Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLx
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
A legujabb monitorom WOLED, ami ugye nem olyan veszes, viszont gyarilag egy kicsit lilasra volt kalibralva. Az oazis kalibracio utan meg olyan zold lett mint a fu.
-
FLx
addikt
válasz
madkiller
üzenetére
A szem, pontosabban az agy, sok mindenhez tud alkalmazkodni, foleg amig fiatal. 40 eves kor felett ezt mar nem nagyon lehet elmondani. Ott mar nem lesz mindegy, hogy mennyire kenyelmes a szemnek a monitor, mert az egyik elott birsz ulni napi 10 orat, a masik elott meg lehet, hogy 2-t se. Illetve aki keveset hasznalja a monitort, annak nem nagyon fog feltunni a rovid idotav alatt a problema, en aki napi 10-12 orat minimum nyomom, minden aprosagot eszreveszek.
-
FLx
addikt
Van itthon tobb QD-OLED is, mindegyik lila, ha direkt fenyt kap. Az anti reflective coating altalaban meg tobbet ront a helyzeten, a glossy pont nem annyira veszes. Fura, hogy ezt valaki nem veszi eszre, mert a technologia miatt az osszes ilyen. Minimalisan az LG WOLED panelein is latni, de kozel sem ugy, mint egy Samsung QD-OLED-nel. Szerintem siman megszoktatok mar es fel se tunik, hogy el vannak csuszva a szinek a lilas iranyba, foleg. mert a QD-OLED-ek gyari kalibralasa eleve tul van szaturalva. Hiaba azt szokja meg a szem, attol az meg nem jo, de ez most a trendi.
-
FLx
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
rtings tesztjeiben mindig ott van a fenykep, hogy milyen a text clarity, ott latod milyen borzalmak vannak sokszor. En a QD-OLED-nel pl. kilometerekrol latom a color fringing-et, de meg a WOLED-nel is ha nagyon akarom, bar ott tenyleg keresnem kell mar.
-
FLx
addikt
Nagyjabol igen. Az a gond, hogy OS fuggo is a dolog, mert teljesen mashogy mukodik a scaling es a text rendering is a platformok kozott. Nekem a legjobban a Retina kijelzo es a Mac OS kombo jon be a legjobban, de a Mac OS sokkal jobb egy atlagos OLED kijelzon is. A Windows se cleartype betukkel se mashogy nem tul jo, ezert szinte csak jatekra tudom hasznalni a Windows-os gepeimet, munkara nem igazan. A masik dolog, hogy nekem a kisebb meretu kijelzo kenyelmesebb, mert nem kell a periferias latas hataran olvasnom a szoveget.
-
FLx
addikt
Az en szememnek semmi nem komfortos amugy sem, mert hajlamos nagyon gyorsan kiszaradni. De nem sok kulonbseget erzek az eltero paneles kijelzok kozott a szemfaradtsagot tekintve, a fejem sose faj toluk. Ami kulonbseg az a text clarity az eltero subpixel elrendezes miatt. Ebbol a szempontbol egy regebbi 28 colos 4K felbontasu flicker free IPS volt a legjobb. De ez foleg akkor erdekes, ha munkara is hasznalod a monitort vagy olyan jatekot jatszol, ahol sok apro szoveget kell elolvasni.
-
-
FLx
addikt
Az IPS-bol ugye vannak flicker free modellek, ahol nincs egyaltalan PWM. Nekem is ilyenek voltak korabban. Az iPhone OLED kijelzon, a Macbook-nal egyertelmuen latom a villozdast ahogy a fenyero valtozik, de a legujabb Asus WOLED-nel pl. nem. Megnezem meg a QD-OLED-et mindjart.
-
-
FLx
addikt
Azert adjak el PWM mentesnek mert nincs PWM. A villagosnak mas oka van es mas tipusu is a villogas. Ezert nem ugyanannyira erzekenyek ra az emberek mint a PWM-re. Egyebkent a PWM se mindig rossz, mert pl. a Macbook mini-led kijelzoi olyan magas frekvencian villognak, hogy nagyon keves embert zavar.
-
FLx
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
3-5 evet siman kibirnak, utana meg tenyleg erdektelen, mert annyival jobb kijelzoket tudsz venni jo aron, hogy ugyis csereled. Az elmult 5 evben 3 monitort es 2 TV-t csereltem mar... Azzal viszont egyetertek, hogy a VRR eleg vicces dolog, mert tobbszor nem mukodik normalisan mint amennyiszer igen.
-
FLx
addikt
válasz
maglet2003
üzenetére
Eg es fold a kulonbseg a PPI miatt. WOLED vs. QD-OLED egyeni preferencia inkabb.
-
FLx
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Igen 3.gen WOLED. A szinek elenkebbek a QD-OLED-en, de nyilvan nem nagysagrendekkel jobb. Ha csak filmre, jatekra kellene, akkor QD-t vettem volna megint, mert alapvetoen szeretem a QD-t, de nekem most fontosabb volt a text clarity, illetve, hogy nappal ne legyen lilas a fekete. A tukrozodes engem nem zavar egyaltalan, a laptop kijelzoim is mind glossy-k 15 eve. Jobban zavarna a matt tukrozodesmentes bevonat. Nem tudom neked mi szamit rossznak a uniformity-t illetoen, nekem ez boven okes.
-
FLx
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Nekem van itthon tobb OLED TV es monitor is, mindenfele panelekkel. Most vettem egy WOLED paneles XG32UCWMG-t es nem bantam meg. Hasznaltam elotte QD-OLED-et is es a TV-m most is az, de a szovegek olvashatosaga szerintem a WOLED-en jobb a kicsit szokvanyosabb pixel layout miatt. Ezert nem veszek mar matt kijelzot sem, az is jelentosen rontja az elesseget.
Új hozzászólás Aktív témák
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Skynet258