Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#5351) Ciccuka válasza SunMount3r (#5350) üzenetére


Ciccuka
veterán

H2Testw mi lett a vége?
Miért vettél eleve melegedős drive-ot?

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#5352) SunMount3r válasza Ciccuka (#5351) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Már írtam a másik Topic-ban, hogy félbe hagytam a tesztet és azt is, hogy miért.

Miért vettél eleve melegedős drive-ot?-> Ezt komolyan kérdezed?

[ Szerkesztve ]

(#5353) Ciccuka válasza SunMount3r (#5352) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ez a pici pendrive, erősen melegszik
nem javasolt intenzívebb használatra egyáltalán
h2testw futtatásának akkor van értelme, ha végigfut (lehetőleg hiba nélkül)

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#5354) SunMount3r válasza Ciccuka (#5353) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ez a pici pendrive, erősen melegszik-> Ennek miért is kellen törvényszerűség szerint így lennie? Akkor minden ilyen kis "köröm" Pendrive ugyan ennyire melegszik? Nem hiszem.
(Azóta már rákerestem a Pendrive Topic-ban, hogy bizony sokan írték rá, hogy melegszik (forrósodik konkrétan), akkor az enyém sem kivétel, de miért kell épp egy Sandisk-nek ilyen SVCX-okat gyártania? :(( )

nem javasolt intenzívebb használatra egyáltalán-> "Intenzív használat" alatt mi értünk most? Csak simán be volt dugva a Pi-ba és a Volumio-ról ment róla néha az mp3 zene lejátszás, volt hogy csak fél óráig, de olyan is hogy 2 órán keressztül. Ez szerintem nem épp amolyan "intezív" használat.

Meg amúgy mi értelme, hogy ez egy USB 3.2-es Pendrive a specifikáció szerint, de nem bírja még a 2.0-ás "általános" használatot sem?

h2testw futtatásának akkor van értelme, ha végigfut (lehetőleg hiba nélkül)-> Elküldöm neked a Prendrive-ot, aztán a te PC-d USB portjaiban úgy teszteled, ahogy akarod, mikor már másfél perc után tök forró volt a töve, ha vagy ennyire bátor... :D

[ Szerkesztve ]

(#5355) Ciccuka válasza SunMount3r (#5354) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ezek már attól is melegszenek néha, hogy rá vannak csatlakoztatva.

Ez a fajta Sandisk például egy fokkal már jobb:

Ha annyira felforrósodik, akkor nem csoda, hogy tönkremegy idővel.

Van ilyen barkácsmegoldás is:

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#5356) SunMount3r válasza Ciccuka (#5355) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Most rendeltem egy ilyet (már van egy ilyenem, csak 8GB-os és fekete, eddig semmi gondom nem volt vele), remélem ezzel sem lesz gond.

(Amit te betettél az meg speciel ilyen "húzogatós", azoktól meg hosszú távon mindenkit intenék, előbb-utóbb elkopik a "húzohatója" és onnantól kínszenvedés bedugni rendesen.
Ilyen "extrém" modding-ok meg még csak eszembe sem jutnak, azért az életem fontosabb, mint ez a nyavalyás Pendrive :D :( ).

Amúgy még garis, de németből rendeltem a Reichheit-tól (5.50 EUR volt akciósan, azért is "testszett"), szerinetetek lenne értelme "gariztatni"?

[ Szerkesztve ]

(#5357) Ciccuka válasza SunMount3r (#5356) üzenetére


Ciccuka
veterán

Hát ezt se kellett volna megvenned az biztos.
Műanyagházas...

Nekem még nem ment tönkre ilyen normál húzogatós mechanikailag.
Lexar, Sandisk, Transcend se

Csak egy ilyen esett szét egyszer:
De ennek eleve nem masszív a háza
Meg lehetett ragasztani és elvileg azóta is jó

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#5358) SunMount3r válasza Ciccuka (#5357) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Miért is nem?

(#5359) SunMount3r válasza Ciccuka (#5357) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Akkor elmondhatjuk, hog minden műanyagházas tré? Ez azért nem így van egyszerűen szerintem. A legtöbb amúgy műanyagházas. Attól még nem biztos, hogy melegedős is. Csak ezért írtad rá, hogy nem kellett volna megrendelnem, vagy valami tapasztalatra vonatkozol?

