- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz
Quadgame94 #104453 üzenetére
A rápattintás az halál simán ment elsőre legalább.
-
Ébri
senior tag
válasz
Quadgame94 #104353 üzenetére
Köszi! Lehet színtévesztésem miatt, de az nekem vagy túl vakító, vagy átlátszóbban beolvad néhány színbe, még fekete háttérrel is. Pedig amúgy szeretem a sárga feliratokat.
-
Yodamest
veterán
válasz
Quadgame94 #104352 üzenetére
Próbálgattam sokat, a HDR módban lévő SDR tartalom nálam, legalábbis ezekkel a beállításokkal, nagyon jól néz ki, nem érzem azt, hogy kompromisszumos lenne. Szóval redundáns lenne manuálisan váltogatnom, amikor teljesen meg vagyok elégedve a HDR móddal, a színátmenetek még szebbek is windows alatt így a 10bit miatt.
-
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94 #104353 üzenetére
Szerintem legjobb a fehér betű 50%-os átlátszósággal és fekete alappal így kvázi 50%os szürke lesz és nem vakit
-
Yodamest
veterán
válasz
Quadgame94 #104344 üzenetére
Mármint miért gáz? Ennek így kell mennie windows alatt, mert a játékok maguktól nem váltanak át HDR-be, ez csak konzolon megy így automatikusan. Szóval te folyamat váltogatod a két képmódot manuálisan?
Gicz - Nem vált át magától, ha a windowsban ki van kapcsolva a hdr. Lehet akkor a COD pont kivétel valamiért, de a legtöbb játék vagy akár csak a youtube hdr content, filmek, nem hdr-ben fognak menni, ha neked a windowsban ki van kapcsolva a hdr. Te szerintem folyamat sdr-ben vagy. Egyébként meg a 10 bites színmélységet csak hdr alatt tudod kihasználni, szóval ha nem használsz hdr-t, akkor neked a windows UI, képszerkesztő, minden ami sdr alapú az 8 biten megy csak.
-
torma1981
veterán
válasz
Quadgame94 #104344 üzenetére
Öhh én sem értem.
Mi benne a jó?
-
Yodamest
veterán
válasz
Quadgame94 #104333 üzenetére
Semmiféle auto hdr-ről nincs itt szó, a tv folyamatosan hdr módban van végig.
Ezt a menüt mondom:
Itt konkrétan a windows fényerejét állítod be, hogy ne lenne ez fényerőszabályzó? Nekem 10%-on van, így pont jó az sdr fényerő, nyilván valós hdr tartalomnál fényesebb, de ez így van jól. -
amdboy
senior tag
válasz
Quadgame94 #104294 üzenetére
Nincs semmi baja a szememnek. Egyébként sötét hátteret használok és a böngészöm is sötét. Annyi, hogy csupán szeretem ha magas fényerőn van.
Yodamest: Nincs csúszka
-
Yodamest
veterán
válasz
Quadgame94 #104293 üzenetére
Igen.
-
belan
addikt
válasz
Quadgame94 #104268 üzenetére
Bárcsak én is úgy láttam akkor elég lenne egy jó mini led azt csók a családnak. 😂
-
Peace
nagyúr
válasz
Quadgame94 #104268 üzenetére
Elmorzsolnék pár könnycseppet, ha nem tűnne fel difi.
Szerintem nagyon szépen jelenítette meg a HDR tartalmakat. A nagy hibája a kevés LD zóna volt és hogy fényforrások meg fehér felirat körül blooming (így hívják, ugye?) látszott. Játék módban is volt, amire húztam a számat, de végül kénytelen voltam megbékélni vele. Főleg gaming terén várok óriási előrelépést tőle, de nyilván sok sorit és filmet is nézünk. De elsődleges a játék.
A RTINGS oldalt meglesem, köszi!
-
Suri84
kezdő
válasz
Quadgame94 #104223 üzenetére
Miert? A hazimozin szólna a hang nem?
-
Peace
nagyúr
válasz
Quadgame94 #104134 üzenetére
Hol lehet olyat venni? Az lenne a legjobb egyébként, simán +2-3 év. Ez tűz eset, baleset, lopás, amit ad.
-
Icewloxy
tag
válasz
Quadgame94 #104031 üzenetére
De ez a G3 szériás és ferde, Nem olyan egyenes mint a G4 gyárija.
-
makoss
veterán
válasz
Quadgame94 #103885 üzenetére
A win és a böngésző 2 külön dolog, viszont ami nekem kellene az csak win 10-en működik, 11-re még nem találtam StrokesPlus a neve, írtó hasznos progi sok időt meg lehet vele spórolni
Lapozásnál segít, de makrózható egérre is be lehetne állítani, de nekem progiban jobb
-
makoss
veterán
válasz
Quadgame94 #103877 üzenetére
ismerem, de a wint is be lehet már állítani sötétre
-
válasz
Quadgame94 #103857 üzenetére
Hol lehet ezt a feketét beállítani?🤔
-
alaves
addikt
válasz
Quadgame94 #103863 üzenetére
Az az ASBL, amelyik percek múlva csökkenti a fényerőt, az ABL azonnal lehúzza.
-
amdboy
senior tag
válasz
Quadgame94 #103859 üzenetére
Jaaa, hogy ez az összes oldalra is lehetséges? Ezt nem tudtam
Köszönöm
-
amdboy
senior tag
válasz
Quadgame94 #103857 üzenetére
Nem élek halok érte, viszont nem csak a hardverapróból áll az internet. Egyébként itt szinte nincs változás. Amikor olyan oldalt keresek fel ahol a nagyja fehér, vagy a háttér fehér akkor " szürkül" be és olyan mint ha visszavenne a fényerőből. És ez az ami zavaró a szememnek. De hát ha ez van, akkor ez van. Ha az Oled ilyen, akkor ilyen elfogadom.
-
hpé
tag
válasz
Quadgame94 #103622 üzenetére
Nekem ez az Innovision kar van 42C3-hoz. Nagyon stabilan tartja, bár én sokat nem mozgatom. Ne felejtsd el, hogy kell még egy vesa 300x200-ra átalakító is plusszba.
Így 14cm-re áll el a faltól. -
alaves
addikt
válasz
Quadgame94 #103826 üzenetére
Már hogy a kézigránátba ne lenne előnye, minél többet használod annál nagyobbá válik az előnye. Már ha csak azt vesszük, hogy nincs PWM, már megérte, kevésbé rongálja a szemet (elég volt 20 év CRT monitor/40 év CRT TV). Nem csapatom szét saját és a gyerekem szemét sem miniLED-el. Nálunk univerzális kijelzőnek van "kinevezve" (az OLED meg is érdemli
). Napi 16+ óra vegyes használat (PC munka/film/TV/PC játék, évi ~5000 üzemóra szokott lenni). Ezek közötti üzemidő arány is teljesen változó. Munka főként word, excel, powerpoint (+pl. "hobbymunka" mikor egy rilíznél hangcsúszási problémák vannak, pláne mikor jelenetenként eltérő: mkvtoolnix+audacity, és még rengeteg egyéb dolog).
-
alaves
addikt
válasz
Quadgame94 #103823 üzenetére
"Aki statikus elemekkel dolgozik napi 8+ órát annak pedig nem ajánlom az OLED-et."
100 nit-en nyugodtan mehet 12+-ban is. Képernyőkímélő 1 perc. Nálam statikus háttétkép van, igaz a kép brightness-ét és kontrasztját irfanview-val negyedeltem -
amdboy
senior tag
válasz
Quadgame94 #103823 üzenetére
Jatszok leginkább pc-n illetve filmezek. Ritka a böngészés. Illetve ha nem használom, akkor általában alvó állapotra rakom. Ez még az elöző nem Oled tv-n is így volt.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Quadgame94 #103661 üzenetére
Köszi, random rákerestem és elég jókat látok róla. Ez high end kategóriás LG tévé a jelenlegi piacon?
-
alaves
addikt
válasz
Quadgame94 #103578 üzenetére
Elvileg ez már az: 04.xx.xx > 13.xx.xx > [13.30.80] > [13.30.85]
[13.30.56]
Experience the all-new webOS.
With a simplified webOS, conveniently use various apps on your TV.
Edit your home screen and view recommended apps, video contents and services tailored for you.
- New home
- Enriched functionality for the following services: Music, Gaming and Home Office
- Settings at a glance
- Helpful tips
- Stabilized performance and enhanced securityHa nem az, akkor pedig napok, hetek kérdése.
