- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem oled, de na...
Jó ismerősöm, azért mert megteheti, az összes háztartási gépét a Panasonictól rendelte. Kérdezem tőle, hogy mennyire vált be? Aszongya': mosógép halott, a mosógép váza/külső burkolata elrohadt 4 év alatt. ?? A mosogatógépben az edénytartó kosár szértohadt, lemállott róla a "műanyag" borítás és letörnek a tányértartó fülek. Én meg hitetlenkedve kérdeztem, hogy ugye csak poén, mire ő... háát, bárcsak az lenne.
-
Igen szerintem jobb a Sony és Pana minőségbiztosítási rendszere.
Nekem nem kell bizonyítanom semmit én nem írtam butaságokat. Szerintem pont ez egy urban legend, félrevezetés amit most te terjesztesz.
Ilyet egy szakmaim portálon leírni ,hogy egyforma lenne a minőségbiztosítás a különböző gyártóknak még soha nem olvastam és ezt Urban legendezni... ezt majd mond meg a telefongyártóknak is akik egyforma Chipsettel vagy kijelzővel dolgoznak, a Laptop gyártóknak, és az autógyártóknak is akik egy helyről veszik a befecskendezőrendszert, a hardvereket...kérlek bizonyítsd be hogy ugyan annyi selejt A Panasonic és a Sony között ugyan annyi van Tintinggel és pixelhibával.és fordítsuk meg ezt a dolgot. Attól hogy ezt leírod ez szerintem nem igaz.
Szerinted ha veszel 10-10-10 darab LG- Sony - Pana Tv-t azoknál totálisan egyforma darabszámban lesz lesz a tinting / felhősödés pixelhiba mindegyik márkánál. Szerintem meglepődnél.de kérlek mutass rá valamit hogy szerinted egyforma az összes gyártó MEO rendszere és egy LG ugyan úgy ellenőriz és tűréshatárral dolgozik mint egy Panasonic
És ezt nem akartam kifordítani LG vel szemben, mert szerintem jó TV ik vannak de ne essünk át a ló másik oldalára hogy minden gyártó egyforma és nincs köztük különbség.dgyuri0123:
Aki Panasonicban gondolkodik háztartási kis és nagy gépekben az rossz lóra tesz. Nagyjából átcímkéznek...
Szerencsére ez egy OLED topik. -
Ne írj ekkora butaságot kérlek.
Egy TV összeszerelő üzembe beérkezik az összes alkatrész amiket összeraknak.
Az LG től vett panel is csak egy alkatrész, ezt a Tv gyártó saját maga dönti el hogy mettől meddig terjedő skálán selejtnek minősiti vagy beépíti e a saját temékébe a saját minőségbiztosítási rendszere alapján, ami miatt jelentős eltérés lehet egyes Tv gyártók selejt termékei között..
Azokat bizonyos szűrési faktor alapján egy összeszerelő üzemben meózzak és ellenőrzik Van egy gyorsteszt gondolom a sor végén, amit a gyártósoron valószínűleg gép/ optika végez és van szúrópróba szerű MEO teszt ami megadott minta alapján hosszabb ellenőrzésen esnek át a kész termékek.
Anno volt szétszerelő rész ahol a sor végén a gyorsteszten kiesett hibás termékeket bontották szét majd az nem került csomagolásra.
A MEO teszt minta lehet mondjuk óránként egy darabot le kell vennie a MEO nak és azt ellenőrzött körülmények között jegyzőkönyvel megnéznie vagy minden 10. darabot stb... Ez gyártótól és terméktől függ.
A selejt termékekre amiket nem építenek be valószínűleg megegyezésük van az
LG-vel kompenzációról, elszállításról ,megsemmisítésről és így tovább ezek már részletkérdések. Az LG gondolom nyomja ki ezerrel a paneleket a Sony , Pana, Philips meg abból dolgozik amit kap....
