Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#5051) King Unique válasza november (#5050) üzenetére


King Unique
titán

Az olvasási sebesség oké, de az írási sebesség gyenge, kb. annyit kellene tudnia mint a 256 GB-os modellnek a linkelt tesztben, meg a gyártó weboldalán is általánosan csak a 440/400 MB/s r/w van megadva, nem külön értékek az eltérő tárolókapacitású modelleknél.

"Kipróbáltam másik laptopon és ott közel 220 MB volt másoláskor a sebesség a windows fájlkezelőjével ami folyamatosan ment végbe, viszont nem tudom mennyire normális nagyjából a háromnegyede körül tartósan lecsökkent ott is 60-70 mb-ra."

Kérdés, hogy ott is ennyi volt az ATTO és CDM tesztnél az írási sebesség USB 3.X porton, vagy csak a mostani laptopnál, mert ha csak az utóbbi, akkor értelemszerűen annak hw/sw környezete a szűk keresztmetszet.
Aztán ha van megfelelő méretű DRAM cache, akkor másolásnál kevésbé esik vissza az adatátviteli sebesség, ellenben ha nincsen, akkor nem meglepő ha egy idő után belassul az írás, ami ilyen alapon normális. Meg ez a Flash Voyager GTX ugye nem egy hagyományos pendrive, hanem egy külső SSD, amire eleve vonatkozhat ez.

Milyen hozzászólásokat, milyen "winyó", mi az hogy tönkre is lehet tenni egy mezei formázással? :D Ha a linkelt cikk alatti kommentekre célzol, akkor az max. fotelszakértés és nem hivatalos, + Itt ugye SSD-ről van szó, az meg hogy egy szimpla formázástól tönkremegy nyilván butaság...
A teljes lemezterület formázása nélkül másik opció a már említett meghajtóoptimalizálás (SATA SSD-nél és TRIM-et támogató SMR HDD-knél = trimmelés) a szabad területen, vagy annak felülírása a 0-kkal (példa). Az újraformázás meg amúgy azért lett említve, mert már többeknél megoldott az SSD-k lassú írási sebességével kapcsolatos problémákat (példa).

[ Szerkesztve ]

(#5052) Kazakovian35


Kazakovian35
kezdő

Sziasztok. 32GB Lexar pendirvera USBImagerrel ráírtam egy Pop!_OS ISO-t, telepítettem a laptopra az OP rendszert, majd amikor visszatettem az asztali gépbe a pendriveot egyből jelezte a Windows, hogy nem tudja olvasni a meghajtót, formázni kell. Formáztam, nem sikerült, azóta nem látja. Hangja van annak, hogy bedugom az eszközt a gépbe, de intézőben nem jelenik meg. Disk Management látja a pendriveot, ott töröltem a kötete, létrehoztam egy ujat, de az sem működik. Nem tudom sehogy sem formázni, adatokat nézni róla, csak törölni és utána amikor az unallocated tárhelyre létre szeretnék hozni egy uj kötetet akkor elég sokáig gondolkodik, majd a végén hibát ír ki:
A Disk Management amúgy ezt látja ezt követően:

De magával a kötettel semmit nem tudok csinálni, sem formázni se semmit.

Lövésem sincs, mit ronthattam el (ha egyáltalán). Minden segítséget szívesen veszek. :R

(#5053) King Unique válasza Kazakovian35 (#5052) üzenetére


King Unique
titán

Az "azóta nem látja a Windows" megállapítás nyilván pontatlan, ha megjelenik a pendrive valós kapacitással a lemezkezelőben, max. meghajtóbetűjele nincsen a rajta lévő partíciónak és azért a fájlkezelőben nem jelenik meg, az "nem látja". :B
A Linux ISO DD képfájl módban lett kiírva a pendrive-ra, azért van ez a több partíció illetve rejtett ESP stb., amit egy meghajtótörlés + újraparticionálás és újraformázás megold, lásd egy másik esetnél leírtakat. Ha esetedben esetleg nem működne a screenshoton lévő hibaüzenet miatt, akkor próbáld újra a Windows újraindítása után, valamint másik USB-porthoz csatlakoztatva a pendrive-ot, stb.

[ Szerkesztve ]

(#5054) Kazakovian35 válasza King Unique (#5053) üzenetére


Kazakovian35
kezdő

Köszönöm a segítséget. Ezt a diskpartos varázslást egy másik (hasonló módon járt) pendrájvnál is sikerrel tudtam alkalmazni. :R

(#5055) november válasza King Unique (#5046) üzenetére


november
tag

Szia!

"Azt lehetne kipróbálni ami le lett írva, azaz egyrészt az adatok lementése után egy újraformázást / törlést + újraparticionálást és újraformázást, majd utána megnézni a másolást."
1. Ha jól értem a sorrendet akkor azt mondod hogy a rendszermeghajtót formázzam le előszőr; "újraformázás". Aztán jön a "törlést + újraparticionálást és újraformázást"
2. Az ebben leírtakat akkor is tudom használni ha azt a meghajtót akarom formázni amin a Windows van? Van olyan dolog a leírásban amire kiemelten oda kell figyelni?
3. A 7-ik bekezdésnél lévő részt: "Quick note: The output should include an asterisk (*) next to the selected drive." nem értem. Segítenél abban hogy mit jelent?
4. Illetve a 11-es pontban ezt a részt nem értem: "The quick option is optional to perform a format more quickly. However, if you are not sure about the drive's condition, it is best to skip the option. Just remember that depending on the hard drive's size, the format could take a long time."

(#5056) King Unique válasza november (#5055) üzenetére


King Unique
titán

1. Nem, nagyon nem jól érted... A rendszermeghajtót amiről éppen fut a Windows nyilván nem formázzuk - nem is értem mégis honnan jött ez - és alapesetben nem is engedné a rendszer, a / jel pedig értelemszerűen = vagy / vagy, azaz vagy egyik vagy másik módszerrel és értelemszerűen a pendrive-ra vonatkozóan.

2. Lásd az előző pontot, nyilván nem a rendszermeghajtót formázzuk amiről éppen a Windows fut, hanem értelemszerűen magát a pendrive-ot illetve esetedben a külső SSD-t. Ahol a DiskPart parancssori eszköz nyilván használható az éppen futó Windows alatt egy rendszergazda parancssort nyitva, figyelni pedig főleg arra kell, hogy a megfelelő sorszámú (pl. 1 / 2 / 3) meghajtó legyen kiválasztva ami a pendrive / külső SSD.

3. Lásd az előző pontot, vagyis hogy a megfelelő sorszámú meghajtó legyen kiválasztva ami előtt ilyenkor egy csillag (*) lesz az újbóli kilistázás (list disk) után (példa).

4. Mármint angolul nem amit lefordít magyarra pl. a Google Fordító, vagy a magyarra lefordított szöveg tényleges jelentését? :D Egyrészt arról van szó, hogy formázásnál a parancs végén a quick = gyorsformázás, anélkül lassú formázás történik ami sokáig eltarthat. Másrészt hogy a gyorsformázás nem ellenőrzi végig a szektorokat mint a lassú formázás, de ha oké a meghajtó állapota, akkor felesleges az utóbbival sokat időzni. Viszont más szempontból lehet értelme a lassú formázásnak SSD-knél, lásd sebességproblémák (példa).

[ Szerkesztve ]

(#5057) november válasza King Unique (#5056) üzenetére


november
tag

1. Végigcsináltam a leírtakat a Corsair Voyager GTX 128 GB USB 3.1 pendrive-on. Nem vettem észre változást. Ha másolok rá ugyanolyan szakaszos. Ugrál a 60 és 100 mb között. Ha pedig a pendrive-ról másolok a gépre akkor meg a 60 mb-től egészen 260 mb-ig ugrál.
Annyi hogy a Házirendeknél bepipáltam a Jobb teljesítményt és azon belül pedig az írási gyorsítótárazás engedélyezését az eszközön. De ez sem segített.
Mit lehet még a windows 10-ben be állítani? Szerinted érdemes ezért újratelepíteni az oprendszert? Kicsit több mint 2 hete van meg, szerinted garanciában cserélik? Hogy tudom bizonyítani hogy nálam nem működik rendesen?

(#5058) King Unique válasza november (#5057) üzenetére


King Unique
titán

Mármint sima gyorsformázást / lassú formázást, előtte törlést új újraparticionálást, vagy pontosan mit? :F
Ki kellene próbálni másik gépen, másik OS alatt is, hogy kiderüljön a te hardver- és szoftverkörnyezeteddel van gond, vagy maga ez a pendrive/külső SSD tud csak ennyit, ilyen lassú írási sebességet a szintetikus teszteknél holott elvileg ennyit kellene. Meg itt alapvetően a gyártó által megadott értékeket és a szintetikus eredményeket kellene nézni, a fájlkezelős fájlmásolás más dolog, utóbbit több tényező befolyásolhatja, ha nincsen DRAM cache, akkor meg pláne nem meglepő a belassulás.
Ha alapvetően megfelelőn működik az eszköz, azaz rendben felismeri az OS és lehet olvasni + írni az USB 3.X szabványnak megfelelő adatátviteli sebességgel, akkor alapesetben nem igazán indokolt a garanciális csere, fájlmásolásnál a sebességingadozásra meg simán ráfogható hogy a saját hardver- és szoftverkörnyezeted miatt van, ezért javasolt máshol is letesztelni. Ha online rendelés volt belföldi webáruházból, akkor viszont 14 napig indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól.

[ Szerkesztve ]

(#5059) november válasza King Unique (#5058) üzenetére


november
tag

"Mármint sima gyorsformázást / lassú formázást, előtte törlést új újraparticionálást, vagy pontosan mit?"
Először egy lassú ntfs formázást csináltam és utána egy törlést és újrapartícionálást, majd egy gyorsformázást.

"Ki kellene próbálni másik gépen, másik OS alatt is, hogy kiderüljön a te hardver- és szoftverkörnyezeteddel van gond, vagy maga ez a pendrive/külső SSD tud csak ennyit, ilyen lassú írási sebességet a szintetikus teszteknél holott elvileg ennyit kellene."
Kipróbáltam egy usb 3.1-es porttal rendelkező HP Notebookon Windows 10 Home alatt. 16-20 gigás fájlokat másoltam windows fájlkezelőjével és azt vettem észre hogy a kezdeti 300 mb után lelassult 150 mb-ra, közben előfordult hogy akadt közben.
Asztali PC-n Windows 10 Home USB 3.2 portban kipróbálva stabilan hozta a 179 mb-t akadás nélkül.

"ha nincsen DRAM cache"
A Dram Cache az mit jelent? És ha nincs akkor mit lehet tenni?

(#5060) King Unique válasza november (#5059) üzenetére


King Unique
titán

A sorrend nem feltétlen a legjobb, akár fordítva is lehetett volna, de mindegy, meg ha amúgy sem változott az írási sebesség.
Ha szintetikus teszteket linkelek, akkor azok eredményére vagyok elsődlegesen kíváncsi, nem a fájlkezelős fájlmásolásra, ahol az utóbbi értékét eleve több minden befolyásolhatja. A tényleges USB 3.1 port a Gen 2 (10 Gb/s), az USB 3.2 pedig a Gen 2x2 (20 Gb/s), akkor lehet olyan adatkapcsolati sebességről beszélni, egyéb esetben nem.
Azt ami a nevéből adódóan értelemszerű és a lényeg az, hogy van-e, vagy sem a flash meghajtónál. Ha nincsen, akkor azzal nem nagyon lehet mit kezdeni mint már említve volt, max. a Windowsban az írási gyorsítótárazást bekapcsolni, + egyes belső SSD-knél a gyártó által mellékelt programmal a RAM cache-t használni.

(#5061) hazai


hazai
tag

Sziasztok lenne egy ilyen pendrive csak nem tudom hogy visszamenőleg kompatibilis 2.0
Tudnátok segíteni megköszönném.

Kingston Datatraveler 32GB USB 3.2 Gen 1 DTKN/32GB

Nézz szét a termékeim közt http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=hazai&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#5062) King Unique válasza hazai (#5061) üzenetére


King Unique
titán

Igen, nyilván visszafelé kompatibilis ahogyan maguk az USB-szabványok is, használható egy ilyen USB 3.0-s (USB 3.2 Gen 1 = USB 3.0) pendrive USB 2.0 porton is, de az utóbbinál értelemszerűen csak annak adatátviteli sebességével.

(#5063) hazai válasza King Unique (#5062) üzenetére


hazai
tag

Szia köszönöm a választ de Lenne még kérdésem.

A notebookhoz vagy PC-hez USB-A porttal kapcsolódik.ezt írja a honlapja gyártó.

Média lejátszón is lehet használni,set top box

[ Szerkesztve ]

Nézz szét a termékeim közt http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=hazai&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#5064) King Unique válasza hazai (#5063) üzenetére


King Unique
titán

Ha van a médialejátszón, set-top boxon USB-A (Type-A) port, akkor nyilván csatlakoztatható ahhoz ez a pendrive. Az viszont más kérdés, hogy azon készülékek, azokon futó buta OS-ek hogyan kezelik, lásd mások korábbi eseteit: [link], [link], [link].

(#5065) hazai válasza King Unique (#5064) üzenetére


hazai
tag

Szia természetesen van USB port a ser top boxon meg a laptopon is 2.0 meg 3.0 de nem tudom

USB-A (Type-A) port hogy mi az?

A lényeg egy filmet zenét fotót felveszek laptopon keresztül egy USB s pendrive ra és le szeretném játszani azt egy médialejátszóval set top box ba gyanítom abba Csak 2.0 van.
A fent említett pendrive jó hozzá?

Nézz szét a termékeim közt http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=hazai&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#5066) King Unique válasza hazai (#5065) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem tudod, hogy mi az az USB-A - más néven Type-A - típusú port, akkor mégis minek írtad le előzőleg? :))

Az előző válaszban világosan le lett írva, hogy igen, fizikailag nyilván csatlakoztatható a pendrive USB-A alapon az említett készülékekhez ha van azokon olyan port, + elvileg kezelni kell is kell MBR partíciós sémával a rajtuk lévő OS-nek, de akár kivétel is előfordulhat, lásd a linkelt példákat.

(#5067) hazai válasza King Unique (#5066) üzenetére


hazai
tag

Szia
Köszönöm :R

Nézz szét a termékeim közt http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=hazai&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#5068) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Átrakom akkor ide is, hátha másnak is hasznos lesz.

Másik gépben is ki lett próbálva, ugyan az a helyzet. A tesztben szépen hozza a sebességet.

A sima 3.0-ás egy régebbi verzió, az is hozza a sebességet, viszont nem lassul be és akad meg írás közben.
Viszont amikor valami másolok fel a most vásárolt S102 re ami már 3.2-es akkor hosszú másodpercekre lelassul. Összességében lassabb mint a régebbi verzió.

Itt egy írási tesz kép. Ennyire lassul be és elég durván hullámzó az írási sebessége.

Ha teljesen hibás lenne, akkor a sentinel írta volna.
Egyébként ilyen állapotban mennyire lehet használható, leszámítva a sebességet?

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#5069) khron78


khron78
őstag

Gondoltam, hátha nem csak vásárlásban tudtok tanácsot adni. Vettem egy Kingston DTEG2 128GB-os drive-ot. Mindenhol rendben működik, kivéve a saját gépemet. Bizonyos időközönként fagyásokat produkál:

Csökkentett módban nem csinálja. Viszont a jelenlegi rendszerrel is bajai vannak, illetve a tiszta tükrözéssel is ezt produkálja. Valami használja, vagy nem is tudom. Hogy tudnék a végére járni? Más pendrive rendben megy ezzel a géppel, ahogy másik ugyan ilyen típusú alaplappal is rendben megy ez a drive. Több USB port is próbálva. Többi eszköz lehúzva...
Szerintem valami programmal, vagy a Windows-al lehet baja. Energiaséma alapra állítva. Tudtok segíteni?

(#5070) King Unique válasza khron78 (#5069) üzenetére


King Unique
titán

"Mindenhol rendben működik, kivéve a saját gépemet."

Ha másik PC-n és OS alatt rendben működik a pendrive, nincsenek fagyások, "esések" a HD Tune tesztnél, akkor értelemszerűen nem a pendrive a probléma forrása, hanem a saját hardver- és szoftverkörnyezeted. Ahol ha pl. egy másik pendrive-ról bootolt WinPE / Linux Live rendszer alatt szintén rendben működik, akkor csak a szoftverkörnyezet, azaz a nálad telepített W10-nél nem stimmel valami, bár akkor annak elvileg a többi pendrive működésébe is bele kellene zavarni. Ha az utóbbi a helyzet és parancssorban (így) a pendrive törlése + újraparticionáló valamint az eszközillesztő eltávolítása és újratelepítése sem oldja meg, akkor azt viszont már nem feltétlen ennek a topiknak a témája kibogozni, meg ugye adott ilyenkor a repair install / alaphelyzetbe állítás / clean install, illetve előtte egy rendszermentés és akkor szükség esetén a mentésből visszaállítható az eredeti állapot.

[ Szerkesztve ]

(#5071) khron78 válasza King Unique (#5070) üzenetére


khron78
őstag

Ezeken túl vagyok, Ahogy írtam csökkentett módban rendben működik a meghajtó. Formáztam exFat és NTFS-re is. Nem szeretném egy flashdrive miatt újrahúzni a gépet, főleg úgy, hogy a "tiszta" image-nél is probléma volt. Leszedtem a nem használt meghajtó programokat is, nehogy egy másikkal akadjon össze. A defendert is kikapcsoltam. Mivel periódikusan fagyogat, ezért gondoltam, hátha már valaki látott ilyet. A drive tesztek is lementek rajta hibátlanul a többi gépen.

(#5072) Enjoy1981


Enjoy1981
csendes újonc

Sziasztok.
Nekem olyan problémám lenne hogy az autórádió nem jegyzi meg hogy a pendriveon hol járt a zeneszám. A régi pendrive ami előtte volt mindig onnan folytatta a mixet ahol abbahagytam de ez mindig elölről kezdi. Már próbáltam formázni mindenre hatha az a baj de a fat32-őt látja csak. Van valakinek ötlete mi lehet a baj?

(#5073) khron78 válasza Enjoy1981 (#5072) üzenetére


khron78
őstag

Nem lehet méretprobléma?

(#5074) Enjoy1981 válasza khron78 (#5073) üzenetére


Enjoy1981
csendes újonc

mármint mp3 merete vagy a pendrive merete?
A regi pendrive 4 gigas volt ez 8 gigas, de nemhiszem hogy az lenne a baj.

(#5075) King Unique válasza Enjoy1981 (#5072) üzenetére


King Unique
titán

Az pendrive probléma, ha nem ismeri fel a pendrive-ot az autórádió illetve az azon futó buta OS, lásd mások korábbi eseteit: [link], [link], [link], [link]. Ellenben annak nem világos mi köze a témához, hogy nem jegyzi meg hogy a pendrive-on hol járt a zeneszám... :F Az ügyben értelemszerűen az autórádió topikjában (ha van) kellene érdeklődni, kipróbálni másik pendrive-val hátha annál megjegyzi a buta lejátszója, stb.

[ Szerkesztve ]

(#5076) khron78 válasza Enjoy1981 (#5074) üzenetére


khron78
őstag

A pendrive méretére gondoltam. Akármi okozhatja ezt. Ugyan azok a zenék? Az mp3 tömörítése is lehet probléma. Pl. változó bitráta. Könyvtárak száma, file-ok száma. Próbáld meg 1-1 számmal tesztelni, hátha kiderül az ok.

(#5077) nagydom1991


nagydom1991
csendes tag

Sziasztok,

Egy olyan problémám van, hogy egy nem régiben vásárolt pendrive nem reagál megfelelően.
A pendrive típusa ADATA S102 PRO (128 GB). Első alkalomnál akkor jött elő ez a probléma, amikor felmásoltam rá kb 50 GB-t (lehet rosszul emlékszem és volt 80 GB is), ezután a másolási sebesség leesett pár Kb-ra és utána nem lehetett vele semmit kezdeni (nem nyitotta meg semmi a drive-t, formázás esetén a jobb klikk se csinált semmit, valamint command line-ból sem tudott vele semmit kezdeni a diskpart command), végül valahogy sikerült formatálni, de most másodjára nem akar összejönni.

A pendrive eredeti fájlrendszere exFat, amit én NTFS-é formatáltam, elképzelhető, hogy ez okozza a problémát?

Üdv,
Dominik

(#5078) Morris


Morris
veterán

Hali.

Vettem egy adata uv 131-es 32gb-os pendrive-ot.
Alapból MBR tábla és Fat32 fájlrendszerre van beállítva.
Szeretnék Windows 10 boot drive-ot csinálni belőle.
Átrakhatom GPT-re és NTFS-re?

[ Szerkesztve ]

(#5079) Doky586 válasza Morris (#5078) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem. Jól van így.

(#5080) King Unique válasza Morris (#5078) üzenetére


King Unique
titán

Ezt akár az OS topikjában is megkérdezhetted volna, ahol le van írva - lásd pl. ezen hsz-t és ezen / ezen útmutatót - a lényeg az USB-s telepítési adathordozó elkészítésére és a telepítésre vonatkozóan, meg mivel nem konkrét pendrive problémáról van szó ezért oda jobban passzolt volna, de mindegy. :))
Egyébként a Windowsok illetve a Windows 10 UEFI-s telepítésénél a telepítési adathordozóként használt pendrive-ra nem kötelező a GPT partíciós séma - az a célmeghajtónál (HDD/SSD) kell, amire maga a Windows 10 lesz telepítve, lásd UEFI/GPT - , lehet MBR-alapú és FAT32 fájlrendszerű is, sőt pl. a microsoftos MCT is eleve az utóbbi szerint készíti. Az NTFS fájlrendszer meg ugye akkor opció UEFI-s telepítésnél a telepítési adathordozóként használt pendrive-on, ha támogatja azt az adott PC-nél az UEFI firmware, ellenkező esetben marad a FAT32, meg UEFI-s telepítésnél amúgy is az utóbbi a standard.

[ Szerkesztve ]

(#5081) Morris válasza Doky586 (#5079) üzenetére


Morris
veterán

King Unique, Doky586


Értem. Köszönöm az infót.

(#5082) zpkasa


zpkasa
csendes tag

Sziasztok,
Thinkpad T14s AMD USB-s és USB-C-s portjai borzalmasan lassan másolnak pendrivera. Gondolom nem nálam áll ez elő először, tudtok segíteni, vagy elirányítani megfelelő fórumra?
Köszi
Z

(#5083) Doky586 válasza zpkasa (#5082) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Cseréld le a pendrivejaidat (külső) usb3 ssd-re.. :B

(#5084) King Unique válasza zpkasa (#5082) üzenetére


King Unique
titán

Itt nem a portok másolhatnak - az OS, adott program másolja rá a fájlokat amúgy - lassan, hanem a pendrive lehet tetű lassú írásnál és gyorsabbat vagy külső SSD-t kellene használni helyette, amiről már többször volt szó itt, lásd egy másik esetnél leírtakat. :))

(#5085) SRII


SRII
őstag

Sziasztok!
A minap telepítettem újra a gépet, pendrivet be win oldalra fel, usbről telepítést kiválasztottam katt rá az oldal a többit megoldotta, sajna a telepítés valamiért usb ről nem valósult meg valami exe hibát írt ki, mindegy is, lemezről megoldottam!
Nos azóta nem látja a gépem az usb-t ha pedig látja is csak egy G kötet cím van 0mb al nem lehet formázni megnyitni semmi, próbáltam már a parancssorból listázni és formázni nem engedte...régi laptopom látja de azt írja nem lehet formázni és nem is látja rendesen a gép csak egy G kötet nevet úgyszintén, próbáltam mindegyik usb helyre dugni(fekete, piros kék) semmi nem történik! lemezkezelő is csak a nevét látja, semmi mást nem lehet particót nem lehet törölni nem lehet semmit csinálni onnan sem!
Elvileg win 10 van rajta usb telepítésről amit a win oldal töltött rá ...eddig makulátlan volt a usb-m...

Mit tegyek?

Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!

(#5086) King Unique válasza SRII (#5085) üzenetére


King Unique
titán

Az MCT használatától a pendrive nyilván nem megy tönkre és nem produkálja a leírt tüneteket, max. 32 GB-ig tudja csak particionálni a meghajtót FAT32 alapon és ezért a lemezterület fennmaradó része unallocated lesz (példa), de azt egy törlés és újraparticionálás pl. parancssorban megoldja (példa).

Ha üres lemezként jelenik meg a lemezkezelőben a pendrive és 0 bájt a kapacitása, valamint másik USB-port mellett másik PC-n és másik Windowson kipróbálva is, akkor az eleve a pendrive hibája, amivel kapcsolatban lásd egy másik esetnél leírtakat. Ahol ha még garanciális a pendrive, akkor ilyenkor adja magát a csere + 14 napig az elállás joga ha nemrég lett vásárolva online belföldről, a másik esetnél linkelt firmware mókolás csak amolyan utolsó utáni + opció és az is csak saját felelősségre alkalmazandó.

(#5087) nagyfejü


nagyfejü
őstag

Sziasztok!
Pendrájvra másolt zenét hallgatok a kocsiban.A kicsi kijelző miatt meg lehet csinálni hogy a pen re másolt mappák nevének a betűtipusa nagyobb legyen?
üdv

(#5088) King Unique válasza nagyfejü (#5087) üzenetére


King Unique
titán

Ennek a kérdésnek mégis mi köze van a pendrive problémához? :))
Ha pl. PC-n, Windowson a pendrive-on lévő mappa nevének betűtípusát meg akarod változtatni, nagyobbra állítani, akkor azt vajon OS szinten a Windowsban, vagy valahogyan a pendrive-on kell? Ha erre adott a válasz, akkor az autós példánál is.

(#5089) nagydom1991


nagydom1991
csendes tag

Sziasztok,

Tud valaki arra módszert, hogy hogy lehet formatálni egy pendrive-ot, ami nem reagál (pontosabban borzasztóan lassan 30-50 perc)? CMD diskpart módszer timeout-ol.

Akár az is megfelelne, ha valaki tud módszert arra, hogy "kiégetni" a belsejét a nélkül, hogy elveszteném a garanciát. Személyes adatok vannak rajta, így nem akarom visszaküldeni a nélkül, hogy törölném a tartalmát.

Üdv,
Dominik

(#5090) Ciccuka válasza nagydom1991 (#5089) üzenetére


Ciccuka
veterán

Milyen drive?

[link]

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#5091) nagydom1991 válasza Ciccuka (#5090) üzenetére


nagydom1991
csendes tag

ADATA S102 PRO

(#5092) nagydom1991 válasza Ciccuka (#5090) üzenetére


nagydom1991
csendes tag

Jut eszembe, ezek a programok mennyiben jobbak mint a CCleaner? csak mert most azzal próbálkozom, fut 4 órája, és 0%.

(#5093) Doky586 válasza nagydom1991 (#5092) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Egyszerűbb ha kukázod.. :))
De az biztos hogy nagyon türelmes vagy.. :P

[ Szerkesztve ]

(#5094) nagydom1991 válasza Doky586 (#5093) üzenetére


nagydom1991
csendes tag

Kukáznám, ha nem múlt héten vettem volna :D Visszaküldeni meg nem akarom, mert személyes adatok vannak rajta :D

(#5095) Doky586 válasza nagydom1991 (#5094) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha annyira bizalmas adatok vannak rajta akkor egy kalapáccsal formázd 2 percig és utána kukázd.. :D

(#5096) Ciccuka válasza nagydom1991 (#5091) üzenetére


Ciccuka
veterán

Nézd meg azokkal a programokkal a vezérlő és a memória pontos megnevezését előbb.

Aztán ezt érdemes átnézni:
Fake pendrive javítási segédlet

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#5097) King Unique válasza nagydom1991 (#5089) üzenetére


King Unique
titán

Ha a telepített Windows alól nem megy, akkor próbáld másik pendrive-ról bootolt WinPE vagy Linux live rendszer alól, + az ezen leírás elején említett szintén bootolható lemeztörlő, adatmegsemmisítő programok is opció.
De az előbbiekre is leginkább akkor lehet opcionálisan szükség, ha még látszanak a fájlok és mappák a fájlkezelőben a pendrive-on, ellenben ha megvolt a gyorstörlés / gyorsformázás, akkor nem feltétlen, nem valószínű hogy garis cserénél adatmentő programmal vizslatnák a pendrive tartalmát, meg pláne egy átlag random usernél. :))

[ Szerkesztve ]

(#5098) khron78 válasza nagydom1991 (#5094) üzenetére


khron78
őstag

Ezt futtasd le: [link]
Saját tapasztalat, hogy ezután nem nyersz vissza róla adatot. Ha ezzel nem tudod törölni, akkor marad a kalapács. Mi a szervizben ezt a progit használjuk.

(#5099) Holgi


Holgi
csendes tag

Üdvözlet! Egy kis segítségre lenne szükségem!
A SanDisk Cruzer Blade 16GB jelszóval védett pendrive, több éve hibátlanul működőtt, de a legutolsó alkalommal a "helyes" jelszó beírása után a mellékelt képeken szereplő kiírások jelentek meg. Mi ilyenkor a teendő? Van-e valami megoldás a rajta lévő anyagok lementésére?

[ Szerkesztve ]

(#5100) Ciccuka válasza Holgi (#5099) üzenetére


Ciccuka
veterán

Sandisk Support-nak írhatsz egy levelet, de lehet nem jutsz előre.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.