Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Malfroy
üzenetére
Azért írta Vhiktor is hogy lehet ebből bármire következtetni, mert Eddig is volt miniled Flaghsip modelljük OLED mellet, X95L az OLED flagship pedig A95L . Ez inkább annyit jelent hogy oled szinten marad az A95L, nem azt hogy az OLED megszűnik. Jelenleg a legjobb TV a piacon az A95L OLED az árától függetlenül LG nél pedig a G3 OLED , nekik is van Miniled.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Malfroy
üzenetére
megnéztem közben a videót, igen mini led-re vált és fejlesztenek,csak prototipus van. gondolom év végére lesz a boltok polcain. jónak tűnik egyébként, a virágzás itt már nagyon alacsony,miközben a fénysűrűsége,világossága sokkal jobb mint az oled. növekszik a technológia, és szerintem kb 5 év múlva már olyan mini-micro ledes tv-k lesznek hogy nem lesz nagyon érv az oled mellett.(a csúcs kategóriában).
-
alaves
addikt
"QD-OLED-hez víz nem ajánlott, mert kék foltokat eredményezhet"
Valószínűleg azért javasol a Samsung alkoholos tisztítást, mert ezek szerint a zsírokat tartalmazó szennyeződés megváltoztatja a kijelző külső rétegének optikai tulajdonságait (nem gondolnám hogy oldódik vagy egyéb reakció következik be).
Ez így nagyon égő, elégtelen tervezés. Azért azt egy átlagos háztartásban igen nehéz elkerülni, hogy valamilyen zsíros szennyeződés ne kerüljön a kijelzőre (pl. ujjnyom).Vajon a Sony QD-OLED-eknél változtattak-e a külső rétegen
-
gurus
aktív tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Köszi,neked is! Azt megtudod mondani ,le nullázva szervíz táv IN STOP gombbal.akkor is valós üzemórát mutatja ?Vagy már a buheráltat vagyis a nem valós üzemórát látja az átlag user.. Böngésző vagy a szervíz távval belépve simán nem a valóságot látja ha előtte meg nyomták ezt a funkciót a szervíz menűben.Ennél mi a helyzet ha In stop-ot használták előtte?
-
XoZ
aktív tag
válasz
Dexter17
üzenetére
A Samsung a QD-OLED kijelzők tisztításához mikroszálas kendőt és 70%-os etanolt ajánl: https://innovate.samsungdisplay.com/blog/how-to-clean-a-qd-oled-or-an-oled-screen/.
Külföldi fórumok tapasztalata alapján a QD-OLED-hez víz nem ajánlott, mert kék foltokat eredményezhet. Etanol vagy izopropil-alkohol segítségével lehet esély a foltok eltüntetésére: https://www.avsforum.com/threads/samsung-oled-cannot-be-cleaned.3252970. Fontos, hogy ez csak a QD-OLED kijelzőkre vonatkozik. A WOLED kijelzőkhöz használható víz.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
cs.zs.
üzenetére
Most nem azért, de ha te látsz karcokat egy TV kijelzőjén , tartalom megjelenités közben,(film,tv műsor ,bármi) 3-4 méteres távolságból akkor jelentkezz nobel dijra .

Szóval a "Olyan karcok voltak, amik bekapcsolva is zavaróan látszottak?" feltételezés szinten is kemény. -
Celtis
veterán
válasz
cs.zs.
üzenetére
A járhatósággal kapcsolatos információt osztottam meg.
Azt gondolnám amúgy, hogy a szokásos otthoni tisztítási módszereknek nem ellenálló képernyő az nincs rendben. Ha a felhasználó jóhiszeműen és elvárható gondossággal járt el, akkor ez garanciális hiba.
Ha viszont a kezelésiben nagy piros betűkkel benne van, hogy mit ne csinálj, akkor így járt.Nekem volt samsung tv-m, azt a szerelő úgy összemasztolta zsíros mancslenyomatával, hogy nem lehetett lemosni. A szervizzel akartam tisztíttatni, de szerencsére közben elvitték a zúzdába, ahova való volt.
-
cs.zs.
veterán
Villámcsapás másodlagos hatásától (a közelbe csap be, és ettől áram-feszültség löket a hálózatban) kb a nyáklapon/panelen elmegy ez-az, vélhetően panelcserével orvosolható lenne. Sajna nem olvadna el a fél belseje - erre próbáltam célozni.
A lakásban ilyenkor több dolog is tönkre mehet, hűtő, mikro, stb, és ennek sajna van felső térítési határa a szerződésben.
Villámcsapás elsődleges hatása, amikor telibe a házba belecsap a villám, biztosítási szempontból ez az egyszerűbb, mert kb ki lesz fizetve a teljes biztosítási összeg, és ekkor a szerződőnek a foltos TV lesz a legkisebb problémája...Az említett harmadik út a könnyen járható, egyéb károktól mentes. Egyik kollégám nemrég így biztosítózott le összetört okostelefont.

-
válasz
cs.zs.
üzenetére
"Kb javíthatatlanra kell olvadnia a belsejének.."
ilyen szerintem nem lehetséges.
javíthatatlannak kell minősítenie egy szervíznek vagy gazdaságilag nem megtérülőnek. Ez nem függ össze az olvadsággal. ha "összeolvad" egy Tv belseje villámcsapás miatt szerintem az egész házban cserélhetsz veztéket. -
cs.zs.
veterán
Lakásbiztosítás 2-féle képpen járható.
1. viharkár
a - de nem akármilyen viharral, hanem olyannal, ami a közvetlen környezetedben levitt pár tetőt.
Ha ez megvan, a bezárt ABLAKOT BENYOMJA A VIHAR, és leborul a TV is, összetörik.
b - villámcsapás elsődleges/másodlagos hatása, ami abban az esetben járható, ha valóban körbevillogták villámok a környezetedet, több bejelentés igazolja majd a tiédet is. Kb javíthatatlanra kell olvadnia a belsejének...
A lakásbiztosításban ennek előre megszabott felső értékhatára van.2. baleset.
vendégségbe érkezik hozzád egy barátod a kicsi, épp járni tanuló 1 év körüli gyermekével, aki lerántja a helyéről, és nem fogja az ellenkezőjét állítani. Ennek a barátodnak van lakásbiztosítása, abban felelősségbiztosítás, és az fogja állni.
Ez a legtisztább. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nedvesített (szobahőmérsékletű víz) mikroszálas kendő, majd szemüvegtörlő kendővel szárazra, foltmentesre (nem gagyi hanem Hoya vagy hasonló). Csak száraz törlés esetén esetlegesen rászáradt szennyeződés mikro-karcolásokat okozhat. Akkor a fórumtárs valami olyan tisztítószert használt, amelyet nem kellett volna...
-
-
Kókuszdió
nagyúr
Nyilván nem ez az első kijelző tisztítás főleg nálam ,tisztaság mániás vagyok ,épp most mentem át megint a készülékeken...
Ilyen még soha az életben nem történt velünk.Am a sima enyhe foltokat sima vízzel szoktam ,aztán tiszta pamuttal szárazra törlöm ,
Malfroy
Igen ,ez is egy jó megoldás
szkutyi
Szárazon nem lehet mert csak a szennyeződést kened el rajta + ha van egy makacs piszok még meg is karcolhatja a kijelzőt. -
ρσгτσ
addikt
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ha tudsz erről valamit, akkor légy szíves itt a fórumban is tedd közzé. Most mi van? Vízzel nem lehet tisztítani, mert oldja a külső réteget
Hozzá sem lehet érni, mert a bőrünkön lévő valamelyik szerves anyagtól elváltozás lesz
A WOLED kijelzőnél egyik sem probléma... -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Dexter17
üzenetére
Nővéremék nem engedik levenni a falról ,nem az a visszaküldős fajták mint én...
Én már a legelején visszaküldtem volna azonnal ,nem ezért ,szimplán nem tetszett a minősége a kijelzőnek.+ a kijelző is ferde kezdetektől ,arról már csináltam fotókat
[kép]
[kép]Egy nagyon rossz vétel volt ,és egy elég erős tanulópénz ,
nem én ragaszkodtam a Samsung hoz csak a családban voltak rajongói ,aztán ők is észrevették sajnos ,már nagyon nem a régiek. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Dexter17
üzenetére
Törölgettem a foltokat aztán észrevettem a körmömmel ,hogy lett egy kis heg a kijelzőn ,aztán jobban megvizsgálva észrevettem ,hogy kipattant egy kis darab a kijelzőből.
Holnap dobok róla képet ,csak annyira apró ,hogy nehéz lesz ,de megpróbálom...
Gondolkodtam garanciába visszaküldeni ,de sztem találnak rá majd vlmi kifogást. -
Dexter17
tag
válasz
Dexter17
üzenetére
Gondolom külső műanyag felületet nem lehet külön cserélni. Az gondolom egybe van és tv ára x2.
Ha se fólia, se javítás, semmit nem lehet rágőzőlni vagy nem tudom, mi lehet a reális értéke egy S95C-nek? Komolyan látni sem akarom. Soha nem volt ilyenben részem, pedig volt már egy pár tévém. -
Dexter17
tag
Gondolkodtam, ha lehetne kapni valamilyen fóliát amit rátennék a tévére és ezt a fajta tükröződésmentességet újjá varázsolná és nem látszódna a lekopott felület. Tudom hiú ábránd. Vagy megszokom és minden nap kiakaszt vagy potom pénzért eladom a majd 600ezres tvt vagy nemtom....
-
válasz
Dexter17
üzenetére
Szerintem esélytelen,de remélem tévedek. Találkoztam ilyennel Redditen is [link] és AV fórumon is .Jó az a felület amit használnak ,de nagyon érzékeny és sérülékeny, kerülni kell mindenféle nedvességet a tisztításnál,de azt is írják, , hogy a bevonat leszakadhat az enyhe nyomástól is , nem hogy dörzsölés közben. Nem tudtak neki megoldást nyújtani.
. -
Dexter17
tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. Én voltam a f@sz, mikrokarcokat szerettem volna eltüntetni az oled tv kijelzőjéről, de olyan jól sikerült, hogy ahol próbáltam lekaptam a tükröződésmentes réteget és most kb felvágom az ereimet vagy kivágom a tvt, hiába még garanciális, minek nyúltam hozzá....
A kérdés az lenne, hogy Samsung oled tv-nél van bármi mód ezen réteg javítására? Most a karc eltűnt de ez a felület és világosan virít a képernyőn, ocsmány az egész.
Előre is köszönöm a bármilyen jellegű építő hozzászólásokat. -
opi064
tag
Üdv Mindenkinek!
2 napja olvasgatok az OLED élettartam témában, de vegyes eredményt szűrtem le. Megkérdeznélek Titeket is:
Sok-sok év és tipus után azt hiszem, elengedem a kezét a Samsungnak, mint márkának. QN95B egy év alatt másodszor van szervizben, egyenlőre nem találják a hiba okát. Mivel 2-3 hetet büntetés tv nélkül eltölteni, vettem egy C3 evo-t. Ezidáig oledet nem akartam venni, mert nálunk nagyon sokat megy a tv, napi 6-12 órát. Szóval a C3 szépen teszi a dolgát, a napsütötte nappaliban napközbeni " halványságát" elfogadom. Mi a véleményetek, tapasztalatotok a tartósságról? ...a 4 óránkénti, ill. a 2000 üzemóra utáni automatikus pixeltisztításról ? Meg a kézi pixeltisztításról? Tele van a net azzal, hogy SOHA ne használd azt mert öregíti a panelt, holott a menüben a funkcióról az a megjegyzés, hogy használja rendszeresen. (1 hét alatt már 2X elindítottam) Most akkor kinek van igaza? Próbálok vigyázni a panelra, pl.:75-re korlátoztam a max. oled fényerőt, még HDR-nél is. Ti mit szóltok hozzá? -
Malfroy
aktív tag
válasz
undercover
üzenetére
G4, még nem vásárolható,de az mindegy is,nem releváns a kérdésemmel kapcsolatban.
-
Malfroy
aktív tag
Valaki valahol látta esetleg a 83" G4 hátulját? vajon ez kompatibilis vele is? [link]
-
Vhiktor
Topikgazda
Kirpóbáltam és videót is csináltam róla, tökéletesen működik.
-
cs.zs.
veterán
válasz
formax
üzenetére
Szia,
anno én is plazmát néztem, és kb 7 év után amikor tönkrement, arról léptem át Hitachi 49HK6000-re. Minden alkalommal rámjött a sírás amikor bekapcsoltam (az újat). A plazma képe összehasonlíthatatlanul jobb volt.
Szerencsére eljött az oled ideje, és már oled laptopot és oled TV-t nézek.
Nyugodj meg, jó lesz. 😉 -
patrikcoc
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Az alaplap is 2023-as gyártmány, viszont modellszámra megegyezett, CX. Az eredeti panel is “B9/C9” jelzéssel volt ellátva. Az új panel LG AGF30136304, nem tudom ez melyik generáció. Igazából a színek rendben vannak, teljesen ugyanaz mint volt, feketeszinttel sincs gond, csak a fehér túl hűvös. Várok vele 200 órát aztán kalibráltatom.
-
Dudee
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Köszi az infót! Valós képen nem látszik csak full screen sötétszürkén.
Ezt a 4 órás frissítést én is olvastam, de ellentmondásosan: valaki azt írta kumulatív 4 óra után csinálja meg, vki meg azt, hogy folyamatos 4 órás használat kell hozzá. Azaz ha vki mindig csak 1 órákat nézi a tv-t akkor nem fut le a refresh. Ez utóbbi elég hülyeség lenne sztem -
szkutyi
addikt
Szia!az első 100 órában sokat javul!.utána lassan beáll..
4ora kijelző idő után automatán van pixel frissités,ezek is sokat javítanak...én 92. Órában indítottam kézzel egy pixel frissitést, mert másnap jött Vhiktor kalibralni...nézd meg a képeim, láthatod milyen volt mennyit javult ...én sosem láttam csak teszt képeken...ha valós tartalomnál látszik az tényleg erős...
[link] -
alaves
addikt
válasz
patrikcoc
üzenetére
Elég bonyolult lett, kérdés, hogy milyen alaplapot kaptál módosított CX, esetleg C1 (fw-ből kideríthető). A jelzés arra utal, hogy a WBE kijelző vezérlését B9/C9 alaplaphoz módosították. Szemre próbálhatod igazítani, de szerintem igazán csak kalibrálással lehetne helyrehozni. Azért ekkora változásnál már illene kalibrálni a szervizesnek a kijelző csere alkalmával, de hát erre nincsenek felkészülve sem műszerrel, sem sehogy.
Nekem sem recsegett még egyik sem (B7/754/C1). -
patrikcoc
senior tag
válasz
YelaWolf001
üzenetére
Nálam ugyanezt csinálja a B9, viszont a B7 és CX nem.
-
patrikcoc
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Megtörtént a panel+alaplapcsere, WBE panel lett (2023.11. gyártás). Elég ronda banding volt az első pár órában, de magától elmúlt. Viszont ezzel a panellel hűvösebb a kép mint a régivel (warm2-vel), és azt kellemesebb volt nézni. Írtad, hogy a CX nincs felkészítve a WBE-panelre, ezt a tconra értetted? Nálam az is cserélve lett a kijelzővel, egyben voltak. Így lényegében csak a tápegység maradt a régi. Viszont a panelra “B9/C9” volt írva. Warm3-al jobb, de ez meg túl meleg…
-
formax
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Nekem sokkal kevésbé szól a képminőség a felbontásról, mint a kellemes kontrasztról, élethű színekről, szinte térhatású megjelenésről - ezt jelenti számomra a plazma. A sima LCD TV-k képe valahogy laposabb, de az Oledet nem ismerem, illetve eddig túl drága volt, de talán mostmár elérhető. Ezért kérdezem, hogy milyen Oled tv-t, illetve milyen technológiát ajánlotok.
-
Dudee
senior tag
Lassan 1 hetes a G3, keveset ment még. Viszont ma sötét szürke teli kép esetén. (csak akkor) nagyon halvány függőleges enyhén sötétebb sávokat vettem rajta észre. Persze hamar kiderült, hogy ennek is komoly netes irodalma van, ami az “egyik panel sem tökéletes”-től az “azonnal vidd visszá”-ig terjed.
több helyen említik, hogy ez idővel eltűnik. Valaki Pixel cleant emleget, valaki meg azt, hogy azt csak nagyon ritkán szabad használni.
ezen a fórumon mi erre a halvány sávra a mondás?
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Igen, én is azt értem black crush alatt, hogy a fekete feletti közvetlen árnyalatokat a TV hibásan feketének jeleníti meg. Tehát mint amikor a photoshopban a kép gradációs görbéjének alját felhúzod és egyre több árnyalat koppan át feketébe - azaz alulról picsán vágjuk a képet - ami kontrasztos képet ad, de persze a valóságban csökken a képdinamika mivel közeledik a fekete és a fehér.
Csak azért kérdeztem, mert azt észre vettem, hogy a fekete szint csúszka totál nem használható arra, hogy a fw által halálra ítélt részleteket az ember visszanyerje. Csak arra jó, legalábbis én most így gondolom, hogy a hibásan nem feketének megjelenített (pl derengő vágókép) képi tartalmakat, azaz a sötét szürkéket amire nincs szükségem feketébe taszítsa vele az ember. IRE 2.5 állításnál is azt láttam, hogy a feketéből nem jön ki a valóságban semmi.. csak az amúgy is megjelenítendőnek szánt tartalmat lehet még világosabbra tenni, de a feketéből nem lehet kiemelni semmit.
Ezek szerint ezt kalibrálásnál lehet állítani, ami azért legyünk őszintén kibaszott menő, mert nekem mindig is az volt a bajom a TV fekete szint illetve fényerő csúszkájával, hogy nem nyúl hozzá a FW által feketének gondolt részekhez...
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én egyébkét annyira jónak tartanám, ha meglépnéd a korábban említett üzleti modelled, azaz vennél egy-egy készüléket, mert pl az LG látványosan jobbra változtatja a TV-ket FW frissítések alatt. Emlékszem, hogy a C9 kb 1.5 évvel!!! a kiadása után kapott egy firmware-t amiven a DV black crush-t látványosan javították. Iszonyú szép lett onnan fogva, addig minden dőlt a feketébe, bármit is állítottam. A g3 esetén és láthatóan javult a helyzet a gyári első fw óta. Olyan jó lenne általad "tetten érni" ezeket az fw válzotásokat.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey
üzenetére
A legtöbb tv-nél ez egy egyszerű végpontozzásl megoldható, még ha nem is tökéletesen de egészen jól.
Black crush az az amikor eltünnek a fekete közeli részek, ezek általában láthatóvá tehetőek egyszerű végpontozzással a legtöbb esetben, igaz van amikor cserébe minimálisan megemelkedik a feketeszint, de nem fognak eltünni részleteket.
De ha szigorú akarok lenni, attól, hogy nem tünnek el a részletek még azt is hívhatjuk black crushnak ha mondjuk az 1% fehér kisebb fényerőn jelenik meg mint kellene neki, most hasra ütök 0.002 nit heylett mondjuk 0.0012-n.
De a legtöbben black crush alatt azt értik, hogy nem látni egyáltalán a részleteket és nem azt hogy nem megfelelő fényerőn.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor
üzenetére
Mondok egy példát aminél nem lehetett viszohzni a fekete közeléi részeket.
Bizonyos TCL tv-knél Dolby Vision esetében Black Crush van, a feketeszint állítható, de a fekete közlei részeket nem lehetett megoldani, tehát a fekete szinttől függetlenül mindig volt black crush, de ezt egy hibás fw okozta. Illetve csak 1 képmódot érintett, a másikban meg lehetett oldani egy kis kompromisszummal.
azért a mai tv-knél a black crush könnyen kiküszöbölhető, esetleg előfordúl, hogy minimális kontraszt vesztéssel járhat. -
hunspikey
őstag
válasz
formax
üzenetére
Hát az a helyzet, hogy HD ready azaz 720p-s tv után szinte bármi minőségi lesz. Még egy alap VA paneles LCD is... Hogy mi hasonlít a plazmához? Semmi. tényleg nem. Egyszerűen azért nem mert a plazma teljesen totálisan egyedi képalkotást használt annál az egyszerű oknál fogva, hogy ha hiszed ha nem, egy adott plazma csatorna szín, azaz az RGB bármelyik csatornája mindösszesen 8 azaz nyolc árnyalatot volt képes megjeleníteni. Tehát pl a piros, 8 fényességi értéket tudott, amiben benne van a kikapcsolt állapot és a max fényességi állapot is.
Ebből logikusan következne, hogy 3 szín esetén mivel 8 allapot / csatorna van 8^3 színárnyalat megjeleníthető, ami egyenlő 512-vel. Tehát olyan messze van akár a 16 milliótól (8bites mai panelek) vagy a 1.074 milliárdól (10 bites panelek) mint Makó, a Earendel csillagtól

Hogy akkor mégis hogy a brébe tud ennél sokkal több árnyalatot.. hmm a japók nem csak jó nindzsák voltak, de okosak is. Rájöttek, hogy időben lehet villogtatni. És mivel a plazma pixel szinte nulla idő alatt tud ki vagy bekapcsolni, a 8 állapot bármelyikét lehet időben villogtatva tovább árnyalni. Tehát a kikapcsolás feletti egyes állapot időben végig villogtatva a kioltási idő és a leoltási idővel azonos hosszakban, összesen a képkockák közti 1/24-ed másodperc hosszan egy fele olyan világos pixelt fog adni, ezzel máris sikerült megkétszerezni az árnyalatok számát. De mivel a plazma pixel kioltási és felvillantási ideje tényleg csak ezredmásodperces volt, a valós árnyalatok száma millióra rúgott. Viszont ennek a bevillogtatásnak az eredménye, illetve az előnyére vált hátránya az volt, hogy a szemedbe bevillantotta a képi elemet, aztán nyugi volt ahogy telt az idő frame és frame közt. Ezt úgy képzeld el, mint egy kikúrt lassúra lassított felvételt, ahol a két képkocka közti időt feldarabolod akár több ezer időszakra is és ebben a több ezer időszakaszban villog az árnyalat bele a szemedbe. Magyarul a szemed rettenetes lassúságát összeengedték a plazma pixel iszonyatos sebességével és így kaptál képi árnyalatokat... Na ezért nincs és nem is lesz soha plazmaszerű megjelenítő, mert pl egy OLED totál más megjelenítést alkalmaz: kajakra kibaszcsikázza az árnyalatot villogtatás nélkül és a teljes frame idő alatt kint tartja, aztán vált a következő frame-re. És ezt a szemed egy röccenéses arrébb ugrásnak látja amit elsőre szarnak fogsz gondolni/látni.
Youtube-on találni régi plazmás felvételeket lassítással, de fényképeztem a saját VT60-amat eleget 1/8000 expoziciós idővel és láttam a felhőket, ahogy rajzol egy plazma...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey
üzenetére
Dehogynem.
Beállitható a kívánt feketeszint( de ennek olednél feketének kell lennie es nem szürkének, de szürkét is lehet belőle csinálni ha valaki azt szereti) és beállitható a fekete közeli részek fényereje is. Ezt a legtöbb tvnél meg lehet csinálni. Igaz vannak olyan tvk amiknél nem, de az nem a G3 vagy C3. Teszten van nálam egy c3, kalibrálás után megmértem 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5%-on is, tökéletes nincs black crush.Mint említettem vannak olyan tvk amiknel ez nem megy (szerencsére már ritka) de akkor oda kell egy lut box és azzal lehet segíteni, sőt akár tökéletessé is tenni.
-
hunspikey
őstag
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Bocsánat én tényleg nem kötözködni akarok, csak tanulás miatt kérdezem: szóval a külföldi fórumokon a black crush-t úgy emlegetik, mint minden olyan képi tartalom ami feketébe dől, azaz nem hozható vissza mert a TV szoftvere eleve úgy dönt, hogy nem ábrázolandó árnyalat, azaz black - ezért hívják feketébe dőlésnek angolul. Én szarakodtam a tv beállításokkal eleget és nem is mondom, hogy értenék hozzá, de az konkrétan ordít, hogy ha a tv úgy dönt egy bizonyos tartalmi elemről, hogy az fekete, akkor azt semmilyen azaz se OLED fényerő, se fekete szint, se bármilyen IRE értéknél elérhető beállítással nem lehet vissza csalogatni. Nekem olybá tűnt és igazából ezt szeretném megkérdezni postod okán tőled, hogy amire a TV eleve a forrás feldolgozásnál kimondja, hogy márpedig ez fekete azt te semmivel nem hozod vissza. Csak a fekete feletti árnyalatokat lehet tekergetni, de azt nem tudod eldönteni, hogy mi számít feketének...
-
Dudee
senior tag
válasz
YelaWolf001
üzenetére
ebben a percben olvastam ezt egy fórumon az LG G3 known bugs listán:
"Anecdotal reports of heat expansion/contraction "pop" sounds during HDR playback, seems to vary from one unit to another (G3)"
Igaz ezt G3-ra írják, de akkor lehet hogy korábban is volt már ilyen jelenség... ?
-
formax
tag
Sziasztok! Van egy legalább 10 éves Panasonic TX-P42CX3E TV-m, HD Ready felbontással. Gondolkozom a cseréjén, habár egy elromlott HDMI csatlakozó kivételével hibátlan. Nagyon szeretem a képminőségét, és habár egyre kevesebbet tv-zek, erről nem szeretnék lemondani. Milyen új tv-t ajánlanátok helyette? Nem kell csúcsminőség, van egy Panasonic SC-HTB150EGK hangprojektorom illetve egy Xiaomi TV Box S (2nd Gen) okosítóm, szóval akár alapkészülék is lehet. Az elhelyezés körülményei miatt max. 46"-os méret férne el.
Mit ajánlotok utódnak, milyen technológia az, ami hasonlít a plazmához?
(A plazma TV topicban is megkérdeztem ugyanezt, elnézést a duplázásért, habár itt nyilván kicsit más válaszokra számítok) -
YelaWolf001
csendes újonc
Szevasztok! Jópár hete minden nap hallok a tv-mből ilyen néhai pattogó hangot, de egész biztos nem a hangszórója. Néha kicsit zavart is. Ma jobban megfigyeltem, és kb. a bekapcsolás utáni fél órában gyakoribb, illetve kikapcsolás után is hallani szerintem egy nagyjából 20-30 percig (úgy percenként egyet kb, de vannak percek hogy semennyit). Én ezt a felmelegedés-lehűlés dolognak tippelem, sőt tuti annak kell lennie. LG OLED55C22LB tv-ről van szó. A működése hibátlan szerencsére a tv-nek. Egyébként a monitorom is egy LG (valami régi LED), mostanában az is elkezdte ezt a pattogó hangot megint, de az jóval sűrűbben. LG OLED tv-knél ez a jelenség mennyire gyakori? Pl. szeptemberbe, amikor még bent is meleg volt, akkor nem tűnt fel ez a jelenség a tv-nél, csak mostanában kezdte el.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Kicsit értelmezd jobban amit írtam ,pénzről nem volt szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG OLED C1 55"
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
mert eddig valós üzemórát simán vissza nullázta, aki értet hozzá és jobb színben akarta eladi a használt oled tévéjét

Esetleg érdeklődd meg a Panelcserét Samsungnál is.

.