Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz Tim82 #41119 üzenetére

Ez jó, tolom is majd fészen.

Ugyanakkor: azapjukbüdösfaszát.
    Kifejtem: Van itt ez az ipari park nevű létesítmény. Kb. 2000 óta a következő cégek költöztek be, működnek:
    Sinia Bútorgyártó, Palóc Nagyker, Mitsuba Kft., Magyar Hangszórógyártó, RPM Hungária, Mikropakk, Balo-Bau.

Ezek az üzemek pontos számítás nélkül is, egyenként 200-350 főt foglalkoztatnak. Gyakorlatilag az önkormányzat és a hozzátartozó slepp értelmetlenül nagy méretű szervezete után az ipari park a legnagyobb foglalkoztató telephely, terület a városban. Ehhez képest csak az elmúlt évben kb. 60%-al csökkent a területre indított helyi illetve az itt hivatalosan megálló távolsági buszjáratok száma, mennyisége. A korábbi, cégekkel kötött szerződéseket a volán felmondta, a város vezetése irányából semmiféle direkt támogatást nem érzékelnek a cégek.
    Mindazonáltal ezek a cégek már 10-12 éve folyamatos termelő munkát végeznek. Az, hogy ennek ellenére mégis a régi balkánon, a lepusztultabb Romániában érzem sokszor magam, az nem tudom mire másra vezethető vissza, mint a fostalicska városvezetésre. A korábbi oldal kormányzása idején a mostani oldali polgármester lett megválasztva, és mondták, hogy na, ezzel nulla lett a város támogatottsága. Érdekes módon mióta egyeznek a pártállások, azóta sem látni az üstökösszerű felívelést. Persze, értem én, hogy a vároháza környékét most csicsázni kell, a mozi 3 éve volt felújítva kb., a Főtér nem volt fiatal, de nyilván termelő, hosszútávú munkahelyet nem teremt, a turizmust nem lendíti csupán az, hogy újabb lesz, és a föld alatti mű-bányaüreg sem az a kifejezett iszonyú vonzerő, ahogy a szökőkutas körforgalom, vagy a 10 méteres rúdra húzott, egyre kisebb zászló sem, amit mindig félig húznak fel, mert a szél a zászlóval eltörné a rudat.
    És mindehhez az emberek gondolkodása itt annyira semmirekellő, magánakvaló, önző, mindenre szaró, hogy hiába lenne itt bármi, amíg a fejekben nincs változás, amíg elborít sokmindent a szemét, a piszok, az igénytelenség, addig fölösleges is egy szebb jövőben gondolkodni.

Ja, és a betondzsungel: nem nagyon jártam még másik olyan városban, amelynek bármely pontján megállva, és ott körbefordulva ne láttam volna valamilyen zöldet (fákat, bokrot, füvet, parkot)

És a cikk mindazonáltal sajnos többnyire teljesen igaz..

Új hozzászólás Aktív témák