Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Calogero

addikt

Valóban a rendszer rossz, és én ebben a rossz rendszerben dolgozok. De hogy egy kicsit haza is beszéljek, nem csak a bírák/bíróságok a hibásak, néha kicsit az embereknek is gondolkozni kéne, nem egyből rohangálni hozzánk... egyből nem lennénk annyira leterhelve.

Pl x építkezett és a kerítésre 5-10 centire átért y telkére. Erre y bírósághoz fordult, s két éve pereskednek.

Az hogy a rendőrség mit állapít meg a bíróságon csak egy kiinduló pont. Ilyen esetekben úgy is kirendelnek egy igazságügyi szakértőt, és az ő véleménye a perdöntő.

Nekem az autó 10 napos volt kb 500 km-el az órában amikor egy motoros lebontotta a fél oldalát. Szerencsére nem jutottunk a bíróságig, mert sógora tanácsára (ő jött ki helyszínelni) elismerte a hibát. Így is kb 2 hónapba került mire javítható lett a kocsi. A javítás után írtam a biztosítómnak, hogy mivel az autó nagyon fiatal számoljon el rá értékcsökkenést. Meg is tette. A motoros biztosítója állta a javítást a következő év biztosításomat, valamint utalt a számlámra 90 000 Ft-ot. (gondolom utóbbiakat is bevasalta a motorostól)

Új hozzászólás Aktív témák