nagyobbat veszítesz a csíkodból mint a defender ha telibe kap a charge move-ja.

Egyébként meg tök igazad van a védekezéssel kapcsolatban, hogy kb felesleges, úgyis leütik bármit teszel be. Sőt egy különlegesebb lény az kb vörös posztó szerintem, mindenki ki akarja próbálni magát ellene.De ez város függő, nagyobb városokban sokkal durvább a fluktuáció a gymekben, kisebb helyeken azért pár 2000 feletti erős dögnek van elrettentő ereje pár napig. (mondjuk nem számomra :), 20-as koromban már bontottam a 9-10 fős gymeket mert nehogymár azt higyjék, h biztonságban vannak :D - ráadásul azért egy fullos gym lebontása az rengeteg xp-t ad.)

(#5810) SpongyaBob


SpongyaBob
veterán

Ha kell a candy akkor kell a candy :D

Durva, hogy mennyit mentem vele és alig több mint 30-at kaptam érte..

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#5811) Imy válasza SpongyaBob (#5810) üzenetére


Imy
veterán

Ezt meg hogyan csinálod? Én nem mindig kapcsolom be a játékot, ha mindig menne, akkor napi 6-8km lazán meglenne....

(#5812) TazLeacher válasza SpongyaBob (#5810) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Nálam mostbő sétál. Magikarp-ból 8 candy kell, azt még befogom, őt viszont tolni kéne...ez a 3 km is horror, a Dratini meg agyrém. Az 1 km/candy még jó móka. Én mostanában napi 6-8 km között vagyok.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5813) SpongyaBob válasza Imy (#5811) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Akárhova megyek, mindig be van kapcsolva. Gyalog, tömegközlekedés (itt is el lehet csípni néhány km-t), kerékpár. Van hogy gyalog megyek haza, 5km-re lakom melótól.

(#5812) jer1cho: Ezt most lehet én is felfüggesztem, aztán rámegyek Pikachura mondjuk, ott legalább pörög hamar és az is ritka mint a fehér holló.

[ Szerkesztve ]

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#5814) tompiheroe83 válasza TazLeacher (#5808) üzenetére


tompiheroe83
tag

Ezt nem vágom miért különböznek, pedig úgy tűnik, hogy elég egzakt a defendingnek a számítási módszere. Az lehet talán, hogy ugye talán augusztusban volt egy update ami megváltoztatta a támadások jellemzőit (ami tényleg sok mindent érintett) és lehet, h vmelyik táblázat még korábbi.

(#5815) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Na, csak összejött a candy. 96%, legjobb moveset. Volt magasabb CP-s, de inkább ezt húztam, bíztam benne, hogy bejön a magas %, és bejött. Majd feltápolom, mert így legalább van értelme. Kb. agyf@szt kaptam volna, ha 400 candyt elköltök és jön egy Twister-el.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5816) tomazin válasza SpongyaBob (#5813) üzenetére


tomazin
veterán

Folyamatosan fogod a kezedbe? Vagy van valami progi ami lezarja a kepernyot, de megse erzekeli annak a pogo? (Btw nem ertem miert nem futhat a hatterben, h gyuljon a km)

(#5817) SpongyaBob válasza tomazin (#5816) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Mikor hogy, de általában leveszem minimumra a fényerőt és zsebbe teszem. Sajnos ha lezár a kijelző nem fut sehogy sem. :(

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#5818) Sordoran válasza tomazin (#5816) üzenetére


Sordoran
addikt

Simán megoldható, hogy minimum fényerő, kikapcsoljuk az automatikus képernyő zárat, battery saved pipa, és fejjel lefelé teszi táskába/zsebbe. Sőt, ha olyan a táska, rá lehet dugni egy külső akkut is vígan.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#5819) TazLeacher válasza tomazin (#5816) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Igen. Úgy hívják, hogy Pokémon Go Plus. Ha fizetsz, működik.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5820) tomazin válasza Sordoran (#5818) üzenetére


tomazin
veterán

Hat nem tudom nekem sok minden tortenik a zsebemben, ugyhogy ha berakom lezaratlanul, akkor tuti minden elallitodik mire kiveszem.