-
Swami
senior tag
válasz
Quadgame94 #103363 üzenetére
Az A fehér a karcolás. Végigszántotta a kijelző külső részét. A 20000- csak úgy megemlítettem; ilyeneket szoktak mondani, nem? "Adok egy huszast, azt jóvan."
Amúgy van felelősségbiztosítása, elismeri a károkozást. Csak nem tudom hogy megy ilyenkor, mert nyilván az egész panelt ki kell cserélni. Samsunggal beszéltem, adtak szerviz elérhetőséget, de éppen ebédidő van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Quadgame94 #103119 üzenetére
Lehet egy jobb router megoldaná nála a problémát. De lehet a falban van valami, ami erősen árnyékol. Szóval mindegy mit vesz.
-
blakey
titán
válasz
Quadgame94 #102959 üzenetére
TV a hibás, nem a lejátszó(k) (+ másik TV-n jók a lejátszók). Valószínűleg a "rott" betett a HDMI-n "közlekedő" DV-nek, esetleg a HDMI-kézfogás meghülyült tőle.
-
apszi
őstag
válasz
Quadgame94 #102880 üzenetére
Köszi (korral jár a lustaságom),
amúgy csak mezei monitornak szánnám (talán használtan), arra meg nekem elég a fénye. Ami jobban aggaszt az a panel tartóssága. De ez már azén gondom.
-
belan
addikt
válasz
Quadgame94 #102706 üzenetére
Sehol nincs már 77s90c. Valószínű 77c3 is bontott lesz .
-
rolcsy94
tag
válasz
Quadgame94 #102698 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Akkor várom a csodát hogy legyen 77"-os S90C készlet
-
rolcsy94
tag
válasz
Quadgame94 #102678 üzenetére
És méretben szerintetek mi lenne a megfelelő? 65 vagy 77 (kb 2,7-2,8 méterről nézve)
-
belan
addikt
válasz
Quadgame94 #102682 üzenetére
, Sylex :Pablo ok
.
-
belan
addikt
válasz
Quadgame94 #102678 üzenetére
És c4 vagy s90c te melyiket választanád ? Kb egy árba lenne a két tv .
-
DeV-O-6
csendes tag
válasz
Quadgame94 #102336 üzenetére
Köszi a válaszokat, az AEXX elvileg a WOLED, az ATXX pedig a QD OLED. Annyit sikerült kideríteni, hogy az "E" mindíg WOLED-et jelent, még a T, F, W amik régióként eltérnek - QD OLED-et jelentenek. Mindegy, kihozom a 65"-os S95C-t (QE65S95CATXXH) ami tutira qd oled
-
lala666
őstag
válasz
Quadgame94 #102292 üzenetére
Számodra nincs értelme, inkább azt mond. Van akinek meg jó!
-
Sasi001
senior tag
válasz
Quadgame94 #102254 üzenetére
Az s90d és s95d között minimális az árkülönbség. Rendeltem egy 77 s95d-t. Elvileg csütörtökön hozzák, majd meglátom, hogy összebarátkozunk vagy nem. Szerettem az s95b-t, semmi bajom nem volt vele.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Quadgame94 #102063 üzenetére
Ilyen akkor lehet maximum, ha két különböző kiadás esetleg. Pl US verzió vagy olasz. Néha más transzfert kapnak a különböző kiadások. Vagy a blu ray lejátszód jobban dolgozza fel a lemezről az adatokat mint a tv egy remuxból, mert egy blu ray lemezről készített remuxnál ugyanolyan minősegű a képsáv mint a lemezen mivel érintetlen. Ha tömörített 1080p anyagot hasonlítasz, ott simán jobb a blu ray mert ha már tömörítve van egy film kisebb bitrátával az nyilván gyengébb minőség..de sok múlik a tömörítésen is.
-
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94 #101982 üzenetére
Pontosan.. Nálunk a 77G3 egy 65C9-et váltott és tátom a számat.. A G3 színei sokkal teltebben, sokkal élethűbbek ha meg kiszedem belőle a fényerőt akkor kb kétszer világosabbnak látom.
A fő különbség azonban a fekete közeli árnyalatok esetében van. A c9 lenyel egy csomó mindent illetve alulszaturált a fekete közeli színek esetén.
Nem, sajnos a G3/G4 egy klasszisokkal jobb tv mint a C akármelyik.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Quadgame94 #101472 üzenetére
Azért van ilyen hozzáállásuk, mert a hibaszázalék csökkentése a cél. A terméknek hibája nincs!
Baromi undorító ez, mondom úgy hogy csak Samsung tv -m van. Nekem csak egyszer kellett harcolnom velük 10 év alatt, de abban nem volt köszönet. A miskolci samsung szervizes csávóval kellett szájkaratéznom. Végül a Samsung adta ki, hogy kijelzőcserét a szervíznek ingyen és dalolva meg kell csinalni. Egy 40D5000 típusú tv kijelzőcseréje 190.000 Ft volt amit le is írtak. -
vrolee79
csendes tag
válasz
Quadgame94 #101435 üzenetére
Digital-analóg konverterre gondoltam, ami SPDIF-ből jelből csinál jack bemenetet (az RCA mellett).
Ilyesmire gondoltam:
[link] -
belan
addikt
válasz
Quadgame94 #101409 üzenetére
Gondolom nem mindennap kapcsolta be mert igen napi 3 órára jönnek ki kb , tv-t nem nézet rajta , csak játék Inakbb, meg film pc . Pixel beégésen kívül mit ajánlasz mit nézek még rajta ?
-
SafE84
tag
válasz
Quadgame94 #101351 üzenetére
Úgy néz ki "szerencsém" van, pont mától van akcióban 42C3-as 299-ért az eMag-on.
Rendeltem is egyet. -
Niky_92
csendes tag
válasz
Quadgame94 #101375 üzenetére
LG-től nem rendeltem még. Kissé ellentmondásos volt a telefonbeszélgetés a levéllel, amit írtak, ezért kérdeztem, hogy járt -e már így valaki és mi lett a kimenetele az eseménynek?
Úgy néz ki, hogy ma hozzák, még van 1 perc az időablakból -
Niky_92
csendes tag
válasz
Quadgame94 #101360 üzenetére
Igazad van, nekem is nehezemre esne válaszolni, ha már lenne tapasztalatom az adott kérdésben. Biztosan az én kérdésem az egyetlen off, ami egy oled tv szállításáról szól.
-
Niky_92
csendes tag
válasz
Quadgame94 #101351 üzenetére
Sziasztok!
Ma hívott az lg futárszolgálata, hogy holnap hozzák a tv-t, viszont nem kaptam olyan üzenetet, amiben benne van az idő ablak.
"T.Cim! A(z) Schenker Kft küldeményt rögzitett rendszerünkbe, a kiszallitas idopontjarol késobb értesitjük.
Trans-Pack" (ez sms volt)
Kaptam egy emailt is, amiben az van, hogy "A kézbesítést megelőző este tudunk adni pontos adatot."
Nem értem az egészet.
Telefonon azt mondják, hogy holnap szállítják, az email szerint, majd akkor szállítják, ha kapok emailt az időpontról is.
Aki rendelt az LG-től el tudná mondani, hogyan történt a szállítás? -
gerii
addikt
válasz
Quadgame94 #101317 üzenetére
Most találtam egy árban 65" C4 és G3-at, melyiket érdemes?
Fali konzolja tetszik a G-nek, kicsit ki lehet húzni hogy a csatlakozókhoz hozzá lehessen férni. -
hello28
aktív tag
válasz
Quadgame94 #101326 üzenetére
Igen sajnos..pont rossz az időzítés .
Igen talán lesz majd egy kis akció de nem sok végülis .. Igen szerintem is a C4 az esni fog jóval de G4 szerintem nem!!
-
Delphinus
kezdő
válasz
Quadgame94 #101208 üzenetére
2-2.5M a legjobb , akkor jön át a méret és élmény .
-
belan
addikt
válasz
Quadgame94 #101208 üzenetére
-
szkutyi
addikt
válasz
Quadgame94 #101172 üzenetére
Hat a G3 mla után szerintem sokan hitték hogy .....
-
Delphinus
kezdő
válasz
Quadgame94 #101087 üzenetére
S95D mit tud max? 4k 120hz 4:4:4/srgb?
-
Delphinus
kezdő
válasz
Quadgame94 #101011 üzenetére
hát nem mindegy az se h 3méterről psezel vagy fél méterről pc monitornak van használva
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Quadgame94 #101007 üzenetére
Azt ne mond nekem ,hogy egy nagyobb kijelzőn ne lenne nagyobb az élmény?
-
Delphinus
kezdő
válasz
ha megszokja a szemed, idővel minden kicsi lesz
tv-ből sose lehet elég nagyot venni
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Valóban. Filmezni 120 colon szoktam, de játékra nem szeretem, oda marad a 65.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Quadgame94 #100950 üzenetére
Igen ,egy felhasználó aki nem úgy használja a készüléket mint TI ,és nem áll be a sorba a többihez mint a birkák.
Sony felhasználóknál elég gyakori ,hogy szinte gyári állapotban használják (meg van a miértje) ,vloszinűleg mi tapasztalunk vlmi olyasmit amiről neked és a többieknek akik csak képről láttak eddig Sony oled tv-t halvány fogalmuk sincs.
-
válasz
Quadgame94 #100950 üzenetére
Máté 7:1-25 HUNB
-
junkpod
veterán
válasz
Quadgame94 #100856 üzenetére
és djnice
Szerintem az automatikus fényerő pont azt csinálja automatán amit mások kézzel, valtogattok a nappali és éjszakai profil között.
Kb én vagyok itt a topikban aki nem érti milyen "károkat" okoz az automatikus fényerő, amit a kézi váltogatas nem okoz. -
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94 #100891 üzenetére
Szerintem a G3 SDR 26-os OLED pixel fényerő értéke nem azonos a nem MLA paneles LG TV-k ugyanilyen értékű SDR fényerejével. Ezt Viktor tudja megmondani mert ő mért már G3-at.
Mester a 26-os érték MLA panellel kb minek felel meg EX panelen?
-
wallace 234
őstag
válasz
Quadgame94 #100891 üzenetére
Erről már volt téma ,hogy mennyire különbözően látjuk a tvt .kinek mi a jó ! Nálam sdr nél 30 as oled fény van. Dolby vision 100as oled fény.
-
djnice
veterán
válasz
Quadgame94 #100879 üzenetére
Igen, a TV DV módba vált. Valószínű az lesz amit Vhiktor írt, hogy kicserélték Filmmaker módra (ez amúgy egy újdonság C4-nél DV esetén).
-
djnice
veterán
válasz
Quadgame94 #100854 üzenetére
DV-nél "Otthoni mozi"-ra van állítva a kép. Az OLED-pixelek fényereje 100-on áll, ezt nem szeretném mindig kézzel állítgatni, pont erre lenne az IQ mód, hogy figyelje a TV a környezeti fényt. Van még olyan lehetőség, hogy Maximális fényerő, ott ki/alacsony/közepes/magas opció közül tudok választani, ez is befolyásolja a fényerőt, de ez is kézi.
-
wallace 234
őstag
válasz
Quadgame94 #100813 üzenetére
Igen másképp ,de akkor már abba is bele lehetne kötni ,hogy miért bíbor .és miért nem fekete az a kijelző ha rásüt a nap . Ha zavarja küldje vissza , gyorsan le lehet zárni ezt a dolgot.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
Quadgame94 #100715 üzenetére
Szerintem azt is láttam
-
Delphinus
kezdő
válasz
Quadgame94 #100677 üzenetére
na az lehet felcserélődött emlékeimbe. De akkor az a95l hogy lehet s95d előtt a kisokosok szerint mikor abba előző genes panel van még. sas szemük nem látta?
-
FragMaster
addikt
válasz
Quadgame94 #100650 üzenetére
Észrevette, hogy nincs talp
-
Laraxior
titán
válasz
Quadgame94 #100646 üzenetére
Az elkövetkezendő 10 évben nem is óhajtom lecserélni, tekintve nálam a TV eddig kimerült a 300eurós kategóriában, arra a heti két filmre
Innen egy kollega "csőbehúzott", (amit azért köszönök neki, mert nem bántam meg) aztán így az én szekrényemre is került egy
Meg kell hagyni, hogy jól tartja az árát, lassan egy éves lesz, és még mindig ugyanannyiba kerül, mit amennyiért vettük
Nem úgy, mint a 49-es samsung oled monitorom, azon már van 400eur mínusz -
Laraxior
titán
válasz
Quadgame94 #100642 üzenetére
Monitornak használom én is, de csak filmnézésre, mivel nincs kábelTV-m, ami van a samsungtól az meg nem érdekel, igazából egyik TV adás sem érdekel. HDR van bekapcsolva, fényerő fogalmam sincsen, nekem kényelmes és jól láthatóra van állítva
-
Csabi1984
addikt
válasz
Quadgame94 #100642 üzenetére
SDR-nél mely az Oled fényerő ami fölé nem ajánlatos menni?
TV adás (Vondafone TV)-n anyumnál 42-re van téve ott simán elegendő.
Ami nagyon érdekes és ez biztos a régi kamerákhoz van köze. Nem rég néztem meg Alec Baldwin és Kim Basinger - Szökésben cimű filmet 40-50 oled fényerőnél az arcodba megy a kép a fényerőben de pl ott a Vörös Rózsa cimű Netflixes sorozat nem, hogy a szemedbe süt a világítás még emelni is kell, hogy ne egy sötét sorozatot nézz
A tartalomhoz kell igazítani az Oled fényerőt vagy az előíráshoz? -
Rbert
aktív tag
válasz
Quadgame94 #100600 üzenetére
C1
-
wallace 234
őstag
válasz
Quadgame94 #100443 üzenetére
Nem igaztalan, a lényeget le írtam neki és ezt a választ írta le. Szerintem egyre többen használják az Ai-t ahogy te írtad napi szinten használod. Gondolom ettől komolyabb dolgokra 🙂
-
luigi10658
csendes újonc
válasz
Quadgame94 #100292 üzenetére
Köszönöm szépen. Majd iszom az egészségedre egy sört.
-
eL Geri
őstag
válasz
Quadgame94 #100129 üzenetére
Pontosan tudom, hogy mi van a G3-al.
-
stifi82
aktív tag
válasz
Quadgame94 #100005 üzenetére
Köszi a gyors segítséget. Sikerült!! Minden rendben a készülékkel.
-
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94 #99919 üzenetére
Lehet, hogy átlagban csak 30%-al tol többet (inkább 34% az egyébként) - de nem is ez a szám önmagában a lényeg, hanem az, hogy ez azt jelenti, hogy am blokk az egész kép, tehát a képi tartalom átlag fényessége sokkal magasabb tud lenni - és ezért szemre tetemes különbség van a G3 javára.
Egyébként a csúcs fényeknél is a C széria mindig úgy hat számomra, hogy egy picit fáradt a fénye, pl egy jelenetben a nap mintha egy másik bolygóhoz tartozna, míg a G3-on először végre ragyog ahogy kell. Nem értelmetlen dolog az MLA - az elmút 5 év legnagyobb fejlesztése LG oldalon az tutti.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Quadgame94 #99917 üzenetére
Ezt hogyan számolta ki, matematikus ön?
~28% G3 vs C4 + ~14% C3 vs C4 -
Swami
senior tag
válasz
Quadgame94 #99733 üzenetére
Sajnos máshová nem tudom tenni, mert nincs több fal. Pontosabban a teli ablakos fallal szemben van, de ott is van egy vízszintes hosszú világító ablak, meg egy fűtőtest, ami fölé nem rakhatok tv-t. Ezért nem tudok nagyobbat sem venni, mert nem férne el.
Egyébként nagyon ritka, hogy napközben menne a tv. Max hét végén, ha zuhog az eső és nem tudunk menni sehová, akkor meg úgyis szürkületi sötétség van. -
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94 #99699 üzenetére
Hát ezt rosszul tudod - SDR 100% peak fényerő = 422 nit amivel hülyére veri a G3-at...
LCD-t nem tudod megverni teli képernyős fényerőben lehet az 500 éves is.... és sajnos ez látszik: a fényes nappalinkban sokkal jobban megél mint az OLED - szigorúan SDR esetén.
De hát ezt tudjuk: LCD = Mónika show - erre való, erre kell használni
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Quadgame94 #99584 üzenetére
Xbox -on van DV, gondolom BR -nél is. Sosem néztem még filmet konzolon...
Lehet akkor annyira nem is lenne jó ötlet.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Quadgame94 #99573 üzenetére
Akinél van otthon modernebb, lemezes játékkonzol, annak még külön BR lejátszót sem kell vennie. Bár nem tudom mennyire hozza a minőséget filmeknél. Viszont pár ezressel beljebb van, ha lemezes filmet akar nézni.
-
viera
őstag
válasz
Quadgame94 #99573 üzenetére
Ez így igaz
-
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94 #99517 üzenetére
@szkutyi; @Quadgame94: nagyon köszi mindkettőtöknek!
-
Yodamest
veterán
válasz
Quadgame94 #99445 üzenetére
Ez tényleg igaz lehet viszont, hogy ha rögtön nem jön elő valami, később már egyre kisebb a kockázata. Nekem 2 alkalommal volt panelcserém a 55" C2-n és 1 alkalommal a 42" C2-n, amit már eladtam. Mindhárom hibás panel esetén elég korán jelentkezett a hiba, két esetben kb a 3. bekapcsolásnál már feltűnt a pixelhiba. Szóval ha egy hétig semmi hiba nem jelentkezik, tapasztalataim alapján én is amondó vagyok, hogy utána már kisebb rá az esély, lehet egy pixelhibamentes 2-3-4 éve a vásárlónak.
-
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94 #99445 üzenetére
olednél pontosan 14 perc kell nem 14 nap, hogy betöltsd a youtube tesztvideót - és teszteld: panel homogenitás, mennyire jó, extrém tinting van-e - döglött pixelekkel mi van - ennyi.
Ha mindhárom csekk, akkor happy 14 év következik kb.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
Quadgame94 #99442 üzenetére
Az örök életet nem véletlenül tettem idézőjelbe. Viszont arra alapozni valamit, hogy ha 14 napon belül nincs baja, akkor "azt jelenti, hogy garanciális időn belül nagyvalószínűséggel nem fog elromlani". Miért pont 14 nap? Értem, hogy webes rendelés, elállás, de ha ez az elállási határidő 1 nap vagy 120 nap lenne, akkor ezt írtad volna? Nem látok benne logikát, hogy ha x napon belül nincs baja, akkor nagy valószínűséggel garanciaidőn belül nem is lesz, nincs köztük összefüggés
.
-
Yodamest
veterán
válasz
Quadgame94 #99442 üzenetére
Ez a szervizháttér dolog azért nem ennyire egzakt. Mindenki úgy beszél róla, mint valami generációkon át tartó, megdönthetetlen dolog, ami soha nem is fog változni. Amikor a legutóbbi panelcserén volt nálam az LG-s, például mondta, hogy elég durva szigorítások várhatók LG fronton. Úgy látszik besokalltak ebben az űber megengedő policyben és az inga lehet átbillen egészen a túloldalra, azért elég sötét jövőt festett le, ahogy elmesélte. Ki tudja 3 év múlva lehet a Samsungnak lesz megengedőbb, kedvesebb ügyfélszolgálata.
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy egy 3-5 év garos TV-nél nem biztos, hogy elsődleges szempont kell legyen az, hogy épp ma kinek jobb a hozzáállása, mert ez változhat és fog is az elmondottak szerint.
-
Ébri
senior tag
válasz
Quadgame94 #99438 üzenetére
Vannak statisztikai ismereteim, és tudom, hogy egy fórum kirívó esetekről szokott nem teljes körű merítést adni, valamint attól, hogy az esetek nagy részében A kimenettel történik valami, velem nem biztos, hogy nem lesz B. De szerintem ez is érdekes kérdés, még ha nem is technikai, amit egyértelműen lehet leírni, ahol A mindig nagyobb, mint B. (Bár a többletár a többletszolgáltatásokhoz viszonyítása már elég szubjektív.)
-
pn4hvq
senior tag
válasz
"Ha gond van a készülékkel 14 napon belül visszaküldöd. Aztán pedig nagyvalószínűséggel semmi baja nem lesz legyen az Samsung, Sony, LG vagy Panasonic."
Ez nem világos: szóval ha 14 napon belül nincs baja, "örök élete" lesz? Felteszem, nem így gondoltad, de én így értettem.
Pont az a kérdés, hogy ha a 2-3 év előtt baja van, mennyire lesznek segítőkészek a szervizesek.
Az tény, hogy az esetek nagyon nagy részében a fórumokra segítségkérés, probléma miatt írnak az emberek, azért nem, hogy "nekem minden jó az adott termékkel". Így max arra lehet következtetni, hogy x termék kapcsán mennyien írnak problémás kérdéseket. -
torma1981
veterán
válasz
Azért sokkal több az ellenpélda a Samura. Nézz utána akár más fórumokban is. Az LG-re max pár ellenpélda van. Sokkal jobb a hozzáállása, mint a Samunak ez tény. Pedig rengeteg tv-t az LG. Samu meg csak pár éve árul OLED tv-t. Ezért nem is vettem Samut inkább LG, mert a mai világban létfontosságú a szerviz kérdése, hozzá állása.
-
Ébri
senior tag
válasz
Quadgame94 #99431 üzenetére
Azért az itt lévők között talán többen találkoztak garis ügyintézéssel tv-k kapcsán mint én, s nem meghibásodási arány érdekel, hanem hogy mennyire normálisan áll hozzá a szervíz vélemények szerint, azaz ha gariban történik valami, akkor nekem kell mindenért telefonálni, s nem tartanak semmi határidőt, vagy ők hívnak fel ha valami van. Ill. ha megjavítanak vmit utána jó lesz-e
. Ez úgy általában érzés, és lehet rossz napja egy általában jó szervíznek / ügyfélszolgálatnak is, de pl. a #99428 információi számomra hasznosak voltak. Lehet megtartom a Sony W805B-nket
.
-
dropi
senior tag
válasz
Quadgame94 #99387 üzenetére
Jah ez nekem is mindig fura. Nekem SDR is max fenyerőn megy éjjel-napal, HDR pláne, és nélha még mindig úgy vagyok vele, hogy nem lenne baj, ha több lenne
-
Farkassacred
őstag
válasz
Quadgame94 #99355 üzenetére
Sikerült végül megoldanom, de jól elrejtették azért ezt a beállítást.
Beallítások - Rendszer - További beállítások - kezdőlap beállítások - és itt az első opciónál lehet kiválasztani ahogyan szeretnénk. Meglett, ez a lényeg.Egyébként imádom ezt a tévét, úgy tűnik nem véletlen vesznek ennyien lg oledet.
Köszi a segítséget, így hogy beállítottam azt amit írtál felettem már csak egy távirányítóra van szükségem. -
Swami
senior tag
válasz
Quadgame94 #99336 üzenetére
A 65-ös meg másfél milla és 3 éve adták ki... Az 1 TB-os felvételi lehetőség biztos nem ér ennyit. Akkor vajon mi?
[kép] -
válasz
Quadgame94 #99317 üzenetére
Megbocsátok.
Lehet, hogy sok, de nekem ez a kényelmes és ehhez vagyok szokva. A Samsung még nagyobb fényerőn ment és azon sem nagyon váltottam az SDR módot, szinte soha. Bár az "kalibrált" volt. Böngészés, játék stb mind fixen annyin ment (85%) annál a monitornal. Ennél elég a 80% is, de ez a sötétedés ki kerget a világból már két nap alatt.. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Quadgame94 #99300 üzenetére
Letöltöttem, nincs semmi metadata benne azon kívül hogy bt2020 színterre lett masterelve, szóval nem tudni róla semmit.
-
torma1981
veterán
válasz
Quadgame94 #99300 üzenetére
Nem adja át. DV tartalmakat nem kezel. Letöltés nélkül nem lesz jó.
-
mc.g
aktív tag
válasz
Quadgame94 #99265 üzenetére
Amelyik gyártókkal tapasztalatod van, azok igen (különben nem ezt mondanád).
Nem minden gyártó az elavulásra játszik, lehetnek korrektek is, csak már nincs megfelelő minőségű panel, amit használhatnak.Én egy nemzetközi piacokon sikeres cégnél dolgozom, prémium minőségre törekszünk, és arra, hogy minél tartósabb termékeink legyenek, a minél jobb megitélésünk végett, és a környezetvédelem/fenntarhatóság miatt.
(Magyarországon ez kevésbé népszerű szemlélet, de mi a cégnél sokan külföldről jöttünk vissza...)
Nekem ez becsületbeli ügy, hogy ami elektronikát tervezek (akár termék, akár a gyártásnál használt teszter), arra ne legyen panasz, és a lehetőségekhez képest a leg fejlettebb megoldásokkal készüljön.
(Nekem senki sem mond olyat, hogy ne legyen tartós, és hiába is mondaná, sz@rhoz nem adom a nevem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest