Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
veterán
Nincsenek a színek elcsúszva lilás irányba, mert a visszavert fényt tolja el lilába, a belülről jövőt nem. Ezek már megint ilyen ismeret nélküli meggyőződéses bemondások, mint a pwm kapcsán. Ez a kalibrálás is teljes zaj, merthogy szó sem esik róla, hogy a kalibráltaott monitorok mégis mire vannak kalibrálva, és aztán hogyan vannak használva, meg milyen oprendszeren. Merthogy ezeken a paneleken 10 biten kötelezően bekapcsol az ACM windowson, ami úgy hibás, ahogy van. Végtelen levelezésben vagyok erről az MS-el, megoldás a mai napig nincs.
-
Grampy
aktív tag
Pusztán játékra lehet a 1440p OLED a legoptimálisabb, ahhoz vas sem kell olyan erős. Amennyiben elég a 27”. De ez is egyén függő, sokak mint te is ezek szerint, már ezen területen is igénylik a 4k-t. Nagyobb kijelző igénynél(32”+) már adja magát ez a felbontás. Nincs is 32” 1440p OLED fronton, szvsz annál borzalmas lenne a text clarity még játékban is.
-
Grampy
aktív tag
-
-
Grampy
aktív tag
Magas PPI-s 4K OLED sem jó a szemednek Windows-on?
deathcrow42: ja sry, az adatlapodon lévő ASUS-t néztem
MPowerPH: ennyiért nagyon jó, mellé lőni nem nagyon fogsz, én jókat olvastam róla, ASUS apróról is drágább, és koxx is írta, hogy majdnem dupla ennyiért vette anno, de ő tudna tapasztalatból mesélni milyen a monitor
S.Zoliy, Eagle16: Köszi!
-
Grampy
aktív tag
Az tuti.
Említetted, hogy van többféle OLED kijelződ otthon. Tapasztalod esetleg a mindenhol sokat emlegetett fejfájást és szemnek nem komfortos érzetet QD-nél? Én már bújtam a redditet, de nem a magas fényerő, HDR, sötétben nézés okozza. Elvileg több a kék fény kibocsájtása, de olyan modelleknél is panaszkodnak, ami Eye Certified-es.Többiek akik QD-OLED tulajok, ti mit tapasztaltok?
-
iszoke
senior tag
Nekem IPS esetében nincs ilyen érzékenységem, az XG27UCS monitoromat nyugodtan tudom használni. Viszont ettől még ugyanúgy felmerül a kérdés, hogy mit lehet ezzel kezdeni. Elég kikapcsolni a VRR-t? WOLED ugyanúgy szenved ettől? Mert ha igen, akkor nincs értelme más monitorral próbálkoznom OLED-ből, bár volt korábban WOLED kijelzősöm 2k-s, és azzal nem volt bajom (igaz, akkor még win 10-en). Illetve QD panelest is használtam tavaly gond nélkül. Nem értem a dolgot.
@Csandi
Az OLED ára is kezd azért csökkenni, ma már 200-ért vagy alatta is kapható belépő szintű modell, bár értelemszerűen nem lesz ugyanaz a szint, mint mondjuk egy Asus ROG monitor. -
Csandi
addikt
Sima monitorból PWM-es engem zavar, OLED sosem zavart. Szóval igen.
ggbuffon1897: VRR halál fölös, olyan gép kell amivel van elég FPS és akkor nincs gond. OLED mellé gondolom nem 3 generációval ezelőtti középkateg gépet használnak az emberek, szóval non-issue. A “senkit” nem érdekel a már meglevő OLED tulajokra vonatkozott. Nyilván nem a minimálbéresek fognak OLED monitort venni.
Tálca elrejtés plafon 1 napig zavarhat bárkit utána úgyis megszokja. Vagy ne rejtse el, akkor se garantál, hogy beég, ha mégis akkor meg gari.
És ahogy FLx írta, úgyis cseréli az ember mert jön jobb..
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Mercedes topic
- Filmvilág
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (LS49FG916EUXEN) WQHD 144HZ GAMER MONITOR AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS49A950UIUXEN) 5K DUAL QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha nálad lesz majd jöhetne egy kis beszámoló.
https://tftcentral.co.uk/news/asus-unveil-the-rog-swift-pg27ucwm-with-a-27-4k-tandem-woled-panel-and-rgb-stripe-pixel-layout
Skynet258