(#5821) TazLeacher válasza tomazin (#5820) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Nekem Samsungom van, ebben van ez a gyárilag feltelepített progi a Game Launcher, azzal le lehet zárni vissza gombot. Így, ha zsebre rakom, akkor nem lép ki. A Home gomb-ra kell vigyázni.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5822) torik


torik
senior tag

Én is újragondoltam a sétáltatás dolgot, és nem jutok dűlőre a dologban. Charmandert hanyagolom egy ideig mert ha össze is jön a 125 candy akkor is csak 1000cp körüli lesz a drágám, Magikarp pedig valami 600cp körül fog mozogni evolve után. Úgy vagyok vele hogy inkább kéne gyorsan valami ami kompetens gym-ekben, mert még mindig egy 900as Hypno a legerősebb monom.

Két szörnyi között vacillálok, Eevee vagy Bellsprout. Előbbi 5km/candy ami elég sok, de ha evolve-olom a meglévőt akkor elvileg 1500cp körül lesz majd, ami már korrekt, és akkor tápolnám őt tovább (vagy a meglévő 800as Jolteont, jó nagy hülyeség volt alacsony szinten ellőni az irányított fejlődést, na mindegy :D).
Bellsprout 3km/candy de ha megvan a 125 darab akkor 1200cp-s lesz, plusz elég sok mászkál belőle újabban mindenfelé szóval hamar versenyképes lenne (87% IV). Tudom hogy alapvetően nem nagy durranás de hamar meglenne :U

[ Szerkesztve ]

All that and a bag of chips

(#5823) TazLeacher válasza torik (#5822) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Szerintem semmit ezek közül. Mire meglesz a Magikarp candy, addigra várhatóan fogsz valami nagyobbat.125 candy-t (tök mindegy, hogy micsoda) sosem lőnék el arra, hogy legyen egy 1000-1200-as lényem. Hányas szinten vagy?

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5824) torik válasza TazLeacher (#5823) üzenetére


torik
senior tag

20.5

All that and a bag of chips

(#5825) TazLeacher válasza torik (#5824) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Korai még szerintem ezen aggódni. Nem mondom, hogy jól állsz, de most kezdődik majd a játék. Innentől már tojásból is 20-asok jönnek. Ha nem fogsz jót, majd feltolod. Én ezen nem aggódnék.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5826) torik válasza TazLeacher (#5825) üzenetére


torik
senior tag

Na jó de valamit akkor is kell sétáltatni :D

All that and a bag of chips

(#5827) MaciG válasza tompiheroe83 (#5809) üzenetére


MaciG
addikt

Viszont nekem továbbra is homály ez a "mi a a legjobb támadásra".
pl itt van ez a szép Arcanine. Az oldal szerint a bite jobb, mint a fire fang. Nah de ez hogy jött ki? Utóbbinak nagyobb dps-e. Mert azt értem hogy a main moves-eknél lehetnek variációk, mert van ami hamarabb betöltődik, van amit sokszor kell használni,stb, nah de az elsődlegesnél?

BANZAII

(#5828) tomazin válasza MaciG (#5827) üzenetére


tomazin
veterán

Kicsit nézelődni kell, de úgy igaz ahogy le van írva.
Ha megnézed akkor kb. 20%-al több a dps-e a fire fangnak.
Viszont ha megnézed akkor a nagyobb dps mellé kevesebb energyt termel.
4,76 energy per sec, míg a bite 14/sec.
Mivel nem tudom mi a dmg windows így csak a move durationnel számoltam.

(#5829) torik válasza torik (#5826) üzenetére


torik
senior tag

Most átnéztem újra a mai termést, átsiklottam egy 87%-os Magnemite felett. Eddig első amivel találkoztam, elektromos is, ami jó a rengeteg water típusú gym védő ellen, és csak 3km/candy, + evolve után erősebb is lesz mint a már meglévő Jolteon-om :U

Végképp nem tudom mit sétáltassak :DDD

All that and a bag of chips

(#5830) MrCsiT válasza torik (#5822) üzenetére


MrCsiT
addikt

Ezzel az IV kalkulátorral nem mindig vagyok sokkal előrébb: megadom a CP-jét, a HP-t, és a fejlesztési költségét, erre ad vagy 5-6 variációt, és melléír több olyan szintet a lényre, (pl. 18,18,5 , 19, 19,5 , stb) amit értelmezni sem tudok. Honnan tudjam, hogy a lényem 18-as, vagy 19.5-ös?! ..vagy a possible IV alatt a "level" sorban csak azt kell néznem, hogy én hányas szintű vagyok? :F
..ha így van, akkor a CP 1161/HP 105, dust 2500 -as Hypno-mat (Confusion 15, Shadow ball 45) akár ki is dobhatnám, mert 20.5-re 33-40%-ot mond rá, de ettől függetlenül, az 1500-as lényeket általában gond nélkül kiszedem vele a gym-ekből.

Van egy 1604-es Vapo-m, 163-as hp-val, és 2500 dust a fejlesztése (Water gun 6,Aqua Tail 45), most erről hogyan tudjam meg, hogy mit ér? IV calculator szerint, 3 kombót dob rá, ami szerint, 20.5 -es és 78-82% -os.

.. a másik a Magmar-om, ami 1154 es CP, 81-es HP és 2200 dust a fejlesztése, az IV szerint 18-18.5 level mellett 76-93%-os lehet, mégis, jóval gyengébb mind támadónak, mind védőnek az előzőeknél. (Karate chop fighting 6, Fire blast 100)

Hogy van ez, mi ezekből a jó, vagy nem jó?

..amúgy ma alig fogtam valami értelmeset, pár Bulbasaur volt, de gyengécskék, egy 980-as Jynx, ami első Ultra ballból kilépve el is húzott..

HA szeretnék gym-eket támadni, akkor a Vapo a legerősebb lényem jelenleg (21-es vagyok, 38e XP-vel), a kérdés max. az, hogy érdemes-e powerup-olni ezt vagy ezeket, vagy várjak egy jobb Vapo-ra (ez egy 499-es Eevee-ből lett evolve-olva, átnevezéssel), vagy másra?

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#5831) torik válasza MrCsiT (#5830) üzenetére


torik
senior tag

Igazából az IV csak arra jó hogy nagyjából meg tudod saccolni meddig fogod majd tudni még húzni ha már nincs hova evolve-olni :U én legalábbis erre használom, ha evolve után elég tápos lesz egy lény hogy érvényesülni tudjon a gym-ekben és nem szándékozok dust-ot költeni rá, akkor igazából mindegy is az IV :) persze ha sokkal több dust-ot kéne költeni egy kisebb cp-jű de magasabb IV-jű monra akkor lehet az sem éri meg, ezt már mindenkinek magának kell eldöntenie hogy mennyit akar rááldozni.

A moveset igazából a fontosabb de azt nem tudod befolyásolni, elvileg minél magasabb az IV annál esélyesebb hogy a legjobb moveset-et kapod, de ez még nem nyert bizonyítást (vagy igen, nem olvasok vissza minden nap 40+ kommentet mikor hazaérek) :D

All that and a bag of chips

(#5832) MrCsiT válasza torik (#5831) üzenetére


MrCsiT
addikt

.és az, hogy egy pokemon súlyához és/vagy magasságához oda van írva, hogy "XL", mint a korábban vagy 10x powerup-olt (16-os szinten ez volt a legjobb esélyem gym-ek ellen :DDD ) hypno-mnál, ami Cp 1041,hp 101, dust 2500, zen headbutt 12, psychic 55, és ez 122.96 kg, és 2.1m magas, azaz, 2x XL-es, az számít valamit? :F

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#5833) torik válasza MrCsiT (#5832) üzenetére


torik
senior tag

Elvileg a physical damage-et befolyásolja, a nagyok lassabban ütnek de nagyot, a kicsik pedig kisebbet de többet. Nagyon nem szokták figyelembe venni, nem is tudod befolyásolni, meg amit nyersz a réven elveszíted a vámon végülis :D

Egy biztos, acsiknál fontos :D

All that and a bag of chips

(#5834) tomazin válasza torik (#5833) üzenetére


tomazin
veterán

semmit nem befolyásol, ez régi teória volt, de nem igaz.

(#5835) torik válasza tomazin (#5834) üzenetére


torik
senior tag

Akkor maradnak az acsik :B

All that and a bag of chips

(#5836) tompiheroe83 válasza MaciG (#5827) üzenetére


tompiheroe83
tag

Na ez egy jó észrevétel MaciG, ez az energy miatt van, van is ott egy kérdőjel amire kattintva részletesen elmagyarázza.

Lényeg, hogy minden támadás energyt ad(ez tölti a main move-ot fel) és ez minden támadási movenál különböző érték. Támadásnál ugye a támadási move-onként megadott dps nagyon fontos(viszont ez a dps kb azt írja le, hogy ha végig csak a quick moveot használod akkor mennyit sebeznél) de nem mindegy, hogy tényleg szűken egy másodpercre vesszük ezt az értéket vagy az egész valós támadásra átlagolva már a main moveokat is beleszámítva az értékelésbe.
Mert ha pl egy quick move nem is olyan erős dps-re, viszont cserébe sok energyvel tölti a main move-ot akkor ugye többször használható a main így pl 20 sec alatt nem egy main attackot tudsz elnyomni hanem 3-at ami mindjárt átrendezi a viszonyokat. Ez már a move cycle avarage dps lesz ami valósabb képet ad az egyes moveonkénti dps-ekhez képest.

Jer1cho is említette, hogy több helyen eltérnek a megadott defending movesetek, ahogy elnézem, ezt az energy dolgot sokan nem számolják bele, lehet ezért van több eredmény, de basszus vmi rengeteg oldal foglalkozik ezekkel, rengeteg ordító baromságot is írnak, elég nehéz kiszűrni a lényeget néha... De ez amit linkeltél MaciG ez korrekt számításnak és oldalnak tűnik.

Érdekes ez az egész, egyre több részlet lesz világos, de azért látom még a sötét foltokat is :) (dodgeing, cooldown, counter rate)
De tényleg mindig van vmi új info, én most ezt böngészgetem.

[ Szerkesztve ]

(#5837) Jazz válasza Sordoran (#5818) üzenetére


Jazz
veterán

Mi kell ahhoz hogy működjön a battery saver? Hiába állítom fejjel lefelé, nem kapcsol ki a képernyő. És nem csak nekem, másoknak sem a környezetemben.

Vagy ha ez nem működik, mi kell az említett vissza gombos megoldáshoz, hogy fusson a háttérbe?

free your mind

(#5838) MeGabee válasza Jazz (#5837) üzenetére


MeGabee
senior tag

Működő giro-szenzor

"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."

(#5839) Stylerr válasza MeGabee (#5838) üzenetére


Stylerr
addikt

Nekem működik Huawei P9 Liteval is, de nekem nincs benne gyroszkóp.

(#5840) Jazz válasza MeGabee (#5838) üzenetére


Jazz
veterán

Be van kapcsolva az automata elforgatás, de semmi...

free your mind

(#5841) MaciG válasza tompiheroe83 (#5836) üzenetére


MaciG
addikt

Ahan. Így már mindjárt világos. :)
Bár szerintem az említett példánál jobb ha két fire típusú támadása van mert így hatékonyabb pl. lapras ellen.
De egyébként ezek tényleg már ilyen hangyafaxnyi dolgok, mert sokszor olyan bugos a játék, hogy ezek semmit se számítanak. Pl. mikor már lefogyott az ellenfél élete, de még sokáig él, vagy pl. nekem a blizzard rendszeresen ilyen 5-10 másodperccel később sebez mint ahogy használtam...

BANZAII

(#5842) MeGabee válasza Stylerr (#5839) üzenetére


MeGabee
senior tag

Pusztán ténymegállapítás: van benne, de szoftveresen tiltva van

Akkor passz, nekem se megy a P8 lite-on.

"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."

(#5843) Stylerr válasza MeGabee (#5842) üzenetére


Stylerr
addikt

Tisztában vagyok vele, viszont ez teljesen ugyanaz, mintha nem lenne benne.

(#5844) TazLeacher válasza tompiheroe83 (#5836) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Pl. a két linkelt oldal:

Victreebel vs.Vicreebel

és

Muk vs. Muk (itt pl. ami az egyik oldalon Defensive, az a másik oldalon Offensive

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5845) Oetker


Oetker
csendes tag

Sziasztok!

Egy lucky egg alatt kb mennyi pokémont lehet evolve-olni? Előre is köszi a választ :)

(#5846) DrBubo77 válasza Oetker (#5845) üzenetére


DrBubo77
addikt

60 körül.
Állítólag vannak, akik 90-100-at is össze tudnak hozni.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#5847) Oetker


Oetker
csendes tag

Köszi szépen, már gyűjtöm egy ideje a pokékat hozzá. Majd megosztom mire jutottam :D

[ Szerkesztve ]

(#5848) TazLeacher válasza Oetker (#5845) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Nekem 70-76 között mozog. Ha nem akad be, akkor a 76 megvan általában.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5849) torik


torik
senior tag

Mai fogás :D már nem képlékeny többé kivel sétálok :D

All that and a bag of chips

(#5850) Jazz válasza MaciG (#5766) üzenetére


Jazz
veterán

Mi az a "IV szerinti %" amit "tovább visz evolve során"? Amiről itt beszéltetek. [link]

Ez az, hogy ha magas a CP akkor evolve után is arányosan magasabb CP-jű lesz a pokemon?

free your mind

Útvonal

Fórumok  »  Mobiljátékok  »  Pokémon GO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.