- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
-
LOGOUT.hu
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Az enyémet nem is igazán lehet akna nélkül, a motort védő borítást alul szinte lehetetlen lenne leszedni
Igaz egy két patent már oda van a jó szerelőknek köszönhetően, így kötegelő is van
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Roxbury
őstag
Igen ez A5-ös. Ettol fuggetlenul igazad van. 🙂 Csak ugye ez nem jo barmelyikbe, a C3-asok kozott viszont az ect a leghigabb. Azt tenyleg barki beleontheti, nem akartam megteveszteni senkit egy C2-es olajjal. Nyilvan a Swiftbe egy sima a3 as olaj boven eleg lenne, de a C3-as a benzinesek katalizatorat is jobban vedi, igy tulajdonkeppen esszeru dontes, foleg hogy nincs elszallva az ara, ezert dontottem ez mellett. Ha nem ez lenne benne, akkor a Total Quartz 9000 5W40-t valasztanam. Az tenyleg baromi jo aron van. 🙂
[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
Ha babusgatni akarod a motort, akkor ilyen felhasználáshoz tökéletes az állófűtés
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
BlacKSouL
addikt
A városi üzem alapvetően mindig jobban üti az olajat, kérdés az, hogy mennyire melegszik be, vagyis a városi üzem egy lépcső, a másik lépcső, ha ezek csupán 1-10 km-ek, mondjuk reggel, délután. Meg persze az is, hogy 10-20 perceket kell-e dugóban ülni, ami szintén nem feltétlenül jó, de legalább melegszik valamennyire. Szóval a legrosszabb, ha mondjuk mész 5 km-t, viszonylag szabadon, aztán leállás, délután meg vissza ugyanez. Egyel jobb talán, ha ezt az 5 km-t 15-20 perc alatt teszed meg (bár idegesítőbb).
Igazából az intervallum felezés az amolyan bolondbiztos dolog, miért pont fele? Miért nem lehet mondjuk 12 hónap helyett 9 hónapra cserélni? Mert szerintem simán lehet. Én a helyedben ha valóban sok a hidegüzem, akkor a normál és a szigorú közé lőném be. Ha megoldható. Mondjuk nem várnám meg a januárt, de novemberben lecserélném, hogy a télen már a friss olajjal menjen.
De a harmadik gondolat, hogy a jelenlegi olajok azért már mindentől függetlenül jól adalékoltak, ha az ACEA szabvány mondjuk 2016-os és megfelelnek neki, akkor azok már mind jobban teljesítenek szinte minden téren, mint a korábbiak, végülis lassan 2019-et írunk. Tehát azt gondolom, hogy hacsak nem tényleg folyton hideg motorral jársz, akkor simán kihúzható lenne akár januárig is.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
8
senior tag
Kérdés, hogy mit hívsz "jól" működésnek.
És mit akarsz megtudni belőle? Ettől a kütyütől tennéd függővé hogy kell-e cserélni az olajat? Tényleg befolyásolná ez hogy mikor cserélsz? Pl ha 10ezrenként szoktál cserélni, ezzel a €45 kütyüvel 9.900km-nél 3-ast mutat a skála, akkor később cserélnél? Ha később akkor mikor a skálán? Vagy ha 3000km-nél 8-ast mutat? Lecserélnéd az olajad rögtön?
Mennyivel vagy előrébb ha 1000km-enként megnézed vele az olajad? Milyen plusz infót tudnál meg belőle a mostani tudásodhoz képest?És az is kérdés, hogy pontosan mit mér. "Oil health" 1-10 skálán elég tág értékelés.
Sok-sok kérdés...
Ha sok a felesleges pénzed, inkább megadom a bankszámlámat, és mikor használnád a kütyüt, csörögj rám, megyek és a két ujjam között maszatolom kicsit az olajad, hümmögök és mondok valamit, mint az öreg szakik, sőt bónuszként még egy számot is mondok 1 és 10 között, kb ennyit érhet ez a cucc.
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
bul07
nagyúr
Nekem is megjött
Lengyelből jött
Képek [kép], [kép]Csak ép édesanyám lenyúlta mert milyen jó is lesz kép tartónak(le is mérte hogy mekkora kép mehet bele), oklevelet megtarthatom de ő viszi a keretet
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Qru
MODERÁTOR
Egyébként azt néztem, hogy nincs nagy különbség a két olaj között és az 5W30 azért olcsóbb.
Viscosity grade SAE J 300 5W-30
Density at 20°C (68°F) 0.847
Viscosity at 40°C (104°F) 57.6 mm²/s
Viscosity at 100°C (212°F) 10.1 mm²/s
HTHS viscosity at 150°C (302°F) 3.2 mPa.s
Viscosity Index 163
Pour point -36°C / -33°F
Flash point 226°C / 439°F
Sulfated ash 1.07 % weight
TBN 10.2 mg KOH/gViscosity grade SAE J 300 0W-30
Density at 20°C (68°F) 0.840
Viscosity at 40°C (104°F) 53.9 mm²/s
Viscosity at 100°C (212°F) 10.4 mm²/s
HTHS viscosity at 150°C (302°F) 3.0 mPa.s
Viscosity index 186
Pour point -42°C / -44°F
Flash point 228°C / 442°F
Sulfated ash 1.09% weight
TBN 10.1 mg KOH/g[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
bul07
nagyúr
Persze mindenki olyat rak bele amilyet akar
És ha tényleg nem sokkal kerül többe akkor miért neÍrtam hogy a Kauffer-es rendelésből kimaradt az ajándék kesztyű
Hát nem feladták múlthéten, mert most jött a sms hogy jön a futárNe meg annyi még hogy kauffer-nél hírlevére feliratkozás esetén hírlevélben van kupon, 500Ft-os, 3hónapig érvényes, így a szállítást majdnem le lehet nullázni
-
bul07
nagyúr
Ó igen
És 70-80-90évekől a sofőrök tüdő problémákba haltak bele(még ólmos benzinek idején, tudom meddig volt ólmos megéltem) aha
Meg azért az a rendszer se patyolat tisztaAhogy írtam kell egy jó szűrő de azért na, nem kell mindent bevenni(kellene egy független teszt ami tényleg kimutatja hogy kiszűrik a polleneket, gyártó azt ígér amit nem szégyell ráírni)
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Én nagyon allerigás vagyok, parlagfűre többek között és ha valóban megfogná a polleneket akkor nekem megérné ilyet venni, csak azért kérdezem. Remélem Te is allergiás vagy és akkor kiderül hamar
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
bul07
nagyúr
Most kicseréltem, csak kíváncsi vagyok a ti véleményetekre hogy későbbiekben tudjak viszonyítani, hogy egy ilyen állapotú szűrővel lehet e még menni és ha igen mennyit
[ Szerkesztve ]
-
Zizmand
aktív tag
Persze, semmit nem kell fizetni.
Evégezheted a tanfolyamot (ingyen), majd a végén kapsz egy tanusítványt, amit akár el is küldik postán. (ingyen)
A tanusítványt otthon is kinyomtathatod magadnak, de abban nincsen semmi poén. Amit ők küldenek azon még hologrammos matrica is van.[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Bontatlan.
Végül innen lett: Schlosser Kft. -
K Norbi
addikt
-
Mágus2
Közösségépítő
Egyszrű koromcsapda, mint a dízelnél. Kerámia csőszerkezetes szűrő, a kapillárisok végei lezártak, a korom csak a kapillárisok között tud kimenni. A köztes tér a bemeneti oldalon zárt, a kapillárisok a kimenetin. A két tér közt vannak a kapillárisok oldalán a nagyon apró lyukak. Amekkorák ezek a lyukak, akkora a legnagyobb koromrészecske, ami átjut. A kipufogógáz hőmérséklete kulcsfontosságú. Azzal dől el, hogyan ég ki a korom. Dízelnél egy aktív regeneráció során a dpf-ből kilépő gáz még 500fokos. Ha gyilkolod a dízelt, fel lehet hevíteni 300fokra a dpf-ben a gázokat, ekkor magától is elkezd kiégni. Elvileg a benzinesben nem kell majd aktív regeneráció, de szerintem a rövid városi etapok itt is be fogják tenni a kaput. Majd az idő eldönti jogos-e az aggodalmam.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Nyilván halkabb, a szívócső befecskendezéses Suzuki-jamnál többször ráindítottam anno, amikor elfelejtettem, hogy jár a motor.
Ellenben üzemmelegen, magas oktanszamu benzinnel már alig hallani a különbséget.Láttam, kicsit too much, ha befért volna 4,99M környékére, akkor jó vétel lenne, így azért vannak bőven alternatívái, de összességében nem tragédia azért az ára.
[ Szerkesztve ]
-
Cicero
őstag
Nincs! Azt hallottam, hogy ha a szelepszár szimmeringel van gond nincs kék füstje az autónak. Esetleg lehet a PCV szelep meghibásodása is az olajfogyás oka.
Mindenesetre most az jön, hogy megpróbálok egy vastagabb olajat. Eddig 5W30 volt benne (Total Quartz NFC), most 5W40-et fog kapni, abból is egy vastagabbat. Tudtok ajánlani? Mazda2, 1.3 liter, benzin.
-
tboldi
nagyúr
Amúgy lehet, hogy tényleg csak bemelegedésről van szó, nem arról, hogy milyen csodaszer lenne. A videó elején, amikor mutogatják a motorokat és hangjukat, akkor több esetben is egyértelműen hallani, hogy kisebb lett a fordulatszám, vagyis a hidegindítási üzem befejeződött.
Ha nagyon akarod, csinálok neked ugyanilyen videót a saját Jazzemről, amiben nincs semmilyen adalék, kizárólag Motul 8100 Eco-nergy 0W30-as olaj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest