- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nismoka
addikt
Nem kell 3 távirányító, az erősítőm távkapcsolója programozható tehát kezel minden készüléket de van egy logitech mindenes távkapcsom is. A képlet egyszerű a lejátszó be az erősítő hdmi csatijába, a tv meg az erősítő hdmi kimenetébe, nem egy új dolog, igy van HD hang, kadencia helyes lejátszás, és minőségi kép.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Petykó78 #3184 üzenetére
A külső felirat megjelenítése problémamentes.
Azonban a HD hang, amit kihagytam a felsorolásból (mert nálam nincs még ilyen erősítő, s nem is foglalkoztam vele, de a probléma valós, igazatok van!!!!) az valóban problémás, ráadásul ott még rosszabb a helyzet. Szóval ha van olyan hangfalszetted aminél már érdemes azt használni, valamint van olyan erősítőd, ami kezeli, akkor valóban kell külső médialejátszó. Azonban ott se bárhogy, ugyanis passthrought sem tud ezekre kb egyetlen tv sem. Azaz a külső médialejátszód kénytelen leszel az erősítődbe dugni, nem lehet a tvbe (illetve lehet, de akkor csak a mag lesz meg, nem hd) Innentől kezdve viszont már mint külön bemenet se tudod majd ezeket menedzselni, azaz kb elkerülhetewtlenül 3 távirányító kell majd, a tv, az erősítő és a lejátszó távkapcsa is. Persze nem nagy érvágás, ha már annyi pénzt kiadott az ember a hd hangért, akkor megéri.
Ha már hang, azt is sokan elfelejtik, hogy pcm hang optikain nem fér el csak 2.1ben, pcmhez már hdmi kábel kell!
(#3194) Joco_77 Majdnem minden tvnek van dinamikus kontrasztja, s mindnél ki kell kapcsolni
Ami inkább jogos, az az ABL, de az se zavaró igazából filmeknél, főleg a szélesvásznuaknál, ahol eleve van alul felül fekete sáv, így eleve kisebb a lehetséges max fehér window mérete, így eleve kb sose kapcsol be az ABL. Játékoknál pl zavaró lehet. -
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok!
LG 55EG910V Erről a tvről mik a vélemények? 3.8 méterről lenne nézve 1080p anyaggal, tehát SD tvzés(T-Home) nem annyira szempont.
Használt panasonic plazmát szerettem volna mindenáron venni(ilyet vagy nagyobbat) de asszony nem hajlandó partner lenni garancia nélküli tv vásárlásában(jelenleg egy 42G20 van). így marad az OLED, a hajlított képernyőtől mondjuk cifrát hányok, de a képminőség/mozgásmegjelenítés érdekel jobban természetesen.
Meglátjuk a hajlított képernyővel megbarátkozom e(ha úgy döntök).
Ja és azis érdekelne, hogy van e akinek már évek óta(2015 ös ha jól sejtem) megy a tv hibásodás/beégés nélkül, tehát hogy időtálló kütyü e mint a pana plazmák.Köszi előre is
-
Strezi
őstag
válasz
Petykó78 #3184 üzenetére
Ezeket nem tudom, viszont pl. Netflix app alatt az elsők között volt UHD és HDR tartalom...
Ugyanúgy a mediaplayere is pöccre vitte ezeket a formátumokat két éve, amikor még kb. csak az akkori legfrissebb Nvidia kártyák tudták dekódolni a 10 bites formátumokat.Szóval evvel a "külső lejátszó kell.." kommenttel LG/Webos vonatkozásban nem értek egyet!
-
Madwe
nagyúr
válasz
nismoka #3180 üzenetére
Na azért ez szerintem továbbra sem ilyen egyszerű. Nyilván pl azt szó nélkül aláírom, h minőségi tv mellé dukál a rendes hangfalszett is, az egyértelmű, nade lejátszó?
Persze az, h pl az android tv az szar, s az van a sonyban, az más kérdés. Ahogy pl a tizent se ismerem. Az alábbiakat webos alapján írom - ha az ilyen, akkor igenis elvárás lehet, h másba is ilyen legyen, így feleslegessé téve a külső médialejátszókat...Mit vársz el egy lejátszótól?
Egyen meg minden formátumot - iso kivételével webosnél pipa
Kezeljen feliratokat - pipa
Kezeljen smb-t is, ne csak ótvar dlna legyen benne - pipa
Kadenciahelyes legyen - pipa
Ezeket pl PH is tudja mind amiket írtam, nade folytassuk:
Legyen gyors s felhasználóbarát az ui - webosnél pipa, PHnál nagyon nem, s a legtöbb médialejátszónál sem, nyögvenyelős lassú s körülményes. Arról nem beszélve h a beépített nem fogyaszt pluszban, elég egy távkapcs hozzá ami amúgy is a tv-t irányítja, jó a multitaskja stb.
Legyenek rá videozáshoz fontos appok - netflix, hulu, amazon, youtube, plex stb - webosnél pipa, legtöbb médialejátszó ebben is gyengeNa és akkor hozzunk fel jó médialejátszónál jelenlévő dolgokat is: PH chipje pl belenyúl a képbe s javítja. Ez egy sd adás vagy szarul tömörített adás esetén lehet szempont, normális minőségű anyagnál kerülendő! Ugyanúgy ahogy a webosen is kapásból le kell venni a sok szart - élességjavítás stb - mert normális anyag esetén NEM LEHET CÉL ezekbe belenyúlni, hiszen nem így álmodta meg a készítő, amúgy is rendben van, s ha belenyúlsz, akkor inkább csak rontasz a helyzeten.
Mondtam a fentieket úgy, h mindig is volt minőségi médialejátszóm, de webos 3al pl már rég elértünk oda, h előnye nem (vagy nem nagyon) csak leginkább hátránya van.
De szívesen várom a véleményeket, h mi pluszt ad egy médialejátszó! Kicsit ilyen hszek esetén mindig az az érzésem, h ezt azok mondják, akiknek még régebbi tvjük van - ahoz valóban kell médialejátszó, nekem is volt. De ma már ez közel sem igaz! -
-NRGyP-
tag
válasz
Piftuka #3174 üzenetére
Na én meg Veled értek maximálisan egyet. Én pl. este lefekvés előtt amikor már tényleg semmi dolgom, a család is alszik már nagyon szeretem nézni a NatGeo-t, History-t, ViasatExplorer-t stb. Persze tudom, hogy mindenféle szuper ismeretterjesztő film/sorozat elérhető online is reklámok nélkül, de akkor este abban a fél órában nem akarok gondolkodni, hogy mit is néznék, hanem kiválasztom abból a kb. 10-12 kedvelt csatornából ami éppen megtetszik, aztán úgy is fekvés
Hogy ON is legyek.
Eredetileg Full HD felbontásban gondolkodtam és sima "nem ívelt" kijelzőben.
Már korábban megbeszéltük, hogy egyelőre nincs ilyen a piacon ésszerű keretek között, és ha ki is jön az új modell, azon az áron jobban megéri egy UHD.
A kérdésem arra irányul, hogy milyen egy ilyen UHD-n sima HD/FullHD (már amelyik csatorna valóban úgy sugároz) tv adást nézni? Persze láttam már egy rakat natív tartalmat, azok gyönyörűek, de otthoni környezetben nem volt még alkalmam nézegetni/tesztelgetni, az áruházi körülmények meg hát...
Sajnos nincs a közeli ismeretségi körömben még senkinek ekkora felbontású kijelzője.
Feleségem a közeljövőben viszonylag sokat lesz otthon (bébi projekt) és nem lesz egybefüggően sok ideje egy egész filmre, de azt sem akarom, hogy egy elmosódott masszát nézzen tévézés gyanánt.Hú ez hosszú lett kicsit bocs.
Szval összefoglalva, milyen tévézni egy UHD felbontású kijelzőn? -
dom1n0
őstag
Kijott uj fw elvileg.
Tudtok rola valamit? -
Piftuka
veterán
Szerintem már egyértelműen kijelenthető, hogy a "nagy durranás" a 2017-es OLED tévék esetében egyelőre elmaradt.
Majd talán 2018-ban... Addig is maximum a dizájn szólhat amellett, hogy valaki feltétlenül, és csak és minden áron ezek közül válasszon egy jobban sikerült 2016-os ellenében.
-
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #3141 üzenetére
"Ne bagatellizáljuk el a dolgokat. Ami benne van, annak működnie is kell, az összes felsorolt funkciókkal együtt, ez ennyire egyszerű."
Egyetértek. Ez a televízió egy kisebb vagyonba kerül. A médialejátszó képessége viszont egyelőe megbukott. Ezen nincsen mit szépíteni.
Különösen annak függvényében, hogy szúrópróba szerűen egy LG 49UH661 készülékre is csatlakoztattam az ominózus USB kulcsot, és az bizony gond nélkül, rendkívül gyorsan, és áttekinthető módon beolvasta, majd megjelenítette a mappákat, és zökkenőmentesen játszotta le róla a különféle tartalmakat.
Az ominózus "LG HDR Chess" demó is természetesen makulátlan futott rajta. (Nem mellesleg kifejezetten tetszetős, szép képet produkált vele, pedig a készülék IPS panellel rendelkezik.)
Mindezt a ~160.000-180.000 forintos árkategóriában! Nem mindegy.
-
Piftuka
veterán
"A véleményem az hogy nem kell tv-t nézni. Nem kell tv előfizetés, nem kell a 130 hulladék csatorna, hogy a paraszt egész este ott tátsa a száját ahelyett hogy valami értelmeset csinálna."
Elég furcsa ilyet olvasni, egy televíziókról szóló témában...
Egyébként nagyon "sarkosan" látod a dolgot. Egyrészt nem kötelező mindegyik csatornát nézni, a ~130 csatornából pedig azért lehet találni egy tucatnyit, amit érdemes.
(Azon persze lehet sajnálkozni, hogy Magyarországon nem tudjuk a szolgáltatónknál egyesével, saját ízlés szerint összeállítani az előfizetői csomagunkat. Tőlünk nyugatra ez bevett dolog... csak kis hazánkban működik az összes szolgáltató kb. 20-30 év lemaradással...
)
"Értelmeset csinálni" pedig ezzel együtt, illetve emellett is lehet. Aki nem találja fel magát, annak úgyis mindegy... nem az előfizetett tévécsatornáktól függ.
-
junior11
veterán
Panasonic TX-65EZ1000 OLED TV review [link]
-
Archttila
veterán
"A véleményem az hogy nem kell tv-t nézni. Nem kell tv előfizetés, nem kell a 130 hulladék csatorna, hogy a paraszt egész este ott tátsa a száját ahelyett hogy valami értelmeset csinálna. És ezt nem kell tovább fokozni felesleges kütyübuzi funkciókkal. Meg kell nézni a filmet, sorozatrészt, ismeretterjesztő anyagot, egyben és csak arra figyelni."
+1000
-
Madwe
nagyúr
A kadenciahelyességet szemre mondom. Én ki szoktam szúrni ha 24be játsza s valami nem stimmel emiatt... De kérdem én, ha esetleg nem az, de nem tűnne fel, akkor miért lenne baj
? ha egyszer úgyse látnám a microlagokat
?
A PH minősége meg, valóban, 100" projektoromnál, főleg gyatrább minőségű anyag esetén kellett. De 55"on nem kell. Eleve jó anyag mellé nem kell, csak szar minőségű mellé. Arról nem beszélve, h az már a képi adatok machinálása, ami megint nem szempont, főleg jó adatforrás esetén. Anno nem véletlen választottam PH-t, ahogy az se véletlen, h le tudtam róla mondani
-
Ijk
nagyúr
Elég szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban hogy az a beépített lejátszó kadenciahelyes, meg hogy hozza egy popcornhour minőségét. A kadenciahelyességet nem tudom hogy tesztelted le vagy hogy ez valami hivatalos tesztből származó infó, mert az emberek túlnyomó része nemhogy a nem kadenciahelyes 24p-t nem veszi észre, de sokan még azt sem ha 60p-ben játsza vissza a 24p-t. Bár ez utóbbi már csak nagyon laikusnak nem tűnik fel.
-
Madwe
nagyúr
Én is filmet nézek, ha filmet nézek
Node, amit a webos nyújt, az nekem tökéletesen elég. Netflix app tökéletes netflixre. Xplay app tökéletes plexes saját állományom lejátszására. Youtube app tökéletes youtubera. Ha gépem kötném rá, miracasttal wireless ráküldöm a laptop képét a tvre, hang se csúszik el. Egyedül a spotify app az, ami használhatatlan sajnos. Mindezeket kadenciahelyesen lejátsza, nem értem miért írtad azt, h nem tud kadenciahelyesen lejátszani tartalmakat, mikor de.
Innentől kezdve pedig eladhattam a popcorn houromat, így eggyel kevesebb eszköz eszi az áramot, valamint nem elhanyagolható módon elég egy távirányító az egészhez (+1 az erősítőhöz, ha épp hangrendszerre küldeném ki a hangot, mert filmet nézek, nem sorozatot) innentől kezdve pedig se univerzális távot/logitech harmony hubot, se 3-5+ távirányítót nem kell üzemeltetnem.
Én eléggé techb*zi vagyok, s valamennyire video és audiophil is a magam limitált módján, s így is gyk. minden igényemet ki tudja elégíteni a webos 3. A régebbi okostv rendszerektől nekem is felállt a hátamon a szőr, de a maiak azért az általános igényeket bőven kielégítik, gyors, reszponzív, könnyen kezelhető, s elég sokoldalú usecase-eket lefednek már! Részemről konkrétan mindent (kivéve azt a tetves magára hagyott spotify appot... legalább a spotify connectet beletennék, ha már ennyire szar - pl ha rákeresel előadóra/számra akármire, akkor az csak addig megy, amíg szóközt nem teszel bele, amint beleírsz egy szóközt, egyetlenegy találatot nem ad ki
ami nem lenne baj, ha legalább a playlisteket rendesen kezelné, neadjisten a connecttel telefonról vezérelhető lenne...)
-
törölt tag
A véleményem az hogy nem kell tv-t nézniSzerintem vakvágányra tévedtél, inkább hagyjuk meg mindenkinek, hogy eldöntse maga, hogy mikor és mit néz a szabadidejében.
A tv minden egyes funkciójának(smart, lejátszó, stb. pedig működnie kell, ha már belerakták, ezzel ne akarjuk el mismásolni a funkciók jelentőségét. -
Ijk
nagyúr
válasz
Piftuka #3160 üzenetére
Ezekre a "fejlesztésekre' amúgy hatalmas nagy szükség van. Főleg ha majd tolják a reklámokat az arcodba folyamatosan. És a parszt még örül is neki hogy kiírja a tv hány százalékon áll a mosás, 13 mosóporreklámmal. Mert a jövő marhája már annyira multitaskingos lesz, hogy filmezés közben legalább 6 dologgal kell foglalkozni, ebből lehetőleg 2 közösségi média legyen, amire főleg tv-n van szükség.
A véleményem az hogy nem kell tv-t nézni. Nem kell tv előfizetés, nem kell a 130 hulladék csatorna, hogy a paraszt egész este ott tátsa a száját ahelyett hogy valami értelmeset csinálna. És ezt nem kell tovább fokozni felesleges kütyübuzi funkciókkal. Meg kell nézni a filmet, sorozatrészt, ismeretterjesztő anyagot, egyben és csak arra figyelni. Megtervezni, előkészíteni, rászánni az időt, figyelmet. Ezt hívják házimozizásnak, amire egy felső kategóriás tv való vagy egy projektor. Nyilván projektort nem szívesen kapcsolagat az ember egy 40 perces sorozatrészért, vagy sportműsorért, ezért van tv.
Átlag heti 4-6 órát ülök a tv előtt, és csak azzal foglalkozok. Abban a 2x2 órában csak az a film létezik amit nézek, még a mobil sincs a közelben. -
Piftuka
veterán
válasz
Morph76 #3139 üzenetére
Értelek, és nem tudtam a BFI aktiválásának ilyen kritériumairól. Majd később még azzal együtt is letesztelem.
Ennek ellenére, ill. ezzel együtt is, változatlanul azt tartom lényegesnek, hogy teljesen megegyező körülmények között az LG készülékei kapcsán csak azt sajnáltam, hogy nem tudom megvenni őket, a SONY A1E esetében pedig elmaradt a "varázslat".
"Én meg azt mondom 1.2 millióért kapjunk már csak egy tökéletes megjelenítőt és ne egy média playert,set top boxot,és böngészőt egyben."
Bizonyos szemszögből vizsgálva jogos elvárás, de el kell fogadni, hogy a világ megváltozott azóta, hogy a televízió egy szigorúan funkcionális céleszköz volt.
Manapság egyre inkább arrafelé mutatnak a fejlesztések, hogy a jövő okos tévéi a lakás többi részével is kommunikálnak majd; főzés közben, a konyhában, a hűtőszekrény kijelzője figyelmeztet, amikor a kedvenc műsorod kezdődik a nappaliban. Vagy éppen a kedvenc főzőműsorod küldi át direktben arra a kijelzőre a kedvenc receptedet...
Minden kapcsolódik mindenhez, és az internet egy kattintással elérhető az összes elektromos eszközzel... Ez a jövő.
Szerintem a "pusztán" televíziónak használható tévé készülékek kora véget ért. Én sem tartom fontosnak az ún. "okos tartalmakat", de a fent említett folyamat eléggé irreverzibilisnek tűnik számomra.
(Egyébként olyan, hogy "tökéletes kijelző" nem létezik.)
-
krx21
nagyúr
Megszereztem a Sony féle üveg fújós oled demót. Hát mit mondjak, sőtét szobában nagyon jó. A sakkos után a 2. kedvencem...
-
Ijk
nagyúr
Igen, mert 60Hz-en villogtat a bfi. 72Hz-tol már nem annyira zavaro, de ahhoz viszont 144Hz-es panel kellene. Ugyanis a Sony nem tett mást mint szoftveresen a 120Hz-es panelt megfelezte fekete kepkockakkal. Ami miatt a 24p nem lesz juddermentes, tehát még messze vagyunk a josagtol, 30/60p-s tartalomhoz jó, sötét szobába, aki el tudja viselni a 60Hz-et. Én jól toleralom a vibralast, de lehet hogy hosszútávon nekem is kényelmetlen lenne.
Marad a plazma mint referencia továbbra is. -
krx21
nagyúr
Nos, ma megnéztem ezt a A1-es motionflow-t. Van alacsony és magas állása.(egyedi sémában:tisztaság)
Az észrevtelem az, hogy az alacsony az gyakorlatilag az OFF állás, ami nincs is külön.
A magas opció pedig túlságosan vibrál és komoly fényerő veszteségel jár, tehát számomra kilőve...
Ha a fényerőtől eltekintek, akkor is nagyon zavaró a vibrálás... Az alacsony pedig szerintem nem csinál semmit, nem véletlenül nincs OFF lehetőség. -
törölt tag
Ne bagatellizáljuk el a dolgokat. Ami benne van, annak működnie is kell, az összes felsorolt funkciókkal együtt, ez ennyire egyszerű. Ez minden egyes tévére érvényes. A smart tv értéke 1 199 000 Ft, nem tízezer. Látható, még krx21 se tudta kipróbálni. Majd megcsinálják biztos, mi ráérünk kivárni.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Morph76 #3139 üzenetére
Az egész smart-tv értéke lehet vagy 10.000Ft ezeknél a készülékeknél. Persze ezt az összeget is jó lenne megspórolni azoknak akik számára a világon semmit nem ér az egész, de nem ezek nyomják meg a készülékek árát.
Persze egy szimpla kijelző komolyabb benyomást keltene, nem ezt a kütyü érzést adná, hanem egy eszközét. -
Morph76
senior tag
válasz
Piftuka #3135 üzenetére
Ne sajnáld,avval kezdtem ,hogy köszönjük.
De be kell látnod bizonyos korlátokat ,amiket ilyenkor nem tudsz leküzdeni...
Nem a Te hibád ,megpróbáltad.Bár a BFI -ről lemaradtunk.
Más.
Én meg azt mondom 1.2 millióért kapjunk már csak egy tökéletes megjelenítőt és ne egy média playert,set top boxot,és böngészőt egyben.Ma már minden okos és mindent kéne tudjon!Persze ez az én meglátásom.Valami olyasmit kellene mint anno a Pioneer KURO kijelzője.
"Tökéletes volt" ,de alapból nem tudott semmit,csak qrva jó képet adni.Szerintem olyan ez ,mint a hifi.Minél szeparáltabbak a dolgok ,annál minőségibb lehet a megépítettsége,de ahogy nézem ez a tv iparágban nem lesz jellemző. -
Piftuka
veterán
"A BFI-t be kellett volna kapcsolnod, hogy megnézzük mennyire használható! Az a TV pont abban különleges, hogy van benne bfi."
Ejj, srácok! Hát hányszor írjam le, hogy bekapcsoltam?
A "Motionflow" a SONY tévéken, ami a BFI-t aktiválja.
Azt bekapcsoltam. Igaz, a beállításaival nem sokat "játszottam", de majd alkalmasint, ha ismét eljutok az áruházba, letesztelem a sport adásokkal az is.
-
Piftuka
veterán
válasz
Morph76 #3126 üzenetére
Hát sajnálom... a teszt kedvéért nem vásároltam meg!
Komolyra fordítva... nem véletlenül írtam le ilyen részletesen, hogy milyen körülmények között teszteltem. Ugyanakkor messze nem a médialejátszó képességeit vizsgáltam (bár - mint a példa is mutatja - arra is tökéletesen megfelelő alkalom volt ez a próba), hanem a készülék által adott képet.
Egy áruházban erre a legjobb lehetőség egy saját USB kulcs, azon a profi tesztre is alkalmas fájlok megtekintése.
Szerintem már így is maximálisan vásárlóbarát hozzáállás az (igen, még akkor is, ha a Media Markt a vevőkből él), hogy lehetővé teszik mindezt, egyedül hagynak, és órákon keresztül, nyugodtan tesztelhetem a tévéket.
Nem várható el, hogy a rendelkezésükre álljon még 2-3 féle profi médialejátszó, és egy jobb Blu-ray lejátszó is.
Az pedig ugye nem baj, hogy én nem ezekkel az eszközökkel a hónom alatt állítottam be?
Azt hittem, az itteni közösség egyöntetűen örülni fog, ha leírom a tapasztalataimat, mert még nyilván nem sokaknak adatott meg a közelebbi ismerkedés ezzel a SONY tévével.
Egyébként a megfigyelésemnél maximális objektivitásra törekedtem (még egyszer: nem véletlenül írtam le ilyen pontosan minden körülményt, nehogy "szó érje a ház elejét"), és elfogultságtól mentesen írtam le a tapasztalataimat.
Ha mindez nem nyerte el valaki tetszését, arról én bizony nem tehetek.
Minden egyéb tekintetben osztom Pumma fórumtársunk véleményét: egy 1.200.000 forintos, 2017-es SONY csúcs tévé igenis játssza le makulátlan tisztaságban, hiba nélkül az összes ismert fájlformátumot. Még egy ennél jóval olcsóbb televízió esetében sem nagy elvárás ez.
És fentiek miatt teljes joggal nyilvánítottam véleményt a SONY készülékéről, és joggal mértem össze a dél-koreai gyártó készülékeivel, ugyanis az 1-2 évvel öregebb LG OLED televíziók hajszálra azonos fájlokkal, azonos tévé adásokkal, és azonos körülmények között gyakorlatilag kifogástalan eredményt hoztak.
Mindezt úgy, hogy fele annyiba kerülnek!Ennyi a lényeg.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #3132 üzenetére
Persze hogy drága, 2 milla egy 65"-os TV-ért? Akkor inkább építek egy moziszobát.
Majd ha 600k lesz visszatérünk rá. -
Nemir Ombe
addikt
-
krx21
nagyúr
-
Piftuka
veterán
Igen, tudom, hogy ebben is ugyanaz az LG panel van. Mégis... "Élénk" módban, ott, a fényes áruházi környezetben is volt több jelenet, amikor úgy éreztem, hogy "kiégeti a szememet". Egyértelműen sok volt a fényerő.
Hasonlót az LG tesztelése során csak a "HDR Chess" demo alatt éreztem pár világosabb jelenetnél.
A Motionflow kapcsán írtam, hogy teljesen egyezik a menü a korábbi, újabb SONY tévék menüjével (pl. W sorozat), így valószínűleg van benne BFI.
A hatását a beépített lejátszó/szoftver hiányosságai miatt nem lehetett lemérni.
Az M4 HD-n viszont a kosármeccset úgy néztem, hogy bekapcsolt állapotban volt a "Motionflow". Nekem mégis "röcögősnek" tűnt a kép egy kicsit.
No, de majd valaki vesz egy ilyen tévét, és beszámol az otthoni tapasztalatokról!
-
Morph76
senior tag
válasz
Piftuka #3121 üzenetére
Köszönjük a tesztet ,bár ez otthoni körülmények között mást hozna.
Szerintem a teszt is sántít ,mert Te leginkább a SONY médialejátszó képességeivel szerettél volna "képbe" kerülni ,ami nem sikerült.Azt gondolom, egy külön lejátszó(oppo ,dune,esetleg pc ) csodákat tehet.
Így szerintem média lejátszásból a Sony éppen elvérzett ,de ebből nem is ő van a toppon...
Ennek ,így nem sok értelme volt.A tv adások egy ilyen multi-ban ,sem a legjobbak ,tekintve az 1000 felé leosztás és kábelezési mizériákat. -
daneel_hu
addikt
válasz
Fapuma7210 #3123 üzenetére
Szerintem nem lesz 2017-ben olyan OLED mint az E6V vagy a G6V.
BFI lenne benne, ez lenne a tökéletes TV. -
Piftuka
veterán
Nos, tehát...
A SONY XBR-55A1E OLED televízió tesztelése nagyon tanulságos volt, és egyelőre erősen felemás érzéseim vannak a készülékkel kapcsolatban.
Az USB kulcsomon vittem a korábbi tesztekhez használt "programcsomagot": fekete teszt, kontraszt és bevilágítás teszt, Full HD filmek, 4K filmek, animációk, 4K képek és 4K HDR demók.
A lentebb ismertetett körülmények között, a maximális objektivitásra törekedve teszteltem a készüléket.
- Elsőre azt tűnt fel, hogy meglepő módon visszafogott a külcsín. Oldalról, hátulról a nem szokványos állványt leszámítva annyira azért nem különleges, szemből pedig egy üveglapnak tűnik. Félreértés ne essék... modern, letisztult, de valahogy képen innovatívabb, mint élőben. Szemből egyébként sokkal kisebbnek látszik, mint amilyen valójában. Ott az áruházi közegben inkább tűnt egy 40 col körüli készüléknek, pedig a gyári méretek nem hazudnak.
Ráadásul nem több készülék között volt, hanem egy külön kis "szigeten" kitéve, amelyet úgy vettek körbe a felpolcolt dobozok, hogy a TV elé "kuporodva" szinte egy szobában érezhettem magamat.
Nagyjából 1 méterre tőle, középen elhelyezkedve, ülve vizsgáltam.
- Egy új, gyári 4K HDR demo futott rajta, a téma egy üvegfúvó műhely munka közben... Természetesen "élénk" mód volt beállítva, így a színvilág kicsit mesterkélt, de rendkívül lenyűgöző volt, makulátlanul éles képpel, tökéletes fekete megjelenítéssel.
Én egyébként az átlaghoz képest jellemzően magasabb fényerővel kedvelem nézni a tévét, és a filmeket, de amit az "Élénk" mód hozott fényerőben, az már nekem is sok volt. Ha valakinek fontos a nagy fényerő, akkor ebben a készülékben nem fog csalódni.
- A következő lépésben, sőt leginkább az innovatív "Acoustic Surface" technológiára voltam kíváncsi, így elindítottam előbb a "Bunny 4K" demót... majd miután ez színes pixelekre esett szét folyamatosan, és akadt, gyorsan váltottam a "Sárkányos 4K" demóra.
Ezt már betöltötte és lejátszotta rendesen. Meglepett, hogy a hangerőt mennyire fel kell tekerni. Az áruházban nem volt tömeg, különösebb zaj sem (zene sem szólt a közelben), mégis a maximális 99-es hangerő közelébe fel kellett tekernem, hogy "mozis érzetem" legyen.
Jellemzően az összes teszt alatt ~75-95 közötti volt a hangerő. No és milyen a hangzás?
A basszus természetesen hiányzik. Szándékosan nem "játszottam" az EQ-val; a default beállításokra voltam kíváncsi. A készülék elbír egy külső, aktív mélynyomót.
A hangzásban emellett az "orros" középfrekvenciák domináltak, ám a magasak is kellő mennyiségben voltak jelen, és ami fontosabb, hogy kristálytisztán, szellősen, csilingelően és torzítás mentesen szóltak.
A legjobban az döbbentett meg, hogy a sztereó hangkép mennyire tökéletes. A hang tényleg szemből, a TV irányából jön, kifogástalanul lehet "lokalizálni" az összes sztereó hang pozícióját, sőt... aminek a "szellős" hangzás is köszönhető.. a Surround élmény is remek.
A "Space HD" techdemó alatt a képernyő felső részéből lefelé, balra elhúzó űrhajó hangját tökéletesen lekövette a tévé.
Mivel más zene nem volt nálam, elindítottam az "LG HDR Cinematic Jazz" demót, feltekertem a hangot... És tetszett.
Itt már némi basszus is "felderengett", és mindent összevetve egészen élvezhetően szólt a zene. (Amelyhez nyilván köze van a remekül összeállított demónak is.) Elmosolyodtam, miközben hallgattam.
Mindent összevetve szerintem jó munkát végeztek a SONY mérnökei, és egyértelműen jobban szól (a kissé "orros" hangzás ellenére), mint a legtöbb mai vékony LED TV-ben elhelyezett kis méretű, hangszóró.
Korábban is mondtam, most is mondom, hogy nagy lehetőséget látok ebben a technológiában. Ha csiszolják, fejlesztik, bizony remek "helytakarékos" alternatíva lehet a Soundbar-ok ellenében azoknak, akik egy TV adáshoz, vagy meccshez nem akadnak beüzemelni egy X.1-es hangfalszettet, de nem mondanának le az "egészséges" hangzásról.
És most jön a "feketeleves"...
- A TV-re szerintem ráfér egy alapos Firmware frissítés. Legalábbis nagyon remélem, hogy a programot érintő "anomáliák" ennek köszönhetőek.
A SONY nem szakított a korábbi menüfelépítéssel, a távkapcsoló is csak szebb, jobb minőségű, matt műanyagot kapott, de aki látott már egy újabb SONY TV-t, az ezzel is rögtön boldogulni fog.
Nincsen külön "USB" bemenet opció... ha csatlakoztatod a külső eszközt, akkor a "Videók" között, a "Mappák"-ban éred el a háttértár tartalmát.
Vizuálisan ez a menü már elég fapados, és sajnos percekbe!!! tellett, mire egy-egy mappa tartalmának a "preview" képét betöltötte. Piszok lassú volt az USB eszköz használata... fél perceket várt, töltött (közben csak nagy fekete képernyő volt, semmi "kontroll üzenet").
Több fájl esetében ki-be kellett lépkednem a mappából, újra próbálkoznom, mire elindította az adott fájlt. Egy-egy almappa tartalmának megtekintése esetében percek teltek el ezzel. Többször úgy tűnt, hogy egyáltalán nem reagál a parancsokra.
(Az LG OLED-ek ebben köröket vernek a SONY-ra minden tekintetben. Dizájn, áttekinthetőség, használhatóság, USB leválasztás...)
Bízom benne, hogy tényleg csak szoftveres a probléma, mert egy gyors USB 3.0-ás kulcs, és egy annak megfelelő bemenet ennyire azért ne akassza meg a működést!
- A látvány: a legfontosabb tulajdonság, és itt találkoztam a legtöbb ellentmondással. Szándékosan "Normál" képmódra váltottam, gyári értékek mellett.
A HD adások egyszerűen csalódást keltőek voltak. Pixeles, valamilyen mértékben zajos volt mindegyik film. Komolyan mondom, hogy bármelyik, az elmúlt hetekben-hónapokban általam tesztelt, hasonló, vagy nagyobb méretű IPS paneles SONY/LG/Samsung tévé szebb képet adott a "Galaxis Őrzői" című filmet is lejátszva.
Az A1E képe sok helyen "zizis" volt, a karakterek élei recésedtek. Amit igazából nem is értek.
Meglehetős kettősség jellemezte 4K és HDR filmeket is. A 4K képek tűélesek, gyönyörűek voltak, a filmek közül a "Travel HD" például különösen élethű képet produkált (mintha az emberek ott lettek volna előttem a helyiségben), de a "Tomb Raider PS4" demó ezen a tévén volt a "legcsúnyább". Egy tökéletes, 10/10-es UHD képminőséghez képest egy olyan erős 8-9/10-et tessék elképzelni. Messze nem nézhetetlen, de nem is tökéletes.
Furcsa módon a SONY saját "4K HDR Camp" demójának bizonyos részei kristálytiszták, vibrálóak voltak, bizonyos részei pedig "csak" szépek.
Még furcsább módon a legszebb látványt az "LG Chess demo" nyújtotta. Azaz nyújtotta volna, ha nem kb. 2-3 FPS-sel játszotta volna le.
Itt már igénybe vettem a mozgásmegjelenítésért felelős "gépi tuningot", hátha... de nem segített.
Amúgy az LG "Cinematic" és a "NASA" HDR demói is gyönyörűek voltak ezen a készüléken.
Végignéztem az összeset, az összes jobb UHD demóval együtt, és meg kellett állapítanom, hogy kicsit mesterkélt a színvilága a tévének, ha "Élénk" módban van.
A "Normál" módban pedig már túlságosan fakóak a színek. Valahol a kettő között lehet az igazság; nyilván érdemes bekalibrálni, illetve megfelelően beállítani.
Azért fontos megjegyezni, hogy az LG C6V és E6V egyező tesztjei alatt ilyet nem éreztem.
Egyébként kirívó bevilágítási, kontraszt hiányosságra utaló, stb. hibát nem láttam.
A mozgás azonban a legtöbb tartalom esetében szaggatott, akadozott valamilyen mértékben.
Megnéztem az ott elérhető MinDigTV adással is; éppen kosárlabda meccs futott az M4 HD-n... Az alapján, amit láttam, nem merném egyértelműen kijelenteni, hogy van BFI a tévében. De mivel a "Kép" menü tartalma teljes mértékben megegyezik a korábbi, W szériás tévék menüjével, ezért feltételezem, hogy van.
Summa summarum: mindenképpen érdemes volna otthoni körülmények között, egy újabb szoftverrel is letesztelni, mert szerintem most még nem minden tekintetben a "valódi arcát" mutatta. (A Full HD tartalom gyenge minőségét egyszerűen nem értem...)
A készülék 1.200.000 forint, ami szerintem rengeteg érte. Szép készülék, megfelelő minőségű forrással gyönyörű képet ad, de részemről most az "állejtő élmény" - amit pl. a C6V és E6V tesztelése során tapasztaltam - ezúttal elmaradt.
Ha választani kellene, én még mindig valamelyik 2016-os LG OLED készüléket vásárolnám inkább.
-
Piftuka
veterán
válasz
-NRGyP- #3114 üzenetére
" igen én is inkább az újabb modellekből válogatnék, ha lenne miből
[..]
Izgalommal várjuk ezt az idei 55'-öst."Neked is azt tudom mondani, hogy ár/érték arányban nem jársz jól az új készülékkel.
Az 55EG910V még legalább egy tucatnyi helyen kapható, viszonylag nagy választékban. Nem lennék meglepve, ha hamarosan az ára a 300.000 forinthoz lenne közelebb.
Miközben az új modell esetében alsó hangon is 500.000 forintos nyitó árral kell számolni. Tudásban a kettő között viszont biztosan nem lesz ilyen szignifikáns különbség.
Biztos, hogy a sík képernyő megér számotokra egy majdnem dupla árat? (Ha képesek és hajlandóak vagytok ennyit fizetni, akkor pedig árban már ott van, illetve ott lesz az 55B6V, mint alternatíva, és az két klasszissal jobb, mint az EG910V.)
Szerintem ezt érdemes átgondolnotok.
-
Piftuka
veterán
"Én meg azt mondom, hogy egy jó akciós B6 verhetetlen ár/érték most. A 2017-es modellek a tesztek szerint szinte ugyan azok..."
Maximálisan egyetértek veled! Annyival több a 2017-es modellek ára, és olyan kis mértékben különböznek a tavalyi készülékektől, hogy én nem látom értelmét azok közül választani.
-
-NRGyP-
tag
Szia!
Köszi szépen ez hasznos infó!
Még a lakásfelújítás közepén állunk, úgyhogy ráér a dolog még pár hónapot, de jó hír, hogy akkor idén be is tudnánk szerezni az új helyre.daneel_hu!
Köszi az ajánlást, igen én is inkább az újabb modellekből válogatnék, ha lenne miből
Izgalommal várjuk ezt az idei 55'-öst.
-
-NRGyP-
tag
Sziasztok!
Én vagyok a láma, vagy tényleg nincs olyan LG OLED ami FHD és nem ívelt?
Amekkora távolságból használnánk nem feltétlen szükséges az UHD, olyan 55'-60' méretben gondolkozom jelenleg. Ettől az ívelt kialakítástól hááát, maradjunk annyiban, hogy nem preferálom -
törölt tag
Köszi Partizan 182!Nekiesek!
-
Partizan182
senior tag
válasz
#92762368 #3107 üzenetére
Itt kezdheted:
White balance-ot és a színeket műszer nélkül ne piszkáld, a többi mehet.
Itt találsz kalibrációs video package-et:
Bár az Rtings kalibráció 2.2-es gammára lő, szvsz a 2.4 jobban áll az olednek. Nekem nappali tévézésre 2.2-vel, estére 2.4-el van beállítva.
Hajrá, azzal számolj hogy nagyon mély a nyúl ürege ha kalibrációs pöszmögésről van szó
-
törölt tag
Tisztelt Segítők!Az LG 65 EF950V-ZA oled meglett.Igen jó áron sikerült venni,(nem itthon)2 év gyári gari-val.A tv tudja a HDR-t,az első bekapcsolásnál már az új szoftver felment.Az eddigi LG ,Samsung Led tvk-hez képest sokkal szebb lett minden.Lg ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint a 2015-es oledek 8 bitesek,a 2016-17 modellek már 10 bites megjelenítőjűek.Mégegyszer köszi az érdemi hozzászólóknak,és esetleges beállítási,kalibrálási segítséget köszönettel vennék!
-
Angelo69
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Azért azt látom, hogy a 2017-es modelleknek alacsonyabb az input lag-ra vannak kalibrálva.
Vagy rosszul értelmeztem, soványka angol tudásommal? -
Angelo69
senior tag
Sziasztok!
OLED tv vásárlása előtt állok, és három típus között hezitálok.
Minden hasznos tanácsot megköszönök, ami segíthet a döntésemben.Köszönöm!
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Milyen beallitast kell hasznalni a Chromanal h a HDR v a Dolby Vision mukodjon egy LG Oleden?Most 4:4:4 van beallitva de a bpc-nel uresen van a valasztasi lehetoseg.Jo ez igy v inkabb 4:2:2 kellene 12 bpc-el?Elore is koszonom annak aki segit! 👍
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 42" C4 OLED EVO 4K HDR 144HZ 0.1MS SMART GAMING TV
- LG (OLED77C17la) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED ! AKCIÓ
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Philips 55OLED705 4K OLED Android TV
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Önerő nélkül is. 1-16 hónap részletfizetés . Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- Felújított Playstation 4 Slim 11.00 FW + GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest