- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #15199 üzenetére
Mi volt a kalibráló eszköz?
-
Partizan182
senior tag
Na, bekalibráltuk a tévét, akit érdekel, pár takeaway B7-ről (SDR):
- ISF módban alapból meglepően pontos (azért persze tudtunk javítani rajta)
- Alapból a 2.2-es Gammának köze sincs a 2.2-höz (valahol 2.3-2.35 körül trackel)
- Gyakorlatilag az összes deltaE 1 alá került, gyönyörűek és természetesek a színek, még az asszony is észrevette
- Éjjeli mód kapott egy extra dinamikát a kisimított gammától, cserébe a BT1886 picit betöri a legsötétebb árnyék-részleteket
- Volt egy furaság kalibrálás során: a legmagasabb fehérek (230 felett) valamiért piros felhangot kaptak, le kellett csapni a kontrasztot 77-ig hogy eltűnjön (Oled light-al korrigáltuk a fényerő-vesztést)
- Éjjeli módot 130 nitre lőttük (mindig van ambient light meg nappal is ezt szoktuk használni tipikusan), nappalit 260-ra (ezt csak akkor használjuk ha tényleg szikrázik a napsütés a nappaliban)HDR-t is állítunk majd, csak a srácnak nincs még pattern generátora.
-
Jugar
tag
Igaz! 100ezer alatti kategóriákra gondolok külső lejátszóknál. Gondolom ez is több mindentől függ, de én arra lennék kiváncsi, van e negativ vagy pozitiv tapasztalat.
-
Jugar
tag
Van valakinek tapasztalata, aki próbálta a 4K oled tv belső lejátszóját milyen képminőség terén, egy külső média lejátszóhoz képest? Van különbség? Akár röccenés, akadozás, szemcsésedés, elmosódás vagy bármi? Képminőségben adhat rosszabbat egy külső média lejátszó mint a tv belső lejátszója?
-
salapp
addikt
válasz
Gigicuci #15190 üzenetére
Tök véletlenül arra jártam és beugrottam szerdán Westend MM-be és ott baromira tetszett az XE9005, nyilván otthon még többet ki lehet belőle hozni.
Engem amúgy a Sony felső kategóriás proci szériája lenyűgöz, volt nekünk is 55W809C, baromi jól bánt a gyengébb forrás anyagokkal is. A 9005-nek viszont nem olyan nagyon gyatra szerintem a látószöge, mint a mienknek volt (ami miatt mennie kellett) -
junior11
veterán
-
Gigicuci
senior tag
Köszönöm a tanácsokat, tippeket akkor maradok a 2018-as QLED-nél, számomra az tökéletes lesz. Milyen jó, hogy B7 rendelés előtt benéztem hozzátok...
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #15182 üzenetére
Nem, viszont távirányítóval a kanapéból pár fokkal kényelmesebb. Én is részben azért csináltattam, mert amúgy tükröződik a tévé, és nem akartam már a gurtnival bajlódni.
(Itt a többi előnye, ha az ember rendszerben gondolkodik. Nekem ezek nincsenek kiépítve.)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gigicuci #15177 üzenetére
Tudom, nagyon egyéni preferencia, de én "fényes nappal" nem ülök le filmet nézni. (moziban sem világosban vetítenek, nem véletlenül) Ilyenformán, le sem tud kötni, oda sem tudok figyelni. A "világosban mozizunk" style totálisan illúzióromboló hatású számomra. Tehát szerintem nem az oleddel van baj, hanem a felhasználói szokásokkal.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Nahát! #15165 üzenetére
Szia!
A lényege, hogy működés közben is látom tükröződni a szobát a glossy miatt. És a szemem mintegy ráfókuszál arra, majd visszaugrik az adásra. Úgy tudnám leírni, mintha két üveglap lenne egymás mögé téve, és hol az elsőt nézem, hol a mögötte lévő másodikat, ide-oda vált szemem. Max 10-15 perc múlva elfárad a szemem, utána jön a fejfájás.
A 47-es LG, ahol először találkoztam ezzel, nem volt egy túl fényerős modell. A mostani Panám valami emelt fényerejű+csak semi-glossy, így nem is zavar egyáltalán.
Sajnos az OLED fényereje sem vetekszik az LCD-vel+tegnap megnéztem személyesen őket és tényleg k*va tükröződnek, szóval egyelőre nekem felejtősek az idei modellek.
Ha van még kérdés, írj privit nyugodtan.
Köszi
-
tothl
addikt
válasz
fplweb2012 #15169 üzenetére
De elő lehet fizetni a netflixnél is direktben.
-
válasz
-
Nahát!
tag
Köszönöm a válaszokat!
Lehet, hogy akkor valóban a szemüveg a megoldás. -
fplweb2012
csendes tag
válasz
hmm... Nem a vevő, hanem az eladó nem kapja meg a kártya adatokat. Bocs.
-
fplweb2012
csendes tag
válasz
Mentolka #15154 üzenetére
Utána néztem mert ha idén végre veszek TV-t akkor érdekelni fog a NETFLIX is. Senkit sem bátorítok rá, de megfontolandó körülnézni a világ legnagyobb piacterén szóval az Ebay-en. Most néztem és megbízhatónak látszó eladóktól 2000-3600 Ft-nak megfelelő Font-ért vehetsz 1 éves megosztott előfizetést 1 éves garival (4db. 4K eszközzel használható). A garancia természetesen nehezen értelmezhető egy internetes privát adásvételnél probléma esetén. Engem azért érdekel a NETFLIX mert szeretem Angol nyelven nézni azt a tartalmat amit fogyasztok. Tehát nekem se a felirat se a szinkron nem kell. A bankkártyával kapcsolatban, a kifizetés PayPal-on megy aminek részben elég jó a vevői reklamáció kezelési funkciója, ha esetleg gond lenne (most úgy emlékszem 180 nap). Illetve a vevő nem kapja meg a bankkártya adataidat ha PayPal-al fizetsz. Esetleg kérdéses lehet a NETFLIX régió kezelése, ami szűri az elérhető tartalmakat országonként. Vajon melyik szabály érvényesül?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Nahát! #15165 üzenetére
100% hogy boltban nézve ezt nem lehet rendesen megtapasztalni.
A kép nem vibrál, nem PWM-es és nem "Jello"...Otthon nyugodt körülmények között, normálisan beállított OLED fénnyel, nem neonfényben hanem igényes szórt szobafénnyel kéne kipróbálni.
Ja és kell egy kis idő, amíg a szemed rááll. A nagy kontraszt eleinte fárasztja a szemed, pont mikor tél után kimész a napsütésbe. Nyáron már adaptálódik a pupillád.
Ha fáj a fejed, akkor csak szemüveg kéne valószínűleg.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Mentolka #15154 üzenetére
Hamár szóba került. Ehez a 12EURos csomaghoz 5 ember (kisebbekben kevesebb) egyidejű profilja támogatott. Értsd 4 másik havert/rokont összeszedsz és máris csak 2-3 EUR lesz havonta. Egyszerre több mint 5 eszközön tudjátok használni, 5 profillal, így ajánlások, ki hol tart dolog is megoldott.
-
Nahát!
tag
válasz
Gigicuci #15162 üzenetére
Erről a glossy képernyő = fejfájás hatásról írnál bővebben?
(Tavaly vásároltam egy Oneplus5 telefont, fájt tőle a szemem, fejem. Két dologra sikerült szűkíteni, hogy mi okozhatja: oled kijelzős, de fejjel lefelé beszerelve - ennél fogva jelentkező "jelly" hatás, ahogy a görgetett tartalom megnyúlik, összehúzódik; illetve az oled fényerő szabályozásához használt pwm.)
Én is szerettem volna vásárolni egy 55" LG B7-t, de azt tapasztaltam két külön boltban is megnézve, hogy megfájdult tőle a fejem.
Pedig itt a jelly hatás szóba sem jöhet, pwm-t pedig nem használ a tv - ezt az Rtings teszt is írja, illetve a magyar forgalmazóval is leleveleztem. Így nem értettem mi a gond. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #15139 üzenetére
Nem tudom felrakni mert cfw van, de ígérik hozzá a cfw-t.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
adamssss #15143 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
B7 OLED-et szerettem volna, de az én szemem érzékeny erre, ha tükröződik akkor megfájdul a fejem sajnos. Meglesem akkor a NanoCell meg QLED modelleket.A jelenlegi TV-m Pana 630 semi-glossy, azaz pl látom a saját karórám benne, de nem tudom leolvasni a pontos időt a tükröződésben. A glossy képernyőknél pedig simán, ezeket igyekszem elkerülni.
A mostani TV-m is úgy vettem, hogy kikapcsoltattam a Médiában az összeset és hadonásztam előttük, majd az egyikre rámutattam, hogy ezt kérem. Teljesen hülyének néztek.
-
Mentolka
senior tag
válasz
FollowTheORI #15152 üzenetére
Jé, tényleg! Köszi!
12EUR/hó az a csomag, amiben van UHD stream (de egy hó ingyér') - és a harmadik kérdés regisztrációkor a hitelkártya adatok...
Lenne még kérdésem, de majd felfedezem magam. (mondjuk a szinkron, meg a felirat felénk kötelező) -
Nemir Ombe
addikt
válasz
FollowTheORI #15150 üzenetére
Meg lehet csinálni 1 lejátszóval + 1 TV-vel is, de ne már 1 YT videó legyen a "bizonyíték" ....
-
-
-
válasz
Nemir Ombe #15149 üzenetére
Hát én megnéztem a HDTV tesztes ürge videóját amúgy erről anno... és annyira bolhafingok a különbségek hogy na (relative)... oké egymás mellett látod esetleg ezeket... de magában, már a HDR elég.
Másrész meg nem lehet jó összehasonlítást sem csinálni igazán... azonos lejátszóval meg tévékkel meg forrással... még ő is két külön fajta lejátszóval tudta csak megcsinálni és ott már azis számít melyik lejátszó mit hogyan értelmez, mert kódolgat analizálgat meg alakít át.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
FollowTheORI #15148 üzenetére
Azért a rendes demóanyagoknál jól látható különbség van a DV és a "mezei" HDR között .... de valóban kevés a jó tartalom ....
-
válasz
kerti008 #15147 üzenetére
Azért nem érdemes ezen pörögni, mert rendkívül kevés DV anyag van... szóval főleg ígyis-ugyis HDR10-et fogsz kapni. Vagy a lejátszó nem fogja tudni, vagy a forrás eleve nem olyan.
Amúgy a demó anyagok alapján nagyon kevés különbség van... szvsz lényegtelen a HDR-en belül már, hogy melyik.
Persze ha valami über videophil maximalista ember vagy, akkor nem szóltam...
-
kerti008
aktív tag
A felhasznalasi terulet tulnyomoreszt youtube es FHD lenne, estenkent Netflix stream 4K-ban. Meg par UHD film lemezrol. Ez alapjan a nagyobb jobb. Mi a helyzet a HDR sotetebb kepevel? Par helyen irjak hogy a HDR10 sotetebb tud lenni par filmnel. Egyszeruen nincs eselyem megnezni mert nincs keszleten itt a vilagvegen, csak a 2018-as modellekbol. Most nincs gondom egy Panasonic LCD-vel ezert latatlanba is elfogadom barmelyik 2017-es OLED-nek szebb kepe van mint a jelenleginek.
-
-
-
kerti008
aktív tag
Oledbol LG B7 55" vagy Panasonic TH-EZ950-et (65") vegyek? Mekkora kulonbseg van a gyakorlatban a Dolby vision es a HDR10 kozott? Ez van keszleten, a hetvegen elvittek az osszes 65"-os B7-et.
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Az LG OLED 55 B7-nek mennyire tükröződik a képernyője kikapcsolt állapotban?
(Sajnos a Media Markt nem forgalmazza, így nem tudom hol lehetne megnézni.)
Köszi!
-
Joshi
titán
Info.
Megkapja az Oppo 203/205 a teljes Dolby Vision támogatást. Ez azt jelenti hogy a Sony Dolby Vision támogatású tévéi, köztük az A1 és AF8 már HDMI-n keresztül is lejátsszák a DV-t. -
bandi0000
nagyúr
B7 en nektek is olyan, hogy ha kapcsolhatjátok az adótak akkor gyorsan vált, de ha picit vártok akkor kicsit lassabban kapcsol át ?
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #15133 üzenetére
Kevés olyan film van aminek jó a hangja, de amelyik jó azt nem lehet összehasonlítani egy sztereó hanggal. Milyen subod volt?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
daneel_hu #15132 üzenetére
Bőven milla feletti mozirendszert cseréltem sztereóra, mert nagyon nem voltam elégedett a hangjával. Most, az ugyanannyiba kerülő sztereóm kenterbe veri a korábbi mozihangot. Én csak ennyit fűznék hozzá....de tény, mások biztosan boldogan hallgatták volna a sokcsatornás rendszeremet, csak én vagyok ilyen elfajzott, hogy kevésnek éreztem. (forrás nem változott)
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #15128 üzenetére
Úgyis forrásfüggő lesz mennyire élvezhető a hang, ahogyan a képnél is így van.
Ha szar a forrás akkor teljesen mindegy, hogy Atmos-e vagy DTS.
Ugyanez igaz a képfolyamra is, nincs az a technológia ami megmenti a szar filmet, szar zenét.Lássuk be, az sem mindegy mivel etetjük az oledet.
A technológia mérföldekkel a tartalmak előtt jár. -
Jugar
tag
Itt nem is az volt ennek a lényege, hogy fog-e versenyezni bármilyen más komplett hangrendszerrel, vagy egy drága dolby atmosos hangprojektorral, hanem hogy látja-e a tv azt a hangsávot, ha már ez hardveresen támogatott a tv-n, akkor logikai alapon látnia kéne.
Kiinduló alap az volt, hogy esetleg csak az én tv-ben van valami hiba, és másnak látja. De mint kiderült, nem hibás a készülék. Az persze egy másik dolog, hogy fog szólni az a dolby atmos hagsáv a tv hangszóróin, talán jobban, mint ha csak sztereo lenne. De aki igazi atmosos hangokat akar, annak nyilván nem a tv hangszóróin kell élvezkednie. Ez eddig sem volt kérdéses.
-
krx21
nagyúr
A dolby atmos lényege, hogy nincs egzakt csatorna szétválasztás, hanem a megadott rendszerre, objektum alapon szétszórja a hangot a rendszer. Valamint megjelentek a magassági csatornák is.
De uram bocsá, ha csak egy TV hangszóróról beszélünk, akkor ez nem mindegy???
Ha van is különbség, akkor azt nem minőségi különbségnek nevezném, hanem csak másként hangzik, mert a TV másként keverte a csatornákat (egyáltalán nem biztos, hogy jobban, mint a sztereó vagy egyéb jelből tenné..)(#15126) adamssss +1 Pontosan.
-
Szerintem nem nagyon kell rugózni ezen az Atmos-on. Az a bögreszett ami a tv-be van építve és hangszórónak van titulálva annyira sem elég, hogy egy 320kbit-es mp3-at megszólaltasson nem, hogy egy 10000+kbit-es Atmos hangsávot. Szóval max a lelked megnyugtatására lesz jó ha aktiválják az Atmos-t.
Az egyedüli érdemleges az lenne ha ARC-n ki tudná nyomni de arra meg fizikailag nem képes mert nem eARC van rajta.
-
Jugar
tag
Megint sikerült beszéltem a LG ügyfélszolgálattal. A lényeg, mint ahogy a tv (B7 esetén) specifikációkban is szerepel, Dolby Atmos hangrendszerrel van felszerelve, tehát hardveresen tudja!
Nyilván nem olyat fog ütni, mint egy különálló komplett dolby atmosos szett, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy a jelenlegi FW (04.70.85) elvileg még nem támogatja ezt a kódolást, de dolgoznak rajta, és várható. Azaz, elképzelhető, hogy a legközelebbi FW frissítés után, a tv belső lejátszóját használva, látni fogja már a dolby atmos hangsávot, és meg lehet szólaltatni a tv hangrendszerén. Én speciel, kíváncsi vagyok tv-n hallgatva a hangkülönbségre, váltogatva a hangsávok közt. Az LG B7 oldalán még ez is ki van írva:
„A 2017-es LG OLED TV jelenleg támogatja a Dolby Atmos lejátszást a legtöbb internetes streaming, TV közvetítés és USB-s Dolby Digital Plus tartalmakon keresztül. A Dolby Atmos lejátszás, melyet a Dolby TrueHD biztosít, még nem támogatott. Az LG a Dolby-val közösen dolgozik az LG OLED TV-k Dolby TrueHD támogatásán.”
-
mimic1979
aktív tag
Üdv
Olvasgatom az Atmosos hozzászolásokat, és a véleményem az hogy ténylegesen szebben szól a tv amikor Atmos jelet kap , és igen létrehoz némi "virtuális" hangkeltőt. Természetesen ez nem helyettesíti a házimozi által életre keltet hangképet. Szal,van össze hasonlítás képem, mivel ki van építve az Atmos itthon, DE tényleg jól szól a TV-n is, jobban mint egy normál PCM sztereó
Másik ! Szerintem nem feltétélen a magassági hangokra kell gondolni egy Atmos hangsávnál, hanem egy komplex rendszerre! Azaz ahogy azt elöbb leírta valaki,Objektum alapon kell végig gondolni, és ez hozza elő a tényleges hangképet.
Lehet firtatni , hogy a Tv nem fogja a teljes képet reprodukálni, de a B7 (az enyém) tudja, ki jelzi, hogy mit dekódol, és akinek nincs házimozija, és nem vár el egy moziteremnyi hangzást, annak garantálom hogy tetszeni fog!
-
Strezi
őstag
A Dolby Atmos egy objektum alapú szabvány. Azaz nem csatornánkénti hangok vannak benne, hanem egy klasszikus keverés előtti, térbeli modell az onnan megszólaló hangmintákkal.
Ennek következtében az Atmos anyag tetszőleges hangszóró konfiguráción megszólaltatható. Megfelelő technológával akár fülhalgatón is.
Ami lényeg, hogy a dekódoló egység (itt a tévé) tudja ezt a feldolgozást a saját hangszóró paramétereinek megfelelően. Elég jó dolgokat tesz lehetővé, a hangminőség pedig mindenképpen szintet lép az ezt megelőző formátumokhzo képest.
-
törölt tag
Az Atmoshoz ilyen kialakítás is létezik, bár a plafonon levők tényleg sokkal jobbak. Sőt, ha Atmos, akkor a plafonon levőknek van értelme, azt mondják.
Nagyon ki akarsz cseszni szegénnyel, hogy a házimozis topikba küldöd?
Az még az ittenieknél is furább emberekkel van tele.
szerk: Késő van, most vettem észre, te is írtál ezekről. Sorry.
(#15113) lean: Látom, neked se kell már akkor részletezni, hogy mi a dörgés arrafelé.
-
Joshi
titán
"centerek tetején lévő a plafon felé irányuló hangsugárzók"
Itt természetesen a front sugárzókra gondoltam.
(#15108) lean
"mint friss B7V tulaj jelentem dekódolja az atmos hangsávot és igencsak jól szól több filmmel tesztelve."Mivel ezt írtad nekem úgy jött át hogy te elalélsz az Atmostól, holott igazából semmi köze nincs hozzá. Az a gond hogy sokaknak halvány lila fingjuk nincs hogy mit is kellene hallaniuk és ez baj.
-
lean
aktív tag
In the LG B7, Dolby Atmos is supported through the onboard speakers, but it's a virtualised effect and doesn't give you the sort of result you get from a soundbar with up-firing drivers or (preferably) a complete Atmos separates system.
téma lezárva
15107: Aki komolyan akarja gondolni a hangzást az úgy is erősítőt használ normálisabb hangfal szettel.
ezt nem is vitatta senki, a többit igen -
Joshi
titán
"akkor dolby truehd szól kt hangszórón ha ettől boldog vagy"
Nekem tök mind1 hogy mit hallgattok, egyszerűen csak rá szeretnék világítani arra, hogy LG OLED tévén kizárt hogy Atmos szóljon. A támogatás általában ott merül ki, hogy valamilyen "butább" formátumra konvertálja az eszköz. Aki komolyan akarja gondolni a hangzást az úgy is erősítőt használ normálisabb hangfal szettel.
-
lean
aktív tag
kérdésedre a válasz zidoo x9s lejátszó a forrás hdmi vel a tv re kötve mint átmeneti megoldás
igen értem h honnan jön de itt a dekódolás a lényeg. és úgy tűnik erre elvileg (gyakorlatilag) az lg tv képes . más kérdés a hangfal konfiguráció és a megszólaltatás technikája
akkor dolby truehd szól kt hangszórón ha ettől boldog vagy
-
Joshi
titán
Az Atmos csatorna felülről jön, tehát ki kell építeni egy plafonon lévő hangsugárzót. Te szerintem valami konvertált valamit hallasz ami nagyon nem az Atmos. Véleményem szerint még mindig nem támogatja az LG OLED az Atmost, esetleg valami konvertálás lehet a dolog mögött ami nagyon nem az Atmos.
Nem csak neked szól, hanem úgy általában akit érdekel LG OLED fronton az Atmos, kérdezzetek rá a Házimozi haladó szinten topikban.
-
Joshi
titán
Áruld már el hogy ha nincs kiépítve az atmos hangszóró ami ugye a plafonon, vagy a mostanság egyre "divatosabb" centerek tetején lévő a plafon felé irányuló hangsugárzók, akkor hogy a fenébe hallasz te bármit is? Vagyis változást érzékelni fogsz, de az nem az atmos hanem valami katyvasz.
ui.: elárulhatnád hogy milyen módon szólal meg nálad az Atmos hangsáv Atnosként, mert ugye ez fontos tényező. Nem lehet hogy nálad csak a Dolby TrueHD szól?
-
fplweb2012
csendes tag
válasz
front3r #15099 üzenetére
Nagy valószínűséggel az lesz a vége, hogy leszegett fejjel bánatosan beosonok egy boltba ahol még lesz 450-ért B7, és megveszem annyiért, de még nem készült el a függő TV állvány/szekrény. Szóval nincs hova rakni. Ezzel vigasztalom magam addig amíg meg nem érkezik és bámulom a webshopok árait hátha kell a hely a B8-nak és kisöprik a tavalyi porosodó dobozokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Elemlámpa, zseblámpa
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes.Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phantom
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest