Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35551) Mad_Wolf válasza forguet (#35548) üzenetére


Mad_Wolf
aktív tag

Én 60-on heistezek, kb act5-ben haltam utoljára, rf mindent visz egyelőre. Mondjuk mindig de-levelezem 61-ről, így nem tudom mi milyen lesz később. Már összejött 2 ex simán egy este alatt, mire megunom a heistet kb az egész buildre meglesz a lóvé :DD

(#35552) gdevil


gdevil
aktív tag

Egy jó kis egyszerű tipp (Challenge is van rá):

Unique recept: 1db quality-s bow gem (elég akár 1%-os is) + 1db Chance orb + rare Onyx Amulet + 1db Sharktooth Arrow Quiver (lehet fehér is) = Hyrri's Byte

Jól jön akár leveling alatt EA ballistához is...

(#35553) forguet válasza Plazmacucci (#35549) üzenetére


forguet
senior tag

Jo lesz, varom :)
Ha lenne idom jatszani...egyelore 2 oram volt, most a3-ban tanyazok.
Miert is nincs idom...Nagyobbik fiam az autokat imadja, most neki csináljuk a gta heisteket h összegyujtsunk 3.5m gta$-t a toreador keteltu autora :)

Mad_wolf: nem toroltem a rf-est sem, sztem meg visszaterek ra mert azzal is regota szemezek...te chieftainnel tolod? Mert latom sokan hieroval meg juggerrel toljak az rf-et.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#35554) Har_melin válasza brunnehilde (#35550) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Közben kijött két újabb "patch notes", ami egy kicsit talán enyhít a gondokon, de azért így is vannak kételyeim.

Ami lényeges, hogy ezentúl alapból 1, ritkábban 2-3 archnemesis mod lehet a rare monsztákon, 4 már semmiképp sem. (ld. még: "Három legyen ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért.")
Másrészt végre kiadtak egy teljes listát arról, hogy melyik mod mit csinál és néhánynál arról is, hogy hogyan működik.Itt azért látszik, hogy elég hülyelajosként csinálták a tesztelést (ha csinálták), olyanokkal, akik ismerték ezeket az infókat és steril környezetben. Pl. az, hogy a Mana Siphoner aurája a monszta körül "lyukas", azt szerintem élő ember nem veszi észre egy ground effectes pályán skill mtx-ekkel megdobva.

Pár kombó pedig olyan (pl. Invulnerable + Magma Barrier), amit szinte lehetetlen leverni, és ehhez képest esélyes, hogy mondjuk 5-10 percnyi szívás után értékelhetetlen drop esik. És egyáltalán nem biztos, hogy nem egy heistben vagy ritualban kapod ki, ahol semmit sem tudsz csinálni vele, csak a kilogolás a megoldás, ott hagyva mindent. Ez nem kihívás, nem nehezítés, hanem nettó szopatás, elszúrt balansz. Általában védem a GGG ötleteit, de ezt elcseszték.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#35555) Plazmacucci válasza Har_melin (#35554) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Na végre kiderül a permafrost mit csinál, mert hogy semmi köze a fagyasztáshoz, az is biztos. :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#35556) Mad_Wolf válasza Har_melin (#35554) üzenetére


Mad_Wolf
aktív tag

hát én is örültem még ligakezdés előtt, hogy maradt az archnemesis, én kis naiv azt hittem hogy az előző ligához hasonló dropokra lehet majd számítani az AN modok alapján, nyilván kisebb eséllyel. Ehelyett 10-ből 9 nem dob semmit. De szó szerint semmit, max valami fehéret amit a filter ki is szűr.
Liga elején pl csak akkor esett valami ha elnyomtam a sentinelt.
Ja, arról nem is beszélve hogy általában totál el is felejtem használni.
Amúgy hogy lehet unlockolni a második-harmadik sentinelt? nekem még csak 1 slot van.

(#35557) Har_melin válasza Mad_Wolf (#35556) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

passz, én most standarden maradtam, nem fogott meg ez a sentineles dolog. nem volt kedvem csak azért farmolni, hogy legyen elég pénzem olyan cuccokra, amik standerden már megvannak.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#35558) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Kiderült már mivel lehet jól pénzt keresni?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#35559) Ellia válasza Mad_Wolf (#35556) üzenetére


Ellia
addikt

Ki kell rakni egy ágat hozzá, illetve a harmadikhoz is és akkor tudod mind hármat használni a mapokon.

(#35560) Rison77


Rison77
senior tag

Tendrils-el eljutottam a mapozásig, hát sose volt ilyen gatya gearem még.. kriminális volt a drop, a nehézséghez képest, kemény 4 chaos a 73 szint alatt... Oké 3x-en kiesett egy tabula, ami segített, és kb még most is azt hordom. DPS-em 200k körül van az okés is lenne, de a gear még egy fehér lvl1 maphoz is kuka. :D Csak rám néz a rare, és volt nincs a 3k hp-m, 3 portál árán kiszenvedem, és dobja a nagy semmit. Nem tudom innen mit lehet, story mapokon chaos recit farmolni? :DDD

(#35561) DjDanee87 válasza Har_melin (#35554) üzenetére


DjDanee87
addikt

Nem mondod, hogy a mana siphonerhez csak közel kell állni. Na ezt holnap megnézem, én nem áttam ott semmi helyet ahol nem lenne az aurája úgyhogy csak elfutottam mindig előlük :D Amúgy egyetértek veled. A sok-sok content amiket a ligák során behoztak mind egyesével buffolják a monstákat különféle módon. Alá betolni egy teljesen más raremonsta rendszert nem olyan egyszerű és szerintem kicsit mellé lőttek így elsőre. Remélem azért javul a helyzet vagy további patchhel, vagy megismerve a képességeket. Pl erről a mana siphonerről nem tudtam. Majd kiderül.

Brunnehilde: most tuti ki fogom próbálni a pajzsos variánst is a tendrilsből ha lesz rá currency, a pajzs ki is esett már hozzá :C

(#35562) wiggen123


wiggen123
aktív tag

Én RF-et terveztem, de elcsesztem a skill pontokat az elején és újrakezdtem lvl 1-től tendrils-el és azon ragadtam. nagyon bejön :) Csak az ajánlott utat követem, kis traddel és aprit.
A2 elején esett 2 chaos, azzal már ki tudom kicsit kupálni. Köszi a buildet!

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#35563) brunnehilde válasza DjDanee87 (#35561) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Na taka.... akarom mondani gizi! :DDD ;] A sisaknak még elég húzós ára van, de fog az rohamosan lejjebb is menni. Mondjuk ezek miatt a gyagyás rarek miatt lehet sisak nélkül is érdemes lenne már váltani. Jóval kevesebb dps, de más szinten van a védelme, amire most úgy néz ki, még nagyobb szükség van. Van, hogy már csak a Benny Hill zene hiányzik, mikor elkezd kergetni a monsta mob...

Rison77: Nem mondom, hogy egyszerű elkezdeni mapozni, de tegnap én is befejeztem az actokat és azért lehet haladni 2 ascendancyval. Aztán ki tudja, lehet ma agyvérzést kapok én is. :DDD Resistek legyenek kimaxolva, legyen bent egy determination és egy defiance banner. Granite flask, life pontok kirakva. Ja, és érdemes a storm brandre hagyatkozni még ezeknél a gyagyás rare monstáknál, olyan supportokat hozzátenni, amik dps-t adnak.

wiggen123: yw. :P

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#35564) Ellia


Ellia
addikt

Csinálgatom a tendrils buildet - tegnap belefutottam egy szűk map-ba, deliriummal és egy abyssal - mondom, ha már lúd legyen kövér eltoltam a két sentinelem is. Szóval eddig a monszák futottak előlem, de ott akkor már én előlük :D :D Csak óvatosan...

Amúgy act 6 közepén hagytam abba, eddig olyan 15C jött össze, kb. fele-fele trade és drop, egyelőre elég jól haladok, aztán majd meglátjuk :)

(#35565) Lokids válasza Ellia (#35564) üzenetére


Lokids
addikt

Én is A6 közepén vagyok. Eddig esett 1C. És semmi ami eladható lenne.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#35566) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

86-os szinten vagyok, T10 ahol járok. Költöttem 40c-t kb a buildre, ez minden ami addig esett. Szar a drop, a sentineleket el sem merem durrantani, mert így is baszott sok hp-je van a arhnemesis módos moboknak. Semmilyen régebbi liga kontentet nem tudok lenyomni ha a sentinelek aktívak :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#35567) Ellia válasza Lokids (#35565) üzenetére


Ellia
addikt

Sentineleket próbáld nagyobb kék csoportokra ellőni, az Apex-et sárgára/Uniqe-ra.

Ha lemerült két sárga sentineled, egy power core-al kombináld őket és mehetnek újra, így nagyobb eséllyel lesz a monszákból currency-s.

(#35568) Lokids válasza Ellia (#35567) üzenetére


Lokids
addikt

Próbálom. Bár ahogy látom egyszerre kettőt nem lehet aktiválni.
Vicc, hogy még act1-es 3linkes vértem van, mert még fusion sem esett.
4 linkes vért se. De az Absolution build eddig egész jó.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#35569) Ellia válasza Lokids (#35568) üzenetére


Ellia
addikt

De lehet aktiválni, csak ki kell rakni egy ágat hozzá.

(#35570) Lokids válasza Ellia (#35569) üzenetére


Lokids
addikt

Mármint aktív a 2. De aktiválom F3-at és amint megnyomom az F2-t az F3 inaktív lesz. :P

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#35571) DjDanee87 válasza brunnehilde (#35563) üzenetére


DjDanee87
addikt

Na igen a Benny Hill az megvolt tegnap. Valami T9 környéki map act3 városa után következő zóna alapján ahol a zárt csatorna fedél van a kampány során. 4 bossa van a mapnak én hülye meg rá sentineleztem. Pár halál után úgy csináltam meg hogy elhuztam egyesével a bossokat félre és még úgy is volt ami megölt egyedül :DD . Máskor inkább nem szórakozok így amíg az atlasz progress megy.

Találtam egy vagy bug vagy featuret is. Volt egy Atoll mapom, aminek a bossa adja a freeze immunitás pantheont. Vessel be, map lefut. De kiderült utána, hogy az atlas passzív ami 50%al növeli a contentek esélyét scarab és fragment tiltás árán az letiltja a boss lelkének szívását is. Mapozhattam tovabb mire lett új Atoll mapom.

(#35572) Edge válasza Lokids (#35568) üzenetére


Edge
veterán

orb of binding se? na az fura

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#35573) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

masszív archnemesis nerf minden macerásabb modra az új patchben

Védd a fákat - egyél hódot!

(#35574) Rayner válasza Har_melin (#35573) üzenetére


Rayner
őstag

Ezzel még nem vagyunk sehol, a baj ott van ha 2-3 pakk van egy helyen és ezek halmozódnak… kedvencem az jeges kör miközben futsz ki hesitben mert megakaszt és egyből rádbasz valami ujabb modot

(#35575) Lokids válasza Edge (#35572) üzenetére


Lokids
addikt

Nem. 1 darabom van összesen, az is Einhartól. :P
4c esett eddig összesen (abból 3 heistből). Hiába a szentinelek. Ok, hogy A8 elején vagyok, de akkor is. Ennél azért több alap dolognak kellett volna hullania. Nem exa orbról van szó.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#35576) m.lala


m.lala
aktív tag

Látom mindneki jól szórakozik. :DDD Már Act 1 ben haltam, jó vót..... megöl a szégyen, de nem baj, csak legyen pár C, lesz itt ne mulass.

Lassan haladok, kérdeznék, aki jobban benne van.
Készül a low life champ.
Csak szeretném megérteni a mechanikát:
ugye a First to Strike, Last to Fall lesz nekem a tuti jó ascendancy, ezzel kapcsolatban két kérdés.
Az adrenalint termeli amikor low life van, ez perma lesz? Vagy úgy képzeljem el mint a rage-t, hogy felmegy maxra aztán újraindul, gondolom elsütni nem kell?

Illetve mivel kismillió ailment van már, azért a Remove all Ailments and Burning when you gain Adrenaline sor nagyon tetszetős, megnézve az ailmenteket elméletileg ez szinte mindent takar.
ignite, chill, freeze, shock, scorch, brittle, and sap are collectively referred to as elemental ailments.
Chill, freeze, shock, scorch, brittle, and sap are collectively referred to as non-damaging ailments.
Bleed, poison, and ignite are damaging ailments.

Ez elég szimpi, mert valami rákosítás mindig rajta van az emberen, itt igazából az lenne a kérdésem, hogy amig termelődik az adrenalin akkor ez ugye nem jelent immunitást hanem rárakódik, de leszedi magáról?
A fortitude ponttal stunolni nem fogják, elméletileg szinte minden fontosabb dolog főleg a freeze, chill ami idegesítő nemlesz burning sem rajta. Ez igy azért egész baráti.

Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?

(#35577) Plazmacucci válasza m.lala (#35576) üzenetére


Plazmacucci
félisten

89-es vagyok, 40 halál. Ebből 20 mapokon.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#35578) dante3


dante3
addikt

Én picit későn álltam neki a ligának, jelenleg lvl76-on állok RF Inqusitorral. Egyelőre nem túl acélos, de alakulgat. Hozzáteszem most még a sentineleket nem használom, mivel nagyban segítenének visszakerülni hideoutba. :(

Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk!

(#35579) Rayner


Rayner
őstag

Soul of Arakaali panteon bossoknál másnak sem működik a divine vessel? lefutom a mapokat és nem adja semmire

(#35580) Har_melin válasza m.lala (#35576) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

"Az adrenalint termeli amikor low life van, ez perma lesz?"

Sajnos nem.
"Adrenaline is only gained when the player goes from not being on low life to going to low life. In other words, it won't activate if you are already at low life."

magyarul amikor lemégy low lifera, akkor kapsz 20 másodpercig adrenalint. Az én értelmezésem szerint erre az időre szól a remove ailment is - bár itt lehetnek trükkök, mert nem immune leszel rájuk, hanem leszedi, bár szerintem akkor is, ha már a 20mp alatt rakják rád.

Viszont ha a 20mp után is maradsz LL-on, akkor kész, vége nincs tovább adrenalin. Újra fel kell menned Ll fölé és megint le, ahhoz, hogy megint megkapd.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#35581) tibee77 válasza Rayner (#35579) üzenetére


tibee77
őstag

Atlastree-n be van kapcsolva neked is gondolom, hogy semmilyen fragment nem hat a mapokra. Szerintem ez bug, hogy a divine vesselt se lehet hasznalni igy.

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#35582) Har_melin válasza Rayner (#35579) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

nem raktad ki az atlasz passzívon azt a pontot, amit DJDanee87 említett?

Védd a fákat - egyél hódot!

(#35583) Edge válasza Lokids (#35575) üzenetére


Edge
veterán

sztem várok 1 hónapot amíg olcsóság lesz azt akkor csinálok vmit, lvlingezni is jobb full uniqban.

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#35584) Rayner


Rayner
őstag

De basszus thx :D egy faszság ez szerintem :D

(#35585) dbius


dbius
veterán

Én azt hiszem ezt a ligát kihagyom.

Act 3-ig mentem első két nap a szokásos witch minion builddel, de már act 1-ben többször haltam, mint előző ligákban egészen a mapozásig eljutva.

Ez így számomra nem szórakoztató, mivel azért ülök a gép elé, hogy kikapcsolódjak és szórakozzak a játékkal. Ez a liga viszont inkább "rage game" lett ahogy elnézem így nem erőltetem tovább, törlöm a karaktert ne foglalja a slotot sem, néhanapján inkább akkor már standarden próbálkozok valamelyik korábbi ligás karakterrel.

(#35586) brunnehilde


brunnehilde
senior tag

A tendrils buildhez pár "okosság" és tapasztalat. :) Agnerod West staff filléres fegyó, ezt érdemes beszerezni mapozás elkezdésekor. Én 2c-ért vettem egy 4socketest. Ezen kivül egyelőre másra nem is költöttem, minden alap rare gear, ami esett. Storm Brand és Tendrils is 4L-ben, determination, defiance banner, meg két herald (ice+thunder).

A haladás kicsit döcögős, de igy is sikerült elérni lvl80-ra t5-ös mapokig. Előző ligához képest a map drop nagyon visszaesett szerintem, már Kiractól is kellett vennem, és igy is simán elfogynak... :U

Úgy döntöttem, hogy semmi olyat nem fogok venni, ami kizárólag a staffos verzióhoz lenne jó (crown of the inward, gemek stb.). A crest of desire is nagyon jó staffal, a call of the brotherhood szintén, szóval akinek telik rá, még az aegis előtt nyugodtan beszerezheti ezeket.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#35587) DjDanee87 válasza brunnehilde (#35586) üzenetére


DjDanee87
addikt

Én a duskdawnra ruháztam be az elején. Pontosabban a wand és shield kombóra amiből összeraktam a staffot, mert úgy olcsóbb volt.
Remélem Ashes amu ára le fog csökkenni kifizethetőre, mert most nagyon húzós, sőt tegnap óta még drágult is hiába van több a piacon belőle.

(#35588) brunnehilde válasza DjDanee87 (#35587) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Igen, közben rájöttem, hogy nagyon olcsó a duskdawn, szóval váltottam én is arra. :) Ilyen áron felejtős az ashes, egy komolyabb rare amu jobban meg fogja érni. Lehet állitottak a drop raten, vagy még csak most fog beindulni a farmolása, meglátjuk. :)) Meg az aegist is, mert annak is nemhogy csökkenne, hanem folyamatosan emelkedik az ára.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#35589) Rison77 válasza brunnehilde (#35586) üzenetére


Rison77
senior tag

Én most 2 nap alatt t4-5-ig jutottam lvl 75, teljesen jó lenne,de... Sentineleket el se lövöm, az előző liga content-eket se nagyon tudom csinálni... egy ritual konkrétan megerőszakolás. Túl sok a random 1 hit, haste-es elől leap slam-elni se tudok mert mire elnyomja a skillt addig megüt 5x. 2 sec alatt :DDD Eddig szerettem a poe-t mert nem egy d3 szint volt, mindenki megtalálhatta a kihívást benne, de most úgy érzem rákényszerítették kötelezően mindenkire duplán a kihívást. Kivenni nyilván nem fogják már, de ezt teljesen mindegy, hogy nerfelik, ha stackelődnek a modok.

(#35590) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Corrupted rare map, fragment és carab mellette, és egy szaros map sem esett.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#35591) Rayner válasza Plazmacucci (#35590) üzenetére


Rayner
őstag

Mapokkal most nekem is látványosan van bajom... gyakorlatilag állandóan vennem kell

(#35592) TrollBalint válasza Rayner (#35591) üzenetére


TrollBalint
addikt

Ilyen már volt korábbi ligákban is, hogy drámaian leesett a map drop, pár hét és orvosolják. (Kb. mire a legtöbb játékos elszenvedte magát T15-16-ig :) )

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#35593) m.lala válasza Har_melin (#35580) üzenetére


m.lala
aktív tag

Kiváncsi leszek rá, elég low budget build, viszont érzésre már amennyire ennyi játék év után meg tudom itélni nagyon jó ár/érték aránya lesz.
52% a life, eméletileg 50% alá kell menni, hogy low life legyen legfeljebb rákötök a leap slamra egy life tapot- de általában nem azzal van a gond hogy maxon van a life-om. ;]
Néztem perma low life vidit, úgy tünt szemre felkerül az ailment de le is esik róla, majd menet közben kiderül hogy néz ez ki.
Viszont megtetszett egy skill a spectral throw és remekül illeszthető ha jól látom, ha megunom a cyclont átpakolom rá mert elég pusztitó aoe-t össze lehet vele rakni. :U

Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?

(#35594) Rayner


Rayner
őstag

trade oldal nektek se megy? (bulk része)

(#35595) Ellia válasza Rayner (#35594) üzenetére


Ellia
addikt

Karbantartás van, keresésnél írja a lap alján.

(#35596) Rayner válasza Ellia (#35595) üzenetére


Rayner
őstag

konkrétan reggel óta :D

(#35597) TrollBalint válasza Rayner (#35596) üzenetére


TrollBalint
addikt

Nekem kora délután vagy késő délelőtt ment :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#35598) Mad_Wolf


Mad_Wolf
aktív tag

(#35599) Rayner válasza Mad_Wolf (#35598) üzenetére


Rayner
őstag

próbálgatom már kb 100c-ből jött ki ez:

keep prefix remove suffix és megy rá a multimod :D csak nincs exem :D
(manaregen + cold dot az suffix és le lehet kapni)

[ Szerkesztve ]

(#35600) Rayner


Rayner
őstag

betettem tradere 5ex és 1 mp alatt jött a bid :D ha nem cseszem el 15-17exbe el fog menni ez

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.