Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Hmm, jó összeállítás!
..de a világos,fa padlót cseréld vagy szőnyegezd, túl sok miatta a szórt fényn az oled feketéjéhez.
Tapasztalat
Volt egy moziszobám annó sötétkék falakkal, fekete szerelvényekkel, de a juhar parkettát meghagytam. Végül egy nagy sötét szönyeggel oldottam meg a tükrözödést.Sok jó élményt a tvvel, nekem lassan két év után is sok még a "hűbazz" pillanat

-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ezek szerint nem esett le, de most már "fenn" is marad(hat) ....

-
Pro Koryak
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Értem, miért írtad ezt a hasonlatot.
Ezek szerint neked még mindig nem esett le én mit próbáltam elmagyarázni. -
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Szóval klíma az nincs, de 1 gurigás házimozi szett az van....

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
claire78
üzenetére
Persze, ertem, a cirkuszi világítás le lesz kapcsolva.
Igazából a szemem miatt jó a led, a teljes sotetsegben engem zavar ha nincs fényforrás.
Eddig egy álló lámpa volt, de az meg zavaróan ort volt a képben.
De ki fogom próbálni es gondolom a teljesen sötét szobában a 3d film látvány is sokkal utosebb lesz majd mint az eddigi lb650 tévén is... -
claire78
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Majd teljes sötétségben nézd meg, pláne vmi demo filmmel.
De a mozik közt is találni bőven olyan jeleneteket, mikor az ember álla leesik..nincs tv a szobában! csak valahonnan megjelenik az ott! 
Jah, akkor majd kapcsold le ezt a cirkuszi világítást.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Madwe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Haha én is ott tartom a ventimet

-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
claire78
üzenetére
még nincs beállítva semmi rajta, beüzemelés utáni kép, és a venti jó helyen van, nem magazinnak fotóztam csak nektek hogy lássátok hogy megjött az új világ

az atmos hangfalak tökéletesek, hidd el nekem
elcuccokolok, rendet rakok és beállítom normálisan, utána írni fogok cikket az egész történetről, és bele foglalom az atmos véleményem is
krx21: köszönöm

nem a srác van a tévében, nem építettem bele mint anno kőműves kelemen az asszonyt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
claire78
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Minden jó, ha a vége jó. Gratula.

(borzasztóak azok az “atmos” hangfalak) Bocsánat, ez kijött.

Legalább a fénykép erejéig a ventit is kivettem volna.

Milyen neked a mozgás megjelenítés LCD után?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Épp írni akartam neked, de látom befutottal

Igen, a masiknak tökéletes volt a fekete szine, viszont az egy pixelre jutó szin mennyiség alacsony volt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
No, ez most felcserelodott
No elpakolom a régit, ezt véglegesítem es beallitom a képet. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ahogy nézem (így a kép alapján) az előzőnek jobb volt a "feketéje" .... ennek viszont a színei jobbak

.... örülök, hogy megoldódott ....

-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Akkor úgye nem Te verted szegényt véresre?

Használd egészséggel! -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ezt a rövid időt kibírod... Aztán jön a mozizás...
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Na bassz.... Kitartást, részvétem...
-
antistati
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Elvtárs remélem a konnektorba azért bedugtad

Végül is 910-es lett?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
claire78
üzenetére
Jaja, nem ott vettem, pedig általában ilyen vásárlástól mindig ockodok.
De most eddig szóban legalább, kellemesen csalódtam
Kivancsi vagyok a vegkifejletre.
Petsze nem ordibaltam, hanem ahogy szoktam, a megoldás érdekelt es nem balhé meg penz vissza, stb...A csalódás egy dolog, persze kellemetlen érzés, de azért tul tudom élni, csak én az egyenisegembol fakadóan, nehezen viselem

Nemir Ombe : nem mondtam, de lehet igazad van, mindjárt rájuk is csörgök
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az ötlet jó ötlet, bar mondtam neki hogy a csere készüléket jarassa mar mielőtt elindul
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Remélem mondtad neki, hogy vigyen úgy 3-4db-ot, azt' valamelyik csak jó lesz ....