Itt egy videó a Philips gyártásáról láthatod az ellenőrző gépet és a MEO -t is [link] -
+ Vhiktor:
Azt írtam hogy valószínűleg a panel ugyan az és egyes OLED gyártóknál ellenőrzik az összeszerelésnél és szórják a paneleket jobban. Szerintem érthetően és egyértelműen fogalmaztam meg, de ezek szerint nem....
nem az LG displaynél, hanem a gyártók összeszerelő üzemeiben , Sony, Philips, Pana stb ahol a beérkezett panelekkel dolgoznak és összeszerelik a kész Tv ket az LG től kapott panelekkel.
. -
Ezt hogy érted? Hogy lenne ugyan az a követelmény rendszer egy Philips-nél/ Sony-nál/ Panánál , Lg-nél?Ezt minden cég saját maga dönti el mit enged meg még értékesítésre, legyen szó panelról, lakkozásról, anyag hibatűrésről.
Ha arra gondolsz hogy egyes panelek átcsúsznak azonos cégnél:
A MEO sem tévedhetetlen ,random szórással ellenőriznek. Ez minden gyártónál más mintavételi forma. Lehet a Sony minden 10. tv-t ellenőrzi a z Lg pedig minden 50. tv-t.
Anno Philipsnél függött attól is, melyik Tv-t gyártottuk. Már nem emlékszem az akkori LCD típusokra de például úgy képzeld el mai viszonylatban, hogy a C1 ből le kellett jönni mondjuk egy műszakban 500 darabnak és minden 10. panel kellett ellenőrizni a G2 ből meg le kellett jönnie 300 nak és minden 5. panelt ellenőrizni kellett ,mert drágább modell volt.
A megengedett tűréshatár is egyéni, amit nem tudunk mettől meddig terjed a zöld zóna egyes gyártóknál. -
dgyuri0123
nagyúr
"ha van egy olyan linked, ahol az LG nyilatkozik, hogy az egyik gyártósoron magának gyárt selejtet, a másik gyártósoron meg kizárólag tökéletes panelokat a konkurenciának."
Pontosan ezt gondolom én is. Ennyire hülye senki nem lehet, hogy maga alatt vágja a fát azzal, hogy lejáratja magát "szar" panelekkel. De ha kicsit is rafinált (mint pl. a Magyar), akkor az összes, kiemelkedően jól sikerült panelt beépíti a saját csúcsmodelljeibe.
-
törölt tag
Igen, a 65C3-at írtam is lentebb. Érdemes azért megvárni a magyar árakat, tavaly nem voltak annyira húzósak, mint ahogy a vacak árfolyamból következett volna. (A Prohardver is valamilyen pillanatnyi árfolyammal vált, a 83G2-t potom egymillió forinttal lőtte fölé az egyik itteni cikk.
Bár lehet, hogy annak a listára is csökkent, valami kavar volt ezzel.)
-
so_ha
senior tag
Az rtings a 65"-os LG G2-es tesztjében ezt írták:
Power Consumption 84 W
Power Consumption (Max) 189 W -
-
-
norbertoth
senior tag
Jézusom, akkor itthon mennyi lesz az új modell? Ezt gondolom a chip hiány generálta, sőt a rossz forint gondolom hab lesz a tortán. Akkor a Brit árak sem voltak kamu árak. Haverom a C1-en gondolkodik hogy idén valamikor venne, ezek szerint nem nagyon érdemes kivárni? Lehet elkapkodják?! Ha valóban magas ára lesz az új modelleknek, mindenki a tavalyit fogja venni inkább míg "elérhetőbb" árú.
-
Pro Koryak
addikt
Azért volt a
, mert egyből jöttél, hogy demárpedig az LG ezt meg ezt mondta. Holott fele nem igaz amit az LG beharangozott nagy büszkén.