Nekem meg egy ilyen ment tönkre, igaz jó pár év után, hogy "kidugva" folyton vissza csúszik. Amúgy meg az ilyen "csúszatósok" legtöbbje szintén műanyagházas, még az is amit te betettél előszőr, szóval itt nálad valami ellenmodás van.

(#5360) Ciccuka válasza SunMount3r (#5359) üzenetére


Ciccuka
veterán

Kingston :N

Egyik vége műanyag
A másik vége krómozott fém

Az se mindegy milyen vezérlő és nand van benne.
Mennyit fogyaszt és abból mennyi alakul át hővé és milyen módon van az elvezetve

SanDisk Ultra 3.0 szétszedve

Neked valami ilyen fajtát javasoltam volna:

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#5361) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Ez vajon tényleg fém, vagy van valami műanyag réteg rajta? : [link]
Viszonylag olcsón ezt találtam még: [link] De ez olyan "batárnak" tűnik.
Ez meg már kicsit drágább: [link]

[ Szerkesztve ]

(#5362) King Unique válasza SunMount3r (#5361) üzenetére


King Unique
titán

A milyen pendrive.ot XY célra értelemszerűen a "Milyen pendrive-ot vegyek?" topik témája, ott tessék az ügyben érdeklődni.
Ahol nemrég amúgy ki lett tárgyalva, hogy ha igazán komoly, gyors, megbízható, stabilan működő flash-alapú USB-s meghajtó kell, akkor eleve a külső SSD a nyerő az ergya pendrive-ok helyett, meg amennyibe egy komolyabb pendrive kerül, azért már külső SSD-t lehet venni.

Egyébként amiket most linkeltél, azok közül ezzel és ezzel pont volt dolgom, de röviden mindkettő kb. egy rakás ****, az meg nem sokat ér, hogy fém.
Az előbbi pár hónap használat után olyan szinten lehalt - vélhetően még azt a kevés írásterhelést sem bírta a flash - , hogy csatlakoztatáskor kifagyasztotta a PC-t illetve azon az operációs rendszert és csak nagyon nyögvenyelősen lehetett olvasni a rajta lévő adatokat, eléggé melegedett használat közben, stb..
Az utóbbi átmenetileg szintén kifagyasztotta nálam a PC-t illetve azon az operációs rendszert, ha többszálú olvasás / írás történt, írásnál eléggé lassú, baromira melegedett - nem véletlenül műanyag a fogantyúja, hogy meg lehessen fogni még ilyenkor is - , stb. Először azt hittem, hogy a PC-vel / operáció rendszerrel nem stimmel valami, hogy minden fájlművelet ilyen nyögvenyelősen megy a pendrive-ról, aztán kiderült hogy az utóbbi a probléma forrása.

[ Szerkesztve ]

(#5363) SunMount3r válasza King Unique (#5362) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ok, értem, de na, megjött ez. 10GB-ot másoltam rá eddig, semmi melegedést nem tapasztaltam. Írtam is, hogy egy 8GB-os már van belőle évek óta hibátlanul működik. Korábban egy ilyen "óccó kínai" mp3 lejátszóban volt, napi 1-2 órás üzemre, több éve hibátlanul ment vele a lejátszás, utána kb. 1 éve egy Pi3B+-ban Volumio-val "zenélt", azóta is kutya baja.

Ehhez képest ez a "szuper" USB 3.2-es köröm Sandisk meg fél évet sem bírt. Ill. még bírja, gondlom, ha nem kell huzamosabban és sokat másolgatni rá, ill. pl. mp3-akat lejátszania több órán keresztül, de fontos file-okat nem fogok rajta tárolni az biztos.

[ Szerkesztve ]

(#5364) SunMount3r válasza SunMount3r (#5363) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Visszatérve a kérdésre, ha már "gagyi" a termék, akkor gariztatni tudom Magyarországon is? (Mert ugye itt vettem). Olvastam itt valahol, hogy a Sandisk esetén ez megoldható, persze lehet vaklárma...

(#5365) Ciccuka válasza SunMount3r (#5364) üzenetére


Ciccuka
veterán

Meg lehet próbálni, de már ez se olyan, mint régen.

Sandisk RMA

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#5366) Runner_fxr


Runner_fxr
Ármester

Sziasztok!
Pendrive-os kérdésem/problémám lenne. Eddig egy sandisk extreme pro 128gb usb 3.1-es pendrive-ot használtam. Mindig erről intéztem a windows telepítéseket is. Gyorsan és hibátlanul ment minden. Majd egyszercsak a hdd sentinel szólt, hogy a kondíció 0% és cseréljem ki az eszközt. Mondom ok. Vettem egy Kingston data traveller max 256gb usb 3.2 gen 2-es pendrive-ot. Viszont ezzel a pendrive-al az istennek sem tudok windows telepítést indítani. A rufus 3.22 fel sem ismeri az eszközt, csak a rufus 3.21. Létrehozom a telepítőt, de vagy nem indul el, vagy ha elindul akkor meg lefagy. USB 3 és USB 3.1 portok vannak az asztali gépemen, vannak olyan USB 3 portok ahova hiába dugom be, fel sem ismeri a pendrive-ot, míg egy másikban igen, pedig a portok amúgy rendben vannak. Kompatibilitási probléma lehet ez? Vagy hibás a pendrive? A hdd sentinel hibátlannak írja. Köszönöm!

(#5367) King Unique válasza Runner_fxr (#5366) üzenetére


King Unique
titán

Már ha reális volt egyáltalán amit a HDS írt, mert a legtöbb pendrive-nál nem is támogatott a S.M.A.R.T, amelyiknél igen, az meg inkább már külső SSD és azoknál elsődlegesen a gyártó diagnosztikai szoftverének (ha van) értékelése a mérvadó.
A Rufus alapértelmezetten a cserélhető lemezként kezelt meghajtókat (standard pendrive, memóriakártya) listázza ki Windowsokon, ellenben a helyi lemezként kezelt meghajtókat (külső HDD / SSD) biztonsági okokból nem, az utóbbiakhoz külön beállítás (pl. Alt + F) szükséges.
Ez a "fel sem ismeri a pendrive-ot" Windowson akkor helytálló, ha sem eszközkezelőben (ott van-e hibakód?), sem a lemezkezelőben nem jelenik meg a pendrive, ellenkező esetben eleve helytelen.
Ha elsőre nem ismeri fel a Windows a csatlakoztatott pendrive-ot, akkor célszerű újracsatlakoztatni, másik USB-porton is kipróbálni, a Windowst újraindítani és utána újrapróbálni az előbbieket, stb.
Asztali PC-knél elsődlegesen a hátlapon lévő USB-portok használata javasolt, mivel az előlapi portoknál előfordulhatnak problémák. Valamint a pendrive lehetőleg közvetlenül az USB-porthoz legyen csatlakoztatva, ne külön adapterrel vagy hosszabbító kábellel.
Az USB-szabványok eleve visszafelé kompatibilisek, egy USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s) eszköznek akár USB 2.0 porthoz csatlakoztatva is működnie kell.
A felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezetében lévő hiba nem keverendő az eszközhibával (pendrive hibája), az utóbbi akkor reális, ha több USB-porton, több PC-n, több operációs rendszerrel kipróbálva is produkálja az eszköz (pendrive) ugyanazt a hibát.

[ Szerkesztve ]

(#5368) Runner_fxr válasza King Unique (#5367) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Köszönöm a választ!
Közben kiderült, hogy a Sandisk pendrive-nak semmi baja. Leszedtem a hdd sentinelt és feltettem egy újabb verziót, azonnal írta is, hogy 96%-os a pendrive, kutya baja. Szóval megviccelt engem ez a program. Viszont az újonnan vásárolt kingston pendrive-al biztosan valami nem kerek, mert arról nem tudok windows-t telepíteni továbbra se, a sandiskről pedig gond nélkül ment.

(#5369) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Ha már fémházas mindenképpen, akkor ez pl. jónak számít (most elég jó az ára is)?

THX!

(#5370) King Unique válasza SunMount3r (#5369) üzenetére


King Unique
titán

Az egyik előző válaszban már le lett írva világosan, hogy a pendrive vásárlás és ajánlás másik topik témája, meg hogy a linkelt SanDisk pendrive elég lassúcska és melegedik rendesen...

(#5371) SunMount3r válasza SunMount3r (#5350) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

No most leteszteltem h2testw-vel a Pendrive-ot és semmi hibát nem talált. Pedig a teszt majd. egy óráig futott.

Van még valami teszt program, amivel érdemes lenne?

(#5372) gxcman


gxcman
tag

Több próbálkozásom volt, de nem tudom magam megoldani.
Kingston Datatraveler Exodia 64GB Win 10 Pro 3 napos
Eszközkezelőben látom csak, DE HIÁNYZIK A HÁZIREND fül.
Mikor még rendesen látta minden próbáltam rajta házirendet módosítani, nem válaszolt a beállítás változtatásra, történ gép újraindítás.
Azóta csak az eszközkelőben látom------ házirend fül nélkül----
Nem látom diskpart-al, sem lemezkezelőben, sem fájlkezelőben.
Viszont másik gépen Win 8.1 minden látja és ott tökéletesen működik is
Mit próbáljak ami bejöhet?

(#5373) King Unique válasza gxcman (#5372) üzenetére


King Unique
titán

"Eszközkezelőben látom csak"

Na és ott nincsen hibakód?

Amúgy meg lásd nemrég más hasonló esetét, az ott javasoltakat.

[ Szerkesztve ]

(#5374) gxcman


gxcman
tag

Nincs hibakód...(sajnos) ?

Elfogadom, ha én hibáztam...mivel akkor kezdődött a baj mikor jelen beállításra OK-t nyomtam akkor nem válaszolt a Win mondhatjuk kifagyásnak is, kiírtam nem válaszol... ekkor történt pc újraindítás, onnantól kezdve áll fenn a hiba.
Ha jól emlékszem régebben más Pendrive engedélyezte, hogy nyomjak rá OK-t és nem fagyott tőle a Windows.
Amúgy a másik Win 8.1 gép amin működöt a pendrive.
Kipróbáltam engedi e OK-t nyomni de ugyan úgy jártam most lehet keresek 1 közeli kukát.
Amit nem értek miért nem látom a Házirendek fület.
Van testvére ( többet vettem ) az emlitett pendriv-nak úgy tudtam a képet.

(#5375) lajosx


lajosx
őstag

Sziasztok! Win 11 el szeretnék egy 64gb pent fat 32 re formázni. Jelenleg csak exfat és ntfs lehetőség van. Hogy tudnám minél egyszerűbben megformázni? Köszönöm szépen. :R

(#5376) King Unique válasza lajosx (#5375) üzenetére


King Unique
titán

Lásd más korábbi eseténél leírtakat, amik most is érvényesek.

(#5377) lajosx válasza King Unique (#5376) üzenetére


lajosx
őstag

Rufus van de azzal nem sikerül mert nincs lemezkép fájl igy nem lehet elkezdeni, bár lehet valamit rosszul csinalok. Nagyon szépen köszönöm ez lemaradt :R

[ Szerkesztve ]

(#5378) King Unique válasza lajosx (#5377) üzenetére


King Unique
titán

A Rufus esetében ilyenkor értelemszerűen a "nem bootolható" opciót kell beállítani, akkor menni fog a formázás lemezképfájl nélkül is.

Egyébként miért cél FAT32-re formázni azt a pendrive-ot, mihez kell?

[ Szerkesztve ]

(#5379) lajosx válasza King Unique (#5378) üzenetére


lajosx
őstag

Köszönöm szépen sikerült, egy Pioneer dj eszköz ,csak a fat32 ismeri azért kellett. :R

(#5380) MageRG


MageRG
addikt

Tisztelt topiklakók!
Vettem egy SanDisk Ultra Flair 128GB (Z73)-os pendrive-ot, de néhány hónap használat után bekrepált.
Egy médiaboxba volt bedugva, és amikor kivettem nagyon forró volt.
Megpróbáltam PC-n, a Windows szerint formázni kellene. De amikor formázni próbálom, nem sikerül.
Meg tudok még próbálni valamit ezzel, vagy teljesen kuka?

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#5381) King Unique válasza MageRG (#5380) üzenetére


King Unique
titán

Akkor van miről értekezni, ha a lemezkezelőben nem üres lemezként jelenik meg a pendrive és parancssorban nem 0 bájt a kapacitása.
Nem kizárólag csak a formázást célszerű próbálgatni, hanem parancssorban a törlést + újraparticionálást + újraformázást.
A SanDisk Ultra Flair sorozatra van 5 év gyártói garancia, vagyis probléma esetén adja magát a garanciális csere lehetősége, nem világos miért kellene pár hónap használat után egyből kukázni.

[ Szerkesztve ]

(#5382) MageRG válasza King Unique (#5381) üzenetére


MageRG
addikt

Nagyon köszönöm!
A partíció sikerült törölni. De utána 5 perc malmozás után sem listázza a drive-ot.
Megpróbálom az RMA-t, de nem fűzök sok reményt hozzá.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#5383) MageRG válasza King Unique (#5381) üzenetére


MageRG
addikt

Egyébként az RMA hogy szokott menni?
Egyelőre "Pending Approval" statusban van. Ilyenkor majd jelzik hogy hova kellene visszaküldjem a cuccot?

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#5384) razor1010


razor1010
tag

Sziasztok!

Pendrive(kingston 32gb 3.1) formázás és fat32-ről ntfs-re particionálás után a kördiagrammon üresnek jelzi a meghajtót viszont azt írja, hogy 67.1 mb foglalt.
a teljes tárterület 28.8 gb (ez sem tudom mennyire normális egy 32 gb-os drivenál)

utána diskparttal töröltem, megint formáztam ugyan ez a hiba.
rejtett fájlokat megnéztem, csak egy sys volume mappát hoz létre minden alkalommal formázás és ujracsatlakoztatás után, de ezt gondolom a windows teszi.

szóval elvileg nincs raja semmi de mégis van, ha vírus akkor nyilván hiába törölgetem mert a gépről azonnal újramásolódik a pendrive-ra.

Valami ötlet, hogy mi is ez pontosan?

(#5385) MageRG válasza MageRG (#5383) üzenetére


MageRG
addikt

Ha más is hasonló cipőben (SanDisk/WD RMA) jár:
Igen, először megadod az adatokat, lefényképezed, regisztrálod a hibajegyet.
Ha elbírálták, azután értesítenek hova kell visszaküldeni a cuccot (nálam Csehország).

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#5386) PHM válasza razor1010 (#5384) üzenetére


PHM
addikt

A helyfoglalás normális, ez az NTFS filerendszer sajátsága.
A tárhely mérete is normális, mert egyrészt le van foglalva némi tartalék,
másrészt a decimális-bináris átváltás miatt is kevesebbnek látszik.
A gyártók decimálisan adják meg a kapacitást, míg a Win binárisan jelzi ki.
Előbbinél 1000 a szorzó, utóbbinál 1024.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#5387) King Unique válasza razor1010 (#5384) üzenetére


King Unique
titán

Az nomál esetben nem hiba és nem is vírus, hogy formázás után fájlrendszertől és lemezfoglalási egységtől függően lesz X KB / MB helyfoglalás a pendrive-on. Ahol NTFS fájlrendszernél ez általában több, míg FAT32 és exFAT fájlrendszerek esetében kevesebb szokott lenni.
Cserélhető lemezeknél (memóriakártyák, pendrive-ok) egyébként alapesetben nem naplózó fájlrendszert (pl. FAT32, exFAT) szokás és javasolt használni a kisebb írásterhelés miatt, gyárilag is általában FAT32 / exFAT fájlrendszerre vannak formázva a pendrive-ok, míg a naplózó fájlrendszerek elsődlegesen helyi lemezeknél (belső és külső HDD-k, SSD-k) használatosak.

Az pedig szintén nem újdonság és nem hiba, hogy a tárolóeszközök tárolókapacitását rendszerint decimális (SI | 1000) alapon adják meg a gyártók, ellenben az (egyes) operációs rendszerek (pl. Windowsok, Linuxok) helyesen bináris (IEC | 1024) alapon számolják, azért az eltérés (32 GB vs. 28,8 GB ill. 28,8 GiB), lásd decimális és bináris előtagok.

Ami viszont probléma lehet, az pl. a pendrive lassú írási sebessége, ha pl. DataTraveler Exodia és nem DataTraveler Max...

[ Szerkesztve ]

(#5388) 8th


8th
addikt

Üdv. Az alany egy Kingston DataTraveler 64GB USB 3.0 pendrive. Filmeket szoktam rámásolni meg hordozni kisebb dolgokat erre hibátlan is de szerettem volna rufussal egy win10 telepítőt rárakni ám a lenti hibával megáll a folyamat. Azért is érdekes mert korábban volt már rajta szintén rufussal kreált Win7 telepítő és tök jól működött. Leformáztam. Nem segített a hiba ugyanúgy megmaradt. Formázást követően is van rajta 107 MB foglalt terület. Az valami maradék lehet az előző Win7 telepítőből? Valami ötlet, hogy mi a fenét csináljak vele?

[ Szerkesztve ]

(#5389) King Unique válasza 8th (#5388) üzenetére


King Unique
titán

How to Create Bootable USB Flash Drive to Install Windows 10

A Rufus csak egy opció a több közül, ha az MCT-vel és / vagy a manuális módszerrel sem megy a telepítési adathordozó létrehozása a pendrive-ra, akkor lehet miről beszélni és tovább fejtegetni a témát.

Egyébként a pendrive hibája sem zárható ki, meg ha pl. a H2testw program írási + olvasási tesztje is hibára fut.

[ Szerkesztve ]

(#5390) 8th válasza King Unique (#5389) üzenetére


8th
addikt

Köszönöm.

(#5391) 8th válasza King Unique (#5389) üzenetére


8th
addikt

H2testw szerencsére nem dobott hibát viszont az MCT is elvérzett. Rövid gondolkodást követően hibaüzenettel leállt. A manuális módszer viszont bevált! Köszi a segítséget még egyszer. :R

(#5392) King Unique válasza 8th (#5391) üzenetére


King Unique
titán

Vagyis akkor nem a pendrive volt a hiba forrása, hanem az operációs rendszer, annak beállításai vagy 3rd party programok. Ahol ha a már évek óta nem támogatott Windows 7-en próbálva, akkor annál annyira nem meglepő ez, meg ha olyan 3rd party antivírus program lett telepítve, ami blokkolja a Rufus és az MCT működését.

Szívesen!

(#5393) razor1010


razor1010
tag

Sziasztok. BalenaEtcher-ben KodachiLinux alatt csináltam egy bootolható driveot Qube OS-el. Windwos alatt szerettem volna újra használatba venni a pendrive-ot viszont a lemezkezelőben és semmilyen más módon nem engedi formázni. 2 partíció van, egy pár mb-os és a maradék 28GB. Törölni sem lehet a partíciókat és semmi egyebet. Tippek?

[ Szerkesztve ]

(#5394) razor1010


razor1010
tag

szerk: ha bármit akarok csinálni vele azt írja, a rendszer nem találja a megadott fájlt.

illetve a fájlkezelőben sem látom. a 28gb-ot nem lefoglaltnak jelzi, ha ez számít valamit(azzal sem lehet semmit csinálni..).

[ Szerkesztve ]

(#5395) razor1010 válasza razor1010 (#5394) üzenetére


razor1010
tag

valaki, akárki?

(#5396) Doky586 válasza razor1010 (#5393) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

[kép] ?

(#5397) razor1010 válasza Doky586 (#5396) üzenetére


razor1010
tag

Jó lett, köszönöm uram! :DD :C :C

(#5398) King Unique válasza razor1010 (#5393) üzenetére


King Unique
titán

Volt már erről szó itt, lásd egy másik esetnél leírtakat. Vagyis a DD képfájl mód szerinti kiírás a probléma oka, azért illetve a védett EFI-partíció miatt nem lehet a lemezkezelőben törölni a pendrive-ot, ellenben parancssorban már igen, + pl. a Rufus nem bootolható opciójával is megoldható a törlés + újraparticionálás +
újraformázás.
Egyébként az innen letölthető Fedora Media Writer jobb ilyen szempontból, mert azzal a pendrive visszaállítása is megoldható.

Közben már sikerült a parancssoros módszerrel megoldani, oké.

(#5399) glspeter1


glspeter1
őstag

Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy SanDisk Extreme Go 64GB-os pendrive amivel a következő a gond:
SSD-ről raknám át a filmet a pendrive-ra és az elején hozza is a kellő sebességet majd leesik 355kb/sec-re és vagy 10-15 másodpercig tanyázik ott majd vissza fel és 20mp múlva megint 355kb/s és így tovább. Ez most mi?!

Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)

(#5400) csiga8


csiga8
senior tag

Üdv!

Transcend 64Gb 3.0-ás pendrive a gépbe dugva nem látszik, megfagy a gép.

Előtte 1 órával arról telepítettem egy WIN10-et.

Majd el kezdtem rá másolni még nagyobb fájlokat, közben valamiért megfagyott a gép, újraindult és többet nem lehetett látni a pendriveot.

Több éves, de túlzottan sokat nem volt használva.

Búcsúzzak el tőle, vagy még formázható valahogy?

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.