.... de mindenesetre ez így "több, mint korrekt" a részükről ....

-
claire78
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Úgy látom Te sem a MM-ból vetted.

Ez a normális hozzáállás, ezért sem vagyok megijedve, mikor boltigaranciás dologról van szó. Csak az a bolt legalább ilyen hozzáállással legyen.
Amúgy sajnállak, nagyon rossz érzés mikor vársz valamit és nem működik.
Kitartás, holnap már ott a cseredarab.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Most meglepodtem.
Holnap reggel hatkor indul a srác Győrből es ceges kocsival hozza a csere tévét személyesen.
No ilyet sem tapasztaltam még egy webshoptol sem...
No majd beszámolok mi lesz a vége
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Partizan182
üzenetére
Akkor átfogalmazom (ahogy írtad is).... "nem az "olde-es" ABL, ez legyen inkább "ABL lájt" .... de amúgy tök lényegtelen az egész, az egyéni "preferenciák" és az "ízlés" a fontos ....

Elvtárs:
Szomorúan olvasom, remélem gyorsan cserélik ....
-
törölt tag
válasz
claire78
üzenetére
Jogos, igazad van, ezt benéztem, mert csak az Invitelre koncentráltam, nem az IPTV-re. Annál tényleg a sávszél, bitráta a fontos, és a gigabites net sem árt. Én ilyennel használtam pár napig az app-ok közt megtalálható SSIPTV-t, és nem rossz, de nagy ritkán előfordultak problémás adások ott is. A kábeles Invitel viszont elég jó, és nemsoká talán normális áron adhatják a szolgáltatást, hogy megvette a DIGI. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
antistati
üzenetére
Megjött, tényleg gyönyörű a fekete színe, igaz más szint nem adtak hozzá, be sem kapcsol

Egyszer fevillant felül egy feher csík megjelent, majd klattyant es kikapcsolt. Azóta semmi reakció, áramtalanítas is meg volt kétszer es a hdmiket is végig próbáltam. aramtalanitva dugdostam a hdmit, biztos ami biztos elven, szóval nem én hibáztam...
Intézem a cserét, pedig a futár is korrekt volt, egyutt felbontottuk es at néztük, nem volt rajta fizikai sérülés.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
SDR Peak 2% Window : 1116 cd/m2
SDR Peak 10% Window : 1332 cd/m2
SDR Peak 25% Window : 723 cd/m2
SDR Peak 50% Window : 528 cd/m2
SDR Peak 100% Window : 532 cd/m2Mi ez ha nem ABL? (Jó tudom, sokkal kevésbé agresszív)
-
antistati
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
ELACielvtárs úgy izgulok!
Ebből egy B6 lesz?
Na megjött már?
Despacito!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem ez a "lényeg", a BFI megléte és az ABL hiánya (bizonyos felhasználási körülmények között) jól jöhet az "arra érzékenyeknek" .... a HDR (és további a 4K-hoz kapcsolódó "ficsőröknek") meg majd pár év múlva lesz igazán jelentőségük, mikor a valós fényerő/kontraszt, a szabvány szerinti teljes szintér és a HDMI 2.1(valamint az ezekhez szükséges megfelelő mennyiségiü/minőségü nativ tartalom is) elérhető lesz, akkor meg ugyis lehet "újravenni" mindent .... a YT HDR-hez és a 4K "sztrímekhez" meg az is sok, ami jelenleg van ....

-
Partizan182
senior tag
válasz
index31
üzenetére
KS8000 (jó ez az US 8000 ami itthon KS7000, de a panel full ugyanaz):
HDR Real Scene Peak Brightness : 453 cd/m
What it is: The maximum luminosity the TV can obtain while playing a movie or while watching a TV show. This scene was selected to represent a more realistic movie condition. All measurement are made with the TV set to be as bright as possible, but with a 6500k white. Measured with local dimming, max backlight and over HDR signal.
When it matters: When watching movies or watching TV show in HDR.SDR Real Scene Peak Brightness : 489 cd/m2
1400nit az pont olyan mint a dízelek mért emissziója, valós körülmények között sose találkozol vele, "local" dimming tesz róla. Persze ha általában a 10% Window teszt pattern megy otthon akkor nem szóltam

-
Madwe
nagyúr
válasz
ottofon
üzenetére
Szerintem ilyen kategóriájú tv-t akkor érdemes venni, ha minőségi saját anyaggal eteti az ember, a használhatatlan (mind képminőség, mind tartalom szempontjából) tv adásokra bármi megteszi... Egyébként nálam a upc hd adásai teljesen rendben vannak, az sd is tűrhető. Pedig én az 55colt 1.5mről nézem!
-
ottofon
csendes tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Kb 4 éve van ugyanaz a TV-m (32" LG32lf620). Mindig TV dekoderem volt korábban meg UPS ami koaxon jött és egy box volt hozzá. Igaz a UPS-t csak 1 hónapig néztem mert közben elköltöztem. Ezeket használva viszont sosem volt olyan kontraszttalan a kép vagy nem láttam kikockásodást akár lassu mozgások esetén mint most itt az inviteles IPTV esetén. A tv szerepe itt nem játszik szerintem ebben a méretben. Vajon ha bejelentem a szolgáltatónak változhat valami? Mi lesz ha 55"-on nézem majd?
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Hogyne lenne, már több éve van, ennek a cikknek a fórumában! Ja, vagy várjunk csak

-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Tényleg az jó lenne
Miket is írnak hozzá? Van talán Q hang, Q fényerő, Q színek, stb, de lehet a talpa is Q talp? Ezért lehetne akár QkuriQ LED topik a neve. 
-
index31
tag
Az én 65KS8000-mat SD anyagoknál 13-as fényerőn használom BFI-vel megtámogatva. HDR-nél 20 -ason a fényerő de itt is megy a BFI tehát sötétebb a kép. A nem lenne ilyen fényerőm ( HDR Peak 10% Window 1473 cd/m2 ) akkor nem tudnám használni a BFI-t sem.
Szó mi a szó nekem kiváló kontrasztos VA-panelem van de nem érhet fel egy OLED kontrasztjával ez tény, viszont nincs ABL ami lekorlátozna.
Azonban kárpótol a BFI-is mozgás, a YouTube HDR, a True RGB a 65'-os méret ami sokat számít, monitornak is használhatom , jön rá a Dynamic HDR10 .
Ha most valaki azt mondaná, hogy cseréljük el egy 55'-os B6 OLED-ra én nem adnám pedig rá voltam állva a B6-ra .
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Neem, szigorúan millak felett keresgélek

Belépő ide vagy oda, eddig oled tvt csak a MMban láttam.
Most végre otthon is lesz egy...
És amúgy is allamtitok hogy mit veszek
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Csak vigyázz nehogy "belépő" oled-et vegyél, mert akkor egyből megkapod a magadét....

-
Lacielvtárs
nagyúr
Szép jó napot az uraknak, esetleges hölgyeknek.
Lassan csatlakozom az oled klubhoz
Jövök művelődési... -
daneel_hu
addikt
válasz
index31
üzenetére
"Fényerő , kontraszt, mozgásmegjelenítés, monitor üzemmód, ár/teljesítmény arány, RGB/WRGB, fogyasztás, szolgáltatások."
Ezekből jónéhány nem érdekel egy tévé esetében.
Pl. a fényerő csak egy szám, nyilvánvaló, hogy a hatalmas kontraszt miatt nincs szüksége az OLED-nek kiugró fényerőre. A BFI miatt már lenne.
Monitor üzemmód nem érdekel, ez egy tévé.
Ár/teljesítmény... a legjobbat akarom tehát ez sem érdekel.
Fogyasztás dettó nem érdekel, plazma esetén sem zavart.
Szolgáltatások: Ez mire vonatkozik? Pl. kártyás lehetőségek, opcionális kimenetek stb? Vagy magára az OS-re?Maga a kép, tehát a panel sokkal jobb mint a többi LCD/LED tévéé, jobbak a színek, a kontraszt, minden.
Aki ezt nem látja az vak. -
Partizan182
senior tag
válasz
index31
üzenetére
Valóban, a teszkós 80 ezres Oledre még várni kell pár évet, de mikor utoljára csekkoltam a Qled sem ebben a kategóriában utazik.
És igen, sanyarú az Oled sorsa, 2016-ban csak 120%-al nőttek az eladások, idénre a grafika alapján be kell érniük 70%-al YOY. Majd 2020-ban minden különösebb ok nélkül bezuhan 20%-ra a növekedés. Persze.
LG is hülye hogy 10 milliard USD-t tol bele az újgenerációs Oled üzembe. Meg az alábbi gyártók akik már meg se látnak LCD-t a top tévéjükhöz:
- LG
- Panasonic
- Sony
- Phillips
- Loewe
- Grundig
- B&OBezzeg a Samu érzi a jövőt, ezért vágja vissza a termelést, csapta le 30%-al a teljes Qled vonal árát US-ben 4 hónappal a megjelenés után meg gondolja újra a flagship stratégiáját. Mert annyira faszára sikerült az újracsomagolt KS7000-ük amit kulednek hazudnak.
Köszi, megvilágosodtam.
-
index31
tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem is értem, hogyan jöhetsz ezzel amikor ....
Az IHS brit piackutató cég viszont meglehetősen borúlátó előrejelzéssel rukkolt elő a közelmúltban. Véleményük szerint 2017-ben 1,5 millió darab OLED tévét értékesítenek majd globálisan, és ez a szám 2023-ig, tehát hat év múlva is csak 10 millióra kúszik fel. Csak viszonyításként: 2017-ban várhatóan 220 millió darab LCD tévé talál gazdára. Tehát meglátásuk szerint szó sincs arról, hogy az OLED komoly vetélytársa lehetne az LCD-nek.
Elmarad az OLED tévék áttörése :
-
index31
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Azért elmondhatod milyen paraméterekben jobb .
Fényerő , kontraszt, mozgásmegjelenítés, monitor üzemmód, ár/teljesítmény arány, RGB/WRGB, fogyasztás, szolgáltatások.
A pixelenként vezérelhető fényerő lenyűgöző tényleg.
De azért messze nem mindenben jobb, mint egy felsőkategóriás Quantum LED Tv.Van amiben az OLED és van amiben a QLED nyerne.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"Egy oled tv nem mindenben jobb(van amiben rosszabb vagy gyengébb), mint egy hasonló árú/minőségű, felső kategóriás ledlcd(sony, pana, loewe...)."
De bizony mindenben jobb egy mai OLED.
Ha plazmához nézed akkor már ez nem igaz, hiszen mozgásmegjelenítésben a plazma még mindig erősebb. -
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Figyu .... lassan írom, hogy Te is megértsd
(meg mivel én írtam az F1-es hasonlatot).... szóval; a kategóriájában (F1) a leggyengébb (értsd: legsz..abb) is jobb teljesítményt nyújt, mint bármilyen más autó (és nem belegondolni a családi vakációt, meg a moslékszállítást, arra más való
).... ebből adódik, hogy bármelyik OLED (akár a legolcsóbb FHD is) jobb képet nyújt, mint bármelyik LCD .... persze lehet "kötekedni" hogy alacsonyabb a fényereje, mint egy HDR LCD-nek, meg nincs benne BFI, meg nincs maxra húzva, meg meddig birja, meg akármimás.... de önmagában a kép (=teljesítmény az F1 példában) jobb, mint bármely egyéb ma kapható TV képe ....
.... és ezzel nem is rabolnám tovább a saját időmet .... 
-
Piftuka
veterán
válasz
ottofon
üzenetére
Attól tartok, hogy érdemben minősíteni az egyik, vagy a másik szolgáltató adás minőségét csak az tudja, aki megtapasztalta már mindkettőt.
Én a UPC-ről tudok nyilatkozni, tekintettel arra, hogy közel 20 éve vagyok az előfizetőjük. Általánosságban elmondható, hogy az adás minősége jó, bár az egyes csatornák képminősége között nagy a szórás, és természetesen a rosszabb SD adások egy jó tévével megtekintve sem jók.
(Hozzáteszem, amit az Iptv-ről olvastam, az alapján ebben az évszázadban én nem fizetnék ilyen szolgáltatásért.)
Milyen típusú tévéd van most? És miért gondolod, hogy biztosan az Invitel adás minősége okozza a mozgásmegjelenítéskor tapasztalt látványt? Szaggat, fagy, mint amikor elfogy a sávszélesség?
Írd le bővebben, kérlek, a tapasztalataidat, a hibajelenséget!
-
Pro Koryak
addikt
Akkor hogy megértsd:
az f1-es autók mindenben a maximumra vannak tervezve, fejlesztve, építve, kivéve az üzemidőt, tartósságot egy hétköznapi(alsó-, prémium- vagy luxuskat.) autóhoz képest.
Tehát műszakilag mindenben jobbak, mint egy személygk., nem csak egy vagy két dologban.Egy oled tv nem mindenben jobb(van amiben rosszabb vagy gyengébb), mint egy hasonló árú/minőségű, felső kategóriás ledlcd(sony, pana, loewe...).
Ráadásul mindegyiket megveheted a boltban, míg egy f1-es autót szerintem nem.Ezért hülyeség ez az f1 hasonlat.
Azt meg már leírtuk itt páran, hogy a 4k hdr oled tv-k között kell(ene) érteni/kezelni/értelmezni hogy belépő modell az lg b6 széria.
De már megint azzal jönnek: hogydehát drága meee prémium tv, hámámélennemá belépő?

Látszik, ez sem esett még le pár embernek.

-
Pro Koryak
addikt
Akkor hogy megértsd:
az f1-es autók mindenben a maximumra vannak tervezve, fejlesztve, építve, kivéve az üzemidőt, tartósságot egy hétköznapi(alsó-, prémium- vagy luxuskat.) autóhoz képest.
Tehát műszakilag mindenben jobbak, mint egy személygk., nem csak egy vagy két dologban.Egy oled tv nem mindenben jobb(van amiben rosszabb vagy gyengébb), mint egy hasonló árú/minőségű, felső kategóriás ledlcd(sony, pana, loewe...).
Ráadásul mindegyiket megveheted a boltban, míg egy f1-es autót szerintem nem.Ezért hülyeség ez az f1 hasonlat.
Azt meg már leírtuk itt páran, hogy a 4k hdr oled tv-k között kell(ene) érteni/kezelni/értelmezni hogy belépő modell az lg b6 széria.
De már megint azzal jönnek: hogydehát drága meee prémium tv, hámámélennemá belépő?

Látszik, ez sem esett még le pár embernek.

-
ottofon
csendes tag
Bocsánat, de kicsit visszakanyarodhatok a topik eredeti témájához egy kérdéssel?
Most költöztem el. Itt csak UPC van és Invitel IptV. Ez utóbbi lett bekötve de siralmas a kép gyors mozgások esetén. Pedig egy 82 cm-es LCD-m van. Most akarok 55"-os OLED LG-t venni de félek katasztrófa lesz rajta így TV-t nézni. Főleg ha SD adásokat is nézünk mert az annyira silány. Jobban jártam volna UPC-vel? Talán még lemondhatom az invitelt. -
lezuvius
őstag
Az senkinek nem jutott eszebe, hogy az entry level itt a sajat kategoriajaban ertendo? Vannak HD tv-t, azokon belul is van Gaba meg Smart Samsung es igy tovabb a 4K Oled katig, amin belul a B6 a legkisebb tudasu, igy ezzel indul ez a csoport... Iden is van B7 az alapszint es van a csucsok csucsan a W7, A1 es meg EZ1000 is...
-
krx21
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nem sértődés van, csak nagyon szakmaiatlan 2016-ban 4K HDR Oled TV-t belépő kategóriába sorolni... Csupán azért mert az a legolcsóbb 4K HDR Oled abban az évben. Ráadásul tudjuk, hogy még ma is az a csúcs panel az LG-nél!!!
Mondom: Egy Samsung j5000 belépő kategória, melynek az árazása a legbeszédesebb...
Egyenlőre nem tartunk ott, hogy egy millió felletti kedző árú TV belépő lenne a piacon... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
1, én a szememnek hiszek és nem annak amit mondanak vagy írnak (marketing)....

2, a F1-es hasonlat miatt "én kérek elnézést", nem gondoltam volna, hogy lesz bárki is aki nem (vagy félre) érti, de mégis ....

-
Madwe
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"Az oled nincs maxra kihegyezve(igencsak szopacs lenne az üzemideje), mint egy forma1-es autó." mármint miben, fényerőben? amit a tavalyi széria tud, az bőven elég, sötét szobában így is retinaégető, napfényben meg elégséges, de ha már oled s fekete fekete, ki az a hülye aki folyamat napfényben nézi
?
egyébként jó hasonlat, mert belépő f1es autó létezik, de arra se mondanánk, h szar - ok, de mondhatjuk, mert f1ben marginális különbségek vannak, s egy ferrari, mercihez képest lehet az
de autókon belül összességében mégsem..."Ezt mondják/mondták az idei samu qled-re is, aztán mégse és még drága is = oled áron." erre csak a samsung marketingesei mondták, h oledverő stb, de minden tesztben rendre lehordták. az más kérdés, h pista látta a tvben a qled reklámot, s annyi info neki elég is volt s megveszi, esetleg bemegy a boltba ahol samut szebbre lövik be, oledet meg félrekalibrálják s rábeszélik h ja vedd meg ez a tuti, de ha pista 1milliót ennyi info alapján elkölt, az az ő baja, s nincs is ezzel meg a samu üzletpolitikájával semmi gond.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
"Inkább azért kerül ennyibe, mert a "legbelépőbb" oled-nek is jobb képe van, mint bármely más egyéb ma kapható TV-nek .... a gyártó(k) meg nem hülyék"
Ezt mondják/mondták az idei samu qled-re is, aztán mégse és még drága is = oled áron.
Nem a gyártók hülyék, hanem a fogyasztók, amit a gyártók ki is használnak.

"kb. mint a Forma1-es autók: a legsz...abb közülük is jobb, mint bármi más egyéb autó .... "
Attól függ mire + rövidtávon igen.
Az oled nincs maxra kihegyezve(igencsak szopacs lenne az üzemideje), mint egy forma1-es autó.
Teljesen más a kettő, szóval ez a hasonlat ...
-
daneel_hu
addikt
Van 2006-os tükörreflexes vázam (Canon EOS 30d), majdhogynem akkoriban "entry level" cucc volt.
Még ma is megeszi bármelyik telefon kameráját reggelire, még a 300 000 forintosokét is.
Kit érdekel, hogy entry level, a lényeg a minősége.A 2016-os LG oledek között a legolcsóbb, legegyszerűbb modell tényleg a B6.
Ettől még kurva jó. -
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A helyzet az, hogy nevezzétek olyan kategóriának amilyennek akarjátok...

-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"Amúgy sem csak azért kerül ennyibe, mert kifogástalan minden tekintetben, hanem mert még újdonság."
Inkább azért kerül ennyibe, mert a "legbelépőbb" oled-nek is jobb képe van, mint bármely más egyéb ma kapható TV-nek .... a gyártó(k) meg nem hülyék, hogy a jobbat olcsó(bba)n adják ....
kb. mint a Forma1-es autók: a legsz...abb közülük is jobb, mint bármi más egyéb autó .... 
-
Pro Koryak
addikt
A 3510-ben én is ezt írtam, aztán mégis lehurrogtál. Akkor hogy is van ez

Amúgy az oled tv piac egy teljesen új szegmens, tehát itt is lesz belépő kategóriás tv, ha tetszik ha nem.
Tök mindegy, hogy mennyibe kerül.
Amúgy sem csak azért kerül ennyibe, mert kifogástalan minden tekintetben, hanem mert még újdonság. -
Jack@l
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A B7, C7-ben is meghagyták ezt a realteket, vagy kicserélték jobbra?
-
törölt tag
válasz
index31
üzenetére
Magadon kellene előbb
. Rtingsen a legjobb tv az 55" méretben az OLED55B6.
Mennyit kellet guglizni, hogy találj egy ilyet, de a te szó szerinti értelmezésed nem nyert. Sony A1 entry level ugye, közben meg a legjobb tv a márkánál, és ott is a felső kategóriáról beszélünk.
.
torma1981 Jajj, ne biztasd, ugyanezt nyomatja az összes tévés fórumon. -
krx21
nagyúr
válasz
index31
üzenetére
"A B6 a belépője a 2016 4K HDR sorozatnak"
Maximum ez így igaz. Az oldalak amit linkeltél is így fogalmaztak. De ettől még a B6, pláne 2016-ban mint TV a TV-s piacon a felső kategóriában indult. Ezt nem szabad össze keverni...
Belépő szint például egy Samsung J5000...
Belépő szintű TV 2016-ban Dolby Vision támogatással...
-
index31
tag
válasz
üzenetére
Pumma segítek

Amikor a Whathifi, picit elismert technika oldal írja, hogy LG's 2016 OLED line-up: the entry-level B6
the entry-level = belépő szintű

Amikor az Avforum ugyancsak The B6 is LG's entry-level Ultra HD 4K OLED TV for 2016
entry-level = belépő szintü
talán akkor nem kéne kételkedni
Ezt nem én találom ki. A B6 a belépője a 2016 4K HDR sorozatnak azon felűl van még C6, E6, G6Amúgy tudnál ajánlani egy jó LG IPS Tv-t
? Olyanra vadászom ami 800:1 kontrasztú WRGB 3K-s és ha lehet akkor legyen minél drágább. -
törölt tag
Ezt ők nem értik meg, vagy csak megjátsszák, bár nem túl hitelesen. Arra már nincs válasz, hogy egy RR-nél és a másiknál mi a belépőszint.
Pro Koryak Így van, tényleg lehet itt mondani mindenféle baromságot, bár sok értelme nincs, de te tudod.
Nem egyeztem bele semmibe, hanem tényként mondtam. Látom, csak a kötekedés megy, normális válasz helyett meg terelés. Hogy ez miért jó neked? Te is meg akarod téríteni az OLED tulajokat, hogy térjenek át a Samsungra. A gyártásminőségről és szellemiségről szóló rizsa, az nem válasz a kérdésemre.
Vannak a tv gyártóknak belépő és csúcsmodelljei, utóbbi a Pana és a Sonynál is az OLED tévék. Ez van, és ezek se belépő modellek náluk, ez így világos?
Látszik nem érted! A célodat tényleg nem értem, de te sem.
-
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem attól belépő egy TV, hogy az adott gyártónak nincs olcsóbb OLED 4K HDR TV-je... (2016-ban már eleve ezek a fogalmak a felső kategóriát jelentik)
A kategóriákat a nyitó árak mutatják leginkább.
Az hogy Te saját magad értelmezed ezt a piaci fogalmat, az szíved joga...
-
index31
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
+1
-
Pro Koryak
addikt
válasz
üzenetére
Látszik nem érted!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azért belépő modell, mert az oled tv-k között nincs nála gyengébb képességű tv 2016-ban lásd a nyomi realtek chip.
Nem a tv-k között, hanem a 4k oled tv-k között kellene érteni, neked meg értelmezni amit itt mondunk.A hasonlatod meg hülyeség:
A legolcsóbb a8 is belépő modell a legdrágább a8-hoz képest vagy egy abt a8-hoz képest.Az lg meg igencsak messze jár az rr/ferrari ... gyártásminőségétől, szellemiségétől.
Amúgy ez egy nyílt fórum, tehát azt mondunk, amit akarunk. Kösz, hogy beleegyezel.
-
arn77
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap felkerült a moziszobám falára egy 55B7V remekmű az LG-től. Jelenleg is keresem az állam.
Egy Panasonic TX-P55ST60 plazmát váltott. Lenyűgöz a feketéje, a színekről nem is beszélve. Ezt a megjelenítőt mozira találták ki. A távirányítót is kezdem megszokni.. Hatalmas köszönetet szeretnék mondani Dniel fórumtársnak
, a felém nyújtott segítségért.
Akinek nem számít a 3D bátran ajánlom, hogy vegyen ilyen típust. -
Piftuka
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
"Nem lenne egyszeűbb, ha kiegyeznéték a "kategóriájának belépő modellje" kifejezésben "
Hiszen éppen erről beszéltem én is: "[..]az LG 2016-os, viszonylag szűk OLED tévé palettájáról az volt a belépő szintű "4K HDR" modell."
(Mert a 2016-os LG OLED-ek közül az a legkisebb tudású 4K HDR tévé. Így az a "belépő" modellje a 4K HDR OLED LG tévéknek.)
-
Piftuka
veterán
"Miért kéne évente vizuális forradalom? attól függetlenül h viszonylag új technológia (mégis 5+ éves) attól függetlenül nem lehet elvárni h évente legyen nagy ugrás, ahogy nyilván lcd fronton se várják el már régóta..."
Nem jó példa. Az LCD/LED már egy meglehetősen kiforrott technológia. A szélesebb elterjedése is már közel 15 éve kezdődött. Ott "forradalmat" csak a technológia alapjaiban való megújulása hozhat. (Például a valódi QLED. Sőt, az OLED is tekinthető ilyennek.)
Az OLED tévék "időszámítása" pedig valójában 2015-ben, mindössze 2 éve indult el. Mert akkor hoztak először a piacra, szélesebb közönség számára, nagy választékban OLED televízió készülékeket.
Ebben a "felfutó" szakaszban a technológia világában jellemzően gyorsabb ütemű fejlődés várható el évről-évre.
Majd 10-15 év múlva térjünk vissza erre!

-
törölt tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Neked is belépőd van? Szerinted a Ferrari és a RR is csinál belépő modellt? Mert szerintem nem. De még egy A8-as Audiból sincs belépő modell, és még sorolhatnám. Itt is ez a helyzet, de itt mindenki azt mond amit akar, ez rád is érvényes, csak fújjad, ha jól esik.
De a logikádon még van csiszolni való, az tuti. 
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
index31
üzenetére
Nem lenne egyszeűbb, ha kiegyeznéték a "kategóriájának belépő modellje" kifejezésben (mert ugye a "valódi" belépő TV-ktől azért ez elég messze van) és akkor el lehetne engedni ezt a "gumicsontot" ....

Madwe:
Minden évben van új "vizuális forradalom" csak el kell olvasni a TV-k (marketing) adatlapját ....

-
index31
tag
válasz
üzenetére
Bizony belépő modell a B6 az LG-nél, hiszen onnan indul a kínálat a 4K HDR felé 2016-ban és mint belépő azt egy picit butítottabban fogják adni, mint a felsőbb kategóriát, hiszen meg kell különböztetni a drágább többitől és ez a piaci stratégia nem csak a tv-nél, hanem minden műszaki terméknél igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hát nem tudom, ott max sávszélességre gondolnék.
Miket is írnak hozzá? Van talán Q hang, Q fényerő, Q színek, stb, de lehet a talpa is Q talp? Ezért lehetne akár QkuriQ LED topik a neve.

Vhiktor