Utána meg bemásoltad ugyan azt, amit írtam más megfogalmazásban, másik oldalról.#67058 gabo01
Ebben csak az az érdekes, hogy nálad bemondásra ugrottak, nála meg egyértelmű fénykép alapján is sz.rakodnak. B.sszák meg finoman szólva is! -
so_ha
senior tag
A flatpanelshd oldala árnyalja az EX panel felhasználását: "Another new development is that G2 will get OLED Evo with 'Brightness Booster', which represents a new brighter panel with a heatsink. We hear that it should hit above 1000 nits peak brightness under certain conditions that remain unspecified at this time. LG's C2 will get the OLED Evo panel, but without 'Brightness Booster', and should hit up to 900 nits peak brightness under certain conditions. However, note that the 42- and 48-inch C2 models will not feature the Evo panel (but will feature everything else). G2 has LG's Gallery design that lets you mount it flush to the wall – feet are optional. Both C2 and G2 will have a slimmer screen bezel (6 mm in 2022 vs. 10.2 mm in 2021), which suggests that both models use LG Display's 2022 'OLED EX' panel. The difference most likely comes down to the heatsink used in G2."
-
norbertoth
senior tag
Akkor valszeg az a hangminőség rovására fog menni, tudom tudom egy soundbar illik egy oled-hez már (nálam is illene de nem tudnám kihasználni a szomszédok miatt, plussz a tv hangja nekem megfelel annyira szépen szól) de nem mindenki fog venni soundbar-t, vagy a falra szerelni emiatt.
-
so_ha
senior tag
Úgy tűnik, hogy nem csak a keret vékonyodik, hanem a készülékek is vékonyabbak lesznek 2022-ben, mert a 65C1 32,7kg a 65C2 már 18,1kg a promo szerint -45% (CES 2022 video).
-
daneel_hu
addikt
-
Celtis
veterán
Azt feltételezem, hogy a QD-OLED jóval drágább lesz a bevezetéskor. Valószínűleg egyes jellemzőiben lényegesen jobb lesz mint az LG OLED panelek, de gyermekbetegségekkel is küzdeni fog. Ismerve a samsung hozzáállását a minőségi kifogásokhoz, ez nem jó ómen az első vevőknek.
Ez a cikk azt irja, hogy jövőre a samsung is LG OLED paneleket vesz nagyobb számban, tehát egyelőre nem kell arra számítani, hogy jelentős konkurenciát kap az LG. -
paatrick
őstag
"Tehát ha csak a töredék 20 millió ember engedheti meg magának az 5.000 dolláros tv vásárlását, akkor helyben is vagyunk (a milliárdosok nem gyúrnak a BF-re)"
De ezt mondom én is
BF-en nem OLED TV-ért törik össze magukat az emberek hanem belépő Samsung, Blaupunkt stb. kategóriáért. Akinek telik OLED-re az nem az árérzékeny vásárló. Tudják ezt a boltok is ezért nem lesz olcsósított OLED.
"48-as OLED TV meg szerintem a lehető legkevesebb vásárlót érdekel"
"Többnyire monitornak veszi mindenki, és még relatív olcsó is."
Személy szerint ebben a kategóriában én 43-as IPS-t vennék az is 220-50 körül mozog. Aztán a valóság meg lehet az lesz ha veszek egy 65-ös OLED-et akkor a mostani 55-ös jön át monitornak, bár lemérve használhatatlannak tűnik
-
adm
őstag
Az edigital.de az egy külön történet, első ránézésre még az is lehet itthonról szolgálnak ki. És úgy különösen fájó a 220ezres 48c1…
Azért a kicsi és a nagy piacok sajátossága is benne van a BFben. Kispiacokon bónusz visszatérítés működik inkább; kapsz egy árlistát, egész évben veszel tvt x-ért kapsz vissza 5%ot, veszel y-ért kapsz vissza 8%ot, és így tovább. emiatt nincs itthon más csak mint amit írsz, hogy majd vesz valamit a palimadár ha már ráizgult.
nagy piacon egy éves tárgyaláson lekötnek egy nagy kontingenst kapnak 30-40% kedvezményt. BFen megéri kipörgetni, valós 40-50%kal, mert nem állt benne sokáig a pénz, nem foglalta a polcot, nem kellett egyenként Marika nénikre traktálni. Kiszámítható a kereskedőnek és egész évre jó árat kapnak, de akkor is el kell hoznia a mennyiséget ha egyet sem sikerült eladni. itthon ez kb FMCG cégeknél működik így kb.
-
paatrick
őstag
Pont találtál 1 db-ot
Lehet ott ez volt a TV reklámos papíros húzónév hogy mekkora akció lesz. De most megnéztem és a német Extreme Digatalnál minden más LG OLED ugyanannyi vagy drágább mint itthon. És Németországban kevesebb az áfa.(48-as OLED TV meg szerintem a lehető legkevesebb vásárlót érdekel)
-
-
Megkerdeztem kozben az LG-t, mert Vodafone-tol tervezunk venni tv-t, ok is partnerek:
"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste, és hogy érdeklődik a készülékeink iránt.
A Vodafone szolgáltató is a partnereink közé tartozik. Gyártói garanciával árusítja az LG készülékeket.
Szép napot kívánok." -
Jorgi Kormi
senior tag
Azért egy autót összehasonlítani egy téglalap alakú vizuális élményt nyújtó "tükörrel ", nem egy szerencsés hasonlat. Nem egy bonyolult dizájn egy "lapos" tévé , a lényeg : ne pink színű legyen , ha bár .... ( Lyukas csokoládé , kerek csokoládé .....( Gombóc Artúr után szabadon)
-
Pro Koryak
addikt
Úgy találóbb lenne, ha a műszerfal vs hátsó részt mondtad volna.
Az autók designja között krva nagy eltérések vannak, míg egy tv esetében a difi szinte elenyésző még a különböző márkák közt is. Az esetek többségében csak a talp megoldásuk más!Ezek szerint az LG C1 + az összes, a faltól 4-5cm-re elálló oled tv igénytelen kialakítású szerinted.
-
poli27
veterán
Telekomnál 1 422 080 Ft egy összegben teli áron tehát minden kedvezmény nélkül
-
Pro Koryak
addikt
A max. csúcsfényt is csak pár másodpercig tudja, utána csökkenti a fényerőt, legalább is a Sony A90-nél így van + egy film sem végig 900-1000niten megy, jó ha pár részlet erejéig van nagyon világos képkocka.
Akinél nem számít a pénz tehet egy próbát, tuti lesznek páran külföldön.
-
powerup2
addikt
Ha megnezel egy filmet majd kikapcsolod biztos nem lesz gond, de film maratont nem érdemes tartani rajta az tuti. Szervizes is mondta nekem mikor cserélték a C9 készülékemen az alaplapot hogy a G széria melegszik és cserélik az alaplapokat benne. Ezt megerősített LG-nel dolgozó ismerős is ezt. Sőt még azt is elmondtal melyik szerianal mik voltak a gondok.
-
powerup2
addikt
Akkor most neked kicsi hátterinfot adok hogy a kedves belsős ismerősöm az LG-nel mit mondott a G szériárol. A legtöbb tv tulmelegszik ha órákat megy és kikapcsol magától. Illetve jó pár készülék meg is hibasodik miatta. Ezért ezt nem reklámozzák. Sőt sokan a hátsó foliakat sem távolítják el és ez is gondot okoz.
-
xerobyte
aktív tag
Direkt hagytam ki az A1-et, mert az már a megcsúfolása a 60 hertzével a dolognak, ahhoz képest, hogy azért nem kerül feleannyiba, de teljesen igazad van, ha értelmetlen, ha nem a létezése ezen az áron, az a 'belépő' szintű oled. Kérdés, hogy fogjuk-e valaha ajánlani jó szívvel bárkinek itt, vagy akkor, ha valaki ennyire szűk budgeten van, akkor visszaküldjük a LED topicba.
@mglita őszintén nem tudom, hogy a CX tulajok mit tartanak elfogdhatónak, összességében ahogy írtam is, én a deblur 0, dejudder 0, truemotion beállításokat használom a C8-on, mert minden más szappanoperát gyárt.
Röccenés tesztelésre a legjobb anyag szvsz a Planet Earth (nyilván a tömörítetlen HDR Bluray). Rengeteg hosszú panning shot. -
snpetit
aktív tag
Én inkább az árképzésre leszek kíváncsi, hova tolja be? A Qled alá fölé? Mert ugye addig az volt, hogy a Qled jobb. Meglátjuk sz@rt csinál-e a szájából.
A gyártást segítő együttműködés meg számomra hihetetlen, de meglátjuk. Az egy nagy öngól lenne az LG-nek, miért csinálná? Max, ha teljes gyártási licenszet ad át részesedésért, akkor talán... -
PATTA86
csendes tag
"A régebbi "E" széria ("G" elődje) sosem volt ennyire olcsó.
"
De volt, 660k volt a MM-ban és még adtak mellé egy 60k-s bluetoothos hangfalat is. Pl. krx21 is ennyiért vette.
Azért a GX 1,25M-ről indult és 721k volt idáig az alja árukereső szerint, de valószínű hogy nem fog az már sokat esni a forint gyengeség miatt is
Úgyhogy tavaly 600k-ért "best buy" volt az "E". Most még ahhoz idén az árak is magasan vannak, és mit adtak "ajándékba" mellé?! Egy 20 ezres bt fülhallgatót -
sub71
aktív tag
Múlt héten voltam a bécsi Media Markt-ban. Kb 15 tévén volt kint az 30-50% os kedvezmény pl Sony ag9 65-ös 1400€ körül volt, persze ezek csak a kiállított bemutató tévékre vonatkoztak, amúgy 4000€ helyett 2300 € akcióval futott épp. Tehát összességében 4ezer helyett 1400
Nem emlékszem, hogy nálunk is ilyen durván akciózná ugyanez a bolthálózat a kiállított műszaki termékeket... Amig fiatalabb voltam és érdekelt a HiFi cucc, mindent ott vettem, mindig a bemutatódarabokat féláron.
-
so_ha
senior tag
Magyarra fordítva is a 2022-es Samsung Oled tv hír.
-
gertitorpe
tag
Köszi a videót!
Igen, azt hiszem idén nekem is eljött az idő beszerezzek végre OLED-et, méghozzá a 83"-os Sony szörnyet.
Az 55 colos, fullhd-s modellek óta követem szorosan a technológiát de eddig valahogy nem állt össze a kép. Ha nem jártam mindenféle Media Marktban legalább 100x megbámulni ezeket a TV-ket, akkor egyszer sem. De valami mindig hiányzott az új modellekből a magas ár mellett, mire leesett az ár meg túl kíváncsi lettem a jövő évi szériára, vagy éppen megálmodtam egyel nagyobb méretet...Az 55 colos lg 652v-m meg kiszolgált; még a foltjait is megszoktam. De eljött az OLED éve, a nyár végi-őszi árvágásnál meghúzom a ravaszt
-
Menotti
aktív tag
Maradjunk annyiban,hogy ez erősen tv függő.Találkoztam már pl. Samsungal amelyik engedi,másik Samsung nem engedte.Ugyanez igaz az Lg-re is.Állítottam már be ami engedte,de pl. a mostani 65c9-em sem engedi.
Illetve egy kis trükközéssel igen.Ha nem írsz be hálózati azonosítót,hanem teljes keresést indítasz akkor utána van lehetőség saját sorrendre.(ha Digi van kiválasztva van sorrend állitás,Upc-nél nincs) -
Pro Koryak
addikt
Eleve Panáról szó sem volt a GX kapcsán, B9/C9 ...stb-t írtam!!!!!!!!!!!!!
Ebből hogyan következik, hogy az enyém a legjobb????????????
Értelmezd már amit olvasol, ne csak köpködj!!!!Amit próbálsz erőltetni/bemagyarázni = az objektívnek nem lehet akkora torzítása, hogy megvezessen! Ha igen, akkor az a gép kuka!
Amúgy az arányok megmaradnak, mivel az egész képet vagy egy nagyobb képrészletet torzít(ana), nem csak egy pontot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged